اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کابل مانیتور و چگونگی ارسال تصویر از طریق این کابل به مانیتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کابل مانیتور و چگونگی ارسال تصویر از طریق این کابل به مانیتور

با سلام خدمت همه دوستان. پروژه ای رو میخوام انجام بدم که در اون نیاز دارم تا بتونم مانیتور رو مسقیما
    به مدارم وصل کنم و اطلاعاتم رو روی مانیتور نمایش بدم. اما در مورد اینکه پین های پورت ورودی مانیتور
    چی هستن و یا اینکه چطوری باید از این پورت استفاده کرد تا بشه مثلا یه عدد مثل 345 رو روی مانیتور با
    رنگهای مختلف نشون داد اطلاعات بسیار کم و ناچیزی وجود داره. از دوستان عزیز خواهش میکنم تا با ارائه
    اطالاعاتشون به بالا بردن اطالاعات من و بقیه دوستان کمک کنند.

پاسخ : کابل مانیتور و چگونگی ارسال تصویر از طریق این کابل به مانیتور

نوشته اصلی توسط mahmood58
    با سلام خدمت همه دوستان. پروژه ای رو میخوام انجام بدم که در اون نیاز دارم تا بتونم مانیتور رو مسقیما
    به مدارم وصل کنم و اطلاعاتم رو روی مانیتور نمایش بدم. اما در مورد اینکه پین های پورت ورودی مانیتور
    چی هستن و یا اینکه چطوری باید از این پورت استفاده کرد تا بشه مثلا یه عدد مثل 345 رو روی مانیتور با
    رنگهای مختلف نشون داد اطلاعات بسیار کم و ناچیزی وجود داره. از دوستان عزیز خواهش میکنم تا با ارائه
    اطالاعاتشون به بالا بردن اطالاعات من و بقیه دوستان کمک کنند.
    با سلام
    شما باید در مورد مدارات OSD یا بعبارتی on screen display در اینترنت جستجو نمایید.
    و همینطور مطالعه فایل PDF چیپ LM1279A

دیدگاه

سلام

لینک های زیر 100% مفیدن

http://www.mikrocontroller.net/topic/25091
      -------------------------

http://www.serasidis.gr/circuits/AVR_VGA/avr_vga.htm
      -------------------------------

http://pinouts.ru/Video/VGA15_pinout.shtml

و سایت cornel
      http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/ee476/FinalProjects/

دیدگاه

باسلام.سیگنالهی مصرفی در15 پین مانیتورشامل :R:قرمز -G:سبز -B:آبی _ Hsync :همزمانی افقی(هوریزنتال) وVsync:همزمانی عمودی(ورتیکال).
        یک پایه هم مربوط به ST_BYمیباشد که با صفر و یک شدن آن مانیتور روشن وخاموش میشود.درضمن تمامی پین های وسطی بدنه میباشند(6الی10)
        موفق باشید.
        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

ebi mps با تشکر از شما و بقیه دوستان که اطلاعاتتون را در اختیار همه گذاشتید. لطفا اگر شما یا کس دیگه ای در مورد اینکه حداقل و حداکثر ولتاژ پایه های R-G-B چقدر هست و یا اصلا ورودی این پایه ها آنالوگ یا دجیتال. در ضمن اگه دوستان در مورد نوع موج ارسالی به پایه های Vsyn و Hsyn و همچنین فرکانس ارسالی به این دو پایه اطلاعاتی دارند ممنون میشم اینجا بیان کنن. در صورت امکان اگر مداری هم برای مثال دارید بذارید خیلی خوب میشه.

دیدگاه

دامنه ولتاژ سیگنال تصویر حدود 700 میلی ولت تا 500 میلی ولته
            فرکانس ارسالی به Vsync , HSync هم بستگی به حالت تصویری انتخاب شده داره
            پیشنهاد می کنم قبل از دست به چار شدن , یه مطالعه در مورد عملکرد و مفهوم این سیگنالها داشته باشی وگرنه یه جای کار گیر می کنی یا شاید مسیر رو اشتباه بری

مخلص شما
            .
            It's not the Strongest that Survive, Nor the Most Intelligence, But the ones Most Responsive to Change
            گونه هایی که شانس بقا دارند ، نه قویترین هستند و نه باهوشترین بلکه آنهایی هستند که بیشترین آمادگی تغییرات را دارند !
            چارلز داروین - بنیانگذار نظریه تکامل

دیدگاه

با تشکر از همه دوستان بخاطر راهنمائیهای بسیار ارزنده و کاربردی. آدم باید توی همچین وضعی گیر کرده باشه تا بفهمه این راهنمائیها چقدر بدرد بخور و ارزشمندن. اگه دوستان کتابی یا منبع فارسی مناسبی در این زمینه، هرچند هم ناچیز باشه، سراغ دارن ممنون میشم اینجا بزارند تا بیشتر در این زمینه بدونیم.

دیدگاه

لینکهای آقای یعقوبی کاملا اون چیزیه که میخواستی

اگه دوستان کتابی یا منبع فارسی مناسبی در این زمینه، هرچند هم ناچیز باشه، سراغ دارن ممنون میشم اینجا بزارند تا بیشتر در این زمینه بدونیم.
                اگر می خواهی قبل از شروع ، از مفهوم کار سر در بیاری که کار درست هم همینه ، می تونی از تلویزیون شروع کنی :
                مانیتور تفاوت چندانی با تلویزیون نداره و حتی میشه گفت که تلویزیون مدارهای پیچیده تر و بیشتری داره !
                فلذا (!) پیشنهاد می کنم یه مطالعه چند روزه روی سیستم تلویزیون داشته باشی که کتابهای فارسی براش مثل نقل و نبات ریخته و می تونی اینطوری بخونی :

* مفهوم سیگنال همزمانی
                * شکل موجهای جاروب افقی و عمودی
                * تشکیل تصویر بصورت Interlaced , NonInterlaced
                * مفهوم لومینانس
                * نقشه های تلویزیون رو که روی اونها شکل موج زده رو حتما نگاه کن ، خیلی آموزنده است.
                * مفاهیم مربوط به تیونر لازم نمیشه
                It's not the Strongest that Survive, Nor the Most Intelligence, But the ones Most Responsive to Change
                گونه هایی که شانس بقا دارند ، نه قویترین هستند و نه باهوشترین بلکه آنهایی هستند که بیشترین آمادگی تغییرات را دارند !

دیدگاه

:nerd: خوشبختانه اطلاعاتم راجع به تلویزیون و سیستمهای اون بد نیست :redface: در صورت امکان اگر در مورد پورت ورودی مانیتور، نوع موج ورودی به پایه های VSy , HSy و حد المقدور اگه یه مدار یا نقشه هم در این مورد معرفی کنید خیلی ممنون میشم.

دیدگاه

سلام

در مورد پورت ورودی مانیتور، نوع موج ورودی به پایه های VSy , HSy و حد المقدور اگه یه مدار یا نقشه هم در این مورد معرفی کنید خیلی ممنون میشم.
                    * منظورتون رو از "پورت ورودی مانیتور" نمی فهمم. اگر منظور قرار گیری پینها باشه که توی دومین لینک آقای یعقوبی نوشته شده.

* سیگنالهای همزمانی افقی/عمودی (VSync/HSync) بصورت دیجیتالی هستند. فکر می کنم لاجیک 3.3 ولتی باشند.
                    اطلاعات timing این سیگنالها ( با توجه به مد گرافیکی انتخاب شده ) رو در این لینک دقیقا نوشته :
                    http://www.epanorama.net/documents/pc/vga_timing.html

برای تایمینگ ، این لینک هم بد نیست :
                    http://www.es.isy.liu.se/courses/TSTE12/download/TSTE12_lab_vga_080902.pdf

* سیگنالهای سبز، قرمز و آبی آنالوگ هستند و با level خودشون ، سطح رنگ مورد نظر را تشکیل میدهند. فلسفه وجودی مبدل دیجیتال به آنالوگ در کارتهای گرافیکی ، آنالوگ بودن این سیگنالها است. :rolleyes:

* مدار معرفی شده در لینک اول آقای یعقوبی می تونه شروع خوبی باشه :

1- چون سیگنالهای RGB در این مدار به هم وصل شده اند ، رنگ تصویر خروجی از طیف خاکستری خواهد بود. از طرف دیگه چون سیگنالها دیجیتال هستند و تغییرات سطح ندارد ، تصویر نهایی الزاما سیاه/سفید می شود.
                    2- به راحتی می تونی ببینی که سیگنالهای همزمانی هم دیجیتالی تولید شده اند.

...
                    موفق باشی

دیدگاه

با تشکر از همه دوستان و اساتیدی که تا اینجا منو راهنمایی کردند. حلا بیایید مسیر این بحث رو به سمت طراحی و ساخت اسیلوسکوپی سوق بدیم که سیگنال ورودی رو بوسیکه یه میکروکنترلر مثلا AVR بگیره و پس از آنالیز مربوطه این سیگنال را روی مانیتور نمایش بده. به نظر من پروژه بسیار ارزشمند و پر کاربردی از خواهد شد. ممنون میشم اگر دوستان و اساتید گرامی مثل قبل، به این موضوع هم عنایت و التفات داشته باشند. :nerd:

دیدگاه

بحلا بیایید مسیر این بحث رو به سمت طراحی و ساخت اسیلوسکوپی سوق بدیم که سیگنال ورودی رو بوسیکه یه میکروکنترلر مثلا AVR بگیره و پس از آنالیز مربوطه این سیگنال را روی مانیتور نمایش بده. به نظر من پروژه بسیار ارزشمند و پر کاربردی از خواهد شد.
                        محمود جان ، اگر می خواهی که بعد از ساختن اون اسکوپ ازش استفاده عملی بکنی ،سرعت تبدیل آنالوگ به دیجیتال AVR ( و حتی میکروهای گردن کلفت ) به هیچ وجه براش کافی نیست. از طرف دیگه هم قیمت یک چیپ مبدل دیجیتال به آنالوگ هم زیاده.

ولی اگر هدفت انجام یه پروژه دانشجویی باشه ، موضوع فرق میکنه. ...

دوست خوبمون manian قبلا یه بحث مفصل رو در این مورد شروع کرده :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=17160.0

دیدگاه

اگه کسی در مورد پینهای کابل مانیتور یکم اطالاعات بیشتری ارائه کنه ممنون میشم. مثلا من با دو تا 555 دوتا اسیلاتور ساختم. یکی با فرکانس 31 کیلو هرتز و دیوتی سایکل 88% که به پایه HSY و یکی با فرکانس 60 هرتز با دیوتی سایکل 95% که به پایه VSY وصل کردم. پایه های RGB رو هم به سه تا ولوم وصل کردم که ولتاژ 0 تا 0.7 ولت رو برای این پایه ها ایجاد میکرد. اما هیچ تغییری در صفحه مانیتور ندیدم جز اینکه مانیتور از حالت standby خارج می شد. انتظار داشتم تا با تغییر ولتاژ پایه های RGB رنگ صفحه تغییر کنه اما نشد. فکر کنم باید RGB رو به یه سیگنال با فرکانس بخصوصی وصل کرد. اگه کسی در این زمینه کاری کرده یا تجربه ای داره ممنون میشم که اینجا بزاره. :rolleyes:

دیدگاه

Ba salam.baraye sakhtane RGB Out behtare az IC ba hamin karbord estefade ****d.IC TDA3565 tabdil video be RGB va
                            decoder PAL ham mibashad.
                            http://rapidshare.com/files/193552989/TDA3565.pdf.html
                            moafagh bashid.
                            من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                              Ba salam.baraye sakhtane RGB Out behtare az IC ba hamin karbord estefade ****d.IC TDA3565 tabdil video be RGB va
                              decoder PAL ham mibashad.
                              http://rapidshare.com/files/193552989/TDA3565.pdf.html
                              moafagh bashid.
                              ممنونم از توجه شما. این آی سی تو جمهوری پیدا میشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X