اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] مدار کنترلر PWM با ای سی 555 + PCB (لقمه اماده)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : [پروژه] مدار کنترلر PWM با ای سی 555 + PCB (لقمه اماده)

نوشته اصلی توسط Arashk Partee نمایش پست ها
    سپاس
    این جمله، چون نقطه نذاشتید یه مقدار مبهمه. پس تجزیه*اش می*کنم:
    1. آیا من برای کنترل سرعت فن 12 ولت ترانزیستور ماسفت Q1IR540 بذ
    ارم یا نوع دیگه*ای؟
    2. اگه نوع دیگه*ای بهتره بذارم، مشخصات دقیق ترانزیستوری رو که بهتره بذارم لطفا بفرمایین.
    3. آیا منظورتون از مطالبی که درباره*ی دیود گفتین اینه که جهتش مهمه و باید کاتدش رو به مثبت پاور قرار بگیره؟
    4. نوع دیود کدوم باشه: UF4004 یا 1N4007 یا چیز دیگه؟
    1 همین خوبه مشکلی نداره IRF540 هستش
    2:همونو بزارش
    3:بله درسته کاتدش رو به مثبت
    4:واسه کار شما 1n4007 هم کافیه uf4004 هم می تونی بزاری
    Proudly @real_ahmadi
    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
      1 همین خوبه مشکلی نداره IRF540 هستش
      1. اون Q1 که تو تصویر مدار بالای IRF540 نوشته معنیش چیه؟

حالا قسمت بعدی:

2. مقاومت 47 (در یکی از پستهای قبلی شما گفتی 33. برای کار من کدومش بهتره؟) رو به پایه*ی 3 تایمر 555 وصل میکنیم؟
      3. یه سیم از مثبت پاور به پایه*ی 8 تایمر وصل میکنیم؟
      4. یه سیم از مثبت پاور به پایه*ی 4 تایمر وصل میکنیم؟
      5. یه سیم از منفی پاور به پایه*ی 5 تایمر وصل میکنیم اما وسطش یه
      خازن 100نانو فاراد میذاریم؟
      6. یه سیم از منفی پاور به پایه*ی 1 تایمر وصل میکنیم؟
      7. تایمر 555 عنوانهای مختلفی داره مثلاً NE555، 7555 و.... اینا چه فرقهایی دارن؟ کدومش برای کار من مناسبتره؟

دیدگاه

1. اون Q1 که تو تصویر مدار بالای IRF540 نوشته معنیش چیه؟

حالا قسمت بعدی:

2. مقاومت 47 (در یکی از پستهای قبلی شما گفتی 33. برای کار من کدومش بهتره؟) رو به پایه*ی 3 تایمر 555 وصل میکنیم؟
        3. یه سیم از مثبت پاور به پایه*ی 8 تایمر وصل میکنیم؟
        4. یه سیم از مثبت پاور به پایه*ی 4 تایمر وصل میکنیم؟
        5. یه سیم از منفی پاور به پایه*ی 5 تایمر وصل میکنیم اما وسطش یه
        خازن 100نانو فاراد میذاریم؟
        6. یه سیم از منفی پاور به پایه*ی 1 تایمر وصل میکنیم؟
        7. تایمر 555 عنوانهای مختلفی داره مثلاً NE555، 7555 و.... اینا چه فرقهایی دارن؟ کدومش برای کار من مناسبتره؟
        سلام
        1:ترانزیستور ماسفت هستش که قبل هم دقیقا توضیح دادم شماره مولش irf540
        2: 47 اهم بزار بله به پایه3
        3:بله
        4:بله
        5:بله
        6:بله
        7: اسم اصلی ای سی اصلشNE555 هستش که به 555 معروفه 7555هم همون 555هستش
        همه اون خط ها سیمه نامفهومن؟؟
        موفق باشی
        Proudly @real_ahmadi
        #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

آقا چه اصراری داری خودت بسازی!
          خب بده یکی درست کنه اگه خیلی واجبه. اگر هم نه، شما نقشه خوانی مدار های الکترونیکی رو یاد بگیری، خیلی از مشکلاتت حل میشه.

دیدگاه

...
            سلام و روز بخیر
            قبل از این که قسمت آخر رو بپرسم، یه سوال:
            1. چه نوع سیم یا سیمهایی برای این مدار مناسبه؟
            قسمت آخر: از پایین شروع میکنم چون بالاش پیچیده*تره.

2. سیمی که از منفی پاور اومده، سر راهش یه خازن نانوفاراد 100 میذاریم و به صورت موازی هم به پایه*ی 2 و هم به پایه*ی 6 تایمر وصل میکنیم. درسته؟
            3. فرقی میکنه این سیمی رو که به پتانسیومتر 50کیلواهم میره، به کجا وصل کنیم؟ حتماً باید دقیقاً بین 6 و 2 باشه؟
            4. این سیم به پایه*ی وسطی پتانسیومتر وصل میشه. درسته؟
            5. پایه*ی سمت راست (جهتهای راست و چپ رو در حالتی که پایه*های پتانسیومتر رو به ماست میگم) پتانسیومتر به کاتد دیود زنر 1N4148 وصل میشه. درسته؟
            6. پایه*ی سمت چپ پتانسیومتر به سر دیگر دیود زنر وصل میشه. درسته؟
            7. پایه*ی 7 تایمر به کجای دیود زنر وصل میشه؟
            8. مقاومت 1 کیلواهم که یه سرش به مثبت پاور وصل شده، سر دیگه*ش به کجا وصل میشه؟

با سپاس فراوان
            جدیدترین ویرایش توسط Arashk Partee; ۱۸:۱۶ ۱۳۹۵/۰۷/۲۸.

دیدگاه

آقا شما قضیه رو خیلی خیلی خیلی پیچیده در نظر گرفتی!!
              والله خیلی ساده تر از این حرفها هست.
              یه بار دیگه نقشه اصلی رو ببین.

پایه های 2 و6 و وسط پتانسیومتر همه ش به هم وصل میشه.
              دو سر پتانسیومتر هم دیودها وصل میشه که جهت هاشون برعکس هم هست، اون یکی سر دیودها ، پایه 7 آی سی و یه طرف مقاومت 1کیلو به همدیگه وصل میشه. اون یکی سر 1 کیلو هم میره به 12 ولت و خلاص.
              باز هم تاکید میکنم یه سری اصول خوندن نقشه های الکترونیکی رو یاد بگیرین؛ همه ی این مشکلات تبدیل به شکلات میشه!
              موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی نمایش پست ها
                آقا شما قضیه رو خیلی خیلی خیلی پیچیده در نظر گرفتی!!
                والله خیلی ساده تر از این حرفها هست.
                یه بار دیگه نقشه اصلی رو ببین.

پایه های 2 و6 و وسط پتانسیومتر همه ش به هم وصل میشه.
                دو سر پتانسیومتر هم دیودها وصل میشه که جهت هاشون برعکس هم هست، اون یکی سر دیودها ، پایه 7 آی سی و یه طرف مقاومت 1کیلو به همدیگه وصل میشه. اون یکی سر 1 کیلو هم میره به 12 ولت و خلاص.
                باز هم تاکید میکنم یه سری اصول خوندن نقشه های الکترونیکی رو یاد بگیرین؛ همه ی این مشکلات تبدیل به شکلات میشه!
                موفق باشی
                آقا شما ماشاءالله واردی؛ ما رو با خودت قیاس نکن مهندس جان. شما هفت شهر الکترونیک را گشته*ای اما ما هنوز اندر خم پس*کوچه*ایم...
                ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــ
                1. پس دو تا دیود زنر1N4148 داریم؟
                2. اصول نقشه*های الکترونیک رو هم داریم کم کم یاد میگیریم. اینقدر زود حوصله*ات از دست مبتدیان سر نرود! لینک سراغ داری؟

سلام...
                سلام و روز بخیر
                با این که دوست دیگرمون به پست شماره*ی 20 من پاسخهایی داد، اما راهنمایی شما هم مغتنم خواهد بود. لطفاً به مواردی که در پست 20 مطرح کردم نگاه کنید و اگر مطلبی رو لازم میدونین بفرمایین. جوابتون رو در مورد شماره*ی 1 هم بفرمایین.
                جدیدترین ویرایش توسط اشکان غفارزاده; ۲۰:۳۱ ۱۳۹۵/۰۷/۲۸.

دیدگاه

عزیزجان، قبول، من وارد هستم، ولی واقعا اون چیزی که شما تصور میکنی، اونجوری نیست! خیلی ساده نگاهش بکن.
                  سیم معمولی! سیمی که واسه آیفون استفاده میشه، مفتولی نازک. مگه قراره 10-20 آمپر جریان رد بشه ازش؟ نه، پس سیم نازک جواب میده. فقط موتور یه خورده جریان مصرف میکنه و بهتره یه کوچولو سیمش کلفت تر باشه، بقیه جاها سیم نازک مفتولی جواب میده.
                  شما تو نقشه، دیود سومی نشون بده که کنارش نوشته شده باشه 1N4148 !
                  البته قصد جسارت ندارم ها، خدای نکرده بد برداشت نکنی، فقط میخوام با این سوالها، متوجه بشی که ساده س واقعا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی نمایش پست ها
                    عزیزجان، قبول، من وارد هستم، ولی واقعا اون چیزی که شما تصور میکنی، اونجوری نیست! خیلی ساده نگاهش بکن.
                    سیم معمولی! سیمی که واسه آیفون استفاده میشه، مفتولی نازک. مگه قراره 10-20 آمپر جریان رد بشه ازش؟ نه، پس سیم نازک جواب میده. فقط موتور یه خورده جریان مصرف میکنه و بهتره یه کوچولو سیمش کلفت تر باشه، بقیه جاها سیم نازک مفتولی جواب میده.
                    شما تو نقشه، دیود سومی نشون بده که کنارش نوشته شده باشه 1N4148 !
                    البته قصد جسارت ندارم ها، خدای نکرده بد برداشت نکنی، فقط میخوام با این سوالها، متوجه بشی که ساده س واقعا
                    دوست من، من تازه دارم تصور پیدا میکنم . اول باید متوجه شوم بعد ساده یا سخت نگاه کنم.
                    همین که سیم مفتولی نازک خوبه، مگه یه امر بدیهیه؟؟ شما یاد دادی من که نمیدونستم. این رو هم یاد دادی که موتور سیم کلفت*تر میخواد. البته یکی دیگه از دوستان انجمن گفت سیم افشان شبیه اون چیزی که داخل رادیو استفاده میشه خوبه. البته منظور من از سوال درباره*ی سیم، این بود که مشخصات یا نمره*ای چیزی در جواب گفته بشه. مثلاٌ تو یه آموزش خارجی گفته بود از سیم 22 gauge استفاده بشه.

از فضای دوستانه*ای که بینمان هست دور باد هر جسارت و درشتی و تندی. در کلام شما تنها چیزی که هست کمی هیجان بیشتر است. خود من هم گاهی پرهیجان حرف میزنم.

سلام و تحیت
                    میخوام درباره*ی بُردها بیشتر بدونم و بدونم چه گزینه*هایی برای بستن این مدار وجود داره. کاربردهای انواع برد از قبیل بردبُرد، بُرد مسی، و ... چیه؟ خلاصه از این حرفها. آیا جای دیگه*ای از انجمن مطلبی در این باره وجود داره؟ آیا دوستان میتونن راهنمایی کنن؟

سلام
                    سلام مهندس.
                    مشخصات وسیله*ای که قراره با این مدار کنترل بشه، آیا تأثیری در انتخاب مشخصات دقیق قطعات داره؟
                    در پناه حق باشید
                    جدیدترین ویرایش توسط شاهرخ مستقیمی; ۰۲:۱۳ ۱۳۹۵/۰۸/۰۶. دلیل: ادغام چند پست برای جلوگیری از اسپم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Arashk Partee
                      سلام مهندس.
                      مشخصات وسیله*ای که قراره با این مدار کنترل بشه، آیا تأثیری در انتخاب مشخصات دقیق قطعات داره؟
                      در پناه حق باشید
                      سلام
                      بله روی قسمت سوئیچ که در این مدار ماسفت IRF540 هستش تاثیر می زاره هرچی بار قوی تر و جریانش بیشتر ماسفت هم باید قوی تر بشه ولی واسه کار شما که یک فن هستش زیاد هم هست (یعنی مشکلی نداره بزارین همین باشه)
                      موفق باشی
                      Proudly @real_ahmadi
                      #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام
                        بله روی قسمت سوئیچ که در این مدار ماسفت IRF540 هستش تاثیر می زاره هرچی بار قوی تر و جریانش بیشتر ماسفت هم باید قوی تر بشه ولی واسه کار شما که یک فن هستش زیاد هم هست (یعنی مشکلی نداره بزارین همین باشه)
                        موفق باشی
                        1. بار، یعنی ولتاژ؟
                        2. قدرت ماسفت به چه صورت بیان میشه؟ (آیا مثلاً گفته میشه از فلان جریان تا فلان جریان رو تحمل میکنه؟)

دیدگاه

1. بار، یعنی ولتاژ؟
                          2. قدرت ماسفت به چه صورت بیان میشه؟ (آیا مثلاً گفته میشه از فلان جریان تا فلان جریان رو تحمل میکنه؟)
                          بار یعنی وسیله ای ه قراره باهاش راه اندازی کنی مثل فن موتور یا...
                          برای قدرت ماسفت ماکزیمم جریان بار رو در نظر میگیریم و یه ماسفتی می زاریم که یکم جریانش بیشتر از بار باشه تا فشار زیاد روش نباشه وراحت کار کنه
                          بار هم به اندازه ای که نیاز داره جریان مصرف می کنه نه بیشتر
                          موفق باشید
                          Proudly @real_ahmadi
                          #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

بار یعنی وسیله ای ه قراره باهاش راه اندازی کنی مثل فن موتور یا...
                            برای قدرت ماسفت ماکزیمم جریان بار رو در نظر میگیریم و یه ماسفتی می زاریم که یکم جریانش بیشتر از بار باشه تا فشار زیاد روش نباشه وراحت کار کنه
                            بار هم به اندازه ای که نیاز داره جریان مصرف می کنه نه بیشتر
                            موفق باشید
                            1. به بیان کاربردی، یعنی آمپر ماسفت باید کمی بیشتر از آمپر وسیله باشه. درسته؟
                            2. اگه آمپر ماسفت خیلی بیشتر از آمپر وسیله باشه، اختلالی در کار ایجاد میکنه؟ (یا فقط بحث هزینه*ی اضافه و اینطور چیزهاست؟)
                            جدیدترین ویرایش توسط Arashk Partee; ۱۸:۲۳ ۱۳۹۵/۰۷/۳۰.

دیدگاه

1. به بیان کاربردی، یعنی آمپر ماسفت باید کمی بیشتر از آمپر وسیله باشه. درسته؟
                              2. اگه آمپر ماسفت خیلی بیشتر از آمپر وسیله باشه، چی میشه؟
                              بله باید کمی بیشتر باشه

جریان(امپر) ماسفت بیشتر باشه ماسفت قدرتمند تره و بهش فشار نمیاداینو در پست قبل هم گفتم (خواهشا این گونه سوالات رو در پیام خصوصی بپرسین تایپیک پروژه بود این جا مثلا)
                              Proudly @real_ahmadi
                              #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

راستی آقای مهندس با پیچوندن پیچ پتاسیومتر فقط پهنای پالس تغییر میکنه یا فرکانس هم تغییر میکنه باهاش؟

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X