اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آی سی LM324N

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

آی سی LM324N

با سلام خدمت اساتید محترم:
    این آی سی LM324N در مدار محافظ کار بردش چی هست؟

پاسخ : آی سی LM324N

324 داخلش 4 تا مقایسه کننده سینگل سوپلای داره . یعنی تغذیه ساده .
    عموما 2 مقایسه کننده با استفاده از دوتا دیود زنر ولتاز برق را در بین دو حد بالا و پایین مثلا 240 و لت و 180 ولت مقایسه میکنه . و دو مقایسه کننده دیگر با استفاده از خازن یک تایمر تشکیل میدن .
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

سلام:
      ببخشید دوست عزیز شرمندتونم اگه می شه یکم بیشتر در مورد این موضوع توضیح بدید من رو شرمنده کردید

دیدگاه

واقعا خیلی ساده است چیزی برای توضیح دادن نیست. در شکل فوق دو واحد پمپ رو در حالت مقایسه کننده غیر معکوس کانفیگ کرده .
        اون قسمت شماره دو آی سی رو در نظر بگیر . پایه 6و 5 و 7 .این واحد فکر کنم حد پایین ولتاز قطع رله رو مشخص میکنه .

با یک دیود زنر و یک مقاومت یک ولتاز مرجع ثابت 6 ولت که مستقل از نوسانات برق شهر است رو در پایه 5 آی سی که پایه معکوس است درست میکنه . ولی پایه شماره 6 قضیش فرق میکنه . اینجا یک تقسیم مقاومتی ساده است که متناسب است با ولتاز برق شهر ولتازش عوض میشه . خوب پایه 7 میشه نتیجه خروجی مقایسه کننده یا صفره یا یکه .در این حالت غیر معکوس اگر ولتاز ورودی ( پایه 6) بالاتر از ولتاز مرجع (پایه 5) باشه خروجی برابر یک یا همون 12 ولت میشه .

اینجا رو ببین

Non inverting comparator.

In non inverting comparator the reference voltage is applied to the inverting input and the voltage to be compared is applied to the non inverting input. Whenever the voltage to be compared (Vin) goes above the reference voltage , the output of the opamp swings to positive saturation (V+) and vice versa. Actually what happens is that, the difference between Vin and Vref, (Vin – Vref) will be a positive value and is amplified to infinity by the opamp. Since there is no feedback resistor Rf, the opamp is in open loop mode and so the voltage gain (Av) will be close to infinity. So the output voltage swings to the maximum possible value ie; V+. Remember the equation Av = 1 + (Rf/R1). When the Vin goes below Vref, the reverse occurs.
        Inverting comparator.

In the case of an inverting comparator, the reference voltage is applied to the non inverting input and voltage to be compared is applied to the inverting input. Whenever the input voltage (Vin) goes above the Vref, the output of the opamp swings to negative saturation. Here the difference between two voltages (Vin-Vref) is inverted and amplified to infinity by the opamp. Remember the equation Av = -Rf/R1. The equation for voltage gain in the inverting mode is Av = -Rf/R1.Since there is no feedback resistor, the gain will be close to infinity and the output voltage will be as negative as possible ie; V-.

دیدگاه

شکل ریاضیش به این صورته

http://upload.wikimedia.org/math/0/d/2/0d2ee2bf4e72e0859a1174afe09f0ae8.png

این هم یک شکل ملموس تر

دیدگاه

آقا خیلی ممنون کاملا موضوع برام ملموس شد
            شرمنده آخه من زیاد با این جور مدار ها آشنایی ندارم ممنون از لطفتون

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56802.msg662010#msg662010

دیدگاه

امکانش هست که طرح تایمر اونها رو هم اینجا قرار بدید ؟
                من قسمت ولتاژ پایین و بالا رو ساختم ولی برای تایمر به مشکل خوردم
                یه خازن رو با یه مقاومت شارژ کردم ولتاژش رو هم با 324 چک میکردم مشکلم اونجاست که برق یه لحظه قطع و وصل میشه (برق شهر) ولی خازن چون شارژ هست مدار رو وصل نگه میداره همچنان برای اون چیکار باید کرد ؟
                من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
                  امکانش هست که طرح تایمر اونها رو هم اینجا قرار بدید ؟
                  من قسمت ولتاژ پایین و بالا رو ساختم ولی برای تایمر به مشکل خوردم
                  یه خازن رو با یه مقاومت شارژ کردم ولتاژش رو هم با 324 چک میکردم مشکلم اونجاست که برق یه لحظه قطع و وصل میشه (برق شهر) ولی خازن چون شارژ هست مدار رو وصل نگه میداره همچنان برای اون چیکار باید کرد ؟

http://aliila1359.persiangig.com/image/ComparatorOutputDiode.GIF

تو شکل بالا 1A رو ببندید .وقتی ولتاز غیر نرماله خروجی پمپ صفره وled روشنه و خازن اتصال کوتاهه . و خروجی طبقه پول دان (صفر) است.
                  وقتی ولتاژ به حالت نرمال برگردد و خروجی پمپ یک بشه led خاموش و دیود در بایاس معکوس و خاموش قرار میگیرد و خازن با مقاومت خروجیی طبقه رو پول دان میکنه تا خازن پر بشه .بعد خروجی طبقه پول پ میشه که رله روشن میشه تا وسایل به برق وصل شوند.

دیدگاه

توی این مدار محافظها چه چیز باعث چشمک زدن LED در زمان تاخیر میشه؟
                    من یک نمونه دیدم ولیی توش 555 هم نبود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X