اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از بردهای الکترونیک برای پخش اذان 

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

استفاده از بردهای الکترونیک برای پخش اذان 

با عرض سلام و ادب و احترام خدمت دوستان
    من میخوام بلندگو(Amplifier) مسجد به صورت خودکار هنگام اوقات شرعی اذان و مناجات پخش کنه.این طوری در طول روز کمتر به حضور خادم در مسجد نیاز هست .به نظر شما برای این کار بهترین و کم دردسر ترین راه استفاده از بردهای قوی Raspberry Pi است !؟ یا برد ساده ic555 واسه تاخیر در پریود های زمانی؟؟؟ یا AVR یا ... ؟
    البته در تایمرهای آنالوگ باید ببینی فاصله بین نماز ها چقدره ؟ بعدش یه بازه میانگبن استاندارد رو تعریف کنی.اگر من از این بردها استفاده کنم. این تایمر 555 به درد بازه های زمانی متناوب میخوره.مثل زنگ مدرسه که هر روز یه تایم مشخص و ثابت داره.برای اوقات شرعی که نامنظم هستش و هر روز چند دقیقه تفاوت داره کارایی نداره.وخطا داره.
    این روش کاملا فیزیکیه و عملا کدی نمیشه زد. به قول خارجی ها این یه سولوشن کاست - افکت هست. اما خوب یوخده درصد خطا داره
    من تصمیم گرفتم از برد Raspberry Pi استفاده کنم.ولی مشکل اش اینه گرونه.وگرنه خیلی قوی و انعطاف پذیره و مزیت اش اینه با اون هر کاری میشه انجام دادم.و از اونجا که من هم رشته ام نرم افزار بوده و الکترونیک بلد نیستم. با این برد خیلی بهتر میتونم کار کنم و اونو برنامه ریزی کنم.
    اما مشکل همون گرون بودن قیمت برد Raspberry Pi نسبت به بردهای 555_timer_IC و AVR هستش.
    البته:
    میشه از AVR هم استفاده کرد. و لی باید فرمول محاسبه اوقات شرعی رو از یه کلاک بگیره
    ولی خوب من AVR بلد نیستم.مظنه قیمت اون هم دستم نیست.ولی 555_timer_IC خیلی ارزونه
    1,388
    Raspberry Pi
    0%
    581
    555_timer_IC
    0%
    401
    AVR
    0%
    270
    هیچ کدام(برد مورد نظرتان را معرفی نمایید)
    0%
    136

پاسخ : استفاده از بردهای الکترونیک برای پخش اذان 

سلام دوست عزیز
    با یک میکرو AVR و یک آی سی ضبط و پخش صدا و چند خط کدنویسی به سادگی میشه این پروژه را اجرا کرد.
    نه نیاز به بوردهای گرون قیمت Raspberry Pi هست نه نیاز به تایمرهای اسباب بازی 555
    AVR دقیقا برای چنین کارهایی ساخته شده. با 555 به هیچ عنوان نمیشه چنین پروژه کار کرد. Raspberry Pi هم برای این کار زیادی قوی هست و به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد.
    بانک اطلاعاتی مسابقات رباتیک ایران
    http://robocenter.ir/Match/DefaultMatch.aspx
    آموزش جامع ساخت ربات به زبان فارسی در 110 صفحه
    http://www.4shared.com/document/u_72uaga/Robotic_Mechatronic.html

دیدگاه

با سلام
      برای اطلاع باید عرض کنم قبلا چنین دستگاههایی ساخته شده و توسط بعضی از شرکتها بفروش میرسد و طبق گفته دوستان این پروژه فقط با AVR بصورت اقتصادی عملی هست و با 555 اصلا عملی نیست بهتر است ابتدا یک جدول بر اساس تاریخ و ساعت شرعی پخش اذان تهیه شود و مثلا 5 دقیقه قبل از پخش اذان قرآن پخش شود و سپس اذان (دستگاههایی که من دیدم اینگونه عمل میکرد) مهم در این نوع دستگاهها تنظیم ساعت دقیق است که به هیچ وجه نباید جلو و عقب شود !!!

دیدگاه

سلام
        رسپبری پای مدل A+ ارزون ترین برد هستش. به دلیل نداشتن دسترسی به اینترنت و نداشتن اتصالات USB زیاد قیمت کمی داره
        با 100 هزار تومن میشه تهیه اش کرد.
        مزیت این برد اینه که توزیع های سبک لینوکسی و نرم افزار Starcal بر روی اون نصب میشه.و نیاز به کدنویسی نداره.و اگر لازم باشه کد بنویسی خیلی کم کد میزنی چون starcal متن باز هستش و به راحتی میشه اونو شخصی سازی کرد .اونم با زبان python در حد ایجاد تغییرات.و نیاز نیست از صفر بشینی کد بنویسی.چون نرم افزار starcal که آقای سعید رسولی نوشتن به خوبی این کار رو انجام میده.از این نظر من اصرار دارم از این برد استفاده کنم.چون که کارم خیلی راحت میشه.
        هزینه خرید میکرو AVR و یک آی سی ضبط و پخش صدا + پروگرامر و ... چقدر میشه؟؟؟ اگه در مورد قیمت ها کمک کنید راحت تر میتونم تصمیم بگیرم.اگر اختلاف قیمت کم باشه من بردهای رزبری رو ترجیح میدم

دیدگاه

این کارا نیاز نیست...
          یه ds1307
          میکرو atmega8
          یه نرم افزار باد صبا برای استخراج زمانهای شرعی اذان
          یه رله برای وصل کردن رادیو
          تموم.
          اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
          مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
          مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
          اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
          هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

من بودم یک مینی کامپیوتر که حتی توی کیف دستی هم جا میشه می خریدم و ویندوز بهینه شده رو روش نصب میکردم و از سایت شهید آوینی نرم افزار اوقات شرعی رو دانلود میکردم و روش میریختم. همین!
            - یا یه برد مثل کوبی برد میخریدم و روش اندروید و نرم افزار باد صبا نصب می کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
              من بودم یک مینی کامپیوتر که حتی توی کیف دستی هم جا میشه می خریدم و ویندوز بهینه شده رو روش نصب میکردم و از سایت شهید آوینی نرم افزار اوقات شرعی رو دانلود میکردم و روش میریختم. همین!
              - یا یه برد مثل کوبی برد میخریدم و روش اندروید و نرم افزار باد صبا نصب می کردم.
              کوبی برد باز بهتره.
              ولی ویندوز اصلا به درد این کارا نمیخوره.
              در مورد مینی کامپیوتر هم.مصرف برقش خیلی بالاست.قیمت اش هم بالاست.
              بردهای کوبی و رزبری پای شنیدم اگه تمام سال هم روشن باشند اندازه دوتا ساندویچ برق مصرف میکنند :surprised:
              کوبی بردها از رزبری ها گرونترند.شاید بهتر باشند.ولی قیمت بالاتری دارند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بابا برقی
                این کارا نیاز نیست...
                یه ds1307
                میکرو atmega8
                یه نرم افزار باد صبا برای استخراج زمانهای شرعی اذان
                یه رله برای وصل کردن رادیو
                تموم.
                جستجو کردم قیمت ds1307 حدود 5000 تومن بود.
                قیمت atmega8 و پروگرامر و رله رو نمیدونم.میشه لطف کنید قیمت اینها رو هم فاکتور کنید ؟ :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad.fashi
                  جستجو کردم قیمت ds1307 حدود 5000 تومن بود.
                  قیمت atmega8 و پروگرامر و رله رو نمیدونم.میشه لطف کنید قیمت اینها رو هم فاکتور کنید ؟ :redface:
                  ds1307 1100 تومن ارجینال
                  mega8 3500
                  رله 1200
                  پروگرامرم بسته به نیازته دیگه.خودتم میتونی بسازی
                  اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
                  مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
                  مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
                  اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
                  هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

پاسخ : استفاده از بردهای الکترونیک برای پخش &

آخه کدوم آدم عاقلی میره با برد های گرونی مانند کوبی برد و رسپبری که هسته ی آرم دارن و زیادی قوی هستن پخش اذان بسازه؟؟؟
                    با همون avr میشه ساخت.
                    یه کم برنامه نویسی میخواد همین!
                    1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                    من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                    !Electronic On! Programming On
                    هوشمندانه سوال بپرسیم!
                    http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X