اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

میکرو و ترانزیستور سویچ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

میکرو و ترانزیستور سویچ

سلام دوستان عزیز

امیدوارم سوالم رو جای درستی مطرح کرده باشم من به تازگی شروع به کار با میکروکنترلر کردم از الکترونیک هم خیلی کم سر درمیارم مدار هم که اصلا بلد نیستم :mrgreen:به دلیل علاقه بسیار زیاد به برنامه نویسی میکرو پرداختم ولی به یه مشکل برخوردم امیدوارم دوستان کمکم کنن

1. دیروز چندتا ترانزیستور مدل 2n2222 تهیه کردم اما متاسفانه بلد نیستم باهاشکار کنم و اصلا نمیدونم چطوری سویچ میکنه و این سه تا پایه اش چیه اگه ممکنه بهم یاد بدید سویچینگ چگونه عمل میکنه

توضیحات : برای میکرو یه برنامه نوشتم و از ADC و پیچ ولوم استفاده کردم تا مقداری رو از طریق USART به terminal بفرسته
    مثلا ( 0 تا 200 )

حالا میخوام که از دو پیچ ولوم استفاده کنم اما دوست دارم فقط ADC0 درگیر باشه (ATMEGA 16 دارم ) و نخوام دوتا ADC رو به کار بگیرم شاید در آینده خواستم از 20 تا پیچ ولوم استفاده کنم که همزمان به terminal مقدار بفرسته اما ATMEGA 16 فقط 8 عدد ADC داره
    به همین دلیل میخوام کار با ترانزیستور سویچ رو یاد بگیرم

با تشکر فراوان

پاسخ : میکرو و ترانزیستور سویچ

خیلی سادش:
    ترانزیستور رو طوری میبندی که پایه کلکتور به خط مثبت تغذیه و امیتر به زمین تغذیه وصل بشه (بار یا قطعه ای که میخوای روشن خاموشش کنی بسته به نوع بار و شرایط دیگه یا تو مسیر + و کلکتور به صورت سری قرار میگیره یا بین امیتر و خط زمین. )
    موند یدونه پایه بیس که وقتی بهش برق مثبت وصل باشه جریان از کلکتور وارد ترانزیستور میشه و از امیتر خارج میشه میره به طرف زمین. برقی هم که از بیس وارد کردی قاطی برقی میشه که از کلکتور اومده و از امیتر خارج میشه
    یادت باشه حدود نیم ولت کمتر خروجی داری تو امیتر. یعنی اگه به بیس 10 ولت بدی خروحی امیتر میشه 9.5 ولت
    ارایش های مختلف داره ترانزیستور بستن این ارایش سوییچ بودش
    زکات علم نشر آن است
    بیشتر با من اشنا بشین :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
    ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

پاسخ : میکرو و ترانزیستور سویچ

نوشته اصلی توسط hossein.ir
      سلام دوستان عزیز

امیدوارم سوالم رو جای درستی مطرح کرده باشم من به تازگی شروع به کار با میکروکنترلر کردم از الکترونیک هم خیلی کم سر درمیارم مدار هم که اصلا بلد نیستم :mrgreen:به دلیل علاقه بسیار زیاد به برنامه نویسی میکرو پرداختم ولی به یه مشکل برخوردم امیدوارم دوستان کمکم کنن

1. دیروز چندتا ترانزیستور مدل 2n2222 تهیه کردم اما متاسفانه بلد نیستم باهاشکار کنم و اصلا نمیدونم چطوری سویچ میکنه و این سه تا پایه اش چیه اگه ممکنه بهم یاد بدید سویچینگ چگونه عمل میکنه

توضیحات : برای میکرو یه برنامه نوشتم و از ADC و پیچ ولوم استفاده کردم تا مقداری رو از طریق USART به terminal بفرسته
      مثلا ( 0 تا 200 )

حالا میخوام که از دو پیچ ولوم استفاده کنم اما دوست دارم فقط ADC0 درگیر باشه (ATMEGA 16 دارم ) و نخوام دوتا ADC رو به کار بگیرم شاید در آینده خواستم از 20 تا پیچ ولوم استفاده کنم که همزمان به terminal مقدار بفرسته اما ATMEGA 16 فقط 8 عدد ADC داره
      به همین دلیل میخوام کار با ترانزیستور سویچ رو یاد بگیرم

با تشکر فراوان
      1- بحثش خیلی مفصله ولی در حالت کلی برای سوییچ شدن بین بیس و امیتر 0.7 برای ترانزیستور منفی و برای ترانزیستور مثبت -0.7 باید بیوفته
      و هرچه بیشتر بشه ترانزیستور فعال تر میشه
      سوییچ به حالتی گفته میشه که ولتاژ کلکتور امیتر بین 0.3 تا 0.1 بشه در این وضعیت بایاس ترانزیستور از حالت تقویت کنندگی خارج میشه
      و...
      کتاب جلد یک و دو میرعشقی رو گذرا مطالعه کنید تا کلیات داستان دستتون بیاد

و برای کاری ک شما میخواین بکنین اصلا این کار ها نیاز نیست
      مقدار هرچندتا ولوم رو که بخواین بخونین با ی مالتی پلکسر به راحتی میتونید
      مثلا 4051 یک مالتی پلکسر و دی مالتی پلکسر 1 در هشت هست
      سه خط کنترل داره که با توجه به عددی که بهش میدین کانال مورد نظر انتخاب و به خروجی متصل میشه
      و شما میتونید تو خروجی adc رو وصل کنید و انتخاب کانال ها رو انجام بدین

یا اینکه از 1 در 16 استفاده کنید با 4 خط کنترل یا ...
      اگه مالتی پلکسری بسازید یا پیدا کنید که 1 در 128 هم باشه فقط یک پورت میکرو جهت آدرس دهیش اشغال میشه
      اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X