اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه سویچینگ 220به 5 ولت با ماسفت (آیا می شود؟)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت منبع تغذیه سویچینگ 220به 5 ولت با ماسفت (آیا می شود؟)

سلام و عرض ادب.
    برای ساخت منبع تغذیه سویچینگ 1تا 5امپر معمولا از توپولوژی های مثل فلایبک و ..استفاه میشه.برای این منظور هم از ای سی های تغذیه سویچینگ استفاده میشه که هم کمیابه هم گرونه.و هم اینکه در جریان های بالا جواب نمیدن دیگه.البته خود ماسفت هم گرونه ولی منطقی تر به نطر میاد.
    در زیر یه شماتیکی را با همین ایسی های سویچینگ دراوردم و به جاش هم از یه ماسفت استفاه کردم.برای درایو ماسفت از یه مدار نات ترانزیستوری استفاده شده.
    که در شکل هست.
    دوستانی که اهل مدارات سویچینگ هستند یه نگاه بندازید و نظرات تونو بگید.این مدار فقط برای شروع هست میدونم که خالی از مشکلات نیست.
    جدیدترین ویرایش توسط Namvar14; ۱۰:۲۱ ۱۳۹۹/۱۰/۲۳.
    eshop-hodhod.ir

پاسخ : ساخت منبع تغذیه سویچینگ 220به 5 ولت با ماسفت (آیا می شود؟)

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
    سلام و عرض ادب.
    برای ساخت منبع تغذیه سویچینگ 1تا 5امپر معمولا از توپولوژی های مثل فلایبک و ..استفاه میشه.برای این منظور هم از ای سی های تغذیه سویچینگ استفاده میشه که هم کمیابه هم گرونه.و هم اینکه در جریان های بالا جواب نمیدن دیگه.البته خود ماسفت هم گرونه ولی منطقی تر به نطر میاد.
    در زیر یه شماتیکی را با همین ایسی های سویچینگ دراوردم و به جاش هم از یه ماسفت استفاه کردم.برای درایو ماسفت از یه مدار نات ترانزیستوری استفاده شده.
    که در شکل هست.
    دوستانی که اهل مدارات سویچینگ هستند یه نگاه بندازید و نظرات تونو بگید.این مدار فقط برای شروع هست میدونم که خالی از مشکلات نیست.
    سلام فکر نکنم این مدار عملی باشه چون با اولین باری که به پریز میزنینش،
    احتمالا ماسفت و پل دیود دود خواهد شد!!
    به نظر بنده این مدار عملی نیست.
    حالا بریم سراغ نکات مفید:
    از ورودی مدار شروع کنیم،تو ورودی مدار(قبل پل دیود) بایستی از یه فیوز ۱ آمپری
    یا اینکه از یه مقاومت 10اهمی به عنوان فیوز استفاده بشه.
    حالا اگه از فیوز استفاده کنیم استفاده از یه ntc ۱۰اهمی لازمه.
    اما اگه از مقاومت استفاده بشه،ضرورت آنچنانی نداره که از ntcاستفاده
    بشه .ولی باز هم گذاشتن ntcخوبه
    خب پل دبود که تقریبا نکته ای نمیخواد.
    درباره فیلتری که گذاشتین،باید بگم که ظرفیت سلف ها رو بهتره از
    ۱۰۰میکرو هانر به ۴۷۰ میکرو هانر افزایش بدین.
    ماسفت و ترانزیستور همونطور که گفتم به محض وصل کردن مدار به
    برق احتمالا دخلشون میاد
    مدار اسنابر هم خوبه و کارایی خوبی داره.
    C3 هم توش یه خطا وجود داره و اونم اینکه باید اون سری که به
    قطب مثبت ورودی وصل کردین قطع بشه و به جاش باید
    به قطب منفی ورودی وصل بشه.
    بریم جلوتر شما بهتر که مقدار R1رو به ۲۲ اهم کاهش بدین.
    مقدار c4رو هم بهتره به ۱۰ نانو فاراد افزایش بدین.
    درباره اپتو کوپلر هم باید بگم تقریبا درسته ولی باید به قطب
    آند اپتو کوپلر یه مقاومت ۳۳ اهمی وصل بشه.
    خب الان میشه گفت که با ایجاد این تغییرات مشکل جدی غیر از
    اون مدار اسلاتور ماسفتی که گذاشتین وجود نداره .
    موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
      سلام فکر نکنم این مدار عملی باشه چون با اولین باری که به پریز میزنینش،
      احتمالا ماسفت و پل دیود دود خواهد شد!!
      به نظر بنده این مدار عملی نیست.
      حالا بریم سراغ نکات مفید:
      از ورودی مدار شروع کنیم،تو ورودی مدار(قبل پل دیود) بایستی از یه فیوز ۱ آمپری
      یا اینکه از یه مقاومت 10اهمی به عنوان فیوز استفاده بشه.
      حالا اگه از فیوز استفاده کنیم استفاده از یه ntc ۱۰اهمی لازمه.
      اما اگه از مقاومت استفاده بشه،ضرورت آنچنانی نداره که از ntcاستفاده
      بشه .ولی باز هم گذاشتن ntcخوبه
      خب پل دبود که تقریبا نکته ای نمیخواد.
      درباره فیلتری که گذاشتین،باید بگم که ظرفیت سلف ها رو بهتره از
      ۱۰۰میکرو هانر به ۴۷۰ میکرو هانر افزایش بدین.
      ماسفت و ترانزیستور همونطور که گفتم به محض وصل کردن مدار به
      برق احتمالا دخلشون میاد
      مدار اسنابر هم خوبه و کارایی خوبی داره.
      C3 هم توش یه خطا وجود داره و اونم اینکه باید اون سری که به
      قطب مثبت ورودی وصل کردین قطع بشه و به جاش باید
      به قطب منفی ورودی وصل بشه.
      بریم جلوتر شما بهتر که مقدار R1رو به ۲۲ اهم کاهش بدین.
      مقدار c4رو هم بهتره به ۱۰ نانو فاراد افزایش بدین.
      درباره اپتو کوپلر هم باید بگم تقریبا درسته ولی باید به قطب
      آند اپتو کوپلر یه مقاومت ۳۳ اهمی وصل بشه.
      خب الان میشه گفت که با ایجاد این تغییرات مشکل جدی غیر از
      اون مدار اسلاتور ماسفتی که گذاشتین وجود نداره .
      موفق باشید.
      فقط همون ماسفته مشکله وگرنه بقیه از روی یه نرم افزار PIدراوردم.و با خود ای سی سویچینگ مشکلی نداشته و تست کردم.البته الان نه قبلا.
      قبلا هم مینو در یه تاپیک اوردمم و بچه ها ی انجمن جز اینکه بگن جواب نمیده پیزی بهش اضاف نکردن.ولی خوب باید یه راهی باشه.
      ------------
      اما ماسفت تا 500 ولت میتونه تحمل کنه و 20امپره بنابراین مشکلی نداره.
      انچه که من فک کردم:
      در بخش ترانزیستوری اپتتوکوپلر که نهایت میتونه تا 50 ولت تحمل کنه .بچون با یه مقاومت 200کیلو سری شده و درواقع ترانزیستور C945هم که برای سویچ ماسفت استفاه میشه از همین مقامت استفاه میکنه.به عبارتی ولتاژ 200 ولت(برش خورده با دیود TVS) برروی مقاومت R3که مقدارش 200کیلو هست افت میکنه و به ماسفت و ترانزیستور و اینا اسیبی جدی نمی زنه.
      eshop-hodhod.ir

دیدگاه

فقط همون ماسفته مشکله وگرنه بقیه از روی یه نرم افزار PIدراوردم.و با خود ای سی سویچینگ مشکلی نداشته و تست کردم.البته الان نه قبلا.
        قبلا هم مینو در یه تاپیک اوردمم و بچه ها ی انجمن جز اینکه بگن جواب نمیده پیزی بهش اضاف نکردن.ولی خوب باید یه راهی باشه.
        ------------
        اما ماسفت تا 500 ولت میتونه تحمل کنه و 20امپره بنابراین مشکلی نداره.
        انچه که من فک کردم:
        در بخش ترانزیستوری اپتتوکوپلر که نهایت میتونه تا 50 ولت تحمل کنه .بچون با یه مقاومت 200کیلو سری شده و درواقع ترانزیستور C945هم که برای سویچ ماسفت استفاه میشه از همین مقامت استفاه میکنه.به عبارتی ولتاژ 200 ولت(برش خورده با دیود TVS) برروی مقاومت R3که مقدارش 200کیلو هست افت میکنه و به ماسفت و ترانزیستور و اینا اسیبی جدی نمی زنه.
        در کل بهتره شما یا از یه اسیلاتور کنترل شده استفاده کنین یا اینکه از
        فید بک استفاده کنین.
        موفق باشید.

دیدگاه

سلام و عرض ادب.
          که در شکل هست.
          سلام دوست عزیز ،
          مشکلات موجود در این شماتیک اونقدر زیاد هست که میشه برای هر کدومش ساعت ها نوشت ، اما مستقیما به شما خط میدم که برید مطلب زیر رو از شرکت ST بخونید ، البته برای درک کامل اون نیازمنده تجربه و دانش قبلی داشته باشید :

جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۰:۱۸ ۱۳۹۹/۱۰/۲۴.
          به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
          الکترونیک قدرت
          الکترونیک آنالوگ
          طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
          ---------------------BMCELEC@-------------------
          ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
          ---------------www.bmc-elec.com--------------
          ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

سلام و عرض ادب.
            که در شکل هست.
            با سلام
            اگه واقعا بلوک دیاگرام داخلی آیسی های کنترلی smps ها انقدر ساده بود که خوب بود!!!
            تو این مدارنه ماسفت درایور داره. نه از مدار مقایسه کننده خبری هست. نه اسیلاتور و نه کنترولر و نه PWM و نه کنترل جریان اولیه و .....
            کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
              با سلام
              اگه واقعا بلوک دیاگرام داخلی آیسی های کنترلی smps ها انقدر ساده بود که خوب بود!!!
              تو این مدارنه ماسفت درایور داره. نه از مدار مقایسه کننده خبری هست. نه اسیلاتور و نه کنترولر و نه PWM و نه کنترل جریان اولیه و .....
              سلام،بله دقیقا بنده هم همین چیز ها رو به دوستمون گفتم .
              در واقع بزرگترین مشکل این مدار این است که نه اسیلاتور دارد و نه
              فیدبک!!!و نه مقایسه کننده دقیق و نه ....
              موفق باشید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni emeni نمایش پست ها
                سلام دوست عزیز ،
                مشکلات موجود در این شماتیک اونقدر زیاد هست که میشه برای هر کدومش ساعت ها نوشت ، اما مستقیما به شما خط میدم که برید مطلب زیر رو از شرکت ST بخونید ، البته برای درک کامل اون نیازمنده تجربه و دانش قبلی داشته باشید :

بنده این شماتیک و از نرم افزار piگرفتم.و در کمتر از یه دقیقه اومدم و یه اسفت به جای ایسی سویچینگ گذاشتم و هدفم این بود که مطلب و برسونم قطعا میدونم که مشکل داره.مشکلاتشم زیاده.تجربه مدارات سویچینگ و در جریان های پایین دارم.ولی عرض کردم که مشکل خود همین ایسی های سویچینگه.هدفم بیشتر تجرک و نقطه اغازین کاره.در یک کلام منم هم دراول تاپیک گفتم که این مشکلات فراوانی داره.اینکه مشکل داره بنده هم واقفم.
                تصورم براین بود که بشه از سیم پیچ اولیه و مجموعه زنرو اپوکوپلرو .. یه اسیلاتور گرفت و همنجوری کارکنه.حالا نهایت دوتا ترانزیستور و مقاومت بهش اضاف بشه.که مثل اینکه نشدنیه.البته همون که نشدنیه خودش برای من جواب

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

با سلام
                بله ممنون میدونم.ای کاش دوستان منظور بنده را متوجه می شدند.ضمن احترام به دانش علمی همه دوستان.و عل یالخصوص جناب نورسیده عزیز.من هم مشکلاتی که گفتید رو خودم در تاپیک گفتم.ولی سوال بنده صحیح غلط نبوده.توضیحاتی پیرامون چکار شود مهمه.که تا حدودی از فرمایش شما استفاده کردم.
                برای ماسفت بنده از ترانزیستور همیشه استفاه میکنم.هیچ وقت برای درایو ماسفت از درایور هایی که دوستان میگن استفاده نکردم.التبه در فرکانس هایی بالا شاید جواب نده.نمیدونم.مثلا درایور ماسفت برای اینورتر که عالی جواب میده.
                جدیدترین ویرایش توسط Namvar14; ۰۶:۲۶ ۱۳۹۹/۱۰/۲۵.
                eshop-hodhod.ir

دیدگاه

بله ممنون میدونم.ای کاش دوستان منظور بنده را متوجه می شدند.ضمن احترام به دانش علمی همه دوستان.و عل یالخصوص جناب نورسیده عزیز.من هم مشکلاتی که گفتید رو خودم در تاپیک گفتم.ولی سوال بنده صحیح غلط نبوده.توضیحاتی پیرامون چکار شود مهمه.که تا حدودی از فرمایش شما استفاده کردم.
                  برای ماسفت بنده از ترانزیستور همیشه استفاه میکنم.هیچ وقت برای درایو ماسفت از درایور هایی که دوستان میگن استفاده نکردم.التبه در فرکانس هایی بالا شاید جواب نده.نمیدونم.مثلا درایور ماسفت برای اینورتر که عالی جواب میده.
                  مهندس عزیز سوء تفاهم نشه. بنده هم اینجا از شما دوستان چیز یاد میگیرم.
                  ولی انصافا شما موضوع رو خیلی ساده ش کردید، بقول مولانا تقریبا شیر بی یال و دم و اشکم شده!
                  جسارتا برای درایو ماسفت بوسیله ی ترانزیستور حتی در فرکانسهای بالا باید از ارایش توتم پل استفاده کنید که هم سینک و هم سورس قوی و سریع بهتون بده. الان تو این مدار فقط برای سینک ترانزیستور دارین اونم با مقاومت گیت 1 کیلو، و سورس باید از مقاومت 200 کیلو سری با سیم پیچ اولیه تامین بشه که اصلا کار نمیکنه. ضمنا در منابع تغذیه ولتاژ کنترلی فیدبک که از خروجی اپتو گرفته میشه یه مقدار پیوسته و آنالوگ هست که بدرد درایو ماسفت نمیخوره. این ولتاژ باید بره در یه مدار مقایسه کننده و با مقدار رفرنس مقایسه و براساسش موج pwm ساخته بشه.
                  دانش الکترونیک یه دانش کاملا وارداتیه و شرط اول و اصلی موفقیت تو این کار، اینه که به صاحبان این دانش و ساخته هاشون اعتماد کنیم.
                  کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

مهندس عزیز سوء تفاهم نشه. بنده هم اینجا از شما دوستان چیز یاد میگیرم.
                    ولی انصافا شما موضوع رو خیلی ساده ش کردید، بقول مولانا تقریبا شیر بی یال و دم و اشکم شده!
                    جسارتا برای درایو ماسفت بوسیله ی ترانزیستور حتی در فرکانسهای بالا باید از ارایش توتم پل استفاده کنید که هم سینک و هم سورس قوی و سریع بهتون بده. الان تو این مدار فقط برای سینک ترانزیستور دارین اونم با مقاومت گیت 1 کیلو، و سورس باید از مقاومت 200 کیلو سری با سیم پیچ اولیه تامین بشه که اصلا کار نمیکنه. ضمنا در منابع تغذیه ولتاژ کنترلی فیدبک که از خروجی اپتو گرفته میشه یه مقدار پیوسته و آنالوگ هست که بدرد درایو ماسفت نمیخوره. این ولتاژ باید بره در یه مدار مقایسه کننده و با مقدار رفرنس مقایسه و براساسش موج pwm ساخته بشه.
                    دانش الکترونیک یه دانش کاملا وارداتیه و شرط اول و اصلی موفقیت تو این کار، اینه که به صاحبان این دانش و ساخته هاشون اعتماد کنیم.
                    نه ناراحت نمی شوم.ای کاش این شماتیکو نمیذاشتم(خودم هم بهش اشاره کردم).و اینکه اینجا مطرح کردم خود گواه بر اینه که نمیدانم.تصورم بر این بود که بشه با کمک دوستان با همین ماسفت ها یمعولی که فراوان هم هستند بشه یه چیزی دراورد.مثلا مدار های مثل شارژر های موبایل (مثلا نوکیا قدیمی جدیدها از ای سی سوچینگ استفاده کردند)خیلی عالیه.
                    با توجه به منابعی که مهندس عزیز hoseyni emeni دادند و راهنمایی شما دوست عزیز کاملا مطلب را گرفتم.و به این نتیجه رسیدم که همچنان همون ایسی های سویچینگ به صرفه تر درمیاد.
                    eshop-hodhod.ir

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X