اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مبدل 5V به 1V5 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مبدل 5V به 1V5 ولت

نوشته اصلی توسط حمید حمید نمایش پست ها
    سلام
    تا الان متوجه شدم که از پتانسیومتر 10k نمیشه استفاده کرد اما با پتانسیومتر 500 اهمی درست کار میکنه به نظر میرسه با پتانسیومتر 100 اهمی هم بشه

پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها

سلام آقای مهندس.
      از کاهنده lm2596 استفاده کردم ولی مطلوب نبود . از mp1584 هم که به علت کم بودن ولتاژ ورودی نمیشه استفاده کرد.
      الان از یک پتانسیومتر 500 اهمی و یک خازن 10 میکرو فاراد تانتال استفاده کردم، مثل بنز داره کار میکنه یک ال ای دی هم داشت که اون را با پتانسیومتر 10k تنظیم کردم.الان عیب این راهکار چی هست؟
      راستش ولتاژ باتری لیتیومی از 4.2 در حالت پر تا ولتاژ 2.5 که دیگه شارژر باتری، ولتاژ را قطع میکنه متغیر هست .با این تفاسیر باز هم میشه از این مدار شما استفاده کرد؟چه حسنی دارد؟
      جدیدترین ویرایش توسط حمید حمید; ۰۰:۵۰ ۱۳۹۹/۰۷/۲۲.

دیدگاه

سلام آقای مهندس.
        از کاهنده lm2596 استفاده کردم ولی مطلوب نبود . از mp1584 هم که به علت کم بودن ولتاژ ورودی نمیشه استفاده کرد.
        الان از یک پتانسیومتر 500 اهمی و یک خازن 10 میکرو فاراد تانتال استفاده کردم، مثل بنز داره کار میکنه یک ال ای دی هم داشت که اون را با پتانسیومتر 10k تنظیم کردم.الان عیب این راهکار چی هست؟
        راستش ولتاژ باتری لیتیومی از 4.2 در حالت پر تا ولتاژ 2.5 که دیگه شارژر باتری، ولتاژ را قطع میکنه متغیر هست .با این تفاسیر باز هم میشه از این مدار شما استفاده کرد؟چه حسنی دارد؟
        دوست عزیز برای تبدیل 2.5 ولت به 1.5 ولت شما به یک رگلاتور LDO نیاز دارید ... البته با همان روشی هم که اشاره کردید قابل استفاده است ولی گاهی باید تمظیم پتانسیومتر را عوض کنید
        منظور از رکلاتور LDO تنظیم کننده های ولتاژی میباشد که اختلاف بین ولتاژ ورودی و خروجی آنها اندک میباشد .... اگر بتوانید LM317 اصلی پیدا کنید با جریان بسیار کمی که مورد نظر شماست کاملا برای این منظور مناسب میباشد

نمودار دروپ ولتاژ LM317 با جریانهای مختلف
        پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

سلام عزیز ممنون. من دیروز جستجو کردم دیدم با پتانسیومتر میتونم بصورت دقیق ولتاژ را روی 1.59 ولت در حالت شارژ کامل باتری که 4 ولت هست تنظیم کنم، که در این صورت زمانیکه ولتاژ باتری به 2.6 ولت میرسه ولتاژ بعد از پتانسومتر به 1 ولت میرسه که ساعت میتونه با حدود 1 ولت به بالا کار کنه البته حداقل ولتاژ مورد نیاز ساعت 1.2 ولت هست اما بعضی ساعتها با 1 ولت هم کار میکنن.
          راستش یک ساعت را با مقاومت حدود 10k ولتاژش را از 4 ولت به 1.5 ولت رسوندم حالا موندم تو پتانسیومتر که از طریق تقسیم ولتاژ این کار را انجام میده، ظرفیت پتانسیومتر نقشی داره یا نه.
          1-حال سوال من اینجاست آیا فرقی میکنه من پتانسیومتر 100 اهم یا 500 اهم یا 10k اهم یا 22k اهم استفاده کنم؟
          و اینکه آیا بعد از پتانسیومتر هم خازن گذاشتن لزومی دارد؟
          2-آیا با سری کردن دیود میتونم این افت ولتاژی که در پی کم شدن ولتاژ باتری اتفاق می افتد را پوشش بدهم ؟اگر بله چه دیودی مد نظر هست؟
          چون هیچ کدام از این راها که مثل رکولاتور عمل نمیکنه که با افت ولتاژ منبع همچنان ولتاژ را ثابت نگه دارد.
          حال سوال من اینجاست آیا فرقی میکنه من
          پتانسیومتر100اهم یا500اهم یا10kاهم یا ۲۲کیلو اهم
          استفاده کنم؟؟
          بله فرق میکنه،اگه از پتانسیومتر
          اهم پایین استفاده کنین ،مصرف باتریتون بالا میره و اگه
          از پتانسیومتر اهم بالا استفاده کنین،بدلیل جریان کمی که
          به موتور ساعت میرسه،ساعت درست کار نمیکنه مگر اینکه
          پتانسیومتر رو نزدیک ماکزیمم قرار بدین که اون هم باعث نوسان
          ولتاژی که به موتور ساعت میرسه میشه.
          پیشنهاد من استفاده از یه پتانسیومتر ۱یا ۲ کیلو اهمی هستش.
          آیا با سری کردن دیود میتونم این افت ولتاژی که
          در پی کم شدن ولتاژ باتری اتفاق می افتد را پوشش بدهم؟؟
          اگر بله چه دیودی مد نظر هست؟؟
          با سری کردن خیر.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

و اینکه.بعد پتانسیومتر خازن گذاشتن هم اهمیتی
          دارد؟؟
          بله،در این مورد بهتر است از خازن ۱۶ ولت
          ۱۰ میکرو فاراد استفاده کنید

دیدگاه

سلام عزیز
            emitor عزیز بابت راهنمایی تشکر منتهی هزینه زیاد میشه بعدم نیاز به برد پیدا میکنم . الان با یک پتانسیومتر خوابیده 4000 تومان و یک خازن 10 میکرو 500 تومانی ساعت داره درست کار میکند.
            حالا عکس از محصول میزارم ببینید.

HS1386 عزیز راهنمایی شما خوب بود. خیلی ممنون.
            آیا محاسبه گر را روش خاصی برای انتخاب ظرفیت پتانسیومتر وجود دارد؟
            برای یک LED 2.8v که مصرف 20mA دارد چه پتانسیومتری استفاده کنم که هم مصرف باتریم بهینه بشه هم راحت بتونم نورش را تغییر بدهم. الان دارم از پتانسیومتر 10K آبی رنگ خوابیده که 10 دور تنظیم میشه استفاده میکنم .البته تا نزدیک آخرش میچرخونم تا به ولتاژ 2.8 برسه.
            مهمتر از LED همون ساعت هست که باید ظرفیت مناسبی براش انتخاب کنم که به قول شما نوسان و تلفات حداقل داشته باشم.
            خازن مولتی لایر 10 میکرو فاراد 106 گذاشتم بهتر نیست؟

تبدیل ساعت دیواری معمولی به ساعت شارژی با برق و چراغدار

جدیدترین ویرایش توسط حمید حمید; ۱۸:۱۴ ۱۳۹۹/۰۷/۲۳.

دیدگاه

ظاهرا تو تست یک LED 2.8 ولت 20 میلی آمپری با ولتاژ برابر بین پتانسیومتر 500 اهمی و 10k اهمی حدود 10 میلی آمپر اختلاف وجود دارد.
              یعنی پتانسیومتر 10K اهمی 10 میلی آمپر جریان کمتری مصرف میکنه.
              این مطلب را کسی رد یا تایید میکند؟

جدیدترین ویرایش توسط حمید حمید; ۱۸:۰۹ ۱۳۹۹/۰۷/۲۳.

دیدگاه

ظاهرا تو تست یک LED 2.8 ولت 20 میلی آمپری با ولتاژ برابر بین پتانسیومتر 500 اهمی و 10k اهمی حدود 10 میلی آمپر اختلاف وجود دارد.
                یعنی پتانسیومتر 10K اهمی 10 میلی آمپر جریان کمتری مصرف میکنه.
                این مطلب را کسی رد یا تایید میکند؟

نمیدونم چیکار کردی ولی پتانسیمتر جریانی مصرف نمیکنه
                مسلم یه مقاومت بیشتر جریان رو بیشتر محدود میکنه
                ولا دقیق نمیدونم داری چیکار میکنی .. ولی برای کاهش ولتاز و جریان دهی کم از دیود زنر استفاده کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                  نمیدونم چیکار کردی ولی پتانسیمتر جریانی مصرف نمیکنه
                  مسلم یه مقاومت بیشتر جریان رو بیشتر محدود میکنه
                  ولا دقیق نمیدونم داری چیکار میکنی .. ولی برای کاهش ولتاز و جریان دهی کم از دیود زنر استفاده کن
                  یک دقیقه جریان را بزار کنار 2 تا LED سفید 2.8v کلاهی یکسان بردار یکیشو با پتانسیومتر 500 اهمی روی 2.8 ولت تنظیم کن یکیشو با پتانسیومتر 10k اهمی روی 2.8 ولت تنظیم کن
                  حالا جریان مصرفی این 2 مدار را چک کن 10k اهمی 19mA جریان میکشه و 500 اهمی 28mA جریان میکشه.
                  یک مطلب دیگه هم هست وقتی از باتری لیتومی استفاده میکنی باتری از 4.2 پر تا 2.5 خالی تغییر میکنه وقتی از پتانسیومتر 10k استفاده میکنم LED تا رسیدن ولتاژ به 2.5 روشنه و نور میده اما با پتانسیومتر 500 اهمی روی 3.1 ولت خاموش میشه
                  لطفا پیدا کن پرتقال فروش را....

گذشته از شوخی بفرمایید چه دیود با چه شماره ای چند عدد موازی باشه یا سری ؟استفاده از دیود زنر چه مزیتی دارد؟
                  جدیدترین ویرایش توسط حمید حمید; ۲۰:۴۰ ۱۳۹۹/۰۷/۲۳.

دیدگاه

یک دقیقه جریان را بزار کنار 2 تا LED سفید 2.8v کلاهی یکسان بردار یکیشو با پتانسیومتر 500 اهمی روی 2.8 ولت تنظیم کن یکیشو با پتانسیومتر 10k اهمی روی 2.8 ولت تنظیم کن
                    حالا جریان مصرفی این 2 مدار را چک کن 10k اهمی 19mA جریان میکشه و 500 اهمی 28mA جریان میکشه.

حالا بفرمایید چه دیود با چه شماره ای چند عدد موازی باشه یا سری ؟
                    دوباره همون جواب قبلی میدم خب نیاز نیست ازمایش کنم
                    تو اومدی پتانسیمتر ها رو به تغذیه 0 و 5 ولت وصل کردی بعد ا ز پایه وسط بردی برای ال ای دی ها
                    درسته تو هر دو پتانسیمتر ولتاز برابر .. ولی مقاومت های که بکار بردی جریان رو محدود و در دیگری محدود تر میکنه
                    مثلا پتانسیمتر اولی تو 10 کیلو و سر وسط پتانسیمتر وسط کذاشی و ولتاز خروجیش 2.5 شده
                    حالا 10 کیلو تقسیم بر 2 میشه 5 کیلو در مسیر قرار دادی
                    و در دیگری مثلا پتانسیمتر 1 کیلو و سر وسیط پتانسیمتر در وسط قرار دادی که میشه 500 اهم در مسیر قرار دادی
                    متوجه شدی ؟

و همچنین ولتاز نامی ال ای دی تو به احتمال 3.3 تا 4 ولت با توجه به رنگش
                    وقتی از مقاومت بزرگتر استفاده میکنی چون جریان کمتری استفاده میکنی باتری کمتر دچار افت ولتاز میشه
                    و وقتی از مقاومت 500 استفاده میکنی باترییت بیشتر دچار تخلیه و افت ولتاز میشه

مزیت دیود زنر اینه ارزون و با توجه به تو و مصرف پایین تو نیاز نیست از رگلاتور استفاده کنی
                    و اینکه این پروزه من نیست که بگردم دنبال پرتغال فروش
                    من همین الانش تو مدار خودم موندم و سرم درد میکنه و برای تفریح میام اینجا به جون خودم من برای مدار های خودمم تلاش نمیکنم و نیمه راه ولشون میکنم
                    پاسخ های دوستان هم جهت راهنمایی هستن تا زودتر به سوالات و مشکلاتت برسی .. وگرنه کمی دور از تصور که یه عده بشینن فقط پاسخ سوال های دیگران بدن
                    و اینکه من فقط میدونم میخوای بجای باتری قلمی ساعت از این همه تشکیلات استفاده کنی تا پول باتری ندی .. یه جورایی اصلا موافق این همه دردسر نیستم
                    درضمن من باشم از همون باتری ها استفاده میکنم و فقط با ادابتور و رگلاتور کردنش رو 3 ولت یه جور برق اضطراری درست میکنم
                    یعنی وقتی برق هعست از اداپتور استفاده میکنم و وقتی برق رفت از خود باتری های ساعت اینجوری عمر باتری ها بیشتر میشه .. هر چند خود باتری ها هیچی ام ازشون استفاده نکنی بعد مدتی تخلیه میشن
                    درضمن من تو خونمون یه لامپ سوخته رو هم عوض نمیکنم چه برسه بیام برای ساعت مدار شارزر درست کنم
                    حالا هم برم پرتغال بخورم کرونا نگیرم چند صباح دیگه جان به جان تسلیم کنم
                    بفرما پرتغال فروش را پیدا کن

دیدگاه

برقی کردن ساعت هدفم نبود .
                      شبها از خواب بیدار میشی می خواهی ببینی ساعت چنده چی کار میکنی؟
                      خوب بگذریم.
                      شاد باشی پسر

دیدگاه

برقی کردن ساعت هدفم نبود .
                        شبها از خواب بیدار میشی می خواهی ببینی ساعت چنده چی کار میکنی؟
                        خوب بگذریم.
                        شاد باشی پسر
                        به جای این کارا بفکر ساختن یه شب خواب خوشگل باش با همون اداپتور گوشی و چند تا ال ای دی
                        این کار واقعا بیهوده ست
                        یه شب خواب ار جی بی درست کن .. با نور های متفاوت و رنگ های زیبا و رویایی
                        یا اداپتور گوشی و چند تا ال ای دی ار جی بی .. یه شب خواب خوب درست کن
                        اصلا شبا نباید خونه تاریک باشه که چشم چشمو نبینه .. بلکه یه نور ملایم و سرد باید باشه که جلو پاتو و همچنین ساعت ببینی
                        خب دیگه وقت رفتن .. موفق باشی منم برم تو افق محو بشم

دیدگاه

یک روش دیگه هم برای محاسبه کاهش ولتاژ بوسیله مقاومت
                          بر اساس قانون اهم R= V / I
                          1.59v =حداگثر ولتاژ باتری 1.5 ولتی
                          4.20v= حداکثر ولتاژ باتری لیتیومی
                          4.2v-1.59v=2.61v
                          2.61v= اختلاف ولتاژ بین 2 باتری که باید کاهش یابد

0.33mA =جریان مصرف کننده که در اینجا موتور ساعت دیواری (تقریبا موتور تمام ساعت دیواری ها کمتر از 0.4mA مصرف میکنند)
                          نکته:برای بدست آوردن جریان مورد نیاز مصرف کننده باید ولتاژ مورد نیاز مصرف کننده(1.59v) را به آن اعمال کنیم بعد توسط مولتی متر جریان مصرفی را بدست آوریم.
                          حال اختلاف ولتاژی که وجود دارد را بر جریان مصرف کننده تقسیم میکنیم تا مقدار مقاومت مورد نیاز را بدست آوریم.
                          2.61v\0.33mA=7.9k
                          7.9k اهم= مقدار مقاومت مورد نیاز برای افت ولتاژ از 4.2v به 1.59v

حال برای LED محاسبه میکنیم
                          3.3v= حداکثر ولتاژ مورد نیاز LED سفید
                          4.2v-3.3v=0.9v
                          0.9v= اختلاف ولتاژ بین 2 باتری که باید کاهش یابد
                          0.9v/20mA=0.045ohm
                          0.045*1000=45
                          45 اهم = مقاومت مورد نیاز برای LED سفید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X