اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اشکال پیش اومده در ترانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اشکال پیش اومده در ترانس

سلام دوستان بنده مدتی بود که در این فکر بودم که بیام و ترانس 220 به 16 رو برعکس به برق بزنم و نتیجتا برق کیلوولتی داشته باشم اما هر دفعه که می زنم فیوز می پره اصلا نمی دونم چرا آخه من که جریانی نمی کشم!! :angry:
    و یک سواله دیگه این که اگر من یک ترانس درست کنم که یه ورش 1 دور باشه و اونورش 100 دور و به برق شهر یک ور رو بزنم اون ور 220*100 ولت دارم؟؟در واقع می خوام بدونم از لحاظ عملی چه محدودیتهایی داریم؟

پاسخ : اشکال پیش اومده در ترانس

فیوز میپره چون اینقدر اندوکتانس سر ثانویش کمتره ک جریان زیادی میکشه در یک لحظه انگار ی سیم با مقاومت کم زدی تو برق

پیچیدن ترانس خودش ی مبحثیه سایز هسته و خیلی چیزا رو باید در نظر گرفت من نپیچیدم تاحالا ولی یادمه خیلی محاسبات مختلف رو باید در نظر گرفت
    اون حالت ایده آل بدون تلفات مثلا فوکو و مسی هسته هست که میگین ، خود اونام رو قطعا باید لحاظ کرد

از دوستانی ک در زمینه پیچیدن ترانس تجربه دارن منم میخوام که محاسبات عملی ی ترانسو توضیح بدن
    اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

فیوز میپره چون اینقدر اندوکتانس سر ثانویش کمتره ک جریان زیادی میکشه در یک لحظه انگار ی سیم با مقاومت کم زدی تو برق

پیچیدن ترانس خودش ی مبحثیه سایز هسته و خیلی چیزا رو باید در نظر گرفت من نپیچیدم تاحالا ولی یادمه خیلی محاسبات مختلف رو باید در نظر گرفت
      اون حالت ایده آل بدون تلفات مثلا فوکو و مسی هسته هست که میگین ، خود اونام رو قطعا باید لحاظ کرد

از دوستانی ک در زمینه پیچیدن ترانس تجربه دارن منم میخوام که محاسبات عملی ی ترانسو توضیح بدن
      آخه من که سر ثانویه رو به جایی وصل نکردم!یعنی رو هوان پس چرا باید جریان بکشه؟

دیدگاه

و چرا اندوکتانسش کمه سر ثانویه؟

دیدگاه

خب این سوالتون رو با این سوال مقایسه کنید

ی ترانسو میزنید ب برق تا جریان از سر ثانویه کشیده نشه نباید از اولیه هم جریانی کشیده بشه ولی کشیده میشه ! به دلایل مختلفی چون تلفات هسته

خب ی بحثی ک هست اینه که سیم پیچ شما ی امپدانسی داره که با توجه به فرکانس برق شهر خودشو نشون میده و شبیه ی مقاومت عمل میکنه در ضمن اینو باید در نظر گرفت که هسته به اشباع بره اندوکتانس کاهش پیدا میکنه پس مقاومت دیده شده از سرش کم میشه جریان میره بالا میسوزه ترانس یا فیوز میپره

احتمالات بالا هست

و چرا اندوکتانسش کمه سر ثانویه؟
          خب ترانستون کاهنده بوده برعکس بستین که بشه افزاینده ! خب ترانس کاهنده سر اولیش دورش خیلی بیشتره تا ثانویش چون ولتاژ متناظر با القا در سر ثانویه کم بشه ، تعداد دور سیم پیچ کم شدن رابطه مستقیم داره با کاهش اندوکتانس
          اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

مدار معادل کامل ترانس شکل زیر هست دیگه:

که Xm , Rc یه چیز در حدود 100pu هست Xp و Rp هم ناچیز هستند و با توجه به این که Vp رو 1pu بگیریم جریان خیلی کمی عبور می کنه و قاعدتا اتفاقی نباید بیفته.

دیدگاه

درود بر شما،

خیلی تئوری لازم نیست تا متوجه علت سوختن ترانس شوید.

فقط کافیست مقدار مقاومت اهمی پیچش اولیه ی ترانس (سمت 220 ولت) را اندازه بگیرید و آن را با مقدار مقاومت اهمی ثانویه ی ترانس (سمت مثلا 12 ولت) مقایسه کنید.

ملاحظه می کنید که مثلاً سمت 220 ولت 400 اهم مقاومت دارد، در صورتی که سمت 12 ولتی فقط 3 اهم است.

حالا، حساب کنید که یک مقاومت 3 اهمی را به 220 ولت وصل کرده باشید، چند آمپر جریان از آن خواهد گذشت؟ نزدیک به 70 آمپر!

روشن است که فیوز 10 یا 16 آمپری در جعبه ی کنتور می پرد و اگر سرعت عمل فیوز کند باشد، ترانس خواهد سوخت.

پیروز باشید

دیدگاه

از پاسختون بسیار ممنون ولی آخه جریانی نباید بگذزه آخه مدار بسته نیست.

دیدگاه

فقط بحث مدار باز بودن که نیست این قضیه تا وقتی صادقه که هسته اشباع نشده باشه بعدش دیگه ی جریان هجومی به وجود میاد ( به خاطر افزایش رلوکتانس)

دیدگاه

خخخخ شما مقاومت دو سر ثانویه رو اندازه بگیر تا بفهمی چی زدی تو پریز برق
                    http://image.kocholo.ir/user/Sana/tazin/khat_gher.gif

دیدگاه

خخخخ شما مقاومت دو سر ثانویه رو اندازه بگیر تا بفهمی چی زدی تو پریز برق
                      تا جایی که من بلد هستم تو حالت ایده آل اگه سر ثانویه باز باشه طرف اول اصلا جریان نمیاد که مقاومتش مهم باشه اگه هم ایده آل نباشه با توجه به مدار معادلی که گذاشتم جریان زیادی عبور نمی کنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط smehdia
                        تا جایی که من بلد هستم تو حالت ایده آل اگه سر ثانویه باز باشه طرف اول اصلا جریان نمیاد که مقاومتش مهم باشه اگه هم ایده آل نباشه با توجه به مدار معادلی که گذاشتم جریان زیادی عبور نمی کنه.
                        چیمیگی من همین الان دو سر ثاونیه اندازه گرفتم 6 اهم بود که بخوایم جریان حساب کنیم میشه 220/6 که میشه حدود 36 . شما 36 امپر گرفتی از برق خونه میگی چرا نپره؟؟؟؟؟ یعنی 7920 وات.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط smehdia
                          قاطی کردی داداش چ از سیم پیچ ثانویه جریان بکشی چ نکشی از اولیه جریان عبور می کنه
                          Proudly @real_ahmadi
                          #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

پس یعنی اون مدار معادل ترانس هم پارامتر هاش ثابت نیستن>؟!
                            و برای این که از این اتفاق جلوگیری کنم می تونم مقاومت یا سلف و این جور چیزا سری کنم با سیم پیچ اولیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط smehdia
                              پس یعنی اون مدار معادل ترانس هم پارامتر هاش ثابت نیستن>؟!
                              و برای این که از این اتفاق جلوگیری کنم می تونم مقاومت یا سلف و این جور چیزا سری کنم با سیم پیچ اولیه؟
                              یه ترانس 1:1 بگیرید(جریانش زیاد نباشه) این ترانسو به برق وصل کنید و خروجی ترانسو بدید به ترانس دوازده ولت اینجوری برق نمیپره ولی ترلنس اول بشددددت داغ میکنه، اگه فقط های ولتاژ میخاید که کارتون سادست و تایپک تو انجمن زیاده.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X