اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از تریاک به جای رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از تریاک به جای رله

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
    مهندس جان چون جریان حداکثر 3 آمپر است نمیشه از ترانزیستور BJT استفاده کرد مانند BD262 و یا موارد مشابه ؟
    دقیقا توضیح بدهید که چکار میخواهید انجام دهید تا مشخص شود چکار باید کرد. ممکنه اپتوکوپلر هم نیاز نباشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
      دقیقا توضیح بدهید که چکار میخواهید انجام دهید تا مشخص شود چکار باید کرد. ممکنه اپتوکوپلر هم نیاز نباشد.
      از خروجی میکروکنترلر قصد قطع و وصل کردن یک باتری به مدار شارژر باتری را دارم ( هدف استفاده رله نیست چون با رله راحت میشه انجام داد) حالا حداکثر جریان شارژ هم حدودا 2 تا 3 آمپره
      به نظرتون ساختار زیر کافیه ؟
      جدیدترین ویرایش توسط fmicro; ۱۵:۲۱ ۱۴۰۰/۰۵/۲۲.
      خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

از خروجی میکروکنترلر قصد قطع و وصل کردن یک باتری به مدار شارژر باتری را دارم ( هدف استفاده رله نیست چون با رله راحت میشه انجام داد) حالا حداکثر جریان شارژ هم حدودا 2 تا 3 آمپره
        به نظرتون ساختار زیر کافیه ؟
        چه دلیلی داره که ازرله استفاده نمیکنید؟ این مدار جواب نمیده حتی با ماسفت.

دیدگاه

چه دلیلی داره که ازرله استفاده نمیکنید؟ این مدار جواب نمیده حتی با ماسفت.
          چون مدار در طول روز بین 5 تا 10 بار خاموش می شود ( باتری وصل و جدا می شود) ، و چون عمر رله کوتاه است نمیخوام از رله استفاده کنم ، چرا مدار بالا جواب نمیدهد؟ مشکلش چیه ؟
          جدیدترین ویرایش توسط fmicro; ۲۰:۰۲ ۱۴۰۰/۰۵/۲۲.
          خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

چون مدار در طول روز بین 5 تا 10 بار خاموش می شود ( باتری وصل و جدا می شود) ، و چون عمر رله کوتاه است نمیخوام از رله استفاده کنم ، چرا مدار بالا جواب نمیدهد؟ مشکلش چیه ؟
            فرض کنید این مدار هم کار کرد. باتری پس از شارژ چگونه استفاده میشود و load آن کجا قرار میگیرد؟

دیدگاه

فرض کنید این مدار هم کار کرد. باتری پس از شارژ چگونه استفاده میشود و load آن کجا قرار میگیرد؟
              خب از سر مثبا بالایی باتری و از سر منفی پایینی باتری به سمت مصرف کننده می رود . و عیبی که وجود داره این است که زمانی که ترانزیستور وصل است خود شارژر هم به مصرف کننده وصل میشه !

دیدگاه

خب از سر مثبا بالایی باتری و از سر منفی پایینی باتری به سمت مصرف کننده می رود . و عیبی که وجود داره این است که زمانی که ترانزیستور وصل است خود شارژر هم به مصرف کننده وصل میشه !
                اینجوری که امیتر و کلکتور ترانزیستور گراند است، دیگه چجوری باید کار کنه؟

دیدگاه

اینجوری که امیتر و کلکتور ترانزیستور گراند است، دیگه چجوری باید کار کنه؟
                  پیشنهاد شما چیه مهندس به جای رله ؟

دیدگاه

پیشنهاد شما چیه مهندس به جای رله ؟
                    متاسفانه من هنوز متوجه کل مدار شما و کار میکرو نشدم. یکدفعه بطور کامل و مشروح اون ایده ایی که دارید را توضیح بدهید تا نیاز به این همه پست زدن نباشه.

دیدگاه

متاسفانه من هنوز متوجه کل مدار شما و کار میکرو نشدم. یکدفعه بطور کامل و مشروح اون ایده ایی که دارید را توضیح بدهید تا نیاز به این همه پست زدن نباشه.
                      شما فعلا فرض کنید با همان مدار بالا میشه لامپ را روشن کرد ؟ البته اگر سویچ BJT باشه ....ورودی بیس ترانزیستور هم به خروجی میکرو متصل میشود.با یک و صفر شدن بیس ترانزیستور میخوام یک لامپ 2 آمپری را خاموش و روشن کنیم.
                      من عملی همین مدار رو تست کردم مشکلی نداشت یک BJT آمپر بالا گذاشتم BD267 .
                      جدیدترین ویرایش توسط fmicro; ۱۴:۴۸ ۱۴۰۰/۰۵/۲۳.

دیدگاه

سلام مجدد ببینید هدف قطع و وصل مسیر مثبت شارژ باتری است که اگر پالس مثبت به گیت ماسفت داده شود از طریق درین به سورس جریان برقرار بشود و پایه مثبت شارژر به پایه مثبت باتری متصل شود و اگر پالس صفر اعمال شد مسیر قطع بشود.به شکل زیر نگاه کنید :

دیدگاه

استفاده از آی سی 4016 که کلیدهای آنالوگ دارد جواب میدهد ؟

دیدگاه

سلام مجدد
                            ببنید هدف در مدار بالا این است که یک قطع و وصل در مسیر مثبت داشته باشیم اگر بخوام از رله مکانیکی استفاده کنم چون در این مدار قراره روزی سه بار قطع و وصل به فاصله زمانی 8 ساعت انجام بشه ، عمر این رله بسیار کوتاه است و بعد از 6 ماه یا یکسال شایدهم کمنر مجبورم رله را عوض کنم ..اگر بخوام از رله حالت جامد استفاده کنم مثل G3M-202P-5v ، قیمت این رله ssr خیلی بالا ست حدود 25 تا 30 تومنه ! و صرفه اقتصادی نداره ، حالا پیشنهاد من استفاده از ماسفت است که بطور عملی ماسفت قرار دادم و با اعمال ولتاژ مثبت به IRF540 عملیات قطع و وصل بین درین وسورس صورت نگرفت !! حالا به چه دلیلی نمیدونم ! از scr هم که استفاده کنیم نیاز به مدار کموتاسیون داره ! که یکی دو مدل مدار کموتاسیون بستم و اون هم جواب نداد ! دنبال GTOهنوز نرفتم ولی بعید میدونم قیمت GTO از رله SSR کمتر باشه ، دوستان چی پیشنهاد میدن ؟ آیا با مدار ماسفت نمیشه سوئیچ ایجاد کرد !

دیدگاه

سلام مجدد
                              ببنید هدف در مدار بالا این است که یک قطع و وصل در مسیر مثبت داشته باشیم اگر بخوام از رله مکانیکی استفاده کنم چون در این مدار قراره روزی سه بار قطع و وصل به فاصله زمانی 8 ساعت انجام بشه ، عمر این رله بسیار کوتاه است و بعد از 6 ماه یا یکسال شایدهم کمنر مجبورم رله را عوض کنم ..اگر بخوام از رله حالت جامد استفاده کنم مثل G3M-202P-5v ، قیمت این رله ssr خیلی بالا ست حدود 25 تا 30 تومنه ! و صرفه اقتصادی نداره ، حالا پیشنهاد من استفاده از ماسفت است که بطور عملی ماسفت قرار دادم و با اعمال ولتاژ مثبت به IRF540 عملیات قطع و وصل بین درین وسورس صورت نگرفت !! حالا به چه دلیلی نمیدونم ! از scr هم که استفاده کنیم نیاز به مدار کموتاسیون داره ! که یکی دو مدل مدار کموتاسیون بستم و اون هم جواب نداد ! دنبال GTOهنوز نرفتم ولی بعید میدونم قیمت GTO از رله SSR کمتر باشه ، دوستان چی پیشنهاد میدن ؟ آیا با مدار ماسفت نمیشه سوئیچ ایجاد کرد !

با سلام*به شمادوست محترم......
                              عمر رله که۶ ماه یا یک سال که نیست عزیز جان...
                              یک رله خوب با تمهیدات حفاظتی مناسب حداقل چند سال کار می کند ...ما که کار کردم با رله ها و کنتاکتورها می*دانیم که ...رله هایی که داخل فتوسل های توی خیابان*ها هستند که زیز آفتاب سوزان و
                              سرمای شدید بخوبی کار می کنند ..البته جنس با کیفیت خب دوام*بیشتری داره ....من خودم*تا حالا چند تا
                              از این فتوسل های توی خیابان*ها را که از شرکت شیوا امواج هست تعمیر و بهبنه سازی کردم ...فقط یک بار رله
                              خراب شده بود و در مابقی موارد قطعات دیگر فعال و غیر فعال خراب شده بود .. بنا براین اینقدر که شما به
                              رله ها بی اعتمادی اینجوری ها هم نیست....و یکی از قطعات به اصطلاح ما الکترونیکی ها HEAVY. DUTY..وظیفه
                              سنگین..
                              می باشند و قابل اعتماد بالا.. HIGH RELIABILITY..می باشند ..که هر وقت هم که بسوزند فوری قابل تشخیص هستند و می توان آنها را با نمونه مشابه هم جایگزین کرد ...که هر قطعه ای اینطور نیست....به هر حال انتخاب با
                              شماست از ما گفتن بود عزیز.. در امنیت و آسایش باشید انشالله..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
                                با سلام*به شمادوست محترم......
                                عمر رله که۶ ماه یا یک سال که نیست عزیز جان...
                                یک رله خوب با تمهیدات حفاظتی مناسب حداقل چند سال کار می کند ...ما که کار کردم با رله ها و کنتاکتورها می*دانیم که ...رله هایی که داخل فتوسل های توی خیابان*ها هستند که زیز آفتاب سوزان و
                                سرمای شدید بخوبی کار می کنند ..البته جنس با کیفیت خب دوام*بیشتری داره ....من خودم*تا حالا چند تا
                                از این فتوسل های توی خیابان*ها را که از شرکت شیوا امواج هست تعمیر و بهبنه سازی کردم ...فقط یک بار رله
                                خراب شده بود و در مابقی موارد قطعات دیگر فعال و غیر فعال خراب شده بود .. بنا براین اینقدر که شما به
                                رله ها بی اعتمادی اینجوری ها هم نیست....و یکی از قطعات به اصطلاح ما الکترونیکی ها HEAVY. DUTY..وظیفه
                                سنگین..
                                می باشند و قابل اعتماد بالا.. HIGH RELIABILITY..می باشند ..که هر وقت هم که بسوزند فوری قابل تشخیص هستند و می توان آنها را با نمونه مشابه هم جایگزین کرد ...که هر قطعه ای اینطور نیست....به هر حال انتخاب با
                                شماست از ما گفتن بود عزیز.. در امنیت و آسایش باشید انشالله..

شاید رله هایی که من استفاده کردم مرغوب نبودن ! در بهترین شرایط عمر کنتاکت ها و بوبین رله در یکسیستمی که به طور دائم در برق است و روزی 3 یا 4 بار قطع و وصل میشه چقدره ؟ و مورد بعد اینکه اگر با استفاده از تریستور یا ماسفت بشه اینکار را انجام داد خیلی بهتره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X