اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقویت جریان سنسور برای راه اندازی رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تقویت جریان سنسور برای راه اندازی رله

سلام
    من می خوام یک رله رو با سنسور pir راه اندازی کنم خروجی سنسور 3 ولت هست رله 3 ولت هم خریدم و تست کردم و سالمه ولی ظاهرا خروجی ماژول pir جریان لازم برای راه اندازی رله رو نداره
    چند تا از دوستان گفتند که ترانزیستور استفاده کنم خودم یه سرچ زدم سایتای خارجی گفته بودن 2N3904 ترانزیستور خوبیه و با جریان کم راه اندازی میشه
    ولتاژ 12 ولت دارم مشکلی ندارم رله رو هم عوض کنم رله 12 ولت بزارم

فقط لطفا راهنماییم کنید چطوری ترانزیستو رو کار بزارم توی مدار و اینکه اگه ترانزیستور بهتری هم سراغ دارید معرفی کنید ممنون میشم

پاسخ : تقویت جریان سنسور برای راه اندازی رله

نوشته اصلی توسط rezidentevilone نمایش پست ها
    سلام
    من می خوام یک رله رو با سنسور pir راه اندازی کنم خروجی سنسور 3 ولت هست رله 3 ولت هم خریدم و تست کردم و سالمه ولی ظاهرا خروجی ماژول pir جریان لازم برای راه اندازی رله رو نداره
    چند تا از دوستان گفتند که ترانزیستور استفاده کنم خودم یه سرچ زدم سایتای خارجی گفته بودن 2N3904 ترانزیستور خوبیه و با جریان کم راه اندازی میشه
    ولتاژ 12 ولت دارم مشکلی ندارم رله رو هم عوض کنم رله 12 ولت بزارم

فقط لطفا راهنماییم کنید چطوری ترانزیستو رو کار بزارم توی مدار و اینکه اگه ترانزیستور بهتری هم سراغ دارید معرفی کنید ممنون میشم
    سلام

فکر میکنم با توجه به پارامترها همون ترانزیستوری که گفتید برای این کار کافی باشه. با فرض رله 12 ولتی و ولتاژ تغذیه 12 ولت، مقاومتی با مقدار حدوداً یک کیلو اهم برای این مدار به گمونم مناسب باشه.

دیدگاه

دیود رو چی بزارم ؟ 1n4001 ؟

دیدگاه

سلام دیود را 1n4148 بزار البته با 1N4001 هم خوبه

دیدگاه

دیود رو چی بزارم ؟ 1n4001 ؟
          هرچی دیود سریع تر باشه بهتره. معمولا از دیود نوع فست (بعضی وقتا هم شاتکی) استفاده میکنن. اون دیودی که دوستمون گفتن بررسی کنید، احتمالا خوبه که گفتن

دیدگاه

با سلام
            ببخشید که سوالم رو در جای نامناسبی عنوان میکنم
            میخواستم بدونم چجوری میتونم یک پست جدید یا یک تاپیک جدید ایجاد کنم با اکانت خودم و طرح سوال کنم مثل خیلی از کاربران؟
            متاسفانه چنین گزینه ای پیدا نکردم
            لطفا راهنمایی کنید ترجیحا با عکس یا اسکرین شات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bhnaz نمایش پست ها
              با سلام
              ببخشید که سوالم رو در جای نامناسبی عنوان میکنم
              میخواستم بدونم چجوری میتونم یک پست جدید یا یک تاپیک جدید ایجاد کنم با اکانت خودم و طرح سوال کنم مثل خیلی از کاربران؟
              متاسفانه چنین گزینه ای پیدا نکردم
              لطفا راهنمایی کنید ترجیحا با عکس یا اسکرین شات
              سلام
              سوالتون به هر قسمت انجمن که ربط پیدا میکنه، برید همونجا. بالای اون قسمت انجمن نوشته "ارسال موضوع جدید". دنبال این عبارت بگردید، پیداش میکنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست ها
                سلام

فکر میکنم با توجه به پارامترها همون ترانزیستوری که گفتید برای این کار کافی باشه. با فرض رله 12 ولتی و ولتاژ تغذیه 12 ولت، مقاومتی با مقدار حدوداً یک کیلو اهم برای این مدار به گمونم مناسب باشه.
                داداش کلا کاربرد دیود اونجا چیه ؟

و چرا سر راه input مقاونت هست ؟!

دیدگاه

داداش کلا کاربرد دیود اونجا چیه ؟

و چرا سر راه input مقاونت هست ؟!
                  وجود مقاوت برای اینه که از اون سنسور شما جریان کشی بیش از حد نیاز صورت نگیره و سنسور یه وقتی آسیبی نبینه. شاید بدون مقاومت هم کار کنه اما اصولی نیست. جریان بیس از یک حدی که بگذره ترانزیستور به اشباع میره؛ درنتیجه تزریق بیشتر جریان به بیس بی معنیه!!!
                  اون دیود هم کارش محافظت از ترانزیستور هنگام خاموش شدن رله اس که بهش میگن دیود هرزگرد (freewheel). چون بوبین رله خاصیت سلفی داره، وقتی به یکباره با خاموش کردن ترانزیستور بخواییم جریان بوبین رو صفر کنیم، سلف بوبین با القای ولتاژی نسبتا زیاد به صورت معکوس دو سر خودش، با تغییرات ناگهانی جریان مقابله میکنه که این ولتاژ میتونه به مرور زمان به ترانزیستور آسیب بزنه. این دیود توی حالت عادی مثل مدار بازه ولی همین که ترانزیستور خاموش بشه، با ولتاژ القایی سلف روشن میشه و مسیر جریان بوبین رله رو بسته نگه میداره. به این شکل از بالا رفتن ولتاژ القایی دو سر بوبین جلوگیری میشه و به ترانزیستور آسیبی نمیرسه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست ها
                    وجود مقاوت برای اینه که از اون سنسور شما جریان کشی بیش از حد نیاز صورت نگیره و سنسور یه وقتی آسیبی نبینه. شاید بدون مقاومت هم کار کنه اما اصولی نیست. جریان بیس از یک حدی که بگذره ترانزیستور به اشباع میره؛ درنتیجه تزریق بیشتر جریان به بیس بی معنیه!!!
                    اون دیود هم کارش محافظت از ترانزیستور هنگام خاموش شدن رله اس که بهش میگن دیود هرزگرد (freewheel). چون بوبین رله خاصیت سلفی داره، وقتی به یکباره با خاموش کردن ترانزیستور بخواییم جریان بوبین رو صفر کنیم، سلف بوبین با القای ولتاژی نسبتا زیاد به صورت معکوس دو سر خودش، با تغییرات ناگهانی جریان مقابله میکنه که این ولتاژ میتونه به مرور زمان به ترانزیستور آسیب بزنه. این دیود توی حالت عادی مثل مدار بازه ولی همین که ترانزیستور خاموش بشه، با ولتاژ القایی سلف روشن میشه و مسیر جریان بوبین رله رو بسته نگه میداره. به این شکل از بالا رفتن ولتاژ القایی دو سر بوبین جلوگیری میشه و به ترانزیستور آسیبی نمیرسه.
                    ممنون بابت توضیحات مفید و کاملی که دادید
                    پس مقاوت 1 کیلو اهم و دیود هم
                    1n4148 خوبه ؟

دیدگاه

ممنون بابت توضیحات مفید و کاملی که دادید
                      پس مقاوت 1 کیلو اهم و دیود هم
                      1n4148 خوبه ؟
                      بله به نظرم اوکی باشن

دیدگاه

توی این پیج خیلی خوب توضیح داده به نظرم

گفتم اینجا بزارم کسی با سرچ گوگل اومد مشکل منو داشت به نتیجه برسه

دیدگاه

دوستان من دقیقا همچین چیزی رو بستم ولی کار نمی کنه اصلا
                          مشکل چی می تونه باشه ؟

دیدگاه

مشکل چی می تونه باشه ؟
                            منظور از مثبت و منفی 12 ولت چیه؟ تغذیه دوبل دارید؟ مقاومت 10 کیلو برای چیه؟

دیدگاه

مشکل چی می تونه باشه ؟
                              مقاومت ده کیلو راخذف کن ببین کار میده...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X