اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با 2N2222و رله 12ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با 2N2222و رله 12ولت

سلام
    یه مدار تایمر با555درست کردم خروجیش رو با مقاومت 1 کیلو دادم به بیس 2n2222کلکتور به مثبت وامیتر هم به رله دیود هم گزاشتم
    اوایل خوب کار می کرد...ولی الان مثل این که زورش کمه...نمی تونه رله رو وصل کنه.....به نظرتون ترانزیستور رو عوض کنم حل میشه؟؟؟؟ترانزیستور ضعیف تر گزاشتم فرقی نکرد.....لطفا راهنمایی کنید
    Proudly @real_ahmadi
    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

پاسخ : مشکل با 2N2222و رله 12ولت

نوشته اصلی توسط Ali-Ahmadi
    سلام
    یه مدار تایمر با555درست کردم خروجیش رو با مقاومت 1 کیلو دادم به بیس 2n2222کلکتور به مثبت وامیتر هم به رله دیود هم گزاشتم
    اوایل خوب کار می کرد...ولی الان مثل این که زورش کمه...نمی تونه رله رو وصل کنه.....به نظرتون ترانزیستور رو عوض کنم حل میشه؟؟؟؟ترانزیستور ضعیف تر گزاشتم فرقی نکرد.....لطفا راهنمایی کنید
    با سلام :
    شما باید رله را بین کولکتور و برق مثبت و امیتر را مستقیم به گراند و بیس با یک مقاومت 1 کیلو اهم به پایه شماره 3 آی سی 555 وصل کنید. امتحان کنید، اعلام کنید.
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری
      با سلام :
      شما باید رله را بین کولکتور و برق مثبت و امیتر را مستقیم به گراند و بیس با یک مقاومت 1 کیلو اهم به پایه شماره 3 آی سی 555 وصل کنید. امتحان کنید، اعلام کنید.
      با یه ترانزیستور دیگخه تست می کنم نتیجه رو میگم چون 2222ندارم...ممنون از پاسختون
      Proudly @real_ahmadi
      #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

[quote author=Ali-Ahmadi
        با سلام مجدد :
        شما می توانید از هر ترانزیستور N.P.N که جریان امیتر و کولکتور آن بالای 200 میلی آمپر باشد استفاده کنید.

دیدگاه

[quote author=Ali-Ahmadi
          با سلام مجدد :
          شما می توانید از هر ترانزیستور N.P.N که جریان امیتر و کولکتور آن بالای 200 میلی آمپر باشد استفاده کنید.
          سلام
          تست کردم...ترانزیستور به شدت داغ شد...مثل همون حالت قبل کردم...اصلا کار نکرد...فک کنم...سوخته بود......فک کنم باید با 2222تست کنم....
          Proudly @real_ahmadi
          #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

شما وقتی کلکتور مشترک ببندی شبیه به بافر میشه با این تفاوت که ولتاژ روی بیس از 0.7 کم میشه و روی امیتر ظاهر میشه پس خیلی کمتر از 12 ولت برای تحریک رله دارین
            همون طور ک گفتن شما باید تو مد امیترمشترک ببندین تا به شکل سوییچ بتونین استفاده کنین 2n2222 گزینه مناسبی هست تو مدارات زیادی من برای سوییچ رله استفاده کردم و سال هاست کار میکنه
            مقاومت بیس رو 330 اهم بذارید و دیود هرزگرد هم بذارید مورد بوده دیود هرزگرد برای 2n2222 نذاشتم بعد یک هفته ترانزیستور سوخته
            اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehran901
              شما وقتی کلکتور مشترک ببندی شبیه به بافر میشه با این تفاوت که ولتاژ روی بیس از 0.7 کم میشه و روی امیتر ظاهر میشه پس خیلی کمتر از 12 ولت برای تحریک رله دارین
              همون طور ک گفتن شما باید تو مد امیترمشترک ببندین تا به شکل سوییچ بتونین استفاده کنین 2n2222 گزینه مناسبی هست تو مدارات زیادی من برای سوییچ رله استفاده کردم و سال هاست کار میکنه
              مقاومت بیس رو 330 اهم بذارید و دیود هرزگرد هم بذارید مورد بوده دیود هرزگرد برای 2n2222 نذاشتم بعد یک هفته ترانزیستور سوخته
              دیود هرگرد رو گزاشتم...فقط یه سوال...منظرتون این بد که رله رو توی کلکتور قرار بدم؟
              Proudly @real_ahmadi
              #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

دیود هرگرد رو گزاشتم...فقط یه سوال...منظرتون این بد که رله رو توی کلکتور قرار بدم؟
                با سلام :
                شما برای راه اندازی یک رله بوسیله ترانزیستور و آی سی حتما باید یک دیود معکوس و موازی با برق رله برای جلوگیری از سوختن ترانزیستور قرار دهید. علت سوختن ترانزیستور به خاطر آنست که در هنگام قطع ولتاژ رله، یک ولتاژ خیلی بالا با آمپر کم تولید می شود، که باعث تخریب ترانزیستور می گردد، اما با بستن دیود، این ولتاژ قوی که سمت منفی آن دقیقا روی کاتد دیود قرار می گیرد، از طریق دیود به برق منفی یا شاسی مدار می رسد و مستهلک می گردد.

دیدگاه

با سلام :
                  شما برای راه اندازی یک رله بوسیله ترانزیستور و آی سی حتما باید یک دیود معکوس و موازی با برق رله برای جلوگیری از سوختن ترانزیستور قرار دهید. علت سوختن ترانزیستور به خاطر آنست که در هنگام قطع ولتاژ رله، یک ولتاژ خیلی بالا با آمپر کم تولید می شود، که باعث تخریب ترانزیستور می گردد، اما با بستن دیود، این ولتاژ قوی که سمت منفی آن دقیقا روی کاتد دیود قرار می گیرد، از طریق دیود به برق منفی یا شاسی مدار می رسد و مستهلک می گردد.
                  سلام
                  ممنون از کمکت مشکل حل شد.....یه دنیا تشکر...
                  یه سوال...این قرار دادن رله توی کلکتور ترانزیستور در ترانزیستورpnpهم صدق می کنه؟؟؟؟
                  Proudly @real_ahmadi
                  #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام
                    ممنون از کمکت مشکل حل شد.....یه دنیا تشکر...
                    یه سوال...این قرار دادن رله توی کلکتور ترانزیستور در ترانزیستورpnpهم صدق می کنه؟؟؟؟
                    با سلام :
                    با هر دو نوع نوع ترانزیستور رله دقیقا، بین کولکتور و خط مثبت برای نوع ان پی ان و خط منفی برای پی ان پی وصل می شود. لازم به ذکر است، در این صورت شما باید از کنتاکت های باز یا بسته با پل بر حسب ضرورت استفاده کنید. ( چون ولتاژ ورودی بیس فرق می کند)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X