اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصلاح مدار ترموستات (خیلی ضروری)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اصلاح مدار ترموستات (خیلی ضروری)

سلام خدمت متخصصین عزیز
    دوستان همانطور که شاید قبلا هم در جریان کارم بودین بنده یک ترموستات خیلی ساده با سنسور lm35 و آپ امپ lm358 طراحی کردم که مدارش به فرم زیر هست که عکسش رو گذاشتم. مدار رو بستم و روی دستگاه جوجه کشی پیاده کردم در حد تقریبا قابل قبولی دما رو روی مقدار مورد نظر که از طریق پتانسیومتر تنظیم میشه نگه میداره.
    نکته منفی و آزار دهنده این مدار اینه که وقتی به دمای مورد نظر رسید در همون نقطه مدام قطع و وصل میشه. حتی بعضی وقتها رله رو بین حالت باز و بسته نگه میداره و یک صدای جیززز از رله میاد.
    دوستان حالا من میخوام همین مدار رو طوری اصلاح کنم که مثلا وقتی دما رسید به 37.7 رله قطع بشه و وقتی رسید به 37.5 رله وصل بشه و از شر قطع و وصل های پی در پی راحت شم. یعنی میخوام مدار در حدود 1 درجه هیسترزیس داشته باشه. دوستان ممنون میشم راهنمایی کنید تا مشکل رو حل کنم.
    سپاسگزار از وقتی که میذارین

جدیدترین ویرایش توسط Dr_Mohammad_P; ۱۲:۲۹ ۱۳۹۸/۰۲/۲۱.

پاسخ : اصلاح مدار ترموستات (خیلی ضروری)

نوشته اصلی توسط Dr_Mohammad_P نمایش پست ها
    سلام خدمت متخصصین عزیز
    دوستان همانطور که شاید قبلا هم در جریان کارم بودین بنده یک ترموستات خیلی ساده با سنسور lm35 و آپ امپ lm358 طراحی کردم که مدارش به فرم زیر هست که عکسش رو گذاشتم. مدار رو بستم و روی دستگاه جوجه کشی پیاده کردم در حد تقریبا قابل قبولی دما رو روی مقدار مورد نظر که از طریق پتانسیومتر تنظیم میشه نگه میداره.
    نکته منفی و آزار دهنده این مدار اینه که وقتی به دمای مورد نظر رسید در همون نقطه مدام قطع و وصل میشه. حتی بعضی وقتها رله رو بین حالت باز و بسته نگه میداره و یک صدای جیززز از رله میاد.
    دوستان حالا من میخوام همین مدار رو طوری اصلاح کنم که مثلا وقتی دما رسید به 37.7 رله قطع بشه و وقتی رسید به 37.5 رله وصل بشه و از شر قطع و وصل های پی در پی راحت شم. دوستان ممنون میشم راهنمایی کنید تا مشکل رو حل کنم.

سلام/ میتونی یه خازن بین گراند و ورودی + آپ امپ ببندی(که این خازن با یک مقاومت شارژ شه توسط خروجی lm35) تا کمی دیلی ایجاد کنه ولی خب بهترین راه اینه که از میکرو استفاده کنی/ زیاد تفاوتی توی قیمت بوجود نمیاد
    جدیدترین ویرایش توسط Amir Zia; ۰۹:۰۸ ۱۳۹۸/۰۲/۲۱.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

یک پتانسیومتر ۵۰۰ یا ۲۵۰ کیلو بین خروجی آپ امپ و ورودی مثبت قرار بدید به عنوان هسیترزیس و با تنظیم مقدار پتانسیومتر مدارتوندرو پایدار کنید
      خاک شو پیش ازآنکه خاک شوی

"If you want to go fast, go alone.
      If you want to go far, go together"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط moonlight نمایش پست ها
        یک پتانسیومتر ۵۰۰ یا ۲۵۰ کیلو بین خروجی آپ امپ و ورودی مثبت قرار بدید به عنوان هسیترزیس و با تنظیم مقدار پتانسیومتر مدارتوندرو پایدار کنید
        شبیه سازی کردم ولی نشد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azjaguar نمایش پست ها
          سلام/ میتونی یه خازن بین گراند و ورودی + آپ امپ ببندی(که این خازن با یک مقاومت شارژ شه توسط خروجی lm35) تا کمی دیلی ایجاد کنه ولی خب بهترین راه اینه که از میکرو استفاده کنی/ زیاد تفاوتی توی قیمت بوجود نمیاد
          خازن هم گذاشتم ولی جواب نداد

دیدگاه

سلام خدمت متخصصین عزیز
            دوستان حالا من میخوام همین مدار رو طوری اصلاح کنم که مثلا وقتی دما رسید به 37.7 رله قطع بشه و وقتی رسید به 37.5 رله وصل بشه و از شر قطع و وصل های پی در پی راحت شم. یعنی میخوام مدار در حدود 1 درجه هیسترزیس داشته باشه. دوستان ممنون میشم راهنمایی کنید تا مشکل رو حل کنم.

سلام دکتر
            ببین این دماهایی که گفتین ... اختلاف کمی دارن ... 0.2 اختلاف دارن
            شما مطمئن هستی که آپ امپ که استفاده کردین "آفست" نداره ؟؟ قطعا باید آفستش 0 باشه
            پیشنهاد میکنم از یه میکروکنترلر خیلی ساده و استفاده کنی تا هر وقت که خواستی دما رو تنظیم و تغییر بدی
            خود lm35 هم خطا داره
            موفق باشی
            ! Life doesn't get easier , you just get stronger

دیدگاه

سلام خدمت متخصصین عزیز

سلام دوست عزیز تا اون جایی که می دونم چند ماهی هست که در
              گیر این مدار هستی اگه از میکرو استفاده می کردی خیلی زود به
              نتیجه می رسیدی امتحان کن ضرری نداره
              قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

سلام
                مدار Schmitt Trigger را بررسی کنید.
                مفاهیم UTP و LTP می توانند همان سطوح دمایی تعبیر شوند.
                *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط خلبان نمایش پست ها
                  سلام دوست عزیز تا اون جایی که می دونم چند ماهی هست که در
                  گیر این مدار هستی اگه از میکرو استفاده می کردی خیلی زود به
                  نتیجه می رسیدی امتحان کن ضرری نداره
                  سلام میکرو کلا یادم رفته. البته این مدارم خوب جواب داد و جوجه هم داد منتها نوسان زیاد رله باعث خرابی زود به زود لامپ و رله میشه

دیدگاه

سلام میکرو کلا یادم رفته. البته این مدارم خوب جواب داد و جوجه هم داد منتها نوسان زیاد رله باعث خرابی زود به زود لامپ و رله میشه
                    به نظرم اگه می شد بجای لامپ و رله از المنت و تریاک استفاده میکردی
                    بهتر می شد ولی خوب یک مدار متفاوت باید طراحی می کردی
                    قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

سلام دکتر ،
                      حد اقل خود من 4 بار براتون توضیح دادم تنظیم دما در الکترونیک چیه ولی شما هنوز درگیر این مدارین چون حرف گوش نمیدی
                      اگر تخم مرغ به این حد به دما حساسه اصلا وارد کارش نشو.
                      این مدار به درد این مقدار تغییرات خروجی نمیخوره شما سنسورتون برای هر 1 دهم درجه 1 میلی ولت محدوده تغییر داره که با یه نویز کوچیک کلا میریزه به هم.
                      شما اگر میخای دقیق و بدون اشتباه کار کنی کلا بیا روی دیجیتال ، یعنی بیا روی سنسور های DS1820 و میکرو یا اگر امکاناتشو نداری و آنالوگ میخای کار کنی اول یک طبقه خروجی سنسور رو تقویت کن مثلا با گین 10 یا 100
                      ( که برای 100 شاید مجبور بشی 2 طبقه تقویتش کنی ) بعد با یه مدار اشمیت تریگر یا بهتر از اون دو تا اوپ آمپ که یکی حد بالا و یکی حد پایین رو تعین میکنه محدوده دما رو تعیین کن و خروجی این دو اوپ آمپ رو میدی به یه اوپ آمپ مقایسه کننده و خروجی که بدون خطا و قطع و وصل باشه بهت میده.

نظر من اینه که بری روی میکرو کنترولر ها چون اینجا فقط نیست و روحیاتی که داری بنظرم یکم روی دیجیتال مسلط باشی در آیندم بدردت میخوره.

دیدگاه

یه کار دیگم میتونی بکنی، یه مدار کوچیک تاخیر در وصل که میشه با یه ترانزیستور و یه خازن و یه مقاومت درست کرد بزاری توی این مدار ولی نمیدونم از نظر دقت تنظیم دما چطور جواب بده. باید بزاریش بعد ترانزیستور یعنی و قتی ترانزیستور روشن شد ترانزیستور دوم رو روشن کنه . و طبیعتا چون تاخیر در روشن شدن لامپ داری باید روی دمای بالا تری فرمان داده بشه.
                        جدیدترین ویرایش توسط arvinfx; ۱۴:۲۳ ۱۳۹۸/۰۲/۲۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط خلبان نمایش پست ها
                          به نظرم اگه می شد بجای لامپ و رله از المنت و تریاک استفاده میکردی
                          بهتر می شد ولی خوب یک مدار متفاوت باید طراحی می کردی
                          مشکل ناپیدار موندن رله هنگام رسیدن به دمای مورد نظر هست.

دیدگاه

آخه ۴ تا المان چیه که شبیه سازی میکنید؟ با ورودی منفی امتحان کنید باید جواب بده
                            خاک شو پیش ازآنکه خاک شوی

"If you want to go fast, go alone.
                            If you want to go far, go together"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط moonlight نمایش پست ها
                              آخه ۴ تا المان چیه که شبیه سازی میکنید؟ با ورودی منفی امتحان کنید باید جواب بده
                              شبیه سازی نکنم پس چیکار کنم؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط arvinfx نمایش پست ها
                              سلام دکتر ،
                              حد اقل خود من 4 بار براتون توضیح دادم تنظیم دما در الکترونیک چیه ولی شما هنوز درگیر این مدارین چون حرف گوش نمیدی
                              اگر تخم مرغ به این حد به دما حساسه اصلا وارد کارش نشو.
                              این مدار به درد این مقدار تغییرات خروجی نمیخوره شما سنسورتون برای هر 1 دهم درجه 1 میلی ولت محدوده تغییر داره که با یه نویز کوچیک کلا میریزه به هم.
                              شما اگر میخای دقیق و بدون اشتباه کار کنی کلا بیا روی دیجیتال ، یعنی بیا روی سنسور های DS1820 و میکرو یا اگر امکاناتشو نداری و آنالوگ میخای کار کنی اول یک طبقه خروجی سنسور رو تقویت کن مثلا با گین 10 یا 100
                              ( که برای 100 شاید مجبور بشی 2 طبقه تقویتش کنی ) بعد با یه مدار اشمیت تریگر یا بهتر از اون دو تا اوپ آمپ که یکی حد بالا و یکی حد پایین رو تعین میکنه محدوده دما رو تعیین کن و خروجی این دو اوپ آمپ رو میدی به یه اوپ آمپ مقایسه کننده و خروجی که بدون خطا و قطع و وصل باشه بهت میده.

نظر من اینه که بری روی میکرو کنترولر ها چون اینجا فقط نیست و روحیاتی که داری بنظرم یکم روی دیجیتال مسلط باشی در آیندم بدردت میخوره.
                              والا میکرو بلد بودم کلا یادم رفته الانم چون مشعله ام زیاده وقت ندارم برم دوباره بخونمش. به نظرم این اشمیت تریگری که کفتین تنها راهه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X