اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ic رگولاتور ولتاو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ic رگولاتور ولتاو

صفرم بگویید این ic چیست و چه کار می کند
    اول بگویید مثلا برای مدل 5 ولت آن چند ولت ورودی باید بدهیم تا 5 ولت بدهد
    یکی میگفت خدا چرا به حرفای ما گوش نمیده گفتم
    هان ای صنما،دل یک دله کن
    گر سر ندهم ،وانگه گله کن

پاسخ : ic رگولاتور ولتاو

ما برای راه اندازی بسیاری از قطعات و اِلِمان های الکترونیکی مدارها، نیاز به یک ولتاژ ثابت و بدون نوسان، مثل V5 داریم.

گولاتورهای ولتاژ، نوعی از نیمه رساناها هستند که برای تنظیم ولتاژ طراحی شده اند.

رگولاتورها در یک دسته بندی کلی به 3بخش زیر تقسیم میشوند:

1- رگولاتورهای ولتاژ خروجی ثابتِ مثبت: که خروجی انها یک عدد ثابت و غیر قابل تغییر + می باشد که نام گذاری انها هم به صورت 78XX یا L78XX یا M78XX می باشد.2 رقم سمت راست که به صورت XXنشان داده شده نشان دهنده ی ولتاژ خروجی است. مثلاً ولتاژ خروجی رگولاتور 7805 ، 5 ولت می باشد. L یا Mهم نشان دهنده ی حداکثر جریان دهی آن است(L= تا 1 آمپر،=Mتا 1.5 امپر)

2- رگولاتورهای ولتاژ خروجی ثابتِ منفی: که خروجی آنها یک عدد ثابت منفی و غیر قابل تغییر – می باشد که نامگذاری انها به صورت 79XX می باشد.

3- رگولاتورهای ولتاژ خروجی متغیر: به وسیله ی این رگولاتورها می توان ولتاژ خروجی را کنترل کرد. معروف ترین و پر کاربردترین نوع خروجی + آنها LM317 و LM138 وLM338 و خروجی – انهاLM337 می باشد. این قطعه برای ره اندازی نیاز به یک مدار جانبی مختصر دارد.

این رگولاتورها 3 پایه دارند.مثبت + ، خروجی، زمین یا - ( قطب – منبع تغذیه را زمین نیز می گوییم(Gnd))

در رگولاتورهای سری 78XX ولتاژ ورودی باید حداقل 2.3 ولت بیشتر از خروجی آنها باشد. حداقل ولتاژ ورودی و همچنین ولتاژ خروجی آنها در جدول زیر آمده است:

حداقل ولتاژ ورودی ولتاژ خروجی شماره مدل
    7.3-----------------------------------5----------------------7805
    11.5----------------------------------9----------------------7809
    14.6----------------------------------12---------------------7812
    21-------------------------------------18---------------------7818
    27.1----------------------------------21----------------------7824

برگرفته از http://roshd.ir
    دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

من یک ICرگولاتور 7805 دارم اگر سر مثبت و زمین آن را بر عکس به مدار وصل کنم یعنی به جای سر مثبت زمین و به جای سر منفی سر مثبت را وصل کنم می توانم 5- ولت داشته باشم :nerd:
      یکی میگفت خدا چرا به حرفای ما گوش نمیده گفتم
      هان ای صنما،دل یک دله کن
      گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط golgolak
        من یک ICرگولاتور 7805 دارم اگر سر مثبت و زمین آن را بر عکس به مدار وصل کنم یعنی به جای سر مثبت زمین و به جای سر منفی سر مثبت را وصل کنم می توانم 5- ولت داشته باشم :nerd:
        نه اصلا اینطور نیست . شما برای ولتاژ منفی پنج ولت می تونید از 7905 استفاده کنید . موفق باشید .
        دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

پاسخ : ic رگولاتور ولتاژ

نوشته اصلی توسط حسام الدین
          نه اصلا اینطور نیست . شما برای ولتاژ منفی پنج ولت می تونید از 7905 استفاده کنید . موفق باشید .
          یه توضیح دیگه هم در ادامه صحبت های حسام بدم.
          ورودی رگولاتورهای سری 79XX یه ولتاژ منفیه.
          یه سری شکل ببین:

اینجا رو هم حتما نگاه کن:
          http://www.talkingelectronics.com/projects/ThePowerSupply/Page79PowerSupplyP1.html

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X