اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

میزان جریاد ثابت و دائم عبوری از دیود؟؟؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

میزان جریاد ثابت و دائم عبوری از دیود؟؟؟

سلام دوستان و اساتید گرامی.... سوالی داشتم:
    میخواستم بدانم که از دیود های معمولی و شاتکی چه میزان جریان میتوان به صورت دائم
    از آن عبور داد که نه دیود گرم کند و نه در بند مدت به آن آسیب برسد؟؟؟
    مثلا دیود 1N4007 جریان Average Forward Rectified Current آن حدود 1 آمپر است
    حال این دیود در حالت جریان کشی دائم و 24 ساعته از خود چه جریانی میتواند عبور دهد که دیود
    گرم نشده و به آن آسیب نرسد....... یا دیود شاتکی 1N5819 و......

پ.ن: من یک دیود نیاز دارم که 24 ساعته حدود 1 آمپر از خود بتواند عبور دهد....
    بدون گرم شدن و افت و..... و آسیب دیدن خود دیود در بلند مدت......
    در مدار دیگری هم حدود 2 آمپر نیاز است.... حال چه دیودی انتخاب کنم که
    جریان مورد نظر به صورت دائم را تامین کرده و افت ولتاژ دو سر دیود هم
    کم باشد (حدود 0.3 تا 0.5 ولت) با تشکر ....

توانایی هدایت جریان مدام
    جدیدترین ویرایش توسط sina1359; ۲۰:۴۹ ۱۴۰۰/۰۴/۰۴.
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

پاسخ : میزان جریاد ثابت و دائم عبوری از دیود؟؟؟

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها
    سلام دوستان و اساتید گرامی.... سوالی داشتم:
    میخواستم بدانم که از دیود های معمولی و شاتکی چه میزان جریان میتوان به صورت دائم
    از آن عبور داد که نه دیود گرم کند و نه در بند مدت به آن آسیب برسد؟؟؟
    مثلا دیود 1N4007 جریان Average Forward Rectified Current آن حدود 1 آمپر است
    حال این دیود در حالت جریان کشی دائم و 24 ساعته از خود چه جریانی میتواند عبور دهد که دیود
    گرم نشده و به آن آسیب نرسد....... یا دیود شاتکی 1N5819 و......

پ.ن: من یک دیود نیاز دارم که 24 ساعته حدود 1 آمپر از خود بتواند عبور دهد....
    بدون گرم شدن و افت و..... و آسیب دیدن خود دیود در بلند مدت......
    در مدار دیگری هم حدود 2 آمپر نیاز است.... حال چه دیودی انتخاب کنم که
    جریان مورد نظر به صورت دائم را تامین کرده و افت ولتاژ دو سر دیود هم
    کم باشد (حدود 0.3 تا 0.5 ولت) با تشکر ....
    با سلام و احترام
    برای انتخاب دیود یک پارامتر مهم working peak reverse voltage مورد نیاز در مدار شما میباشد که به آن اشاره ننموده اید.
    موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
      با سلام و احترام
      برای انتخاب دیود یک پارامتر مهم working peak reverse voltage مورد نیاز در مدار شما میباشد که به آن اشاره ننموده اید.
      موفق باشید.
      سلام و عرض ادب و تشکر برای پاسخ سریعتان
      در مدار اول ولتاژ حدود 3 تا 5 ولت و مدار دوم 10 تا 12 ولت....
      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

با سلام به شما. .....
        هرچه دیود با ولتاژ بالاتر انتخاب کنید .....و هر چه جریان
        ..عبوری از دیود بیشتر باشد ....افت ولتاژ دوسر دیود بیشتر
        می شود ......به نظر من دیود امپر بالا..مثلا ۵ امپر ...با ولتاژ ۲۰۰ الی ۴۰۰ ولت انتخاب کنید ....تا افت ولتاژ دوسر ش کمتر شود..من خودم که تست می کردم ...افت ولتاژ دوسر دیود uf4007 از افت ولتاژ1n4007
        بیشتر بود..... در دیتا شیت دیود 1N4007 اگر دیده باشی ....افت
        ولتاژ دوسر دیود 1n4002 کمتر است.....

دیدگاه

فرمایشات شما دوست عزیز کاملا صحیح است.... با افزایش جریان و ولتاژ تغییر خواهد کرد....
          افت ولتاژ دو سر دیود در سری دیودهای شاتکی از همه کمتر میباشد.... بیشتر می خواهم ببینم
          جریان دائم قابل تحمل دیود را به چه صورت بسنجم....مثلا در ورودی ماژولی یک دیود قرار داده
          شده که در زمان قطع برق ورودی و قرار داشتن باتری بکاپ در خروجی... جریان معکوس از باتری
          به ورودی نداشته باشیم.... خوب این دیود مثلا شاتکی است با شماره 1N5819 .... خوب چه جریانی
          استاندارد میتوان از این دیود عبور داد که داعما و به صورت 24 ساعت بتوان از دیود جریان کشی
          کرد.....Average Forward Rectified Current آن هم 1 آمپر است؟؟؟ نظر دوستان چیست؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

فقط من تا این حد میدانم که نمیتوان به صورت دائم 1 آمپر از این دیود شاتکی 5819 و 4007 جریان کشی کرد.....
          باید جریان را تا چه اندازه در نظر گرفت که جریان کشی دائم داشته باشیم

دیدگاه

فرمایشات شما دوست عزیز کاملا صحیح است.... با افزایش جریان و ولتاژ تغییر خواهد کرد....
            افت ولتاژ دو سر دیود در سری دیودهای شاتکی از همه کمتر میباشد.... بیشتر می خواهم ببینم
            جریان دائم قابل تحمل دیود را به چه صورت بسنجم....مثلا در ورودی ماژولی یک دیود قرار داده
            شده که در زمان قطع برق ورودی و قرار داشتن باتری بکاپ در خروجی... جریان معکوس از باتری
            به ورودی نداشته باشیم.... خوب این دیود مثلا شاتی است با شماره 1N5819 .... خوب چه جریانی
            استاندارد میتوان از این دیود عبور داد که داعما و به صورت 24 ساعت بتوان از دیود جریان کشی
            کرد.....Average Forward Rectified Current آن هم 1 آمپر است؟؟؟ نظر دوستان چیست؟
            با سلام مجدد
            در صورتیکه به دیتا شیت دیود مراجعه کنید میتونید ولتاژی که در حالت فوروارد در جریان ماکزیمم مورد نظرتون دو سر دیود میفته رو پیدا کنید. جریان ماکزیممتون رو هم میدونید پس میتونید توان حالت فوروارد دیود رو بدست بیارید. یکی از پارامترهای دیگر دیود Thermal Resistance دیوده که میگه به ازای هر وات توان، دیود چقدر گرم میشه. اگه گرمای حاصل کمتر از ماکزیمم دمای قابل تحمل دیود بود قاعدتا مشکلی نیست ولی معمولا طوری دیود رو انتخاب میکنن که دمای اون در حال کار نزدیک به ماکزیمم نباشه. برای سوال خاص شما من فکر میکنم دیود MUR460 برای هر دو حالت یک و دو آمپر جواب بده ولی اگه میخواهید دیودتون گرم نشه، همونطور که دوست عزیزمون فرزاد الکترونیک گفتن میتونید برای مورد دوآمپر از دیود قویتر مثل MUR860 استفاده کنید.
            موفق باشید.

دیدگاه

یک سوال دیگر از اساتید گرامی:
              مثلا فرض میکنیم جریان عبوری دائم و 24 ساعته قابل تحمل از یک دیودی 1 آمپر است ....
              حال اگر از همان شماره دیود 2 عدد به هم موازی کنیم ...جریان عبوری میتواند 2 آمپرشود؟؟؟
              چون مدارم حساس است نمیخواهم ریسک کنم.... با تشکر....

دیدگاه

یک سوال دیگر از اساتید گرامی:
                مثلا فرض میکنیم جریان عبوری دائم و 24 ساعته قابل تحمل از یک دیودی 1 آمپر است ....
                حال اگر از همان شماره دیود 2 عدد به هم موازی کنیم ...جریان عبوری میتواند 2 آمپرشود؟؟؟
                چون مدارم حساس است نمیخواهم ریسک کنم.... با تشکر....
                با عرض سلام*.....به علت این*که افت ولتاژ دوسر دیود با شماره های یکسان و سری ساخت یکسان ...کاملا
                یکی نیست ...بهتر است دو عدد دیود مشابه را موازی نکنیم*.......اما دیود 5819 ..... جریان معکوس بالایی دارد حدود 1mA.... که شاید برای شما زیاد است ....اما دیود سریع uf5402. حداکثر افت ولتاژ یک ولتی دارد و
                ۳ امپر است *که به راحتی می*تواند ...یک امپر را در مدت زیادی عبور دهد و از این نظر مشکلی ندارد....و جریان
                معکوس آن هم حدود ۱۰*میکرو امپر است که خیلی مناسب است.....و در یک امپر افت ولتاژ دوسرش کمتر هم
                میشود.. واین دیود ۲۰۰ ولت است که از 5819. قویتر است....سلامت باشید..
                جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۸:۵۹ ۱۴۰۰/۰۴/۰۴.

دیدگاه

ممنون دوست عزیز برای توضیحات خوبتون....
                  دقیقا متوجه نشدم به چه صورت وات عبوری قابل تحمل دیود را حساب میکنیم....
                  این دیتا شیت همان دیود فستی است که شما معرفی کردید.... روی عکس میتوانید کمی توضیح دهید ...
                  با تشکر.....

دیدگاه

سلام مجدد
                    من دیود 1N5408 موجود دارم....
                    نظر دوستان در مورد این دیود برای کارم چیست؟

دیدگاه

با سلام به شما تا یکی دو امپر خیلی راحت و بدون داغ شدن زیاد خوب جواب* می دهد ولی افت ولتاژ دوسرش در جریان ۳ امپر ...تقریبا ۱*.۷ ولت است....اگر افت دوسرش زیاد مهم نیست ....می توانید استفاده کنید .....حداکثر ولتاژ معکوس ۱۰۰۰ ولت است ....ولی دیود سریعی نیست.....uf5408 دیود سریعی است..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
                        با سلام به شما تا یکی دو امپر خیلی راحت و بدون داغ شدن زیاد خوب جواب* می دهد ولی افت ولتاژ دوسرش در جریان ۳ امپر ...تقریبا ۱*.۷ ولت است....اگر افت دوسرش زیاد مهم نیست ....می توانید استفاده کنید .....حداکثر ولتاژ معکوس ۱۰۰۰ ولت است ....ولی دیود سریعی نیست.....uf5408 دیود سریعی است..
                        سلام مجدد و تشکر برای پاسخ سریعتان......
                        پس دیود زیاد خوبی برای کار من نیست... خیر افت ولتاژ مهم است....
                        ولتاژ ورودی چیزی حدود 2.5 تا 4.5 ولت است.... پس افت ولتاژ خیلی مهم خواهد بود....
                        وسیله ای که در فکر ساخت آن هستم چیزی همانند عکس زیر است که به DC UPS معروف
                        است و برای دستگاه کارتخوان محل کار نیاز دارم که با قطع برق هر روز ما... خاموش نشود
                        و به کار خود ادامه دهد.... چه دیودی شما پیشنهاد میکنید که از فروشگاه سایت یا دیجی
                        کالا ....سفارش دهم که برای کار من بهترین باشد و در ایران و فروشگاه های آن موجود باشد

دیدگاه

با سلام به شما .....
                          دیود شاتکی
                          1n5820 تا 1n5822.....می توانند گزینه خوبی باشند *....حداکثر افت ولتاژ در 1n5822 در حدود
                          .کمی بیشتر از نیم ولت می باشد در ۳ امپر .....و با ولتاژ حداکثر معکوس ۴۰ ولت است......اما در 1n5820

افت ولتاژ به نیم ولت نمی*رسد.......و با ولتاژ معکوس حداکثر ۲۰ ولت است..... ودر بازار هم یافت می*شوند
                          جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۰۱:۰۰ ۱۴۰۰/۰۴/۰۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
                            با سلام به شما .....
                            دیود شاتکی
                            1n5820 تا 1n5822.....می توانند گزینه خوبی باشند *....حداکثر افت ولتاژ در 1n5822 در حدود
                            .کمی بیشتر از نیم ولت می باشد در ۳ امپر .....و با ولتاژ حداکثر معکوس ۴۰ ولت است......اما در 1n5820

افت ولتاژ به نیم ولت نمی*رسد.......و با ولتاژ معکوس حداکثر ۲۰ ولت است..... ودر بازار هم یافت می*شوند
                            سلام و عرض ادب و تشکر...
                            پس پیشنهاد شما 1N5820 است.....
                            جریان معکوسش انگار دو میلی آمپر است....
                            مشکلی برای منبع تغذیه و شارژر به وجود نمی آورد؟ شما در چند
                            پست بالا فرمودید بهتر است جریان معکوس حدود میکرو آمپر باشد....؟

دیدگاه

سلام و عرض ادب و تشکر...
                              پس پیشنهاد شما 1N5820 است.....
                              جریان معکوسش انگار دو میلی آمپر است....
                              مشکلی برای منبع تغذیه و شارژر به وجود نمی آورد؟ شما در چند
                              پست بالا فرمودید بهتر است جریان معکوس حدود میکرو آمپر باشد....؟
                              سلام و درود،
                              بنده به شما 1N5822را پیشنهاد میکنم..
                              جریان نشتی فقط 500 میکرو آمپر هست،
                              و تا 3 آمپر رو دائمی تحمل میکنه.
                              در 3 آمپر 0.5 ولت افت ولتاژ داره و در 1
                              آمپر هم حدود 0.35 ولت افت داره،
                              فقط حواستون باشه که دیود اصلی
                              بخرید.
                              نوع SMD این دیود هم کارایی بهتری داره...
                              موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X