اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

توضیح بخشی از مدار تغذیه حفاظت اتصال کوتاه با 7805

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

توضیح بخشی از مدار تغذیه حفاظت اتصال کوتاه با 7805

سلام دوستان تصویر زیر مدار پیشنهادی کاتالوگ هست که بنده علاقه داشتم تحلیلش کنم ببینم مکانیزمش چطوریه
    سوالی برام پیش اومد ک مطرحش میکنم

مدار شکل زیر با استفاده از 78Xx قابل پیاده سازی هست چون خروجی این رگلاتور ها 200 تا 500 میلی آمپر هست یک طبقه تقویت جریان داریم و این مدار نکته جالبی که داره در مقابل اتصال کوتاه محافظت شده هست ک نمیدونم چطور :
    تا جایی ک من متوجه شدم

نقش مقاومت سه اهمی این هست که ولتاژ تریشولد ترانزیستور Q1 رو در هنگامی که جریان ورودی رگلاتور بیشتر از 230 میلی آمپر شد تامین کنه ( 3 / 0.7 )
    به این صورت ک وقتی جریان ورودی رگلاتور به 230 میلی آمپر میرسه ترانزیستور به ولتاژ تریشولد رسیده و یک kcl تشکیل میده ک جریان طبقه خروجی رو جدای از رگلاتور تامین کنه و ولتاژ خروجی هم نسبت به زمین 7805 به طور مثال 5 ولت اختلاف پیدا میکنه و ثابته

خب تا اینجا مشکلی نیست

وتی خروجی اتصال کوتاه بشه جریان زیادی از مقاومت Rsc میگذره و این بیانگر این هست که VBE ترانزیستور Q2خیلی از ولتاژ تریشلودش ک حدود 0.65 هست فاصله میگیره بنابر این در جریان Isc ترانزیستور Q2 باید وارد ناحیه قطع بشه خب ؟

حالا Q2 قطع بشه جریان ورودی رگلاتور از مقاومت 3 اهمی تامین میشه چرا باید خروجی رگلاتور قطع بشه و بهش تو کاتالوگ گفته بشه خروجی محافظت شده در برابر اتصال کوتاه ؟!

اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

پاسخ : توضیح بخشی از مدار تغذیه حفاظت اتصال کوتاه با 7805

مدار محافظ اتصال کوتاه داخل ایسی هست بشرط اینکه ایسی 78xx ش مرغوب باشه.

دیدگاه

فعال سازی ترانزیستور Q1 که pnpهست بر اثر افت ولتاژی هست که روی مقاومت 3 اهم(بر اثر عبور جریان از رگولاتور) میفته. همونطور که خودتون فرمودین بعد از عبور از جریان 0.23 آمپر ترانزیستور Q1 فعال میشه و جریان های بالاتر از 0.23 رو از خودش عبور میده :biggrin: با فعال شدن Q1 جریان از RSC هم میگذره
      خوب اگر ما جریان بیش از حد معمول بکشیم اتفاقی که میفته اینه که با افت بر روی RSC ترانزیستور Q2 که ترانزیستور pnp هست هم فعال میشه(ولتاژ بیس امیتور منفی میخواد و ما اینجا هم همینو داریم) و چون امیتور کلکتورش موازی با 3 اهم هست افت ولتاژ مقاومت 3 اهم رو کم تر میکنه و جلو بایاس شدن Q1 رو میگیره و جریان رو محدود میکنه :biggrin:
      خروجی رگولاتور قطع نمیشه بلکه محدود میشه :biggrin:
      به همین سادگی و شیرینی :biggrin:
      (قسمتی که با فونت درشت نوشته شده ویرایش شد) :rolleyes:
      لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

دمتون گرم عجب تحلیلی ! کفم برید :wow:
        فقط متوجه نشدم چرا افت ولتاژ روی مقاومت سه اهم باید کمتر بشه ؟
        مگه هرچی جریان بیشتری بگذره VBE ترانزیستور دوم بیشتر نمیشه ؟ خب در حالت بایاس باید حدود ولتاژ تریشلولد 0.7 باشه هرچی بیشتر میشه ( افت ولتاژ روی Rsc) باید میل کنه به ناحیه قطع

اگه همون توضیح خودتونو بگین چی شد افت ولتاژ رو 3 ولتی کم میشه من کلی ممنون میشم :icon_razz:
        اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

سلام
          هردوتا ترانزیستور مثبت هست
          در حالت خروجی مدار باز باشه جریان از مقاومت سه اهمی میگذره
          سر مثبت مقاوت 3 اهمی میشه امیتر ترانزیستور اول
          و سر منفی بیس ترانزیستور اول
          حالا چون ترانزیستور مثبت هست و ولتاژ امیتر از بیس بیشتر هست یا به قولی VEB >0.7
          ترانزیستور اول روشن میشه
          جریان تا حدی بالا میره که ولتاژ دوسر مقاومت دوم که پایه ی مثبتش به امیتر و پایه منفی اش به بیس متصل هست
          تا حدی بالا میره که ترانزیستور دوم هم روشن میشه و از اونجایی که مقاومت کلکتور امیتر ترانزیستور روشن یا اشباع بیش
          از 3 اهم هست بیشتر جریان از شاخه ی کلکتور و امیتر ترانزیستور دویم عبور میکنه
          مثل این میمونه که تقریبا یک سیم رو با مقاومت موازی کردی
          حالا جریان از سیم عبور میکنه یا مقاومت؟
          و اگر از یه حدی بیشتر جریان کشیده بشه رگولاتور قطع میکنه
          ولی اگر رگولاتور مدار محافظ داخلی نداشته باشه یا بیش از حد داغ باشه احتمال سوختنش وجود داره
          و اگر رگولاتور بسوزه چون جریان از مقاومت 3 اهمی عبور نمیکنه ترانزیستور اول هم قطع میمونه
          مگر اینکه بیس جریان زیادی بکشه که احتمالش خیلی کم هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehran901
            فقط متوجه نشدم چرا افت ولتاژ روی مقاومت سه اهم باید کمتر بشه ؟
            مگه هرچی جریان بیشتری بگذره VBE ترانزیستور دوم بیشتر نمیشه ؟ خب در حالت بایاس باید حدود ولتاژ تریشلولد 0.7 باشه هرچی بیشتر میشه ( افت ولتاژ روی Rsc) باید میل کنه به ناحیه قطع

اگه همون توضیح خودتونو بگین چی شد افت ولتاژ رو 3 ولتی کم میشه من کلی ممنون میشم :icon_razz:
            آره دیگه هرچی هرچی ترانزیستور دومی ولتاژ VBE بیشتر بشه(البته بهتره بگیم جریان بیشتری از BE میگذره) VEC اش کمتر میشه(ترانیستور فعال تر میشه) و به بیان ساده دو سر مقاومت 3 اهمی رو به هم وصل میکنه و افت کمتری روش میفته :biggrin:
            [hr]
            راستی بنده به اشتباهی ترانزیستور اول رو npn خطاب کردم (وارونه بودن اون گمراهم کرد :mrgreen. ویرایش شد
            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X