اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تحلیل علمی مدار لامپ کم مصرف

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تحلیل علمی مدار لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط مهدی اکتفان
    سامان جان بااین حساب من نمیتونم هیچوقت ترانزیستور رو در مدار سرجای خودش نصب کنم اخه وقت این همه کتاب خوندن روندارم
    من هم با نظر Sami موافقم، جناب اکتفان برای نصب ترانزیستور یک تاپیک جدا در ست کن من خودم کامل توضیح می دهم و اینجا را شلوغ نکن

با تشکر فراوان از پست sami

خوب اول بریم سراغ مدار LC یعنی L1 و C3 مدار سامی و یا همون سلف بزرگ و خازن ولتاژ بالای مدار و نحوه محاسبع آنها

هر کی هرچه اطلاع داره لطفاً اشتراک بزاره

دیدگاه

به نام خدا
      من خیلی دوست دارم محاسبه این مدار lc رو نسبت به لامپ بدونم ممنون میشم اگر اطلاعاتی دارید قرار دهید
      من در رابطه با L1 دیدم که از سیم لیتز استفاده میکنند تا اثر پوستی بیاد پایین به نظرتون تاثیر گذار میباشد
      به نظرتون اهم سیم پیچ چقدر تاثیر گذار هست تو این مدار
      الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

سلام
        چرا ولتاژ سینوسی رو میان dc میکنند همون اول
        فکر کنم بر میگرده به سوئیچینگ
        اگر ممکنه یکی توضیح بده
        از همون اول کار نا روشن شدن لامپ ممنون
        [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
        [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
        [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
        [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
        صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza babatabar
          سلام
          چرا ولتاژ سینوسی رو میان dc میکنند همون اول
          فکر کنم بر میگرده به سوئیچینگ
          اگر ممکنه یکی توضیح بده
          از همون اول کار نا روشن شدن لامپ ممنون
          در خصوص تبدیل متناوب به مستقیم و مجدد متناوب : جهت افزایش فرکانس و کاهش دامنه ولتاژ است
          ولی خوب فعلاً در مورد مدار رزونانس زیر بحث کنید و تا به نتیجه نرسیدن این بحث از بقیه بحثها جلوگیری کنید و صبور باشید تا به موقعش

دیدگاه

سلام
            تو این تاپیک به طور کامل توضیح داده
            گفتم کپی پیستش نکنم شاید طرف راضی نباشه
            http://www.irantk.ir/irantk56688/
            [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
            [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
            [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
            [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
            صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza babatabar
              سلام
              تو این تاپیک به طور کامل توضیح داده
              گفتم کپی پیستش نکنم شاید طرف راضی نباشه
              http://www.irantk.ir/irantk56688/
              ممنون
              ولی نیاز به ثبت نام داره ... :angry:
              حوصلم نمیشه ثبت نام کنم ...
              [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
              معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
              معرفی نرم افزار Codewizard PWM
              با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط imanxx_81
                در خصوص تبدیل متناوب به مستقیم و مجدد متناوب : جهت افزایش فرکانس و کاهش دامنه ولتاژ است
                ولی خوب فعلاً در مورد مدار رزونانس زیر بحث کنید و تا به نتیجه نرسیدن این بحث از بقیه بحثها جلوگیری کنید و صبور باشید تا به موقعش

اقا ایمان. این تصویر خیلی چیزا رو روشن میکنه.
                مدارهای رزونانسی توانی رو از دست نمیدن. (البته تو حالت ایده ال. ولی در حالت غیر ایده ال مقاومتهایی با سلف ها و خازنهای شبکه رزونانسی سری و موازی هستن که باعث میشن شبکه رزونانسی میرایی داشته باشه. البته حالت نامیرایی که منظور ماست فقط در حالتی پیش میاد که خازن از یک مقداری نسبت به سلف بزرگتر باشه. به درس مدار 1 مراجعه بکنید. اینجا فرض رو بر نامیرایی میگیریم.) وقتی به یه شبکه رزونانسی داعما تو فرکانس رزونانسش توان تذریق بشه ولتاژ اون شبکه هی بالا میره. چون توان از دست نمیده و این توان درش هی داره میچرخه و از سلف به خازن و از خازن به سلف منتقل میشه.
                اینجا دو حالت داریم. وقتی لامپ خاموشه و وقتی روشنه.
                وقتی خاموشه مقاومت بین دو فیلامان لامپ خیلی زیاده (گاز داخل لامپ هنوز یونیزه نشده و نارساناست) پس با کار کردن اینورتر کوچیکی که اینجا قرار داره دائما ولتاژ دو سر خازن افزایش پیدا میکنه. تا جایی که جریان از داخل گاز لامپ عبور میکنه و گاز یونیسه میشه و رسانا میشه. وقتی گاز یونیزه بشه لامپ عملا روشن میشه و ازش جریان عبور میکنه. مقاومن بین دو فیلامان کم میشه.
                وقتی لامپ روشن شد عملا یک مقاومت با خازن رزونانسمون موازی شده که باعث میشه ضریب کیفیت شبکه رزونانس کاهش پیدا بکنه (یه جورایی ازش انرژی گرفته بشه) از دو سر خازن توسط یک مقاومت (که همون مقاومت گاز داخل لامپه و بعد از روشن شدن کم شده) جریان کشیده میشه. وقتی از شبکه رزونانسی انرژی گرفته بشه و به همون مقدار قبل بهش توان تزریق بشه ولتاژش افزایش پیدا نمیکنه.
                دوستانی که کوره یا شوکر رزونانسی فلایبک درست کرده باشن دقت بکنن که این دقیقا همون سیستم رو داره. تو شوکر ها (فقط رزونانسی ها) ما جای لامپ هوا قرار میدیم. شوکر شروع میکنه شبکه رو شارژ میکنه ولتاژ شبکه هی زیاد میشه. تا جایی که جرقه میزنه و شبکه تخلیه میشه. دوباره شارژ میشه و این روند هی تکرار میشه.
                خازن بزرگ خازن بلوک دی سی هستش. خازن کوچیک خازن رزونانس.
                حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

خوب آقای وزیری توضحیات کاملی در خصوص عملکرد مدار داد

ولی نحوه محاسبات مقادیر خازن C1 مواری لامپ و خازن C2 و سلف L که سری هستند چطوریه؟

در لحظه اول که لامپ می خواهد روشن بشود، ولتاژ دو سر خازن C1 به سرعت افزایش خواهد یافت. دلیل این امر را می توان به خاطر کوچک بودن این خازن در مقابل خازن C2 دانست. مقدار dv/dt با مقدار ظریفت خازن نسبت عکس دارد.
                  قبل از لحظه احتراق باید فیلامنت های لامپ تا حدودی گرم شده باشند. این کار باعث می شود که فیلامنت ها شروع به تشعشع الکترون از خود بکنند و در موقع احتراق، لامپ به راحتی روشن شود.
                  اگر قبل از احتراق فلامنت ها گرم نشده باشند، با ایجاد ولتاژ بالا، الکترون ها به زور از فیلامنت جدا می شوند که این باعث می شود طول عمر لامپ کم شود.
                  به عمل گرم شدن فیلامنت قبل از لحظه احتراق، پیش گرمایش یا Preheatمی گویند.
                  مدت زمان پیش گرمایش یک لامپ مهم است، زیرا اگر این زمان کم باشد، عمل پیش گرمایش به درستی صورت نمی پذیرد و لامپ به صورت Cold Cathode روشن خواهد شد. در واقع اصطلاح Cold cathode برای حالتی که در بالا به آن اشاره شد می باشد.
                  در این حالت مقاومت لامپ بسیار پایین آمده و این المان به صورت یک مقاومت ساده عمل خواهد کرد.
                  از این به بعد جریان مسیر خودش را از داخل لامپ می بندد.
                  بعد از روشن شدن لامپ، خازن C2 عملا نقش دیگری در مدار نخواهد داشت و فقط جریان کمی (به نسبت راکتانس خازن) از آن خواهد گذشت. این جریان باعث کاهش هارمونیک های جریان عبوری از لامپ می شود که این کار دمای فیلامنت های لامپ را ثابت نگه خواهد داشت.
                  به خاطر استفاده از خازن C2 است که این مدار یک مدار راه انداز سریع می باشد.

حال من خودم مقدار nf 3.3 تا 6.8 نانو فارد دیدم، حالا نظر شما چیه؟ برای وات های مختلف لامپ کدام مقدار انتخاب بشه؟

دیدگاه

«ه دیگه دقت نکردی ایمان جان.
                    c1 و l تشکیل یک شبکه رزونانسی رو میدن. c2 هیچ کاری بغیر از dc blocking انجام نمیده. مدار هالف بریدجه و به یک خازن سری نیاز داره. ظرفیت اون خازن با توجه به جریان عبوری ازش تعیین میشه. وقیقا مثل طبقه خروجی امپلیفایر های هالفبریج که یک خازن با بلندگو (بار) سری میکنن. اینجا بار شبکه رزونانسی مقاومت(لامپ) خازن و سلفه. اینورتر هم که هالفبریدجه. پس به یک خازن برای حذف مقدار dc نیاز داریم. توان بره بالا باید ظرفیت خازن زیاد بشه تا توانایی جریاندهی داشته باشه. اسکوپ رو به دو سر خازن بزنید در حالت روشن بودن لامپ. فقط یک ولتاژ دی سی روشه. (روی خازن ممکنه ریپل کوچکی در فرکانس رزونانس وجود داشته باشه.) مقدار خازن اگر از میزان مور نیاز کمتر باشه توان به شدت کاهش پیدا میکنه و اگر از مقدار مورد نیاز خیلی بیشتر باشه لحظه استارت سخت به اندازه نصف تغذیه شارژ میشه و ممکنه به اینورتر اسیب بزنه.
                    دلیل بالا رفتن ولتاژ دو سر خازن رو تو پست توضیح دادم ولی دقت نکردی. وقتی لامپ خاموشه ما یه شبکه داریم که مقاومتش خیلی زیاده. اینورتر هم داره کار میکنه. وقتی از شبکه انرژی خارج نشه و اینورتر هم هی بهش انرژی نزریق بکنه ولتاژ بعد از چند سیکل کاری بالا میره. دلیل اینکه بعدش ولتاژ پایی میاد اینه که مقاومت موازی با خازن کم میشه. و انرژی ازش میگیره.
                    فرکانس کار مدار میشه فرکانس رزونانس l , c1. فکر نمیکنم رابطه ش رو کسی ندونه.

K.Show

دیدگاه

به نام خدا
                      دوستان من اول از خازن 100 نانو استفاده کردم
                      با اسکوپ شکل موجش رو گرفتم شد
                      عکس اولی
                      بعد از 220 نانو استفاده کردم شد شکل دوم
                      بعد از 400 نانو استفاده کردم شد شکل سوم
                      به نظرتون ایا تاثیری داره تو مدار چون شکل موج ها که خیلی عوض شدند
                      یه نفر اگر توضیح بده ممنونش میشم

الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

تو هر سه فرکانس حدود 25 کیلو هرتزه. پس خازن رزونانس رو عوض نکردی. خازن کوپل دی سی رو عوض کردی (c2)
                        ولی اینکه چرا با افزایش خازن توان کاهش پیدا کرده!!! واسه منم سوال شد. نور هم کم میشد؟

K.Show

دیدگاه

مدار بالاست چون یک مدار سلف اسیلیتیگ یا خود نوسان هست هرچه قدر خازن بلاکینگ DC مقدارش کمتر بشه جریان به جریان Ir یا جریان واقعی نزدیکتر می شه این یعنی جریان گذرنده از خازن استارت یا خازن رانینگ که همون خازن موازی با دو سر لامپ هست کمتر می شه و به جاش جریان گذرنده از لامپ بیشتر می شه . اما شرط داره یعنی نمیشه از یک حدی بیشتر ظرفیت خازن بلاک رو کاهش داد چون مدار از ZVS خارج می شه و ترانزیستورها به شدت داغ می شوند .
                          با کاهش ظرفیت خازن بلاک کاهش توان اتفاق نمیفته بلکه فرکانس رزونانس به سمتی می ره که قسمت اعظمی از جریان از مسیر لامپ عبور کنه و قسمت کمتر اون از خازن موازی با لامپ یا خازن رانینگ که چون به محدوده ی زیر ZVS نزدیک می شه سبب حرارت روی ترانزیستورها می شه بنابراین در انتخاب مقدارش باید یک موازنه ای بین توان و ناحیه ی ZVS داشته باشیم .....
                          فرکانس رزونانس مدار تا قبل از ران شدن لامپ مقدار معروف خودش رو داره ولی پس از ران شدن مقدار خازن بلاک هم وارد می شه .... یعنی فرکانس کمتر از حالت اول می شه ..... کمتر شدن خازن DC بلاک فرکانس رو به سمت بالاتر می بره یعنی به سمت فرکانس قبل از ران شدن ..... در این فرکانس جریان به سمت جریان مقاومتی میل می کنه ........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                            تو هر سه فرکانس حدود 25 کیلو هرتزه. پس خازن رزونانس رو عوض نکردی. خازن کوپل دی سی رو عوض کردی (c2)
                            ولی اینکه چرا با افزایش خازن توان کاهش پیدا کرده!!! واسه منم سوال شد. نور هم کم میشد؟
                            به نام خدا
                            دوست عزیز بله خازن C2 را تعغیر دادم
                            نه اصلا توی نور لامپ تاثیر نداره
                            الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arya team
                              به نام خدا
                              دوستان من اول از خازن 100 نانو استفاده کردم
                              با اسکوپ شکل موجش رو گرفتم شد
                              عکس اولی
                              بعد از 220 نانو استفاده کردم شد شکل دوم
                              بعد از 400 نانو استفاده کردم شد شکل سوم
                              به نظرتون ایا تاثیری داره تو مدار چون شکل موج ها که خیلی عوض شدند
                              یه نفر اگر توضیح بده ممنونش میشم

این شکل موجها را از کجای مدار اندازه گرفتی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسین بنیامین پور
                                مدار بالاست چون یک مدار سلف اسیلیتیگ یا خود نوسان هست هرچه قدر خازن بلاکینگ DC مقدارش کمتر بشه جریان به جریان Ir یا جریان واقعی نزدیکتر می شه این یعنی جریان گذرنده از خازن استارت یا خازن رانینگ که همون خازن موازی با دو سر لامپ هست کمتر می شه و به جاش جریان گذرنده از لامپ بیشتر می شه . اما شرط داره یعنی نمیشه از یک حدی بیشتر ظرفیت خازن بلاک رو کاهش داد چون مدار از ZVS خارج می شه و ترانزیستورها به شدت داغ می شوند .
                                با کاهش ظرفیت خازن بلاک کاهش توان اتفاق نمیفته بلکه فرکانس رزونانس به سمتی می ره که قسمت اعظمی از جریان از مسیر لامپ عبور کنه و قسمت کمتر اون از خازن موازی با لامپ یا خازن رانینگ که چون به محدوده ی زیر ZVS نزدیک می شه سبب حرارت روی ترانزیستورها می شه بنابراین در انتخاب مقدارش باید یک موازنه ای بین توان و ناحیه ی ZVS داشته باشیم .....
                                فرکانس رزونانس مدار تا قبل از ران شدن لامپ مقدار معروف خودش رو داره ولی پس از ران شدن مقدار خازن بلاک هم وارد می شه .... یعنی فرکانس کمتر از حالت اول می شه ..... کمتر شدن خازن DC بلاک فرکانس رو به سمت بالاتر می بره یعنی به سمت فرکانس قبل از ران شدن ..... در این فرکانس جریان به سمت جریان مقاومتی میل می کنه ........
                                اقای بنیاین پور عزیز. به سه شکل دقت بکنید. با سه خازن بلاکینگ مختلف فرکانس ثابته. 30 میکرو ثانیه t که میشه حدود 33 کیلوهرتز. دلیل تفاوت شکل ها تفاوت در رنجهای اسکوپشونه.
                                میشه بیشتر توضیح بدید که چطور خازن بلاکینگ روی فرکانس و جریان تاثیر میزاره؟ با کاهش زیاد خازن قبول که به مشکل میخوریم. با فرض ثبات در انتخاب خازنها تغییر این خازن روی فرکانس که تاثیری نزاشت.

K.Show

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X