اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست مدار شارژ کن اتوماتیک برای باتری 6 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درخواست مدار شارژ کن اتوماتیک برای باتری 6 ولت

با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید محترم و دوستان عزیز
    ببخشید من دو تا باطری خشک دارم یکی 6 ولت 4.5ah و دیگری 6 ولت 5.0ah که در چراغ شارژی دستی که از لامپ ژاپنی 6 ولتی (شبیه چراغ جلو ماشین می باشد) استفاده شده است و متاسفانه اداپتورش را گم کردم و نمی دونم چند ولت و چند امپر بود
    بنده خودم منبع تغذیه 0-32 ولتی 2 امپر دارم که تقریبا روی 7 ولت می زارم شارژ میشه چندین ساعت رو شارژ می میمونه وقتی که وصل می کنم نهایتا 20 دقیقه کار می کنه بعد باتری خالی میشه هر دو تا باتری اینجوریه البته موقع کار کردن امپری که لامپ از باتری میکشه تقریبا 3.5 امپر میکشه قبل از اینکه اداپتورش گم بشه نزدیک 2-3 ساعت کار می کرد فکر کنم منبع تغذیه ام خوب شارژ نمی کنه موقع شارژ از منبع تذیه نزدیک 1.5 امپر روی 6.5 ولت می کشه
    از اساتید محترم درخواست دارم اینجانب را راهنمایی فرمائید چگونه می توانم مدار هوشمندی بسازم که موقع شارژ led هم روشن باشه و موقع شارژ کامل یا خاموش بشه یا به رنگ دیگه باشه با تشکر

پاسخ : درخواست مدار شارژ کن اتوماتیک برای باتری 6 ولت

سلام دوست عزیز یه ولتاژ ثابت به اندازه ولتاژ شارژ حالت استندبای درست کن بده به باتری قطع کن هم نمیخاد یه مقاومت هم واسه محدود کردن جریان استفاده کن نیاز ی به قطع کن هم نداری
    دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
    بانک اطلاعاتی سنسورها
    ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
    تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
    [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

با سلام
      بیشتر بنظر می آید که باتری ها خراب شده باشند یا اینکه جریان مصرف کننده خیلی بالاست وگرنه نباید باتری در 20 دقیقه دشارژ شود البنه شارژ کردن باتری با شارژر غیر استاندارد میتواند سبب خرابی آن شود .

دیدگاه

سلام
        بله به نظر من هم باتریهای شما خراب شده
        با توجه به اطلاعاتی که شما از باتریها دادی و اینکه منبع 2 آمپری شما تونسته تا 7 ولت به این باتریها بده میشه گفت قطعا کارایی خودشون رو از دست دادن !
        عملکرد باتریها مانند دیود زنر هست اگر از ولتاژ نامی اونها تجاوز کنید و بخواید ولتاژ بیشتری برای شارژ به اونها بدید با یک نمودار زانو شکل باید افزایش جریان شدیدی رو مشاهده کنید ... این افزایش ولتاژ در هنگام شارژ حد ولتاژ و جریان داره که روی هر باتری ثبت میشه ، به طور مثال روی باتری 12 ولت نوشته شده که حد اکثر ولتاژ در پایان فرایند شارژ 13.8 هست و بهترین جریان شارژ یا ثبت میشه و یا به صورت درصدی از ماکزیمم جریان قابل اخذ از باتری بیان میشه به طور مثال 0.1 حد اکثر توان جریان دهی باتری یا مثلا 200ma ...

روش استاندارد برای دوستانی که منبع تغذیه با قابلیت تنطیم ولتاژ و کنترل جریان دارند به این صورت هست :
        - پیش از اتصال باتری ، منبع رو روی (حد اکثر ) ولتاژی که برای شارژ روی باتری ثبت شده تنظیم کنید .
        - محدود کننده جریان رو روی حد اکثر حساسیت خودش قرار بدید به نحوی که کمترین جریان ممکن رو به مدار تحت تغذیه بده .
        - حالا باتری رو با پلاریته درست به منبع وصل کنید و آرام آرام حساسیت محدود کننده جریان رو کاهش بدید تا با وضعیت فعلی باتری جریان نامی مناسب برای شارژ که قبلا اشاره کردیم رو روی منبع نشون بده .
        در این حالت ولـتاژِی که شما در دوسر باتری مشاهده میکنید قطعا کمتر از ولتاژی هست که شما منبع رو روی اون تنطیم کردید و با شارژ باتری کم کم این ولتاژ افزایش پیدا میکنه .
        در مورد زمان شارژ باید بگم که حاصل ضرب دو مولفه ی ؛ 1- جریان کار( جریان دهی یا شارژ ) باتری برحسب آمپر یا میلی آمپر 2- مدت زمان کار باتری بر حسب ساعت ، برابر با عددی هست که بر روی باتری بر حسب آمپر ساعت یا میلی آمپر ساعت ثبت شده.

معنای عدد نوشته شده بر حسب Ah (آمپر ساعت ) به طور مثال برای باتری شما که 5Ah هست اینه که میتونه در جریان مصرفی 1 آمپر به مدت 5 ساعت ولتاژ خودش رو در محدوده ولتاژ نامی حفظ کنه و یا در جریان مصرفی 3.5 آمپر به مدت 1 ساعت و 25 دقیقه در وضعیت مطلوب باقی بمونه و یا به هنگام شارژ با جریان 500 میلی آمپر مدت زمان 10 ساعت طول خواهد کشید تا شارژ کامل بشه ...
        *** همینجا باید متذکر بشم که بجز باتریهای اسیدی در سایر باتریها افزایش جریان شارژ تا مقادیری بالاتر از مقدار پیشنهادی شرکت سازنده گر چه موجب کوتاه شدن زمان شارژ کامل میشه از طرف دیگه هم موجب گرم شدن مایع ( یا پلاسمای ) الکترولیت باتری میشه و کاهش عمر باتری و یا حتی انفجار باتری رو بر اثر تجمع بیش از حد گاز به دنبال خواهد داشت . در این زمینه باتریهای نیکل-کادمیوم و لیتیوم مشهور هستند.
        ** باتریهایی که عوام از اونها با نامهای اتمی و خشک یاد میکنند در حقیقت باتری خشک نیستند و فقط منافذ شارژ اسید و خروج گاز اضافی رو ندارند و اونها هم در ساختمان خودشون مایع اسیدی به عنوان الکترولیت دارند و تا زمانی که در شرایط استاندارد استفاده میشن گازی درونشون جمع نمیشه ...

به عنوان تست شما مجموع جریان دهی دو باتریتون رو بر مقدار جریان مصرفی لامپ تقسیم کنید عدد صحیح حاصل این تقسیم عدد صحیح ساعت کار باتری شماست و با ضرب مقدار اعشاری این حاصل در عدد 60 باقی این عدد رو بدست خواهید آورد
        5+4.5=9.5 9.5/3.5=2.71 2hourse + ( 0.71 *60 ) minutes = 0206
        به عبارتی 2 باتریهای اگر موازی به کار رفته باشن باید بتونن حدود 2 ساعت و 42 دقیقه چراغ شارژی شما رو با نور کامل روشن نگه دارن ...
        امیدوارم مفید بوده باشه دوست من :redface:

در مورد مدار شارژر نوع و مشخصات دقیق باتریتون رو بفرمایید تا در همین بخش مدار مناسبی به شما معرفی بشه .
        موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

باید توجه داشته باشین که باتری 4.5 امپر ساعت این طور نیست که اگر 1 امپر ازش بکشی حتما 4.5 ساعت خالی میکنه بلکه کمتر از 4 ساعت بت شارز میده این مقادیر جدول دارن مثلا اگه شما 100 میلی امپر بکشی بجای 45 ساعت ممکن تا 50 ساعت هم بت شارز بده ضمنا شما میتونی ولتاز استندبای باتری 6 ولت را درست کنی و بش بدی
          دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
          بانک اطلاعاتی سنسورها
          ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
          تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
          [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

بله همینطوره رفتار یک باتری در رابطه با شارژ و دشارژ در نمودارهای مربوط به باتری به طور دقیق مشخص شده ، پیشنهاد میکنم سری به لینکهای زیر بزنید:
            http://saakhtani.ir/archive/1393/07/2281
            http://www.sababattery.ir/content/41
            http://www.zoomit.ir/11105
            :rolleyes:
            موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X