اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مفهوم توان در ترانزیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مفهوم توان در ترانزیستور

نوشته اصلی توسط pourya_abedi نمایش پست ها
    ممنون از همه دوستان برای وقتی که گذاشتن.
    فکر میکنم نتیجه نهایی این شد که بهترین راه برای در نظر گرفتن ماکزیمم جریان کلکتور با توجه به پارامتر هایی نظیر VCE و Ptot همون نمودارهای داخل دیتاشیت هست که با توجه به کیفیت پایین قطعات معمول بازار و شرایطی که در عمل اتفاق میافته خیلی بهش اعتمادی نیست و میتوان برای اطمینان نصف یا 2/3 مقادیر ذکر شده رو در نظر گرفت.
    در پست های قبل مقادیری رو اشتباه وارد کردم که درست آنها از این قراره VCE=50mV و IC=20mA و دما در این حالت 48درجه! که به نظرم نا معقوله اما با توجه صحبت دوستان با در نظر گرفتن کیفیت قطعه و پکیج پلاستیکی و تلفات توان عادیه...!,
    من برای 20 میلی آمپر نگفتم داغ میکنه، برای 160 گفتم،
    شما این عکس رو نگاه کنید لطفا

داخل این نمودار هم 20 میلی امپر باز با 0.05 ولت بهم نمی خورن. در صورتی که دمای محیط 150 درجه باشه ( !! ) بیست میلی آمپر به 0.02 ولت برای کلکتور-امیتر منجر میشه.
    برای 20 میلی آمپر هم گرماتون زیاده.

شما همیشه ترانزیستور رو در مد اشباع استفاده نمی کنید ، درسته؟
    میشه مدارو ببینیم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dark star نمایش پست ها
      من برای 20 میلی آمپر نگفتم داغ میکنه، برای 160 گفتم،
      شما این عکس رو نگاه کنید لطفا

داخل این نمودار هم 20 میلی امپر باز با 0.05 ولت بهم نمی خورن. در صورتی که دمای محیط 150 درجه باشه ( !! ) بیست میلی آمپر به 0.02 ولت برای کلکتور-امیتر منجر میشه.
      برای 20 میلی آمپر هم گرماتون زیاده.

شما همیشه ترانزیستور رو در مد اشباع استفاده نمی کنید ، درسته؟
      میشه مدارو ببینیم؟
      بله مهندس شما درست میفرمایید البته من همیشه در مد اشباع استفاده میکنم اما مشکل در طراحی بود
      مدار من چیز خاصی نیست یعنی استفاده از یه ترانزیستور برای سوییچ با تحریک توسط میکرو همون چیزی که همیشه به سادگی ازش استفاده میکنیم اما من خیلی ساده گرفته بودم
      مشکل اینجا بود که من با موازی کردن 4 ترانزیستور برای افزایش توان توقع دریافت جریان 1200mA رو در یک شرایط مطلوب از این زبون بسته داشتم غافل از اینکه با توجه به نمودار بالا که بتا در اون 10 ذکر شده من باید تا 120mA بیس اونو تامین میکردم اما با توجه به مقاومت 330 که برای محافظت از پایه میکرو سر راه بیس قرار داده بودم تنها 3mA به بیس هر ترانزیستور میرسید و این بود که داغ میکرد.
      از طرفی به علت استفاده از میکرو برای کنترل ترانزیستور و یک رگولاتور جریان پایین من در مدار به شدت مشکل کمبود جریان دارم این شد که تصمیم گرفتم از ماسفت استفاده کنم و با توجه به دیتاشیت با تامین 5 ولت به راحتی تا 1A رو بهم میده.

دیدگاه

سلام. ببخشید ترانزیستور میتونه با میکرو امپر هم کار کنه؟
        مدل ترانزیستورم:
        bdx33c

اگر جواب بدید خیلی ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط easternwitch نمایش پست ها
          سلام. ببخشید ترانزیستور میتونه با میکرو امپر هم کار کنه؟
          مدل ترانزیستورم:
          bdx33c

اگر جواب بدید خیلی ممنون میشم
          سلام .
          بعید میدونم چون با توجه به دیتاشیت این یه ترانزیستور توان بالاست جریان بیس هم که 250mA ذکر شده ولی میشه با یه ترانزیستور دیگه که جریان تحریکش در حد میکرو آمپر باشه بیس اینو تحریک کنید.
          شاید نیاز باشه دو طبقه ترانزیستور برای تحریک این ترانزیستور ببندید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X