اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تفاوت خازن الکترولیک و عدسی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تفاوت خازن الکترولیک و عدسی

نوشته اصلی توسط intel_amd
    منم برای همین تعجب کردم آخه شما گفتید عدسی در فرکانس های بالا کار میکنه و مدارات ماهم dc هستند,منظورتون در فرکانس های بالا کار میکنه چیه؟
    منظور اون سطح از هارمونیک هایی هست که در مدار تولید میشه
    یا حتی نویز خط تغذیه ک فرکانس بالایی داره و روی سطح DC سوار بشه شبیه ی آفست واسش عمل میکنه
    اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

حالا فکر کنم متوجه منظورتون شدم , در اصل تفاوت اصلی خازن الکترولیت با عدسی اینه که سرعت پر شدن و خالی شدن الکترولیت پائین تره , برای همین در پر شدن و خالی شدن های سریع و مداوم خازن الکترولیت مثل یک آدم تنبلیه که بخاد توپ تو زمین تنیس از هر سمتش هی بگیره و کم میاره توپ ها رد میشن از دستش و اینجا عدسی لازمه
      از طرفی هم عدسی هم زود پر و خالی میکنه و مثل یک آب پاشی که لازمه آب توش بکونیم و ببریم حیاط باهاش آب پاشی کنیم اما عدسی یکهو آب خالی میکنه و آب به همه جاهای خشک نمیرسه و اینجا الکترولیت لازمه

دیدگاه

درود بر شما

شما خیلی زیبا به این بحث عمق دادید. ممنون.

اما برای این که بهتر بفهمیم یک خازن چطور کار می کند و نقش عایق در آن چیست و عایق های مختلف چه تفاوتی با هم دارند، خوب است روی این آزمایش کمی فکر کنیم. و اما آزمایش:

سه سطل داریم که کیپ توی هم می روند. بزرگترین و کوچکترین سطل فلزی و سطل وسطی پلاستیکی است.

سطل ها را توی هم می کنیم. یک خازن درست می شود که یک قطب اش سطل بزرگ و قطب دیگرش سطل کوچک است. سطل وسط هم که پلاستیکی است، حکم دی الکتریک خازن را دارد.

حالا یک منبع تغذیه ی جریان مستقیم با ولتاژ مثلا 50 ولت را به این "خازن" وصل می کنیم و برای چند ثانیه ای نگه می داریم. خازن سطلی ما شارژ می شود.

حالا تغذیه را قطع کرده و با یک ولتمتر دیجیتالی با امپدانس ورودی چندین مگا اهم (که شارژ خازن را ندزدد) ولتاژ شارژ روی خازن را اندازه گیری می کنیم. این رقم را یادداشت می کنیم (فرضاً 45 ولت).

اینک، با کمال احتیاط سطل ها را از هم بیرون می آوریم . دو سطل فلزی را به هم می زنیم و باصطلاح اتصال کوتاه ایجاد می کنیم.

سپس با احتیاط کامل سه سطل را دو باره داخل هم فروبرده و خازن را دوباره تشکیل می دهیم.

به نظر شما حالا اگر ولتاژ شارژ خازن را اندازه گیری کنیم، ولتمتر چه رقمی را به ما نشان خواهد داد؟

خوشحال می شوم نظرات مدلل دوستان را بخوانم.

پیروز باشید

دیدگاه

با سلام دوست عزیز
          شما در مدار فرقی ندارید که چه خازن عدسی استفاده کنید چه الکترولیت . یعنی اگر در یک جا یک میکرو فاراد لازم دارد نوع خازن اهمیت ندارد. تفاوت خازن های عدسی و الکترولیت این است که با حازن های الکترولیت می توان ظرفیت بیشتری نسبت به حجمی که اسغال می کنن درست استفاده کرد.
          من در یک مدار اسبلاتور با فرکانس 400کیلو هرنز از هر دو خازن استفاده کردم و هیچ فرقی نداشتن.
          حال دوستان می گویند در فرکانس های بالا فرق دارد من اطلاعی ندارم شاید اثرات متفاوتی داشته باشن در فرکانس بالا البته در فرکانس های بالا همه چیز تغییر میکند و مقاومت هم اثر سلفی می گذارد و در حالت معمولی استفاده ی این دو به جای هم هیچ فرقی ندارند.
          حتما تست کنید درجایی که خازن الکترولیت خواسته اگر همون ظرفیت خازن عدسی موجود بود بجای آن استفاده کنید و نتیجه رو ببینید

دیدگاه

من فکر میکنم جواب دوستمون که از سطل ها گفتند این باشه که همچنان 45 ولت نشان دهد چون شارژ بر روی سطل وسطی ذخیره شده و اون نباید تخلیه شه
            ----------
            در مورد صحبت دوست دوممون الان فروشگاه نگاه کردم دیدم اصلا جالبه که ظرفیت خازن های الکترولیت و عدسی-سرامیکی هیچگاه اشتراک ندارند !
            یعنی این همه صحبت الکی میکردیم یا این فروشگاه ندارد ؟!

اما چیزی که مشخصه اینه که هرچی همون ظرفیت هم که بالا بره زمان پر و خالی شدن اضافه میشه و به قولی خازن تنبل میشه و تو فرکانس های بالا اگر جائی لازم باشه زود پر و خالی شه کم میاره و از طرفی هم ظرفیت پائین هم باعث میشه پر و خالی شدن زود انجام شه و تو فرکانس های پائین در برابر یک افت ولتاژ هرچند کم اما طولانی زود خالی کنه و بقیه افت ولتاژ نتونه جبران کنه پس یا باید ظرفیت کم خالی شدنشو یکجوری کند کرد که افت جریان میده یا ظرفیت بالا برد

فکر کنم به یک نتیجه منطقی رسیدیم

دیدگاه

من فکر میکنم جواب دوستمون که از سطل ها گفتند این باشه که همچنان 45 ولت نشان دهد چون شارژ بر روی سطل وسطی ذخیره شده و اون نباید تخلیه شه
              ----------
              در مورد صحبت دوست دوممون الان فروشگاه نگاه کردم دیدم اصلا جالبه که ظرفیت خازن های الکترولیت و عدسی-سرامیکی هیچگاه اشتراک ندارند !
              یعنی این همه صحبت الکی میکردیم یا این فروشگاه ندارد ؟!

اما چیزی که مشخصه اینه که هرچی همون ظرفیت هم که بالا بره زمان پر و خالی شدن اضافه میشه و به قولی خازن تنبل میشه و تو فرکانس های بالا اگر جائی لازم باشه زود پر و خالی شه کم میاره و از طرفی هم ظرفیت پائین هم باعث میشه پر و خالی شدن زود انجام شه و تو فرکانس های پائین در برابر یک افت ولتاژ هرچند کم اما طولانی زود خالی کنه و بقیه افت ولتاژ نتونه جبران کنه پس یا باید ظرفیت کم خالی شدنشو یکجوری کند کرد که افت جریان میده یا ظرفیت بالا برد

فکر کنم به یک نتیجه منطقی رسیدیم
              خازن های یک میکرو فاراد و ده میکرو فاراد در همگی مشترکن به طور مثال البته در ده میکرو فقط سایز سرامیکی ها زرگ می شود و معمولا استفاده نمی شوند

دیدگاه

بابا اینقدر مثال پیده نزنید بحث رو هم کشش ندید بنده خدا قاطی می کنه.......همون که کار بردش رو بدونه کافیه
                Proudly @real_ahmadi
                #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

خود دوستی که سطلارو گفتن نیمدن صحبت تموم کنن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مته به خشخاش
                    درود بر شما

شما خیلی زیبا به این بحث عمق دادید. ممنون.

اما برای این که بهتر بفهمیم یک خازن چطور کار می کند و نقش عایق در آن چیست و عایق های مختلف چه تفاوتی با هم دارند، خوب است روی این آزمایش کمی فکر کنیم. و اما آزمایش:

سه سطل داریم که کیپ توی هم می روند. بزرگترین و کوچکترین سطل فلزی و سطل وسطی پلاستیکی است.

سطل ها را توی هم می کنیم. یک خازن درست می شود که یک قطب اش سطل بزرگ و قطب دیگرش سطل کوچک است. سطل وسط هم که پلاستیکی است، حکم دی الکتریک خازن را دارد.

حالا یک منبع تغذیه ی جریان مستقیم با ولتاژ مثلا 50 ولت را به این "خازن" وصل می کنیم و برای چند ثانیه ای نگه می داریم. خازن سطلی ما شارژ می شود.

حالا تغذیه را قطع کرده و با یک ولتمتر دیجیتالی با امپدانس ورودی چندین مگا اهم (که شارژ خازن را ندزدد) ولتاژ شارژ روی خازن را اندازه گیری می کنیم. این رقم را یادداشت می کنیم (فرضاً 45 ولت).

اینک، با کمال احتیاط سطل ها را از هم بیرون می آوریم . دو سطل فلزی را به هم می زنیم و باصطلاح اتصال کوتاه ایجاد می کنیم.

سپس با احتیاط کامل سه سطل را دو باره داخل هم فروبرده و خازن را دوباره تشکیل می دهیم.

به نظر شما حالا اگر ولتاژ شارژ خازن را اندازه گیری کنیم، ولتمتر چه رقمی را به ما نشان خواهد داد؟

خوشحال می شوم نظرات مدلل دوستان را بخوانم.

پیروز باشید
                    سلام...
                    بنظرم دی الکتریک که همون سطل 2 باشه فقط ظرفیت رو بالا میبره...
                    و هنگامی که سطل ها دوباره به حالت اول برگردن در صورت اتصال دادن ظرف 3 به 1 و قطع اون (جهت جابجایی بار ها) در پایان ولتاژی خواهیم داشت اما کمتر از 45 ولت...

دیدگاه

منم برای همین تعجب کردم آخه شما گفتید عدسی در فرکانس های بالا کار میکنه و مدارات ماهم dc هستند,منظورتون در فرکانس های بالا کار میکنه چیه؟
                      سلام چون ولتاژ DC ما همیشه ثابت نیست وممکنه یک سری تغییرات داشته باشه بخاطر همین از خازن استفاده می کنند که این تغییرات ولتای وارد مدار نشود.
                      قندیل، تندیس قطره هایی است که تسلیم جاذبه زمین نشدند. "چگوآرا"

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X