اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک مدار با ارک عالی برای تسلا کویل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یک مدار با ارک عالی برای تسلا کویل

سلام مجدد.ببخشید یه سوال.اگه چند تا ترانس مهتابی رو موازی کنیم ، قدرت این تسلا کویل بیشتر می شه؟و اینکه هر چی وات ترانس بیشتر باشه ، قدرتش بیشتر می شه؟
    خیلی خیلی ممنون از زحماتتون
    جدیدترین ویرایش توسط Mr.Rubike; ۱۳:۰۷ ۱۴۰۰/۰۸/۲۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mr.Rubike نمایش پست ها
      سلام مجدد.ببخشید یه سوال.اگه چند تا ترانس مهتابی رو موازی کنیم ، قدرت این تسلا کویل بیشتر می شه؟و اینکه هر چی وات ترانس بیشتر باشه ، قدرتش بیشتر می شه؟
      خیلی خیلی ممنون از زحماتتون
      در شرایط عادی،بهترین جواب رو ترانس 40 تا 80 وات میده.
      در صورتی که ماسفت و کویل قوی نباشن،تقویت ترانس فایده نداره. و حتی
      باعث سوختن ماسفت هم میشه.
      چند تا مدار دیگه هم با این قدرت دارم و در صورتی که وقت شد،انشا الله اونها رو هم قرار
      میدم

دیدگاه

سلام.واقعا ممنونم از پاسخ ها و زحماتتون.چند تا سوال باز داشتم.
        1)کار دیود TVS اینجا چیه؟
        2)کار ترانس مهتابی اینجا چیه؟
        3)من قبلا یه تاپیک دیگه زده بودم تحت عنوان "ترکیدن ترانزیستور tip41c".(تسلاکویل رو با ترانزیستور tip41c ساخت بودم)اونجا شما گفته بودید که مقاومتی که به بیس ترانزیستور می خوره اسمش هست مقاومت بایاس ترانزیستور.اینجا به مقاومتی که به گیت ماسفت می خوره چی می گن؟اصلا کارش چیه این مقاومت؟
        4)شما گفته بودبد با آزمون و خطا می شه از این مدار آرک هایی به اندازه 30 سانت گرفت و گفتید چون من سیم پیچم رو دور لوله 5 سانت پیچیدم ، قدرت آرک پایین میاد.خیلی پایین میاد؟من کلا از مدار هایی که سیم پیچ ثانویشون کوچیک و کم دورن(مثل عکس زیر)خیلی خوشم میاد.(ولی اگه خیلی قدرت آرک پایین بیاد ، دور همون لوله قطر 5 سانت سیم پیچم رو می پیچم)سیم پیچ من دور لوله 20 سانت با قطر 5سانت پیچیده شده(با سیم 0.3)آیا با این سیم پیچ هم آرک خوبی می ده ؟اندازه شکل زیر می ده؟

خیلی خیلی ممنون ازتون واقعا
        جدیدترین ویرایش توسط Mr.Rubike; ۰۰:۰۳ ۱۴۰۰/۰۸/۲۶.

دیدگاه

و یه سوال دیگه.من چند تا ویدیوی دیگه که تقریبا مدارشون شبیه شما بود دیدم.فقط علاوه بر ماسفت از یه قطعه دیگه هم استفاده می کردن که من نمی دونم چیه.دیوده؟

و یه سوال دیگه.من تو چند تا جا دیدم واسه این مدار ، از فیوز 1 آمپر،فیوز 2 آمپر یا 3 آمپر استفاده می کنن.کدوم فیوز رو بذارم بهتره؟واقعا دستتون درد نکنه خیلی ممنونم زحماتتون

دیدگاه

سلام خدمت اساتید گرامی.من این تسلا کویل با ترانس مهتابی و ماسفت IRFP460 رو ساختم عالی هم کار می کرد،اما یه بار قسمت فلزی لامپ 12 ولت ماشین رو با یه انبردست گرفتم و زدم به اون سیمی که ارک می ده ، بعد یهو دیدم دستگاه از کار افتاد و دیگه ارک نمی ده.اول فکر کردم که ماسفتم سوخته،یه ماسفت دیگه خریدم گذاشتم جاش دیدم درجا سوخت (وقتی ماسفت رو با مولتی متر تست کردم،دیدم همه پایه هاش به هم راه می ده و مولتی متر بوق می زنه).ماسفت قبلی رو که فکر می کردم سوخته بود رو ب جاش گذاشتم،دیدم اونم سوخت(قبل از جاگذاری ،پایه هاش به هم راه نمی دادن و مولتی متر بوق نمی زد ولی بعد جاگذاری که ماسفت سوخت ، بوق می زد).الان کلا گیج شدم.سر اون سیمی که ارک می ده رو که با فازمتر تست می کنم،برق داره .یعنی ترانس مهتابی سوخته؟نحوه تست ترانس مهتابی اصلا چجوریه؟با اهم متر دو سر ترانس 40 واتم رو اندازه گرفتم،80 اهم بود.ایا مشکلی داره ترانسم؟فیوز که راه می ده و سالمه.ولوم هم سالمه.مقاومت سری شده با ولوم هم سالمه.دیود هم که سالمه.فقط خازن و ترانس و دیود زنر رو شک دارم که سالمن یا نه .نحوه تست دیود زنر چجوریه؟سیم پیچ اولیه ، 6 دور سیم لاکی 1 میلی متره(رو هسته هوا)سیم پیچ ثانویم هم با سیم لاکی 0.3 میلی متر دور لوله سانت و حدود 1000 دوره.لطفا راهنماییم کنید خیلی نیاز دارم دست شما درد نکنه خیلی خیلی ممنون
            جدیدترین ویرایش توسط Mr.Rubike; ۱۳:۴۲ ۱۴۰۰/۰۹/۱۳.

دیدگاه

دوستان کسی نظری نداره؟لطفا کمک کنید خیلی نیاز دارم.

دیدگاه

سلام.واقعا ممنونم از پاسخ ها و زحماتتون.چند تا سوال باز داشتم.
                1)کار دیود TVS اینجا چیه؟
                2)کار ترانس مهتابی اینجا چیه؟
                3)من قبلا یه تاپیک دیگه زده بودم تحت عنوان "ترکیدن ترانزیستور tip41c".(تسلاکویل رو با ترانزیستور tip41c ساخت بودم)اونجا شما گفته بودید که مقاومتی که به بیس ترانزیستور می خوره اسمش هست مقاومت بایاس ترانزیستور.اینجا به مقاومتی که به گیت ماسفت می خوره چی می گن؟اصلا کارش چیه این مقاومت؟
                4)شما گفته بودبد با آزمون و خطا می شه از این مدار آرک هایی به اندازه 30 سانت گرفت و گفتید چون من سیم پیچم رو دور لوله 5 سانت پیچیدم ، قدرت آرک پایین میاد.خیلی پایین میاد؟من کلا از مدار هایی که سیم پیچ ثانویشون کوچیک و کم دورن(مثل عکس زیر)خیلی خوشم میاد.(ولی اگه خیلی قدرت آرک پایین بیاد ، دور همون لوله قطر 5 سانت سیم پیچم رو می پیچم)سیم پیچ من دور لوله 20 سانت با قطر 5سانت پیچیده شده(با سیم 0.3)آیا با این سیم پیچ هم آرک خوبی می ده ؟اندازه شکل زیر می ده؟

خیلی خیلی ممنون ازتون واقعا
                درود،
                شرمنده بابت تاخیر.
                1-دیود TVS از گیت ماسفت حفاظت میکنه،
                درست مثل اون مورد که قبلا گفتم بین پایه
                بیس و امیتر ترانزیستور LED قرار بدین.
                2- نوعی محدود کننده جریان و البته تامین
                کننده ولتاژ بالا لحظه ای.
                3- اینجا هم اسمش مقاومت بایاس هست،
                همون مقاومت بین گیت -سورس ماسفت.
                البته اینجا بهتره بگیم مقاومت پول دان
                (pull down)
                4-بله میشه.
                مدارات با سیم پیچ کوچک معمولا فلای بک لازم
                دارن.
                البته اگر شعله پلاسما لازم دارین هم در خدمتم.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

و یه سوال دیگه.من چند تا ویدیوی دیگه که تقریبا مدارشون شبیه شما بود دیدم.فقط علاوه بر ماسفت از یه قطعه دیگه هم استفاده می کردن که من نمی دونم چیه.دیوده؟

و یه سوال دیگه.من تو چند تا جا دیدم واسه این مدار ، از فیوز 1 آمپر،فیوز 2 آمپر یا 3 آمپر استفاده می کنن.کدوم فیوز رو بذارم بهتره؟واقعا دستتون درد نکنه خیلی ممنونم زحماتتون
                اون قطعه معمولا دیود فست جریان بالا هست.
                هر چقدر آمپر فیوز پایین تر بهتر،
                اول 1 آمپر رو امتحان کنین، در صورت سوختن فیوز
                2 آمپر رو امتحان کنین و...

سلام خدمت اساتید گرامی.من این تسلا کویل با ترانس مهتابی و ماسفت IRFP460 رو ساختم عالی هم کار می کرد،اما یه بار قسمت فلزی لامپ 12 ولت ماشین رو با یه انبردست گرفتم و زدم به اون سیمی که ارک می ده ، بعد یهو دیدم دستگاه از کار افتاد و دیگه ارک نمی ده.اول فکر کردم که ماسفتم سوخته،یه ماسفت دیگه خریدم گذاشتم جاش دیدم درجا سوخت (وقتی ماسفت رو با مولتی متر تست کردم،دیدم همه پایه هاش به هم راه می ده و مولتی متر بوق می زنه).ماسفت قبلی رو که فکر می کردم سوخته بود رو ب جاش گذاشتم،دیدم اونم سوخت(قبل از جاگذاری ،پایه هاش به هم راه نمی دادن و مولتی متر بوق نمی زد ولی بعد جاگذاری که ماسفت سوخت ، بوق می زد).الان کلا گیج شدم.سر اون سیمی که ارک می ده رو که با فازمتر تست می کنم،برق داره .یعنی ترانس مهتابی سوخته؟نحوه تست ترانس مهتابی اصلا چجوریه؟با اهم متر دو سر ترانس 40 واتم رو اندازه گرفتم،80 اهم بود.ایا مشکلی داره ترانسم؟فیوز که راه می ده و سالمه.ولوم هم سالمه.مقاومت سری شده با ولوم هم سالمه.دیود هم که سالمه.فقط خازن و ترانس و دیود زنر رو شک دارم که سالمن یا نه .نحوه تست دیود زنر چجوریه؟سیم پیچ اولیه ، 6 دور سیم لاکی 1 میلی متره(رو هسته هوا)سیم پیچ ثانویم هم با سیم لاکی 0.3 میلی متر دور لوله سانت و حدود 1000 دوره.لطفا راهنماییم کنید خیلی نیاز دارم دست شما درد نکنه خیلی خیلی ممنون
                درود،به نظر میاد
                ترانس سالمه.
                قطعا دیود زنر( یا TVS) سوخته.
                مطمئن بشین سیم پیچ اولیه و ثانویه به هم راه
                نمیدن.
                اینکه قسمت فلزی لامپ رو به کویل زدین، باعث
                برگشت ولتاژ بالا به ماسفت شده.
                ضمنا استفاده از انبر دست معمولی بسیار خطرناکه.
                گاها دیده شده ولتاژ کویل تسلا از چوب 1 متری هم عبور
                کرده!
                چه برسه به یه انبر دست با پوشش پلاستیک نازک!
                یعنی به نوعی خوب شده که ماسفت سوخته در غیر
                اینصورت معلوم نبود زنده بودین.....

مدار تسلا کویل که در عکس بالا قرار دادین
                و گفتین کوچیکه، معمولا با ZVS ساخته میشه
                ( همون مدار کوره القایی) البته اگر مبتدی هستین
                مدارZVS بدرد نمیخوره چون هم بشدت خطرناکه
                هم امکان سوختن قطعات و ترکیدن و... وجود داره.
                مدار بهبود یافته ای که شما ساختین رو هم از یکی از
                آرشیو های قدیمیم به صورت اتفاقی پیدا کردم،
                در صورت لزوم میتونم قرار بدم.
                موفق و پیروز باشید

دیدگاه

سلام.دست شما درد نکنه بابت پاسخهاتون.مثل اینکه فقط شما هستید که به سوالاتم جواب می دید،واقعا ممنونم ازتون.من وقتی دیود زنر رو با مولتی متر تست می کنم،از یه ور راه می ده و از یه و عددی حدود 900 رو به من نشون می ده.اون لامپ 12 ولتم هم وقتی بعد از اون اتفاق همینجوری زدم به اداپتور 12 ولتم(قبلا می زدم به اداپتور راحت روشن می شد)دیدم یه لحظه روشن شد،بعد یه گاز سفید رنگ از توی رشته لامپ در اومد و شیشه لامپ سفید شد بعد دیگه روشن نشد!!ایا اگه فاز و نول رو توی این مدار برعکس بزنیم،بازم ماسفت می سوزه؟الان واقعا ذهنم درگیر شده واقعا نمی دونم مشکلش کجاست.خیلی خیلی ممنون ازتون

فقط بی زحمت اون مدار بهبود یافته رو قرار می دید؟ واقعا دستتون درد نکنه

دیدگاه

سلام.دست شما درد نکنه بابت پاسخهاتون.مثل اینکه فقط شما هستید که به سوالاتم جواب می دید،واقعا ممنونم ازتون.من وقتی دیود زنر رو با مولتی متر تست می کنم،از یه ور راه می ده و از یه و عددی حدود 900 رو به من نشون می ده.اون لامپ 12 ولتم هم وقتی بعد از اون اتفاق همینجوری زدم به اداپتور 12 ولتم(قبلا می زدم به اداپتور راحت روشن می شد)دیدم یه لحظه روشن شد،بعد یه گاز سفید رنگ از توی رشته لامپ در اومد و شیشه لامپ سفید شد بعد دیگه روشن نشد!!ایا اگه فاز و نول رو توی این مدار برعکس بزنیم،بازم ماسفت می سوزه؟الان واقعا ذهنم درگیر شده واقعا نمی دونم مشکلش کجاست.خیلی خیلی ممنون ازتون

فقط بی زحمت اون مدار بهبود یافته رو قرار می دید؟ واقعا دستتون درد نکنه
                    از یه زنر استفاده کردین یا دو تا؟
                    به هر حال زنر رو عوض کنین.
                    احتمالا جرقه های کویل باعث شده شیشه لامپ ترک برداره و گازش خارج بشه.
                    علت اون دود سفید خارج شده از لامپ اکسید شدن رشته لامپ هست.
                    بله جهت فاز و نول هم تا حدودی مهمه،نول به
                    N و فاز به L وصل میشه.
                    چشم مدار بهبود یافته رو قرار میدم.

دیدگاه

از دو تا زنر استفاده کردم.اگه از دیود TVS استفاده کنم،قوی تر می شه؟ مدار من شبیه شکل زیر بود که البته به جای خازن ام کا تی 1 میکروفاراد ،از خازن پلی استر 1 میکرو فاراد 400 ولت و به جای مقاومت 12 کیلو،از مقاومت 49 کیلو استفاده کردم و به جای ولوم 10 کیلو،از ولوم 50 کیلو استفاده کردم و ترانسم هم 40 وات بود و فیوز هم (که این مدار نداره)،2 امپر استفاده کردم.

دیدگاه

از دو تا زنر استفاده کردم.اگه از دیود TVS استفاده کنم،قوی تر می شه؟ مدار من شبیه شکل زیر بود که البته به جای خازن ام کا تی 1 میکروفاراد ،از خازن پلی استر 1 میکرو فاراد 400 ولت و به جای مقاومت 12 کیلو،از مقاومت 49 کیلو استفاده کردم و به جای ولوم 10 کیلو،از ولوم 50 کیلو استفاده کردم و ترانسم هم 40 وات بود و فیوز هم (که این مدار نداره)،2 امپر استفاده کردم.
                        درود،

یه مدار دیگه با تریستور هم داشتم که انشالله اگه بتونم پیدا کنم قرار میدم.

دیدگاه

این مداری که گذاشتید،قدرتش فرقی با مدار قبلی داره؟ مطمـینید این مدار کار می کنه دیگه؟خیلی ممنون و اینکه این مداری که می گید با تریستور هست،قدرتش از این مدار بیشتره؟هر چی مدار قوی تر بهتر.
                          جدیدترین ویرایش توسط Mr.Rubike; ۱۷:۵۰ ۱۴۰۰/۰۹/۱۸.

دیدگاه

این مداری که گذاشتید،قدرتش فرقی با مدار قبلی داره؟ مطمـینید این مدار کار می کنه دیگه؟خیلی ممنون و اینکه این مداری که می گید با تریستور هست،قدرتش از این مدار بیشتره؟هر چی مدار قوی تر بهتر.
                            این مداری که گذاشتید،قدرتش فرقی با مدار قبلی داره؟
                            طبیعتا بله.
                            مطمـینید این مدار کار می کنه دیگه؟
                            چرا کار نکنه عزیز؟
                            اینکه این مداری که می گید با تریستور هست،قدرتش از این مدار بیشتره؟
                            درست یادم نمیاد، ولی مدار کم قدرتی نبود.
                            حقیقتش تو آرشیو( هارد کامپیوتر و دفتر ها) پر از مدارات مختلف هست
                            هر موقع وقت آزاد داشتم اونها رو تست میکنم و تقریبا بیشترشون تست شدن.
                            چند تا مدار hi voltage و تسلا هم بینشون هست که یکی با ترایاک کار میکنه،یکی
                            باتریستور،ماسفت و حتی بعضی ها هم با ترانزیستور معمولی کار میکنن.
                            فقط پیدا کردنش مشکله.

دیدگاه

سلام مجدد خدمت دوستان.ببخشید این مدار زیر برای تسلا کویل عملیه؟کار می کنه؟کلا یکم راجع به half bridge tesla coil بهم بگید.مدار های نیم پل.من توی سایت های خارجی هزار تا از این مدار ها برای تسلا کویل دیدم،ولی همه مدار و قطعاتشون خیلی عجیب و غریب بودن.یه مدار خوب half bridge سراغ ندارین برای تسلا کویل؟ممنون

دیدگاه

سلام مجدد خدمت دوستان.ببخشید این مدار زیر برای تسلا کویل عملیه؟کار می کنه؟کلا یکم راجع به half bridge tesla coil بهم بگید.مدار های نیم پل.من توی سایت های خارجی هزار تا از این مدار ها برای تسلا کویل دیدم،ولی همه مدار و قطعاتشون خیلی عجیب و غریب بودن.یه مدار خوب half bridge سراغ ندارین برای تسلا کویل؟ممنون
                                سلام و درود،
                                بله عملی هست.
                                برای ساخت این نوع مدارات،نیاز به پروگرامر و
                                بلد بودن زبان برنامه نویسی C خواهید بود.
                                این مدار و مدارات هاف بریج تسلا های دیگه
                                به جای اینکه رعد و جرقه پر سر و صدا تولید کنن
                                فقط جرقه های بنفش بی سر و صدا تولید میکنن
                                ( به اصطلاح کرونا! )
                                و برای گوی پلاسما و روشن کردن لامپ خوبه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...