اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

المان سرد کننده TEC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : المان سرد کننده TEC

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها
    سلام دوست عزیز
    دلایلی که دوستان در پستهای قبلی آورده اند همه درست است...
    1- دفع خوب حرارت که راندمان کاری TEC را بالا میبرد...
    2- کیفیت خوب TEC که اگر بخواهید اصل آن را خرید کنید که چیزی حدود 100 تا 200 تومان قیمت خواهد داشت...
    البته دوستمون فرمودند که المانهای بی کیفیت چینی... خوب این جمله را بر اساس تجربه خود از کالاهای چینی بیان کرده اند که برای کالا های چینی دیگر
    کاملا جمله دوستمان صحیح است... اما در مورد TEC فرق دارد و تکنولوژی TEC مربوط به جنگ سرد و تحقیق بر روی آن در دست
    بلوک شرق (خنک کننده بردهای موشکی) چین و شوروی بودو زمان زیادی را برای آن گذاشتند و میتوان گفت تکنولوژی
    این محصول مخصوص چین و روسیه است و بهترین کیفیت های آن نیز برای این دو کشور میباشد....
    3- استفاده از خمیر سیلیکونی مناسب و درست استفاده کردن از آن و میزان مناسب به کار بردن... که با آزمون و خطا به دست خواهد آمد...
    4- منبع تغذیه مناسب و سیمو کابل مناسب که البته این موضوع زیاد هم مهم نیست و باید حد استاندارد رعایت شود...
    5- اما موضوع اصلی که باید بدانید .... این المانها برای رسیدن به ماکزیمم توان تولید که بعد از رعایت نکات بالا .... باید به آن توجه کنید...
    بالاترین راندمان را در ماکزیمم ولتاژ میتوان از این المانها دریافت کرد که بر اساس دیتا شیت بیشتر این المانها.... چیزی در حدود 15 تا 15.5 ولت میباشد....
    پ.ن: به تاپیک زیر هم سر بزنید و سوال های خود را در آن مطرح کنید... بیشترین مطلب در مورد این المانها در این تاپیک است
    و میتوان گفت کاملترین منبع المان سرد کننده در ایران است....و تمام فروم های دیگر هم به همین تاپیک لینک زده اند...

https://www.eca.ir/forums/thread22869.html
    ممنون از پیام شما،
    من میخوام دمای یک قطعه کوچک اندازه یک LED را به -30 برسونم، پیشنهاد شما و دوستان دیگر چی هست؟
    http://dl.drelahi.net

دیدگاه

سلام دوست عزیز
      دلایلی که دوستان در پستهای قبلی آورده اند همه درست است...
      1- دفع خوب حرارت که راندمان کاری TEC را بالا میبرد...
      2- کیفیت خوب TEC که اگر بخواهید اصل آن را خرید کنید که چیزی حدود 100 تا 200 تومان قیمت خواهد داشت...
      البته دوستمون فرمودند که المانهای بی کیفیت چینی... خوب این جمله را بر اساس تجربه خود از کالاهای چینی بیان کرده اند که برای کالا های چینی دیگر
      کاملا جمله دوستمان صحیح است... اما در مورد TEC فرق دارد و تکنولوژی TEC مربوط به جنگ سرد و تحقیق بر روی آن در دست
      بلوک شرق (خنک کننده بردهای موشکی) چین و شوروی بودو زمان زیادی را برای آن گذاشتند و میتوان گفت تکنولوژی
      این محصول مخصوص چین و روسیه است و بهترین کیفیت های آن نیز برای این دو کشور میباشد....
      3- استفاده از خمیر سیلیکونی مناسب و درست استفاده کردن از آن و میزان مناسب به کار بردن... که با آزمون و خطا به دست خواهد آمد...
      4- منبع تغذیه مناسب و سیمو کابل مناسب که البته این موضوع زیاد هم مهم نیست و باید حد استاندارد رعایت شود...
      5- اما موضوع اصلی که باید بدانید .... این المانها برای رسیدن به ماکزیمم توان تولید که بعد از رعایت نکات بالا .... باید به آن توجه کنید...
      بالاترین راندمان را در ماکزیمم ولتاژ میتوان از این المانها دریافت کرد که بر اساس دیتا شیت بیشتر این المانها.... چیزی در حدود 15 تا 15.5 ولت میباشد....
      پ.ن: به تاپیک زیر هم سر بزنید و سوال های خود را در آن مطرح کنید... بیشترین مطلب در مورد این المانها در این تاپیک است
      و میتوان گفت کاملترین منبع المان سرد کننده در ایران است....و تمام فروم های دیگر هم به همین تاپیک لینک زده اند...

https://www.eca.ir/forums/thread22869.html
      نوشته اصلی توسط 2nafar نمایش پست ها
      ممنون از پیام شما،
      من میخوام دمای یک قطعه کوچک اندازه یک LED را به -30 برسونم، پیشنهاد شما و دوستان دیگر چی هست؟
      با تشکر از سینا جان عزیز از توضیحات
      بله میشه به دماهای پایین رسوند ولی با یدونه نمیشه ,ولی حالا چطور و چگونه که برای خنک کردن ال ای دی پول اضافه هست.

تو محل کارم یک حمام دما آمریکایی بود یک مایع از -30 محیطی تا 120 میرسوند با همین TEC ها
      حالا این -30 محیطی که میگن یعنی چی؟ یعنی اگه دما محیط 0 درجه باشه تا -30 درجه میاد پایین تا اینجارو داشته باشید.تو آزمایشگاه ما تو دمای محیط 20 درجه تا -20 درجه میومد پایین و ثابت میشد.
      خلاصه دستگاه خراب شد و من بازش کردم و راز پایین اومدن تا این دما پیدا کردم.کاش عکس گرفته بودم
      ببینید 3 تا tec قسمت سردش روی یک ورق مسی وصل شده بود و زیر اون ورق 2 عدد tec بود که قسمت گرمش به همون ورق tec , و قسمت سردش به مخزن وصل بود.خلاصه میان با این تکنیک دمای قسمت گرم TEC اصلی میارن پایین و در نتیجه دمای طرف دیگه به -40 هم میرسد .
      نمیدونم متوجه توضیح من شدید یا نه.وگرنه من همون TEC دستگاه آمریکایی تست کردم تنهایی قسمت سردش به -8 میرسید.
      ولی برای این رنج دمایی یعنی -30 تا 120 از 10 عدد TEC فکر کنم 4 یا 6 آمپر استفاده کرده بودن تا بتونن 100 میلی لیتر مایع تا -30 برسونن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mindhunter نمایش پست ها
        با تشکر از سینا جان عزیز از توضیحات
        بله میشه به دماهای پایین رسوند ولی با یدونه نمیشه ,ولی حالا چطور و چگونه که برای خنک کردن ال ای دی پول اضافه هست.

تو محل کارم یک حمام دما آمریکایی بود یک مایع از -30 محیطی تا 120 میرسوند با همین TEC ها
        حالا این -30 محیطی که میگن یعنی چی؟ یعنی اگه دما محیط 0 درجه باشه تا -30 درجه میاد پایین تا اینجارو داشته باشید.تو آزمایشگاه ما تو دمای محیط 20 درجه تا -20 درجه میومد پایین و ثابت میشد.
        خلاصه دستگاه خراب شد و من بازش کردم و راز پایین اومدن تا این دما پیدا کردم.کاش عکس گرفته بودم
        ببینید 3 تا tec قسمت سردش روی یک ورق مسی وصل شده بود و زیر اون ورق 2 عدد tec بود که قسمت گرمش به همون ورق tec , و قسمت سردش به مخزن وصل بود.خلاصه میان با این تکنیک دمای قسمت گرم TEC اصلی میارن پایین و در نتیجه دمای طرف دیگه به -40 هم میرسد .
        نمیدونم متوجه توضیح من شدید یا نه.وگرنه من همون TEC دستگاه آمریکایی تست کردم تنهایی قسمت سردش به -8 میرسید.
        ولی برای این رنج دمایی یعنی -30 تا 120 از 10 عدد TEC فکر کنم 4 یا 6 آمپر استفاده کرده بودن تا بتونن 100 میلی لیتر مایع تا -30 برسونن
        بله متوجه شدم خیلی ممنونم،
        یک سوال دیگه ممنون میشم شما و دوستان ببینن،
        TEC هایی که من میبینم توی سایتها ایرانی برای فروش هستن دو نمونه هستن، یکشون قیمتها حدود 100 هزار تومن، یکی دیگه که من توی مشخصاتشون چیز خاصی نسبت به اون گروه اول نمیبینم قیمتها حدود 400-500 تومن هست، میدونین دلیلش چی هست؟

دیدگاه

بله متوجه شدم خیلی ممنونم،
          یک سوال دیگه ممنون میشم شما و دوستان ببینن،
          TEC هایی که من میبینم توی سایتها ایرانی برای فروش هستن دو نمونه هستن، یکشون قیمتها حدود 100 هزار تومن، یکی دیگه که من توی مشخصاتشون چیز خاصی نسبت به اون گروه اول نمیبینم قیمتها حدود 400-500 تومن هست، میدونین دلیلش چی هست؟
          با سلام
          من اگر خودم بخوام کار تخصصی در این مورد انجام بدم یکم هزینه بیشتر میکنم از سایتهای خارجی مستقیم خرید میکنم (البته با تحقیق فراوان).این اختلاف قیمت هم چون واقعا آدم نمیدونه چه جنسی اون سایت خریده(درجه یک یا درجه 5) واقا سخت.
          جسارتا میتونید بگید دقیقا کاری که میخواید بکنید چی هست که به این دما احتیاج دارید؟

دیدگاه

با سلام
            من اگر خودم بخوام کار تخصصی در این مورد انجام بدم یکم هزینه بیشتر میکنم از سایتهای خارجی مستقیم خرید میکنم (البته با تحقیق فراوان).این اختلاف قیمت هم چون واقعا آدم نمیدونه چه جنسی اون سایت خریده(درجه یک یا درجه 5) واقا سخت.
            جسارتا میتونید بگید دقیقا کاری که میخواید بکنید چی هست که به این دما احتیاج دارید؟

خیلی ممنونم، شما سایت خارجی سراغ دارید که بشه ازش خرید کرد و توی ارسال و اینها مشکلی نداشته باشه؟
            یک CCD کوچک هست برای اینکه نویزش کم بشه باید در دمای پایین کار کنه.

دیدگاه

خیلی ممنونم، شما سایت خارجی سراغ دارید که بشه ازش خرید کرد و توی ارسال و اینها مشکلی نداشته باشه؟
              یک CCD کوچک هست برای اینکه نویزش کم بشه باید در دمای پایین کار کنه.
              خب دوست عزیز چجوری میخواید قطعه به این کوچکی با اون المان سرد کنید؟البته من اگه اشتباه نکنم مدلهای 1 سانت در 1 سانتشم هست ولی تو دمای -30 فکر برفک اطراف قطعتون و فنها و هیت سینکهای بزرگ بکنید. من نمیدونم میخواید کجا جا بدید ولی اگر محدودیت فضا ندارید برید سمت کمپرسور یخچال که راحت دما مورد نظر بهتون میده ولی اگر کارکردتون 24 ساعته باشه نمیشه .خلاصه من فکر نکنم از tec جواب بگیرید.
              بله من و دوستان از این مهندس اهروانی خرید داشتیم و راضی بودیم شما با ایشون صحبت کن راهنماییت میکنه بعد از خارجم میتونه واستون جنس بفرسته.
              بیر رباتیک، مرکز تحقیق‌و‌توسعه‌ هوش‌مصنوعی و رباتیک، با مجموعه‌های آموزش، فروشگاه و تحقیق توسعه با عرضه و ارتقاء محصولات در کنار شما هستیم.

دیدگاه

خب دوست عزیز چجوری میخواید قطعه به این کوچکی با اون المان سرد کنید؟البته من اگه اشتباه نکنم مدلهای 1 سانت در 1 سانتشم هست ولی تو دمای -30 فکر برفک اطراف قطعتون و فنها و هیت سینکهای بزرگ بکنید. من نمیدونم میخواید کجا جا بدید ولی اگر محدودیت فضا ندارید برید سمت کمپرسور یخچال که راحت دما مورد نظر بهتون میده ولی اگر کارکردتون 24 ساعته باشه نمیشه .خلاصه من فکر نکنم از tec جواب بگیرید.
                بله من و دوستان از این مهندس اهروانی خرید داشتیم و راضی بودیم شما با ایشون صحبت کن راهنماییت میکنه بعد از خارجم میتونه واستون جنس بفرسته.
                https://bir-robotic.ir/
                ممنونم از پاسختون، اینقدر فضا نداریم کمپرسور استفاده بشه ولی فضا برای فن و هیت سینک هست
                جدیدترین ویرایش توسط 2nafar; ۲۲:۵۸ ۱۴۰۰/۰۱/۰۸.

دیدگاه

ممنونم از پاسختون، اینقدر فضا نداریم کمپرسور استفاده بشه ولی فضا برای فن و هیت سینک هست
                  برای درست کردن دمای منفی 30 به اندازه یک کمپرسور فضا نیاز دارید

دیدگاه

برای درست کردن دمای منفی 30 به اندازه یک کمپرسور فضا نیاز دارید
                    من سرچ کردم مطالبی رو یافتم اینجا مینویسم شاید به درد بقیه هم بخوره،
                    برای دماها پایینتر باید TEC هارو پشت سرهم بست، ولی چون توان تلف شده خود یک TEC برای TEC بعدی منبع حرارتی حساب میشه TEC ها رو از بزرگ به کوچیک میچینن،
                    شرکتهای سازنده TEC های چند پله ای هم تولید میکنن که اول پارت نامبرشون مثلا با TEC3 شروع میشه که 3 نشون دهنده اینه که 3 تا طبقه داره،
                    توی مقالات برای کارهای مشابه من دیدم که با TEC3 تا -60 درجه رفتن و حتی یکی با استفاده از یک محفظه خلا با همین TEC های چند پله ای تا -100 هم رفته.

دیدگاه

من سرچ کردم مطالبی رو یافتم اینجا مینویسم شاید به درد بقیه هم بخوره،
                      برای دماها پایینتر باید TEC هارو پشت سرهم بست، ولی چون توان تلف شده خود یک TEC برای TEC بعدی منبع حرارتی حساب میشه TEC ها رو از بزرگ به کوچیک میچینن،
                      شرکتهای سازنده TEC های چند پله ای هم تولید میکنن که اول پارت نامبرشون مثلا با TEC3 شروع میشه که 3 نشون دهنده اینه که 3 تا طبقه داره،
                      توی مقالات برای کارهای مشابه من دیدم که با TEC3 تا -60 درجه رفتن و حتی یکی با استفاده از یک محفظه خلا با همین TEC های چند پله ای تا -100 هم رفته.
                      بله دقیقا مثل همون دستگاه ما.الان شما بودجه مناسب میخواید که از خارج نوع خوبشو ابعاد 4 سانت بگیرید بعد با یک پلیت به TEC دو سانتی و در انتها به یک tec 1 سانتی یا کوچکتر وصل کنید و کارتون راه بندازید
                      لطفا اگر درست کردید نتیجشو بزارید

دیدگاه

سلام و عرض ادب....
                        کیفیت این المانها زیاد با هم فرق ندارند...
                        بیشتر در دلتا تی با هم متفاوت هستند که آن هم حدود 5 تا 10 درجه....
                        دلتا تی نامی حدود 70 درجه است....من با کیفیت ترین را داشتم که حدود
                        65 درجه بود با بیکیفیت ترین مدل که حدود 50 درجه بود که از 50 کمتر نداریم....
                        پس هزینه زیادی نکنید... در پی ام هم عرض کردم.... قسمت گرمایی دو برابر قسمت
                        سرمایشی حراردت دارد (تقریبی) پس 15 آمپری از یک برند را با یک 8 امپری از همان برند
                        همراه با یک 4 آمپری (که اگر دو عدد جواب نداد 4 آمپری را اضافه کنید) بر روی هم قرار گیرد
                        با هیت سینک هیت پایپ دار 200 واتی.... و دو عدد 4 و 8 را باید محدود کننده جریان روی
                        آن قرار دهید که با پتانسیومتر بتوان کنترلش کرد.....
                        آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
                        مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام و عرض ادب....
                          کیفیت این المانها زیاد با هم فرق ندارند...
                          بیشتر در دلتا تی با هم متفاوت هستند که آن هم حدود 5 تا 10 درجه....
                          دلتا تی نامی حدود 70 درجه است....من با کیفیت ترین را داشتم که حدود
                          65 درجه بود با بیکیفیت ترین مدل که حدود 50 درجه بود که از 50 کمتر نداریم....
                          پس هزینه زیادی نکنید... در پی ام هم عرض کردم.... قسمت گرمایی دو برابر قسمت
                          سرمایشی حراردت دارد (تقریبی) پس 15 آمپری از یک برند را با یک 8 امپری از همان برند
                          همراه با یک 4 آمپری (که اگر دو عدد جواب نداد 4 آمپری را اضافه کنید) بر روی هم قرار گیرد
                          با هیت سینک هیت پایپ دار 200 واتی.... و دو عدد 4 و 8 را باید محدود کننده جریان روی
                          آن قرار دهید که با پتانسیومتر بتوان کنترلش کرد.....
                          خیلی ممنونم

دیدگاه

بله دقیقا مثل همون دستگاه ما.الان شما بودجه مناسب میخواید که از خارج نوع خوبشو ابعاد 4 سانت بگیرید بعد با یک پلیت به TEC دو سانتی و در انتها به یک tec 1 سانتی یا کوچکتر وصل کنید و کارتون راه بندازید
                            لطفا اگر درست کردید نتیجشو بزارید
                            ممنونم،
                            توی دستگاهی که شما دیدین TEC ها چطور درایو شده بودن؟ جدا درایو شده بودن یا باهم،
                            دوستان نظرتون در مورد سری یا موازی کردن TEC های مشابه چی هست؟

دیدگاه

ممنونم،
                              توی دستگاهی که شما دیدین TEC ها چطور درایو شده بودن؟ جدا درایو شده بودن یا باهم،
                              دوستان نظرتون در مورد سری یا موازی کردن TEC های مشابه چی هست؟
                              درست یادم نمیاد ولی فکر کنم به صورت سری درایو شده بودن که اگر یکی سوخت به بقیه آسیب نزنه.اینم در نظر بگیرید که مپر همه TEC ها یکی باشد موقع سری بستن.یا اگر میخواید موازی استفاده کنید باید جوری مدار تغذیه طراحی کنید که با قطع هر کدوم از TEC ها ولتاژ قطع شود.
                              شما همچین چیزی میخواید

البته اینجا موازی کار شده

این لینک فیلم هم جالب بود برای همین گفتم اندازه یک کمپرسور فضا میخواید
                              جدیدترین ویرایش توسط mindhunter; ۲۰:۲۱ ۱۴۰۰/۰۱/۲۰.

دیدگاه

درست یادم نمیاد ولی فکر کنم به صورت سری درایو شده بودن که اگر یکی سوخت به بقیه آسیب نزنه.اینم در نظر بگیرید که مپر همه TEC ها یکی باشد موقع سری بستن.یا اگر میخواید موازی استفاده کنید باید جوری مدار تغذیه طراحی کنید که با قطع هر کدوم از TEC ها ولتاژ قطع شود.
                                شما همچین چیزی میخواید

البته اینجا موازی کار شده

این لینک فیلم هم جالب بود برای همین گفتم اندازه یک کمپرسور فضا میخواید
                                https://www.youtube.com/watch?v=D50O0oRjsLE

فکر کنم سری کردنشون خوب نباشه و برای موازی کردن هم باید ولتاژ ها یکسان باشن،
                                ولی من با 3 تا از این 1*1 سانت ها با یک فن کارت گرافیک 5*5 به دمای مورد نیازم رسیدم، مسئلم اینه این سه تا رو چطور درایو کنم. با این اوصاف تصمیم گرفتم جدا درایوشون کنم، میخوام اون دوتا پایینی رو ولتاژ ثابت بهشون بدم و اون یدونه بالایی رو حلقه کنترل دما روش سوار کنم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X