اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خروجی قسمت آنالوگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

خروجی قسمت آنالوگ

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دوستان
    من یک مدار آنالوگ دارم که خروجی آن به میکرو وصله خروجی مدار آنالوگ از پ امپ است یعنی قسمت نهایی مدارم خروجیش رو از پ امپ می گیرم
    مثلا در خروجی مقدار adc من 47و 48و46 بین اینا نوسان داره بعد یه مدت که میگذره مثلا یک ساعت یهویی عددای پراکنده هم بین این اعداد می فرسته مثلا عدد38 یا 58 رو می فرسته بین اینا خودم فکر میکنم بخاطر گرم شدن پ امپ هستش چون اگه بعد همون موقع پاور رو قطع و وصل کنم خیلی زود تر به اون مشکل می خورم در عرض ده دقیقه یا کمی بیشتر ولی وقتی یک ربع مدار رو خاموش میکنم بعد وصل میکنم مثل اول باز یک ساعت طول میکشه تا به مشکل بخورم
    دوستان لطف کنن راهنمایی کنن در این مورد که چیکار میشه کرد سوالی هم در جهت تکمیل خواستن بپرسن
    با تشکر

پاسخ : خروجی قسمت آنالوگ

سلام.
    به همین راحتی شاید نشه گفت مشکل از کجاست.
    ولی خوب میتونه از برنامه میکرو باشه. میتونه از مدار آنالوگتون باشه. میتونه از عوامل محیطی نظیر همون گرم شدن پ امپ و ... باشه. میتونه از خازن هایی که احیاناً در مدار وجود داره باشه و ...
    بهتره شماتیک مدار رو قرار بدید تا بشه دقیق تر گفت.

دیدگاه

با تشکر
      منظورتون از اشکال برنامه ی میکرو را میشه یکم بیشتر توضیح بدید چون من دقیقا خروجی رو را به وسیله ی کامپیوتر میبینم یعنی امکان داره که مدار انالوگ من تغییری نکند ولی در میکرو عددی اشتباه بفرستد.
      من خودم فکر می کنم گرم شدن پ امپ باشد با توجه به تستایم که مستقیم به پ امپ حرارت دادم دیدم که اعداد تغییر میکنن برای این آیا راه حلی هست که اثر گرمایی رو از بین برد
      ببخشید منظورتون رو از خازن متوجه نمیشم چجوری خازن می تونه مشکل ایجاد کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL
        سلام.
        به همین راحتی شاید نشه گفت مشکل از کجاست.
        ولی خوب میتونه از برنامه میکرو باشه. میتونه از مدار آنالوگتون باشه. میتونه از عوامل محیطی نظیر همون گرم شدن پ امپ و ... باشه. میتونه از خازن هایی که احیاناً در مدار وجود داره باشه و ...
        بهتره شماتیک مدار رو قرار بدید تا بشه دقیق تر گفت.
        با تشکر
        منظورتون از اشکال برنامه ی میکرو را میشه یکم بیشتر توضیح بدید چون من دقیقا خروجی رو را به وسیله ی کامپیوتر میبینم یعنی امکان داره که مدار انالوگ من تغییری نکند ولی در میکرو عددی اشتباه بفرستد.
        من خودم فکر می کنم گرم شدن پ امپ باشد با توجه به تستایم که مستقیم به پ امپ حرارت دادم دیدم که اعداد تغییر میکنن برای این آیا راه حلی هست که اثر گرمایی رو از بین برد
        ببخشید منظورتون رو از خازن متوجه نمیشم چجوری خازن می تونه مشکل ایجاد کنه
        ویرایش

دیدگاه

کلی گفتم. چونکه مدار و برنامه شما رو ندیدم.
          میتونه مشکل از زیر برنامه مربوط به ADC تون باشه.
          خروجی رو به کامپیوتر وصل کردید ؟! یعنی چی ؟!
          یعنی از میکرو استفاده نکردید ؟! ( متوجه نمیشم )
          //
          با فرض اینکه مدار آنالوگ شما 100 در 100 درست باشه و درست کار کنه ، نویز - متن برنامه - سطوح ولتاژ - درست نبودن مدار در قسمت میکروی شما میتونه مشکل ساز باشه.
          //
          برای از بین بردن اثر گرمایی به نظرم میتونید از روش دست کاری مدار یا روش خنک کن استفاده کنید.
          مثال عرض میکنم :
          میتونید اثر اون گرما رو روی مدار بررسی کنید و در جهت عکس اون ، مدار رو تغییر بدید. مثلاً یک مقاومت فیدبک کنید تا وقتی گرما زیاد میشه و خروجی ناپایدار میشه ، توسط مقاومت خروجی به حالت پایدار خودش برگرده. ( این رو هم به عنوان یک راه کلی گفتم-باید بررسی کنید )
          میتونید از فن استفاده کنید.
          //
          ببینید مثلاً یک مداری دارید که خازن در اون شارژ و دشارژ میشه. فرضاً شما تا 5 ولت شارژش میکنید. بعد سریع مدارتون رو تغییر وضعیت میدید. درصورتی که خازن شما به همین سرعت تغییر وضعیت نمیده. بلکه باید دشارژ بشه. پس اگر مثلاً در وضعیت جدید شما انتظار ولتاژی در حدود 1 ولت رو در دو سر خازن داشته باشید ، میبینید که به سرعت خازن 1 ولت رو در دو سر خودش نخواهد داشت.
          این به سرعتی که میگم یعنی به طور آنی. بالاخره یک زمانی طول میکشه تا خازن تغییر وضعیت بده. که با معیار ثابت زمانی تعیین میشه.

دیدگاه

http://8pic.ir/images/36khtehvf6nbodep8duv.png
            این لینک عکس مداره بخش آنالوگ هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL
              کلی گفتم. چونکه مدار و برنامه شما رو ندیدم.
              میتونه مشکل از زیر برنامه مربوط به ADC تون باشه.
              خروجی رو به کامپیوتر وصل کردید ؟! یعنی چی ؟!
              یعنی از میکرو استفاده نکردید ؟! ( متوجه نمیشم )
              //
              با فرض اینکه مدار آنالوگ شما 100 در 100 درست باشه و درست کار کنه ، نویز - متن برنامه - سطوح ولتاژ - درست نبودن مدار در قسمت میکروی شما میتونه مشکل ساز باشه.
              //
              برای از بین بردن اثر گرمایی به نظرم میتونید از روش دست کاری مدار یا روش خنک کن استفاده کنید.
              مثال عرض میکنم :
              میتونید اثر اون گرما رو روی مدار بررسی کنید و در جهت عکس اون ، مدار رو تغییر بدید. مثلاً یک مقاومت فیدبک کنید تا وقتی گرما زیاد میشه و خروجی ناپایدار میشه ، توسط مقاومت خروجی به حالت پایدار خودش برگرده. ( این رو هم به عنوان یک راه کلی گفتم-باید بررسی کنید )
              میتونید از فن استفاده کنید.
              //
              ببینید مثلاً یک مداری دارید که خازن در اون شارژ و دشارژ میشه. فرضاً شما تا 5 ولت شارژش میکنید. بعد سریع مدارتون رو تغییر وضعیت میدید. درصورتی که خازن شما به همین سرعت تغییر وضعیت نمیده. بلکه باید دشارژ بشه. پس اگر مثلاً در وضعیت جدید شما انتظار ولتاژی در حدود 1 ولت رو در دو سر خازن داشته باشید ، میبینید که به سرعت خازن 1 ولت رو در دو سر خودش نخواهد داشت.
              این به سرعتی که میگم یعنی به طور آنی. بالاخره یک زمانی طول میکشه تا خازن تغییر وضعیت بده. که با معیار ثابت زمانی تعیین میشه.
              با تشکر
              منظورم این بود که با rj45 خروجی را رویه کامپیوتر میبینم
              با توجه به این که یکی دوساعت مدار درست کار میکنه آیا باز میتونه به نظرتون اشکال از برنامه ی میکرو باشه؟
              //
              در مورد با بخش دوم که گقتید مقاومت فیدبک کنم با توجه به شماتیک مدار میشه یکم بیشتر توضیح بدید که چطوری باید فید بک کنم
              //در مورد قسمت خازن ها هم بله درست میگید ولی من مشکل در مدارم اینه که کلا تغییر وضعیت نمی دم یعنی حالتش ثابته من ما کاری نمی کنم که تغییر ولتاژ بده .
              //
              ممنونم :smile:

دیدگاه

توی همین مداری که فرستادید خازن c24 دقیقاً همونیه که من گفتم.
                البته نمیگم مشکل از اینه. ولی این خازن یک ثابت زمانی رو خواهد داشت و به طور آنی تغییر ولتاژ نخواهد داد.
                شما این مدارو شبیه سازی کردید !؟ مشکلی نداشته !؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL
                  توی همین مداری که فرستادید خازن c24 دقیقاً همونیه که من گفتم.
                  البته نمیگم مشکل از اینه. ولی این خازن یک ثابت زمانی رو خواهد داشت و به طور آنی تغییر ولتاژ نخواهد داد.
                  شما این مدارو شبیه سازی کردید !؟ مشکلی نداشته !؟
                  با تشکر
                  من پی سی بی این مدار رو کشیدم و قطعات را رویه آن مونتاژ کردم .
                  با توجه به حرفتون در مورد خازن فکر می کنم که توضیحاتمو کامل تر کنم . در قسمت ورودی یک سنسور درست کردم که تغییر ولتاژ ایجاد می کند در هنگام روشن کردن مدار تقریبا یک دقیقه طول می کشد تا خازن ها شارژ بشوند و به حالت پایدار برسد . من الان مشکلم ایتجاست که وقتی خازن ها شارژ شدن و من هیچ تغییر ولتاژِ در مدار ایجاد نمی کنم یعنی هیچ تغییری در مدار به وجود نمیارم از نظر ولتاژِی ولی بعد مدت زمان یک الی دو ساعت بعضی مواقع اعدادی در خروجی می دهد که مثلا 10 تا بیشتر یا کمتر از چیزیه که باید باشه مثلا همش داره 48 و 47 می فرسته ولی بین هر 20 تا هم یه 30 یا 58 می فرسته .
                  من نظر اینه که چون مدارم در حالت پایدار هست و تغییر ولتاژِی در مدار به وجود نمیارم امکانش کمه که به خازن مربوط باشه
                  با توجه به توضیحاتم که کامل تر کردم بحث رو نظرتون رو لطف کنید بگید
                  ممنون :smile:

دیدگاه

راستی یه مورد دیگه من وقتی دستم رو رویه پایه های پ امپ میزارم کلا تاثیر میزاره رویه خروجی
                    در قسمت میکرو این مشکلات رو برطرف کردن و با دست گذاشتن رو پایه ها هیچ تاثیری ایجاد نمی کند
                    ولی اینجا رویه قسمت پایه ها ی پ امپ کلا تاثیر میزاره آیا میشه کاری کرد که این تاثیر از بین بره و در واقع با دست گذاشتن خروجی هیچ تغییری نکنه

دیدگاه

پایه های پ امپ نسبت به حرارت و الکتروستاتیک حساس هستند. گرما هم تأثیر میزاره روی عملکرد پ امپ.
                      هم نباید لمس بشن و هم نباید گرما ببینن.
                      به احتمال خیلی زیاد مشکل از همون گرما باشه. چرا که مدارتون خیلی هم نوسان نداره. طبقه اوّل یک کرانبند هستش که ولتاژ ورودی رو یک آفست میده و در خروجی ظاهر میکنه. آفستش هم به اندازه پیک ولتاژ ورودی هستش. مثلاً اگر یک سیگنال متناوب با دامنه a به ورودی اعمال کنید خروجی a ولت میاد بالا با همون شکل سیگنال ورودی.
                      اگر هم مستقیم ( غیر متناوب ) اعمال بشه باز هم یک آفست میخوره و توی خروجی ظاهر میشه. اندازه آفست هم در حد میلی ولت هستش.
                      طبقه بعدی هم یک حالت اشمیت تریگر داره. که باز هم نوسان آنچنانی نداره. اگر ولتاژ متناوب اعمال کنید خروجی طبقه دوم پالس خواهد بود. ( حد تریگر +12 ولت هستش )
                      اگر هم مستقیم اعمال بشه یک ولتاژ مستقیم دریافت خواهید کرد.
                      R28 و C24 فیلتر خواهند بود. ( انتگرال گیر )
                      طبقه سوم هم یک جمع کننده وارون ساز هستش.
                      //
                      البته مدار در حالتی که ورودی ولتاژ DC اعمال میشه به سمت حالت پایدار خودش میره. ( ولتاژ ها دارای تغییرات با سرعت کمی هستند )
                      که میگید 1 دقیقه طول میکشه.

پس با این تفاسیر تنها در حالتی خروجی ناپایدار خواهد شد که عوامل خارجی تأثیر بزارند. الکتروستاتیک و گرما.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL
                        پایه های پ امپ نسبت به حرارت و الکتروستاتیک حساس هستند. گرما هم تأثیر میزاره روی عملکرد پ امپ.
                        هم نباید لمس بشن و هم نباید گرما ببینن.
                        به احتمال خیلی زیاد مشکل از همون گرما باشه. چرا که مدارتون خیلی هم نوسان نداره. طبقه اوّل یک کرانبند هستش که ولتاژ ورودی رو یک آفست میده و در خروجی ظاهر میکنه. آفستش هم به اندازه پیک ولتاژ ورودی هستش. مثلاً اگر یک سیگنال متناوب با دامنه a به ورودی اعمال کنید خروجی a ولت میاد بالا با همون شکل سیگنال ورودی.
                        اگر هم مستقیم ( غیر متناوب ) اعمال بشه باز هم یک آفست میخوره و توی خروجی ظاهر میشه. اندازه آفست هم در حد میلی ولت هستش.
                        طبقه بعدی هم یک حالت اشمیت تریگر داره. که باز هم نوسان آنچنانی نداره. اگر ولتاژ متناوب اعمال کنید خروجی طبقه دوم پالس خواهد بود. ( حد تریگر +12 ولت هستش )
                        اگر هم مستقیم اعمال بشه یک ولتاژ مستقیم دریافت خواهید کرد.
                        R28 و C24 فیلتر خواهند بود. ( انتگرال گیر )
                        طبقه سوم هم یک جمع کننده وارون ساز هستش.
                        //
                        البته مدار در حالتی که ورودی ولتاژ DC اعمال میشه به سمت حالت پایدار خودش میره. ( ولتاژ ها دارای تغییرات با سرعت کمی هستند )
                        که میگید 1 دقیقه طول میکشه.

پس با این تفاسیر تنها در حالتی خروجی ناپایدار خواهد شد که عوامل خارجی تأثیر بزارند. الکتروستاتیک و گرما.
                        با تشکر
                        بله قسمت اول شیف ولتاژ دادم و کلا موجم رو به بالا بردم
                        قسمت دوم هم دی سی کردم موجم را که برابر پبک موجم گرفتم
                        قسمت سومم هم که با شیب و صفر دلخواهم تنظیم کردم خروجی را
                        ورودی هم موج سینوسی می باشد
                        در این باره که گفتید الکترواستاتیک و گرما تاثیر گزارند به طور مثال در نرانزیستور نیز گرما تاثیر گذار است ولی با بایاس کردن های مختلف می توان کاری کرد که به بتای ترانزیستور و گرما تاثیری نداشته باشد.
                        سوالم الان این هست راه حل سخت افزاری ای رو میدانید(نرم افزاری که فکر نکنم بشه دیگه کاری کرد)که بشه این تغیرات را بی اثر کرد رویه پ امپ
                        ممنون

دیدگاه

به نظرم بیشتر تأثیر حرارتی روی پ امپ روی پایه های 1 و 5 اون هستش. ( پایه های جبران ساز )
                          یا باید کاری کنید که پایه های پ امپ ( مخصوصاً 1 و 5 ) اصلاً حرارت نبینند و اگر هم حرارت دیدند خنک بشن. و دماشون بیاد پایین. مثلاً از فن یا کولر استفاده بشه نزدیک پ امپ. خلاصه رنج دمایی نزدیک پ امپ رو محدود تعیین شده نگه دارید تا اگر گرما بالا رفت عملکرد اون دچار مشکل نشه.
                          یا اینکه جبران سازی کنید. چرا که وقتی پایه های 1 و 5 پ امپ حرارت ببینند خروجی شما دچار مشکل میشه. ( یک آفست به خروجی اضافه میشه )
                          در مورد جبران سازی حرارتی خودم کار نکردم. باید مدار داخلی پ امپ رو تحلیل کنید حرارتی کنید. و کاری کنید که هر وفت دمای پ امپ بالا رفت توسط تغییر در اون مدار جبران ساز آفست خروجی کم ( یا زیاد ) بشه و مدار جبران بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL
                            به نظرم بیشتر تأثیر حرارتی روی پ امپ روی پایه های 1 و 5 اون هستش. ( پایه های جبران ساز )
                            یا باید کاری کنید که پایه های پ امپ ( مخصوصاً 1 و 5 ) اصلاً حرارت نبینند و اگر هم حرارت دیدند خنک بشن. و دماشون بیاد پایین. مثلاً از فن یا کولر استفاده بشه نزدیک پ امپ. خلاصه رنج دمایی نزدیک پ امپ رو محدود تعیین شده نگه دارید تا اگر گرما بالا رفت عملکرد اون دچار مشکل نشه.
                            یا اینکه جبران سازی کنید. چرا که وقتی پایه های 1 و 5 پ امپ حرارت ببینند خروجی شما دچار مشکل میشه. ( یک آفست به خروجی اضافه میشه )
                            در مورد جبران سازی حرارتی خودم کار نکردم. باید مدار داخلی پ امپ رو تحلیل کنید حرارتی کنید. و کاری کنید که هر وفت دمای پ امپ بالا رفت توسط تغییر در اون مدار جبران ساز آفست خروجی کم ( یا زیاد ) بشه و مدار جبران بشه.
                            خیلی ممنون از راهنماییاتون
                            بله با توجه به جایی که می خوام استفاده کنم فکر نکنم فن بشه استفاده کرد باید همون راه دوم رو امتحان کنم .
                            با تشکر :smile: :smile:

دیدگاه

خواهش میکنم.
                              موفق باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X