آقا شرمنده
برام یه کار فوری پیش اومد باید میرفتم بیرون ...
نظر دوستان خیلی عالیه
نوشته اصلی توسط icarus
با رگلاتور Lm317 به راحتی میتونید این رو درست کنید
فقط یه 317 میخواید + پتانسیومتر یا مولتی ترن همین !
جریان خروجی هم مساوی هست با 1.25 (ولتاژ رفرنس 317) تقسیم بر مقاومت (دقت کنید مقاومت توان کشیده شده رو بتونه تحمل کنه برای 100 میلی و 4.5 ولت بهتره که از مقاومت نیم وات یا یک وات استفاده بشه )
بدی این مدار این هست که پتانسیومتر باید وات بالا باشه ...
نوشته اصلی توسط hs_golpa
اگر شما تضمین کنید که بار مصرفی دقیقا ولتاژ 4.2 ولت و جریان مصرفی 100 میلی آمپر را داشته باشد آنگاه میشه با اون رگولاتور LM317 یا امثال آن که دارای ولتاژ رفرنس داخلی هستند کار را انجام داد.
ولی با توجه به اینکه شما این مدار را برای شارژ باتری با جریان ثابت یا متغیر میخواهید بهتر است به دیتاشیت 317 مراجعه کرده و از ایده زیر استفاده کرد.
یک منبع جریان با خروجی ثابت 100 میلی آمپر طراحی میکنیم.
یک مقایسه کننده ولتاژ به خروجی منبع جریان وصل کرده و با ولتاژ ثابت 4.2 مقایسه میکنیم. خروجی این مقایسه را به پایه رفرنس منبع جریان داده و به این ترتیب به محض اینکه ولتاژ به 4.2 ولت برسد، منبع جریان خاموش میشود و اگر دوباره ولتاژ به کمتر از 4.2 ولت برسد دوباره منبع جریان را به باتری وصل میکند.
این مداری هست که شرکت ST پیشنهاد داده برای خاموش کردن رگولاتور 317. یعنی به نحوی باید پایه 1 زمین بشه تا رگولاتور خاموش بشه.
این مدار بهتره قبلی هست ... چون به جای پتانسیومتر از ترانزیستور استفاده کرده ...
نوشته اصلی توسط حمید رضا ریاحی
من هم واسه شارژر هم واسه مصرف کننده ازش استفاده کردم
احتمالا مشکلی ایجاد نکنه چون میخوان به صورت ثابت و با یه نرخ مشخص این کار رو انجام بدن میتونن از مقاومت وات بالا استفاده کنند.
بله اون جمله شما را خوندم ...
ولی دوستمون به عنوان مثال گفت 100 میلی آمپر
قابل تنظیم میخواستند ...
پس اگر از پتانسیومتر استفاده بشه میسوزه ... خودم قبلا این مدار رو بسته بودم ... ولی نمیدونم چرا یه بافر برای این مدار نگذاشتند !!!
بله اون جمله شما را خوندم ...
ولی دوستمون به عنوان مثال گفت 100 میلی آمپر
قابل تنظیم میخواستند ...
پس اگر از پتانسیومتر استفاده بشه میسوزه ... خودم قبلا این مدار رو بسته بودم ... ولی نمیدونم چرا یه بافر برای این مدار نگذاشتند !!!
حق با شماست و درسته
من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !
اگر شما تضمین کنید که بار مصرفی دقیقا ولتاژ 4.2 ولت و جریان مصرفی 100 میلی آمپر را داشته باشد آنگاه میشه با اون رگولاتور LM317 یا امثال آن که دارای ولتاژ رفرنس داخلی هستند کار را انجام داد.
ولی با توجه به اینکه شما این مدار را برای شارژ باتری با جریان ثابت یا متغیر میخواهید بهتر است به دیتاشیت 317 مراجعه کرده و از ایده زیر استفاده کرد.
یک منبع جریان با خروجی ثابت 100 میلی آمپر طراحی میکنیم.
یک مقایسه کننده ولتاژ به خروجی منبع جریان وصل کرده و با ولتاژ ثابت 4.2 مقایسه میکنیم. خروجی این مقایسه را به پایه رفرنس منبع جریان داده و به این ترتیب به محض اینکه ولتاژ به 4.2 ولت برسد، منبع جریان خاموش میشود و اگر دوباره ولتاژ به کمتر از 4.2 ولت برسد دوباره منبع جریان را به باتری وصل میکند.
این مداری هست که شرکت ST پیشنهاد داده برای خاموش کردن رگولاتور 317. یعنی به نحوی باید پایه 1 زمین بشه تا رگولاتور خاموش بشه.
سلام دوست عزیز
منبع جریان فکر نکنم بشه
ولتاژ تثبیت شده روی 4.2 هست و جریان متغییر است ولی محدود شده روی 100 میلی آمپر
خود باتری هست که بقیه کارها را انجام میده و جریان را ثابت و روی ماکزیمم نگه داشته و کم کم ولتاژ بالا میروه....
آقای اسدی هم گفتند که محدود کننده ولتاژ نیاز هست....
من هم واسه شارژر هم واسه مصرف کننده ازش استفاده کردم
سلام حمید خان , خوب هستید؟
لطف کردید :redface:
میتونید یک توضیح در مورد این مدار بدید؟
تثبیت ولتاژ آن روی چنده و محدودیت جریانش چی؟
فرمول محاصباتی و تغییر دستی محدودیت جریانش به چه صورتیه؟؟؟
سلام حمید خان , خوب هستید؟
لطف کردید :redface:
میتونید یک توضیح در مورد این مدار بدید؟
تثبیت ولتاژ آن روی چنده و محدودیت جریانش چی؟
فرمول محاصباتی و تغییر دستی محدودیت جریانش به چه صورتیه؟؟؟
واسه باتری شما مثبت تقضه را بده به درین و از سورس بگیر واسه باتری یه 12 ولت بده دوسر پتانسیومتر وسر وسط را بده به گیت از صفر تا ماکزیمم میتونی جریان را کنترل کنی
دیدگاه