اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک راه ابتکاری برای جلوگیری از سوختن هویه در کار مداوم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یک راه ابتکاری برای جلوگیری از سوختن هویه در کار مداوم

باید قبول کنیم که هر وسیله ای تاریخ انقضایی داره و قرار نیست همه چیز تا ابد کارکند
    من هم چند ساله که دارم با هویه ام کار میکنم و هیچ مشکلی هم نداره، بهترین راه برای متعادل نگه داشتن دمای هویه همونطوری که arashmojtaba اشاره کرد گذاشتن اون توی فنری هست.
    رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری
      با سلام خدمت شما کاربران گرامی:
      در این تاپیک، یک راه ابتکاری برای جلوگیری از سوختن هویه در کار مداوم پیشنهاد می کنم، چون اکثر هویه های موجود در بازار، ترموستان قطع کن حرارت ندارند و اگر هویه بحالت روشن و گرم روی میز بدون استفاده باقی بماند در دراز مدت سبب سوختن المنت آن می شود، لذا شما با قرار دادن یک دیود یک آمپری ماننده 1N4007بصورت سری با هویه و برق شهر توان هویه را به نصف کاهش داده و در هنگام کار و قرار دادن یک کلید بصورت موازی با دیود که سبب اتصال کوتاه مسیر دیود شده توان کامل را به هویه باز می گردانید. این روش می تواند سبب طول عمر هویه شما برای چندین سال شود. این مدار را به دو صورت می توان بکار برد دیود و کلید ظریف را در داخل هویه جا سازی کنید یا دیود و کلید را قبل از پریز برق دوشاخه هویه نصب کنید و شما باید از این پریز فقط برای هویه استفاده کنید. این هم شکل ساده مدار که توضیحات در متن وجود دارد.
      با سلام خدمت شما منقدین عزیز:
      طرح پیشنهادی برای استفاده از هویه در کار مداوم مخصوصا برای تعمیر کاران محترم پیشنهاد شده و در ابتدای سر تیتر کلمه یک راه ابتکاری بری سوختن هویه در کار مداوم قید شده، اما کسی که با هویه خود فقط میخواهد یک لحیم بزند بعد هویه را خاموش کند پیشنهاد نشده و نیازی به این کار نیست. برای کم کردن گرمای هویه قلمی آن را در پایه نگه دارنده مخصوص خود قرار می دهند قرار داده و قسمت هیتر هویه (فاصله بین دسته و نوک هویه ) باید در یک سوراخ از جنس با کلیت قرار گرفته و با بدنه فلزی فنر مارپیچ در ارتباط نباشد. ( تمام هویه های ولر قلمی آمریکایی ها به همین نحو می باشد). بر عکس تصورات اکثر مردم که فکر می کنند نوک هویه و بدنه باید با مارپیچ در تماس باشد.
      علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
      نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HOSSEIN98.98
        با عرض سلام،یه روش ساده جهت جلوگیری از تجمع گرمای هویه استفاده از یک فن کوچک درفاصله چند سانتی متری از پایه هویه.
        دقیقا،من خودم سه چهار ماهی یکبار هویه عوض میکردم، آخری رو جلوی فن میذارمش از عید پارسال تا حالا دارمش ،اصلا هم خورده نشده،فقط باید دور فن رو با یه مقاومت طوری تنظیم کنید که زیاد هم دماش پایین نیاد که بخواید هر بار نگهش دارید تا گرم بشه

دیدگاه

درود بی پایان به تمامی اساتید

من کوچیکتر از اونم بیام راه حل ابتکاری بدم

ولی زیاد سخت میگیریم بابا یه هویه چیه مثله انگلیسی ها عمل کنید که بجای اینکه یه هویه خیلی مرغوب بخرید چند تا هویه مطلوب بخرید
          گفتن دوستان بالاخره هر وسیله ایی یه طول عمری داره که بصورت متوسط بیان میکنن
          حالا شانس یکی 3 ماه کار میکنه میسوزه یکی 2 سال داره اخ نمیگه ، لا مصب هوا برش رو میمونه فقط نوکش باید عوض شه

صرفا جهت خنده :mrgreen:
          راحل ابتکار من بنام خدا
          هویه رو میخریم میزنیم به برق اگه کارت تموم شد و یادت موند از برق بکش غیر اون که بیخیال، نصف شب خودتون رو بی خواب نکنید برای یه هویه
          باشه فردا صبح اگه روشن بود و حسابی داغ اون روز هم ازش استفاده کن فقط جان من اخر کار ایندفعه از برق بکش دیگه زمانت نمیکنم
          نسوزه اگر هم سوخت دست بکن تو جیبت برو یکی دیگه بخر

وقتی دوستان میان روش ابتکاری میدن تو ذوق نزنید
          نمیدونم مدار دیمر پیشنهاد میدین یا ... خوب زحمت بکشین بیشتر هزینه کنید هیتر بخرین

ارادتمند همه شما
          من از تنگی چشم فیل دانستم

آنان که غنی ترند ... محتاج ترند

دیدگاه

فک کنم من بدشانسم
            زیاد هم از هویه استفاده نمیکنم ولی جمعا ۱۰ ساعت دوام نیاورده
            بلکه ۵ ساعت هم کلا کار نکرده برام
            مدلهای مختلف هم امتحان کردم ولی ایرانی
            جدیدترین ویرایش توسط david54; ۲۰:۳۴ ۱۴۰۱/۰۸/۰۱.

دیدگاه

شاید سال 94 هویه چینی غیر اصل قیمتی نداشت ولی الان ... : (
              ازیاد ولتاژ برق شهر - نوع جنس آلیاِژی سیم المنت (نیکروم) - استفاده از دیمر معمولی برای هویه- از موارد مهم سوختن المنت هویه هست

دیدگاه

سلام
                اینکه دیود باعث حذف نیم سیکل و عملا کاهش ولتاژ موثر تا حدود 110 ولت میشه یا ولتاژ پیک 155 ولته دیگه ، باز بخواهیم حرارت کمتر بشه بدون استفاده از دیمر، دو تا المنت سری بشه یا یک ترکیب مقاومتی وات بالا لازم میشه ، که جالب و قابل اجرا نیست! اما با در نظر گرفتن مشکلات فوق آیا راه ساده دیگه داره برای کاهش بیشتر جریان یا ولتاژ ؟ مثلا یک المنت ظریف چینی 400mA با نیم سیکل میتونه جریان مصرف کنه و بیشتر از حالت عادیش (یکبار مصرف) کار کنه ولی باز هم میسوزه.. چیزهایی مانند PTC یا ترموسوئیچ در فکرم بود ولی اینها هم محدودیت داره. نگاهی به پرسش و پاسخهای قبلی کردم.. برای نمایش وضعیت هم به صورت ساده از led (با مقاومت 470K و خازن صافی) استفاده کردم رو حالت نیم موج روشن میشه لطفا برای هر دو حالت مداری پیشنهاد کنید.. (یه خرده سطح سوال پایین بود میدونم)

نظرتون چیه؟
                جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۰۸:۰۰ ۱۴۰۲/۱۲/۰۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها
                  سلام
                  اینکه دیود باعث حذف نیم سیکل و عملا کاهش ولتاژ موثر تا حدود 110 ولت میشه یا ولتاژ پیک 155 ولته دیگه ، باز بخواهیم حرارت کمتر بشه بدون استفاده از دیمر، دو تا المنت سری بشه یا یک ترکیب مقاومتی وات بالا لازم میشه ، که جالب و قابل اجرا نیست! اما با در نظر گرفتن مشکلات فوق آیا راه ساده دیگه داره برای کاهش بیشتر جریان یا ولتاژ ؟ مثلا یک المنت ظریف چینی 400mA با نیم سیکل میتونه جریان مصرف کنه و بیشتر از حالت عادیش (یکبار مصرف) کار کنه ولی باز هم میسوزه.. چیزهایی مانند PTC یا ترموسوئیچ در فکرم بود ولی اینها هم محدودیت داره. نگاهی به پرسش و پاسخهای قبلی کردم.. برای نمایش وضعیت هم به صورت ساده از led (با مقاومت 470K و خازن صافی) استفاده کردم رو حالت نیم موج روشن میشه لطفا برای هر دو حالت مداری پیشنهاد کنید.. (یه خرده سطح سوال پایین بود میدونم)

نظرتون چیه؟
                  درود...
                  متاسفانه جناب تحیری فوت نموده اند!!!
                  اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

دیدگاه

درود
                    یک راه استفاده از هویه های با کنترل دما هست لینک زیررا ببینید:

دیدگاه

درود بر شما

بله اطلاع دارم خدا رحمتشون کنه گاهی اوقات پستهایشان در صفحه ظاهر میشود بلافاصله فاتحه ای به ضمیمه لایکی برایشان میفرستم امیدوارم به مقصد برسد.

هویه قابل تنظیم در اختیار دارم.
                      در واقع دو سوالی که پرسیدم به نوع دیگر المنت سیمی مرتبط است قبلا سریع میسوخت دوستان چینی یا شبه چینی از این ترفندها یاد گرفتند و جدیدا فابریکی یک دیود سری کردند صرف نظر از روکش نسوز ، رویش وارنیشی کشیده‌اند فروشنده با کلی تعریف و کلاس به عنوان المنت نسوز با المان محافظتی، گرانتر به فروش میرساند اما کافی نیست و چیز دیگری هم نیست باید از همانها استفاده کرد میخواهم مجبور به استفاده از ترموسوئیچ نشوم یا مدار دیمر با ترایاک و این حرفها پیاده نکنم، مقاومت گذاشتن هم که یعنی یک هیتر اضافه کردن.. اون مشکل حل بشه LED برای دو حالت نیمه لود و فول لود هم میزارم.. یه سری اشکالات ریز داشتم گفتم پرسیدن بهتر از نپرسیدن است شاید یه راه حل خیلی آسون و خلاصه داشته باشه لقمه رو نپیچونم..
                      یه مدار ساده و کم حجم تصور میکنم دارم میگردم ببینم هست یا نیست ؟

دیدگاه

اول اینکه انشا الله روح استاد تحیری شاد باشه
                        و دوستان آیا این دو مدل دیمر کاربرد داره برای هویه شما

https://s31.picofile.com/file/8473004350/Screenshot_%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B4%DB%B0%DB%B2%DB %B2%DB%B8_%DB%B1%DB%B3%DB%B4%DB%B7%DB%B0%DB%B4_Goo gle.jpg

https://s30.picofile.com/file/8473004342/Screenshot_%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B4%DB%B0%DB%B2%DB %B2%DB%B8_%DB%B1%DB%B3%DB%B4%DB%B8%DB%B0%DB%B8_Goo gle.jpg
                        جدیدترین ویرایش توسط Armin13757513; ۱۴:۲۹ ۱۴۰۲/۱۲/۰۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها
                          سلام

نظرتون چیه؟
                          با عرض سلام و احترام ،
                          میتونید یک خازن پلی استر با المنت سری کنید تا ولتاژ رسیده به المنت کمتر بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با عرض سلام و احترام ،
                            یعنی بین یکی از سیم های برق یه خازن پلی استر قرار بدیم
                            اون موقع حرارت المنت چند درصد افت پیدا میکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Armin13757513 نمایش پست ها

یعنی بین یکی از سیم های برق یه خازن پلی استر قرار بدیم
                              اون موقع حرارت المنت چند درصد افت پیدا میکنه
                              بله باید سری کنید.
                              برای مثال اگر از خازن 2.2 میکروفاراد برای هویه 40 وات استفاده کنید ، چون در فرکانس 50 هرتز راکتانس حدود 1400 اهم داره که تقریبا برابر مقاومت المنت هویه 40 وات هست ، ولتاژ روی المنت نصف میشه.
                              یا اگر از خازن 1 میکروفاراد استفاده کنید ولتاژ روی المنت هویه حدودا 60 ولت میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با عرض سلام و احترام ،
                                با سلام و درود
                                خیلی ممنون
                                بله فضای محدود رو اگه حل کنم و پلی استر استفاده بشه جریان دهی حدود 100-150mA کافیه برای راه اندازی یک المنت حدود 700 اهمی؟ حالت Full Load روی این مورد نداریم و محدودیت دائمی است اما اگر بخواهیم خازن هم توسط کلید اتصال کوتاه بشه؟
                                با روش دیودی (نیم موج) یک LED بعد دیود گذاشتم (با مقاومت 470K) کار میکنه (نوسان داره) و ضعیف میشه و روشن نمیشه. به خاطر Reverse شدن هست یا چیز دیگه؟
                                با خازن صافی روی حالت نیم موج (110V) دوباره روشن میشه ولی حالتی که دیود اتصال کوتاه بشه (220V) ، LED مستهلک قبلی ما خاموشه!
                                میخواستم دو حالت با یک یا دو LED نمایش داده بشه. اگه LED (با مقاومتش) رو موازی با دیود نیم سیکل یا خازن قرار بدیم چه اتفاقی میافته ؟ (با جریان نشتی حاصل از بار فقط LED روشن میشه یا اتفاقات دیگه میافته؟)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X