اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اسیلاتور سینوسی با قابلیت تغییر فرکانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت اسیلاتور سینوسی با قابلیت تغییر فرکانس

سلام
    من به اسیلاتور سینوسی که فرکانسش در محدوده 10 تا 100 کیلو هرتز متغیر باشه نیاز دارم. باید به صورت متقارن باشه. دامنه ولتاژ 10 ولت.
    اگر چنین اسیلاتوری ساخته بشه با چه ترانسفورماتوری میشه جریان 2 آمپر رو ایجاد کنم.

پاسخ : ساخت اسیلاتور سینوسی با قابلیت تغییر فرکانس

سلام خیلی راه دارید اما دو تا از ساده ترین و ارزان ترین راه ها :
    1- استفاده از پل وین ( https://en.wikipedia.org/wiki/Wien_bridge_oscillator )
    2- استفاده از یک 555 با یک طبقه فیلتر فعال متغییر در محدوده مورد نظر جهت خروج هارمونیک اول
    رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

درود
      ساده ترین راه استفاده از آی سی AD9833 است که توانایی تولید موج سینوسی - مربعی و مثلثی را داراست تا فرکانس 12 مگاهرتز با دقت 0.04 هرتز ولی قیمت آن بالاست حدود 100 هزار تومان . یا از XR2206 که قیمتی حدود 50 هزار تومان دارد . ولی ارزان ترین راه همان پل وین است . ,ولی خوب ثبات فرکانسی کمتری نسبت به دو مورد بالا دارد.

دیدگاه

سلام
        خیلی ممنون بابت کمک شما
        یه مدار طراحی کردم لطفا شما هم تو نرم افزار غیر از پروتئوس قرار بدید که مطمئن بشم کار میکنه.
        [IMG][/IMG]

و
        [IMG][/IMG]

لطفا در رابطه با افزایش قدرت موج خروجی هم راهنمایی کنید.

دیدگاه

نیازی به شبیه سازی در نرم افزار دیگه نیست، اسیلاتوری که شما قرار دادید کار میکنه و اسمش اسیلاتور شیفت فاز(https://en.wikipedia.org/wiki/Phase-shift_oscillator) هست یا اسیلاتور RC هم بهش میگن که سه تا 60 درجه درست میکنه و... اما مسئله اینه که، از این اسیلاتور برای نیاز به فرکانس ثابت استفاده میشه و برای کاربرد متغییری که شما فرموید با پهنای باند 90 کیلوهرتز با هر دقتی هم زیاد جالب به نظر نمیرسه
          برای افزایش جریان از تقویت کننده کلکتور مشترک ویا دارلینگتون استفاده کنید.
          رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil نمایش پست ها
            نیازی به شبیه سازی در نرم افزار دیگه نیست، اسیلاتوری که شما قرار دادید کار میکنه و اسمش اسیلاتور شیفت فاز(https://en.wikipedia.org/wiki/Phase-shift_oscillator) هست یا اسیلاتور RC هم بهش میگن که سه تا 60 درجه درست میکنه و... اما مسئله اینه که، از این اسیلاتور برای نیاز به فرکانس ثابت استفاده میشه و برای کاربرد متغییری که شما فرموید با پهنای باند 90 کیلوهرتز با هر دقتی هم زیاد جالب به نظر نمیرسه
            برای افزایش جریان از تقویت کننده کلکتور مشترک ویا دارلینگتون استفاده کنید.
            برای اینکه بتونم مدار طراحی شده بالا رو به صورت متغیر داشته باشم چه تغییراتی لازمه(سلف نیاز نباشه)؟ مثلا باید از پتانسیومتر در کجای مدار استفاده بشه.
            برای تقویت هم از تقویت کننده های ترانزیستوری استفاده کردم ولی مشکل اینجاست که شکل موج خروجی دیگه سینوسی نیست.به موج پله ای تبدیل میشه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
            درود
            ساده ترین راه استفاده از آی سی AD9833 است که توانایی تولید موج سینوسی - مربعی و مثلثی را داراست تا فرکانس 12 مگاهرتز با دقت 0.04 هرتز ولی قیمت آن بالاست حدود 100 هزار تومان . یا از XR2206 که قیمتی حدود 50 هزار تومان دارد . ولی ارزان ترین راه همان پل وین است . ,ولی خوب ثبات فرکانسی کمتری نسبت به دو مورد بالا دارد.

سلام
            اگر ممکنه در رابطه با مدار های RC با آپ امپ راهنمایی کنید. من هم تو یه سایت ماژولی رو دیدم که با استفاده spi دو رجیستر داخلش برنامه ریزی میشه و شکل موج های مختلفی در فرکانس مختلف میده. اما در کامنت هاش که خریدارهای قبلی نوشته بودن اشاره شده بود که پایدار نیست وخیلی باید تقویت بشه.
            من میخوام شکل موج بعد از تقویت سینوسی بمونه و حداقل دو آمپر در خروجی داشته باشم.

دیدگاه

درود
              این یکی از مشکلهای بزرگی است که تقریبا تمام ماژولها و مولدهای موج سینوسی با آن روبرو هستند تازه مشکل وقتی بیشتر میشود که این موج تقویت شده زیر بار قرار گیرد (بخصوص موتورها) آنوقت است که اعوجاج آن از شکل موج سینوسی بسیار بیشتر میشود و پای هارمونیکهای آن هم به وسط کشیده میشود برای همین است که UPS هایی که موج سینوسی تولید میکنند چند برابر گرانتر از آنهایی هستند که موج مربعی تولید میکنند . معمولا ژنراتورهای موج سینوسی دیجیتال مشکل اعوجاج بیشتری نسبت نوع آنالوگ آن در زیر بار دارند به هر حال مداراتی که شکل موج ثابت در زیر بار ارائه میدهند مفصل ، پیچیده و گران هستند برای اطلاعات بیشتر باید در نت جستجو نمایید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X