سلام خازنت هر چقدر هست مقدار نصف الآن بذاری حله-فقط مواظب باش ولتاژش با ولتاژ خازن روی مداری یکی باشه یا بیشتر.البته اگر یه خازن به اندازه خازن فعلی هم باهاش سری کنی همون جوابو میگیری.
چجوری میشه کاری کنم که ال ای دی این مدار خیلی سریعتر چشمک بزنه؟
باسلام وتشکرازاظهارنظردوستان: باتوجه به مدافوق داریم:T=t1+t2
T زمان شارژ وتحلیه خازن است
دراین مدارخازن ازطریق R1+Rv شارژ میشود واز طریق R2 تخلیه میشود.
t1=(R1+Rv)*C
t1 زمان شارژ خازن
t2=R2*C زمان تخلیه خازن است.
واما درمدارجنابعالی:خازن ازطریق R2 شارژمیشود وازطریق R1 تخلیه میشود.
برای تغیرزمان میتوان مقدارمقاومت R2 راتغیردادباکاهش مقدارR2 تعدادپالسها بیشتروبا افزایش مقدارR2 تعدادپالسها کمترخواهدشد.
یاسری کردن یک پتانسیومترباR2میتوان بدلخواه تعدادپالس ها رلتغیردهید
R2+Rv=470K
اگرR1=390K باشددرآنصورت با یک پتانسیومتر100K میتوانیدهمین تعدادپالس را داشته باشی وهم میتوانی تعدادپالس ها زابیشترکنی که چشمک زدن بیشترشود
البته همانطوری که دوستان عزیزفرموذندبا تغیرظرفیت خازن هم میشودتعدادپالسهارا تغییرداد
با سلام
فکر نمیکنم بشه سرعتش رو افزایش داد. چون دیاک توی هر نیم سیکل مثبت، فقط یه بار هدایت میکنه، بنا بر این فرکانسش ثابت و برابر 50 هرتز هست.
باسلام وتشکرازاظهارنظردوستان:
فرکانس مداربرابراست با: F=1÷(t1+t2)=1÷T
دیاک هم در ولتاژ dc ودر ولتاژac کارمیکند
درولتاژdc یکی از دیودهای آن کارمیکندبرای مثال درهمین چشمک دیودی که با ولتاژمثبت بایاس میشود روشن میشود طبق شکل دیودپایینی است
درولتاژac هرکدام از دیودها درهرنیم سیکل روشن میشود
فرکانس قطع و وصل دیاک قابل تنظیم است اضافه شده در تاریخ :
نوشته اصلی توسط امیر محتشم
پتاسیموتر چند اهمی باید بذارم؟
و دقیقا باید با مقاومت r2 موازی بشه؟
باسلام
پتانسیومتررابایدبا R2 سری کنید
پتانسیومتر100K باشد
موفق باشید
با سلام
فکر نمیکنم بشه سرعتش رو افزایش داد. چون دیاک توی هر نیم سیکل مثبت، فقط یه بار هدایت میکنه، بنا بر این فرکانسش ثابت و برابر 50 هرتز هست.
سلام این مدار با فرکانس خیلی کم چشمک می زنه اگر 50 هرتز بود که اصلا چشمک زدنش دیده نمی شد. اما من ساخت فکر کنم هر ثانیه یه بار یا کمتر چشمک بزنه. :cry2:
سلام با شارژ شدن سریع تر خازن دیاگ سریع تر به ولتاژ شکست می رسد,پس اگر مقاومت r2 را کم کنید خازن سریتر شارژ شده و در نتیجه سری تر چشمک می زند.فقط در این صورت مقاومت r1 را افزایش دهید تا مشکلی برای led پیش نیاد.
دیدگاه