اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرا دو خروجی پریز اینورتر فاز است؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چرا دو خروجی پریز اینورتر فاز است؟

همه اینا زیر سر EMIو EMC و RFI هست. لامپ نئون هم حساس و خجالتی دست میخوره بهش سرخ میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alializade نمایش پست ها
      چرا دو خروجی پریز اینورتر فاز است؟
      ...
      سلام،
      سوال ساده و خوبیه!
      1- هر دو سیم، فازمتر را روشن میکند چون اساسا توی تک فاز به لحاظ الکتریکی هیچ تفاوتی بین سیم فاز و نول وجود ندارد مگر همگراند کردن یکی از سیمها با زمین توسط شبکه(که از این به بعد اسمش نول میشه)، و این موضوع در مورد منابع 220 ایزوله از شبکه صدق نمیکند!
      2- و اینکه اصلا چرا با وجود باطری، که هیچ ربطی به شبکه ندارد،فازمتر روشن میشود، جوابش اینه که در دنیای فیزیکی هر جسمی (اگه ایزوله باشه چه بهتر) نوعی خازن محسوب میشن (بدن انسان)!
      3- اینکه اگه با وجود این همه توضیحاتی که اساتید دادند باز متوجه جوابتون نشدید، اصلا نحوه عملکرد فازمتر رو نمیدونید،بهتره روی این موضوع یه سرچی بزنید.
      ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

انقدر با همدیگه دعوا نکنید . با این آش شعله قلم کاری که پختید مجبورم همه چیزو از روز ازل توضیح بدم.
        اول از همه آلترناتور نیروگاه. نمیگم ژنراتور چون ژنراتور واژه سنگینیه و نمیشه براحتی خرجش کرد.
        ببینید دوستان به زبان ساده آلترناتور نیروگاه سه تا سیم پیچ داره و یک آهن ربا . هر سیم پیچ هم در مقطع دایره شکل 120 درجه با سیم پیچ کناری اختلاف فاز داره. یک سیم هم به بدنه دستگاه وصله که به چاه ارت مخصوص خود دستگاه وصل میشه. هر الترناتور از دو قسمت مکانیکی مجزا تشکیل میشه .یکی قسمت استاتور که STATIC و ساکن است و یکی قسمت روتور که وظیفه ROTATION و چرخش را بر عهده دارد. این سیم پیچ و آهن ربا میتوانند هر کدامشان در دوحالت فوق قرار بگیرند و یا اینکه در حالت ترکیبی با هم قرار گیرند . حالا اینکه در چه حالتی قرار داشته باشند تا عملکرد بهتری داشته باشد خودش یه مبحث مفصلیه برای خودش که بهش کاری نداریم. تا اینجای کارو همه تون میدونید. پس شما سه تا سیم پیچ دارید که با سه فاز مختلف از هم قرار دارن و همون برق سه فازو منتقل میکنند. توجه کنید گفتم منتقل میکنند .نگفتم تولید میکنند! هر سیم پیچ هم دو تا سر دارد. پس مجموعا شد شش عدد سیم خروجی از استاتور. حالا اگه شما بیایید فازمترتان را به سر هر شش سیم بزنید در همه موارد لامپ فازمتر روشن میشه. این یک مثال ساده بود چون عملا تعداد سیمهایی که در استاتور نیروگاه تعبیه میشود بسته به توان آن تا چند صد سیم پیچ هم شامل میشود. حتی به خاطر ولتاژ چند صد کیلو ولتی آن نمیشود به آن نزدیک شد چه رسد به اینکه بخواهید با فازمترتون بیفتید به جونش. خوب تا اینجای کار هر شش تا سیم فاز هستند و روشن میشوند . به سیم بدنه هم کاری نداریم چرا که به چاه ارت مختص خود آلترناتور وصل میشه و همین جا برای همیشه فاتحه اش خونده میشه.خبری هم ازسیم نول یا NUTERAL یا خنثی نیست . گراند دیگری هم در کار نیست .
        خوب تا اینجای کار شش سیم اصلی حامل سه فاز مختلف از آلترناتور نیروگاه خارج شده و وارد اولین پست توزیع که در خود نیروگاه قرار داره میشود تا وظیفه اولیه انتقال برق میان پستهای 420 کیلو ولتی خارج از نیروگاه انجام بشه. از اینجا به بعد دیگه داستان داریم . حالا چه بلایی سر این شش تا سیم میاد که وقتی ما در خواست برق سه فاز میدیم سه تا سیم به ما تحویل میدن و یا وقتی برق تک فاز میخوایم یک فاز + یک نول ؟ خودش داستانیه برای خودش . اون سه تا سیمو میشه تا حدودی حدس زد . معلومه که این سه سیم پیچ با یک آرایش خاص به هم وصل میشن که فقط سه تا سر آزاد باقی میمونه. ولی نول دیگه چیه ؟ نول از کجا یهو پیداش شد؟؟
        گفتیم که برق ما 420 هزار ولت انرژی پتانسیل داره .این 420 هزار ولت در پستهای مختلف بصورت مویرگی و در ترانسفورماتور های کاهنده ولتاژش کم میشه تا به 380 ولت برسه و بیاد توی پست توزیع محله مون. اون آرایش خاصی هم که گفتم در سیستم دیسپچینگ به کار میره به آرایش مثلثی معروفه . یعنی هم سیم پیچ اولیه و هم سیم پیچ ثانویه تراسنفورماتورهای کاهنده با آرایش مثلثی بسته شده اند. یعنی شما در سه نقطه تلاقی سیم پیچ ها با هم اختلاف پتانسیل با فاز های مختلف دارید. در ضمن از سیم نول هم حالا حالاها خبری نیست.حالا برق به آخرین ترانسفورماتور کاهنده محله مون میرسه. سیم پیچ این ترانس دیگه بصورت مثلثی بسته نمیشه .بصورت ستاره بسته میشه! هان ! ستاره ! ستاره دیگه چیه ؟ ستاره همون چیزیه که با خودش نول میاره ! در سیستم ستاره به خاطر تلاقی مشترک در نقطه ای بدون اتصال هیچ کدام از این سه فاز مختلف ما یک نقطه خنثی داریم به نام نول . فک کنم الان دیگه باید متوجه شده باشید که وقتی برق سه فاز درخواست میدهید برقی را که به شما میدهند از یک ترانسفورماتور کاهنده با آرایش ستاره ای در پست توزیع محله یا محل کارتان به شما رسیده است. حالا شما سه تا فاز دارید و یک نول . هم میتوانید از برق شهری استفاده کنید و هم دو مرتبه برای استفاده صنعتی از سه فاز مختلف آن. البته دو مرتبه میتواند بسته به کاربردی که مد نظرتان است بصورت مثلثی یا ستاره ازش استفاده کنید.
        الان دیگه زیاد نوشتم .در مورد ژنراتور که چرا ژنراتور نیست و آلترناتور است قبلا در یکی از پستهای دوستان توضیح دادم و اینکه فازمتر شما اگر فاز متر باشد حتی با اتصال به سیم نول هم روشن خواهد شد.حتی با اتصال به سیم گراند و چاه ارتم روشن خواهد شد، بعدا توضیح میدهم . همچنین در مورد اینکه چرا در کشورهایی که برای جان انسانها ارزش قایل میشوند سیم گراند داریم و ولتاژ برقشان نیز 110 ولت است ولی در کشورهایی که جان انسانها ارزش ندارد گراند نداریم و ولتاژ برق هم 220 ولت است دیگر توضیح نمیدهم!
        جدیدترین ویرایش توسط ali_smps; ۱۸:۲۶ ۱۳۹۶/۱۱/۰۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali_smps نمایش پست ها
          همچنین در مورد اینکه چرا در کشورهایی که برای جان انسانها ارزش قایل میشوند سیم گراند داریم و ولتاژ برقشان نیز 110 ولت است ولی در کشورهایی که جان انسانها ارزش ندارد گراند نداریم و ولتاژ برق هم 220 ولت است دیگر توضیح نمیدهم!
          علی آقا داری بحثو سیاسیش میکنیا (شوخی)...
          سلام علی آقا - ممنون برای توضیحات خیلی خیلی کامل و خوبتون ... من یکی که واقعا استفاده کردم...
          چند دفعه ای به پستهای قبلی شما بر خورد داشتم و آنها را مطالعه کرده بودم و از نوشته های شما لذت بردم ....با این که چند باری هم در تاپیک دوستمان
          که در زمینه اینورتر سینوسی بود به من متلک انداختید (دندم درد و نباید پروژه اینورترو ناقص در سایت قرار میدادم) .....
          ولی واقعا از نوشته هایتان استفاده کردم.... نشان میدهد که آدم پری هستید و اطلاعات خوبی دارید....
          پ.ن: بله دقیقا به همین صورت است و نول در ترانس محله شما که ممکن است سر کوچه شما نصب باشد ایجاد میشود و
          به دلیله شکل هندسی ترانس و زاویه 3 فاز (قبلتر یک عکس قرار دادم) سیم نول هم تشکیل شده و در حقیقت به
          همان چاه نول کارخانه برق خودمان وصل است....
          آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
          مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها
            علی آقا داری بحثو سیاسیش میکنیا (شوخی)...
            سینا باز دوباره زدی کانال دو ها! اون از لاحاف و تشک ملا ! اینم از چاه نول و کارخونه برق ! در ضمن من آدم پری نیستم. اصلا در طول تاریخ آدم پری وجود نداشته و ندارد و نخواهد داشت. هر کسی هم مدعی باشه آدم پریه یه دروغگو بیشتر نیست. در ضمن یادم نمیاد تا الان توی انجمن به کسی متلک انداخته باشم حالا ممکنه ادبیاتم خوب نبوده باشه ولی تیکه و متلک نه. در ضمن میشه بگی من چیو سیاسی کردم وقتی حتی آب خوردن و نفس کشیدنمونم توی این مملکت سیاسیه . یه جایی همین جاها با برو بچ سر بحث بستر مناسب تولید و اشتغال زایی بحث میکردیم. بحثمون به شیر مرغ و جون آدمیزادم کشیده شد.آخرشم دوست خوبمون مهندس نوآور ختم کلامو فرمودن.. شما به دنبال تولید و اشتغال زایی رفته اید اما سرانجام کارتان به جنون و دیوانگی کشیده خواهد شد!!!

دیدگاه

سلام،
              خیلی جالبه،
              استارتر پست گفته اینورتر تک فاز!
              و در ادامه هم توضیح داده که کلا با باطری تغذیه میشه!!
              برخی مهندسای فراتر از این مملکت، 65 صفحه تایپ میکنند که مفهوم بدیهی نول رو توی شبکه سه فاز توضیح بدهند!
              یکی دیگه ربطش میده به EMIو EMC و RFI
              ...
              ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alializade نمایش پست ها
                سلام
                من دو تا اینورتر دارم :
                یکی سینوسی و دیگری شبه سینوسی....
                امروز به فکرم افتاد که هر دو را با فازمتر تست کنم...
                باسم جالب بود که هر دو خروجی پریزهای هر رو اینورتر فاز بود و اصلا نول نداشت...
                اما پریز برق خونه یکی فاز و دیگری نول هست...
                خوب دوستان این مساله برای بارهایی که به اینورتر وصل میکنیم مشکل ساز نیست؟؟؟؟
                چرا پریزهای خانه یکی از شاخه هاش فاز و دیگری نوله... ولی اینورتر هر دو شاخه هاش فازه و نول نداره؟؟؟

اول گفتم ممکنه شبه سینوسیه اینجوریه ... ولی اینورتر سینوسیمم این جوری بود...
                سوال دوم : در برق شهری برای هر فاز یک سیم میدن که برای 3 فاز میشه 3 سیم...
                اما در اینورتر 3 فاز - فقط یک سیم خروجی داره
                جریان چیه ؟ کمی در مورد 3 فاز هم توضیح میدید؟؟؟

چون فاز متر :، فاز متر نیست.! بلکه اختلاف پتانسیل متر است!

دیدگاه

با سلام به شما دوست عزیز
                  ...در برق تکفاز خانگی که در خانه های ما وجود دارد ....یکی از سیمها فاز یا....L ....و دیگری NL یا خط خنثی یا نول
                  است که این نول به زمین وصل شده است بنا براین برق ندارد و فازمتر چیزی نشان نمی ده. ..اما در اینورتر
                  هیچکدام از سیمها به زمین متصل نیست و از ترانس این دو سیم بیرون می آید و فازمتر هرکدام را که بگیری ..فاز
                  نشان می دهد....در برق خانگی سیمهای داغ یعنی همان
                  فازها .....ولتاژ ها یشان نسبت به زمین اندازه گیری می*شوند و همینطور
                  برق سه فاز.........مواظب باش برق خطر ناکه.....
                  جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۰۵:۵۸ ۱۴۰۰/۰۲/۲۱.

دیدگاه

درود
                    تمام اینورترها یک سیم اتصال زمین " Earth " دارند که باید حتما بیک زمین مناسب متصل گردد تا این اتصال برقرار نشود انواع خطاها شبیه همین که شما مشاهده کردید و دیگر خطا بوجود میآید چون سیستم تامین نیرو در اینورتر ها باتری است و در باتری فاز و نول و زمین معنی ندارد فقط یک آند و کاتد موجود است که باید از آن فاز و نول ساخته شود و این ، بدون اتصال زمین معنی نخواهد داشت حتی در برق شهر هم در نیروگاه و هم در پستهای انتقال نیرو (110 ، 230 ، 400 کیلو ولت) و همچنین در پستهای توزیع شهری 20 کیلو ولت سر اتصال ستاره سه فاز در ترانسفورماتور اصلی را (همان نول) به چاه ارت متصل میکنند از آن نول واقعی ساخته میشود.

دیدگاه

با سلام به دوستان خوبم ....
                      خدمت همه عزیزان عرض شود که ورودی
                      اینورتر(INVERTER) معمولا دوازده ولت DC است و خروجی از
                      اینورتر با فرکانس ۵۰ یا ۶۰ هرتز از ترانسفورماتور است که
                      این دو سیم از ترانس ولتاژهایشان نسبت به هم سنجیده
                      میشود و بدلیل اینکه فرکانس دارد ..دائما جای فاز و نول
                      عوض می*شود ..یعنی ۵۰ بار در ثانیه عوض می*شود. بنابراین
                      فارمتر هر دو سیم را فاز نشان می دهد و به ظاهر نول ندارد
                      ....اما در سه فاز ....در سه فاز هم فاز ها با هم. ۱۲۰ درجه
                      اختلاف فاز دارند ودر هم برق خانگی و هم در اینورتر با هم
                      ۱۲۰ درجه اختلاف فاز دارند....واز اینورتر سه فاز هم...سه سیم
                      بیرون می آید.. زیرا که دستگاه*های سه فاز هم...
                      سه سیم هستند ...پس هیچ اینورتر سه فاز در خروجی دو
                      سیم ندارد......با تشکر ..از همه
                      جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۲۲:۰۵ ۱۴۰۰/۰۲/۲۱.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X