اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ترانزیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت ترانزیستور

یه بار یه برنامه مستند دیدم یه پیرمرد ژاپنی بود میگفت وقتی ترانزیستور اختراع شد ژاپن هم داشت روش کار میکرد .میگفت ما یه کارگاه داشتیم که سیلیکون را با دست و سنباده میساییدیم تا به قطر خیلی نازک برسه شاید در حد چند دهم میلیمتر که سر انگشتهامون همه زخم شده بود! و اولین ترانزیستورها را در ژاپن درست کردیم.
    ولی دیگه ریزه کاریها را توضیح نداد.
    پس امکانش هست ولی چیزی در حد اسم ترانزیستور میشه و کیفیت چندانی نداره.
    الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahpoori
      یه بار یه برنامه مستند دیدم یه پیرمرد ژاپنی بود میگفت وقتی ترانزیستور اختراع شد ژاپن هم داشت روش کار میکرد .میگفت ما یه کارگاه داشتیم که سیلیکون را با دست و سنباده میساییدیم تا به قطر خیلی نازک برسه شاید در حد چند دهم میلیمتر که سر انگشتهامون همه زخم شده بود! و اولین ترانزیستورها را در ژاپن درست کردیم.
      ولی دیگه ریزه کاریها را توضیح نداد.
      پس امکانش هست ولی چیزی در حد اسم ترانزیستور میشه و کیفیت چندانی نداره.
      بگمونم این بوده :redface:

https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9...8C%D8%AA%D8%A7

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahpoori
        نوع P و N رو چطوری تشخیص میدادن !! والا این خاطره ای که پیرمرد ژاپنی تعریف کرد اصلا جور در نمیاد !! کنار هم گذاشتن چند لایه سیلیکون نازک که نمیشه ترانزیستور.

دیدگاه

یک موضوعی که ما در ایران باید دقت کنیم تفاوت زیاد بین دو مبحث «دانش آکادمیک» و «تکنولوژی» است. دست کم به لحاظ تئوری، اولی را می توان با ترجمه و مطالعه برخی کتب به دست آورد اما دومی در گاوصندوق شرکتهای صاحب تکنولوژی حفاظت می شود و در واقع؛ محصول مدیریت و کار تیمی تعدادی نیروی انسانی متخصص و صاحب دانش تئوری به روز + طی اصولی مراحل تحقیق و توسعه یا R & D + سرمایه کافی + زمان + وجود بازار مصرف است. این تکنولوژی پایه را گاهی می توان با صرف هزینه خرید(البته اینجا هم، صاحب تکنولوژی طراحی و ساخت یک خط تولید انبوه شدن، با خرید ساده یک خط تولید کارخانه ای آماده فرق دارد).

دیدگاه

سلام عزیزان من دوتا ویفر سیلیکن گزاشتم کنار هم یکی نو عp ویکی نوع n ولی هر کاری میکنم به عنوان دیود یکسو ساز نمیشه ازش استفاده کرد میشه لطفا کمی راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mortezaa33 نمایش پست ها
              سلام عزیزان من دوتا ویفر سیلیکن گزاشتم کنار هم یکی نو عp ویکی نوع n ولی هر کاری میکنم به عنوان دیود یکسو ساز نمیشه ازش استفاده کرد میشه لطفا کمی راهنمایی بفرمایید
              سلام و درود،میشه بگین ویفر سیلیکونی رو با این قیمتش!!
              از کجا گیر آوردین؟؟
              میشه ازش یه عکس بگیرین؟
              ساخت یه دیود کار خیلی راحتی نیست ،اول باید ویفر رو به
              قطعه خیلی کوچکی( نهایتا در حد 1 میلی متر مربع)با دقت برش بدین( که البته تجهیزات خیلی دقیق و گرونی هم میخواد) .
              بعد هم با دقت روی هم بذارین.
              نکته مهمتر هم اینه که جنس قطب هایی که به عنوان پایه به نیمه هادی ها وصل میشن هم کاملا حیاتی هست!
              بهتره جنس های مختلف رو امتحان کنین.
              موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                از کجا گیر آوردین؟؟
                میشه ازش یه عکس بگیرین؟
                قطعه خیلی کوچکی( نهایتا در حد 1 میلی متر مربع)با دقت برش بدین( که البته تجهیزات خیلی دقیق و گرونی هم میخواد) .
                نکته مهمتر هم اینه که جنس قطب هایی که به عنوان پایه به نیمه هادی ها وصل میشن هم کاملا حیاتی هست!
                موفق و پیروز باشید.
                عزیز ویفرها را از طریق سایت نانو بازار خرید کردم تقریبا هم بالاترین قیمت سایت بود 500هزار تومان هر کدام nوpولی یکسو نمیشه جریان نشتی خیلی داره اگه میشه لطفا بیشتر راهنمایی کنید و اگه لطف کنید شمارتون برام بفرستید تا از طریق واتساپ عکس ویفرها را براتون بفرستم

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                از کجا گیر آوردین؟؟
                میشه ازش یه عکس بگیرین؟
                موفق و پیروز باشید.
                عزیز ویفرها را از طریق سایت نانو بازار خرید کردم تقریبا هم بالاترین قیمت سایت بود 500هزار تومان هر کدام nوpولی یکسو نمیشه جریان نشتی خیلی داره اگه میشه لطفا بیشتر راهنمایی کنید و اگه لطف کنید شمارتون برام بفرستید تا از طریق واتساپ عکس ویفرها را براتون بفرستم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ben-robot نمایش پست ها
                  سلام دوستان

یکی از ارزو های من اینه که یه ترانزیستور بسازم البته درسشو خوندم ولی می دونم نه استاد بلده بسازه نه دانشجو

فکر می کنم اینقدر گفتیم ساخت ترانزیستور صرفه اقتصادی نداره عقب موندیم اگه کشور های پیشرفته این شکلی می خواستن فکر کنن دیگه علم پیشرفت نمی کرد به هر حال اگر هم صنعت الکترونیک داریم مطرح نیست که دانشجو ها استفاده کنن لااقل برن ببینن یا ازمایشگاهی درست کنن برای همه دانشجو ها نه فقط عده ای خاص

حالا بی خیال ....

کسی بلده درست کنه
                  سلام دوست عزیز،
                  ایده شما تحسین بر انگیز هست و غیر ممکن نیست.
                  با حرارت دادن یه تیغ ریش تراش روی آتش
                  و تماس دادن قسمت تغییر رنگ داده تیغ با نوک مداد یا نوک مداد فشاری،میشه یه دیود بسیار ساده ساخت!
                  در واقع کاربرد این دیود به عنوان یکسو ساز امواج رادیویی در رادیو های ساده دست سازی به اسم«رادیو سنگری »
                  هست که از یه سلف،یه دیود دست ساز با تیغ و یه بلندگوی گوشی پیزو ساخته میشه.
                  ساخت دیود بسیار ساده هست و هر کسی میتونه با کمتر از 5000 تومان، یه دیود بسازه اونم با ولتاژ فوروارد پایین.
                  به نظرم میشه با یکمی دستکاری تو ساختار این دیود،یه ترانزیستور ساخت.
                  شاید عیوب زیادی داشته باشه ولی... برای تحقیقات و آزمایش،بسیار عالی جواب میده.
                  اگه مثلا بخوایم بگیم « تکنولوژی این چیزا رو کشور های پیشرفته داره و ما نمیتونیم بسازیم،» ما هم عقب میمونیم.
                  موفق و پیروز باشید.

نوشته اصلی توسط Mortezaa33 نمایش پست ها

سلام مجدد،
                  شماره واتساپ رو پیام خصوصی کردم.
                  البته داشتن حتی چند میلی گرم ناخالصی و آغشته بودن به چربی و غبار هم یکی از علل ها هست.
                  موفق و پیروز باشید.
                  LER]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X