اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی تایمر بدون استفاده از میکروکنترلر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طراحی تایمر بدون استفاده از میکروکنترلر

سلام دوستان و متخصصین عزیز
    دوستان من میخوام یک تایمر داشته باشم که هر 3 ساعت یک بار به یک رله فرمان وصل بده. خودم میتونم با 555 طراحی کنم منتها فقط یکبار وصل میکنه و من میخوام توی 24 ساعت روز هر 3 ساعت یکبار فرمان وصل بده. نمیخوام از برنامه نویسی استفاده کنم
    سپاس از لطفتون
    جدیدترین ویرایش توسط Dr_Mohammad_P; ۱۶:۳۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۴.

پاسخ : طراحی تایمر

هم با میکرو میشه و ای سی های RTC و هم با چند عدد 555
    گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
    همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

پاسخ : طراحی تایمر بدون استفاده از میکروکنترلر

دوستان کسی نبود کمک کنه؟ خیلی ضروریه

دیدگاه

درود
        با 555 چرا نمیشه؟ اسیلاتور مربعی با زمان 3 ساعت بساز دیگه.
        مـن هیچ ندانم که مرا آن که سرشت
        از اهل بهشت کرد یا دوزخ زشت
        جامی و بتی و بربطی بر لب کشت
        این هر سه مرا نقد و تو را نسیه بهشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط marychi نمایش پست ها
          درود
          با 555 چرا نمیشه؟ اسیلاتور مربعی با زمان 3 ساعت بساز دیگه.
          سلام. اونوقت بعد گذشت 3 ساعت دوباره خودش وصل میشه؟؟؟ مشکل اینجاست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr_Mohammad_P نمایش پست ها
            سلام. اونوقت بعد گذشت 3 ساعت دوباره خودش وصل میشه؟؟؟ مشکل اینجاست
            سلام این تایمر هر سه ساعت باید فرمان وصل بده بعد چه زمانی قطع
            بشه
            قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

555 رو به صورت نوسان ساز میبندی و هر سه ساعت یک پالس میده. فقط باید دیوتی رو هم بتونی تنطیم کنی که به اندازه زمانی که میخوای وصل بمونه و بعد قطع بشه.
              How to design 555 astables, explained with the minimum of maths. Design and build oscillators.

یا میتونی دو تا 555 هم استفاده کنی و یک مونو استابل بعد آاستابل ببندی.

دیدگاه

دقت چقدر باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط marychi نمایش پست ها
                  555 رو به صورت نوسان ساز میبندی و هر سه ساعت یک پالس میده. فقط باید دیوتی رو هم بتونی تنطیم کنی که به اندازه زمانی که میخوای وصل بمونه و بعد قطع بشه.
                  How to design 555 astables, explained with the minimum of maths. Design and build oscillators.

یا میتونی دو تا 555 هم استفاده کنی و یک مونو استابل بعد آاستابل ببندی.
                  سلام
                  این مدار رو دارم منتها هنوز شبیه سازیش نکردم فقط دو تا سوال دارم:
                  واقعا فرمول و مدار زیر عملیه؟ من میخوام هر سه ساعت یکبار یک رله به مدت 10 ثانیه روشن بشه
                  بعد چرااون خازن 0.01 میکروفاراد از طریق پایه شماره 1 اتصال کوتاه شده؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr_Mohammad_P نمایش پست ها
                    سلام
                    این مدار رو دارم منتها هنوز شبیه سازیش نکردم فقط دو تا سوال دارم:
                    واقعا فرمول و مدار زیر عملیه؟ من میخوام هر سه ساعت یکبار یک رله به مدت 10 ثانیه روشن بشه
                    بعد چرااون خازن 0.01 میکروفاراد از طریق پایه شماره 1 اتصال کوتاه شده؟
                    پایه 1 زمین یا منفی ای سیه اتصال کوتاههی هم تو مدار وجود نداره!

دیدگاه

بعید میدونم با این ای سی بتونی چنین تاخیری ایجاد کنی. حد اقل یه شمارنده میخاد یا کلا از ای سی دیگه ای استفاده کنی مثلا 4541 + یه مدار مکمل که همون 10 ثانیه فقط مدارت رو روشن کنه. که کلا خیلی بزرگتر و پیچیده تر و کم دقت تر از میکرو میشه...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx نمایش پست ها
                        پایه 1 زمین یا منفی ای سیه اتصال کوتاههی هم تو مدار وجود نداره!
                        پایه 1 و قطب منفی خازن به هم وصل و زمین میشن. تو همه مدارها که دیدم همین شکله

دیدگاه

سلام بر استاد بزرگ و عزیز arvinfx
                          به علت نشتی خازن نمیشه زمان هایی بیش تر از 20 تا نهایتا 300 ثانیه از 555 گرفت، برای اینکار بهتره از یک ترانزیستور (جهت حاصل ضرب بتا در طول بازه زمانی) استفاده بشه، مدار اینو جناب آقای مهدی مشرقی در وبلاگشون خیلی وقت پیش قرار دادند.
                          بازم سلام! شاید تا حالا چنین مداری ندیده باشید و اصلاً به فکرتون هم خطور نکرده باشه که با آی سی 555 تایمر چند ساعته بسازید! فرق مداری که من طراحی کردم با تایمرهای معمولی 555 اینه که یه ترانزیستور اضافه تر داره و برای همین ، تایم در ضریب تقویت یا بتای ( β) ترانزیستور ضرب و زمان چندین برابر میشه ، فقط تنها عیبی که مدار داره اینه که ، چون با تغییرات دما ، بتای ترانزیستور تغییر میکنه ، زمان هم در دماهای مختلف فرق خواهد کرد و تایمرمون با ثبات نخواهد بود . خب اینم از مدار ... ( پایه 1 آی سی به GND ی باتری وصل میشه ) حالا فرمول زمانش چیه؟ ایناهاش ... یه دقیقه صبر کن! مگه مریضیم که یه ترانزیستور به مدار اضافه کنیم خب مقدار مقاومت و خازن رو بیشتر میذاریم ؛ چشه مگه؟!!! آها ... این سوالیه که خیلیا جوابشو نمیدونن ... خب یکی از دلایل مهم و البته دلیل اصلی اینه که خازنهای الکترولیت دارای جریان نشتی هستن ، یعنی مثل این میمونه که باهاشون یه مقاومت موازی کرده باشیم ... بذار روی نقشه توضیح بدم ... توی نقشه فرض کردیم که R مساوی با 10M باشه و C هم مساوی با 2200u یا همون 2.2 میلی فاراد که نوشتم . خب ؛ پایه 6 آی سی 555 باید به دو سوم تغذیه برسه تا خروجی صفر بشه ؛ به نظرتون توی مدار بالا خازن به دو سوم ولتاژ میرسه؟ نه دیگه ؛ چون مقاومتهای 10 مگا و داخلی خازن تشکیل یه تقسیم مقاومتی رو میدن و نمیذارن مقدار ولتاژ به دو سوم تغذیه برسه و طبق فرمول تقسیم مقاومتی نهایتا خازن به یک سوم تغذیه خواهد رسید . فرمول تقسیم مقاومتی رو یادتون رفته ؟!... تازه مقاومت داخلی خازن که فقط نیست ؛ ورودی پایه 6 هم نسبت به زمین یه مقاومتی داره که البته بالاست ولی هرچی هست با مقاومت داخلی خازن مقدار کمتری رو تشکیل میده و غوز بالا غوز میشه ... مشکل بعدی اینه که خازنهای الکترولیت به مرور زمان ظرفیتشون کم میشه و گاهی بعد از چند سال نصف ظرفیتشون رو هم ندارن ؛ خب این هم یه عیب جدی هستش. عیب دیگه تولرانس یا خطای مقدار نوشته شده روی خازن هست ؛ مثلاً روش نوشته 2200 ولی گاهی 1800 میکرو و گاهی هم 2300 میکرو فاراده! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- خب چند تا نکته برای مدار تایمر بلند مدت : 1- ترانزیستور قدرت استفاده نکنید چون بتای کمی داره ؛ BC308 یا BC327 خوبه براش ! (هر ترانزیستور مثبتی که بتای بالاتری داره به کار ببرید خوبه ، البته بی ثباتی مدار هم بیشتر میشه!) 2- به جای یه ترانزیستور میتونید از ترکیب دارلینگتون استفاده کنید ؛ اینجوری ... البته از ترانزیستور های دارلینگتون نمیتونید استفاده کنید چون درونشون مقاومتی بین بیس و امیتر ترانزیستور دومی قرار داده شده که باعث عدم کارکرد مدار ما میشه ! خودتون باید دوتا ترانزیستور معمولی رو دارلینگتون کنید به یکی از دو روش توی عکس بالا . خروجی مدار رو هم میتونید یه رله وصل کنید ؛ حالا هر چی خواستید ببندید دیگه ... موفق باشید عزیزان ...
                          رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

پایه یک به زمین متصل، و یک پایه خازن هم به زمین متصل، و پایه دیگر خازن به پایه ۵ ای سی متصل میشه، با این حال چطور به دید شما اتصال کوتاه انجام شده؟
                            برای گسترش زمانبندی خروجی تایمر رو به ای سی شمارنده
                            معمولا cd4017 وصل میکنند، شماهم میتونید این کارو بکنید
                            خاک شو پیش ازآنکه خاک شوی

"If you want to go fast, go alone.
                            If you want to go far, go together"

دیدگاه

درود
                              دوست عزیز با 555 تا چند ساعت هم میشه جواب گرفت. 10 ثانیه هم اگر با تنطیم دیوتی سایکل خوب درنیاد با یک 555 دیگه در مود منواستابل درست میشه

حالا که مدار رو داری به جای سوال اول مدار رو ببند و تست کن. یا جداقل شبیه سازی کن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X