سلام
برای استفاده به عنوان منبع تغذیه. البته فرکانسش رو به صورت متغیر با میکرو طراحی میکنم.
با ماسفت
p -chanel
به راحتی انجام میشه ولی با BJT
سخته
سلام اگر اشتباه نکنم منظور شما ترانزیستور های TIP41 و TIP42 می باشد . این دو ترانزیستور پرکاربرد و جریان خوب هستند که برای پل اچ ازشون استفاده می شود . چون پل اچ باستی یک طرفش NPN و طرف دیگرش PNP باشد . به هر حال شما دوتا PNP می توانید استفاده کنید . طرف روبرو تون NPN هست . سرچ کنید میاره براتون
سلام خدمت اساتید من یک مشکلی در مورد راه انداختن ماسفت دارم میخواهم یک ولتاژ حدود 13 ولت رو روی یک بار که سلفی هم نیست سوییچ کنم و در حدود 6 آمپر هم جریان گذرنده خواهم داشت مشکل الان اینه که وقتی به گیت ماسفت فرمان میدم شانسی عمل میکنه یک بار کامل هادی میشه و در اون حالت ولتاژی روی درین سورس افت نمیکنه و ماسفت هم داغ نمیشه چون تلفات توش پایین میاد ولی یک مواقعی هم کامل هادی نمیشه و حدود 3 ولت افت ولتاژ روی درین سورس داریم که باعث میشه به شدت داغ بشه فرمان رو با OP-AMP دارم میدم به یک ترانزیستور و اونم باعث قطع و وصل ولتاژ روی گیت ماسفت میشه
سلام خدمت اساتید من یک مشکلی در مورد راه انداختن ماسفت دارم میخواهم یک ولتاژ حدود 13 ولت رو روی یک بار که سلفی هم نیست سوییچ کنم و در حدود 6 آمپر هم جریان گذرنده خواهم داشت مشکل الان اینه که وقتی به گیت ماسفت فرمان میدم شانسی عمل میکنه یک بار کامل هادی میشه و در اون حالت ولتاژی روی درین سورس افت نمیکنه و ماسفت هم داغ نمیشه چون تلفات توش پایین میاد ولی یک مواقعی هم کامل هادی نمیشه و حدود 3 ولت افت ولتاژ روی درین سورس داریم که باعث میشه به شدت داغ بشه فرمان رو با OP-AMP دارم میدم به یک ترانزیستور و اونم باعث قطع و وصل ولتاژ روی گیت ماسفت میشه
با سلام و احترام
اون ترانزیستور و مقاومت روی کلکتورش رو بردارید و خروجی اپ امپ رو با مقاومت بزنید به گیت ماسفت. جای ورودیهای امپ امپ رو هم برعکس کنید.
موفق باشید.
سلام استاد عزیز ضمن تشکر از وقتی که گذاشتین و برسی کردین ، اگر اون کار رو انجام بدم مدارم برعکس عمل میکنه و وقتی خروجی OP-AMP فعال میشه یعنی سویینگ به شمت VCC ماسفت من روشن میشه در واقع میخواهم وقتی فرمان از OP-AMP صادر شد ماسفت خاموش بشه
سلام استاد عزیز ضمن تشکر از وقتی که گذاشتین و برسی کردین ، اگر اون کار رو انجام بدم مدارم برعکس عمل میکنه و وقتی خروجی OP-AMP فعال میشه یعنی سویینگ به شمت VCC ماسفت من روشن میشه در واقع میخواهم وقتی فرمان از OP-AMP صادر شد ماسفت خاموش بشه
با سلام مجدد
برای اینکه عملکرد برعکس نشه براتون نوشتم که جای ورودیهای آپ امپ رو برعکس کنید.
موفق باشید.
با bjt این مدار رو بستم خیلی زود داغ میشهو ضعیفه . ماسفت بهتر هست
درود،
مطمئنا از ترانزیستور با بهره پایین یا با تحمل جریان
پایین استفاده کردین.
اگر مشکل از بهره باشه با تغییر مقدار مقاومت
های متصل به بیس ترانزیستور های PNP
مشکل حل خواهد شد.
موفق و پیروز باشید.
درود،
مطمئنا از ترانزیستور با بهره پایین یا با تحمل جریان
پایین استفاده کردین.
اگر مشکل از بهره باشه با تغییر مقدار مقاومت
های متصل به بیس ترانزیستور های PNP
مشکل حل خواهد شد.
موفق و پیروز باشید.
افرین احسنت اره کاملا علمی و درست می فرمایید . با تغییر مقاومت اون اوکی میشه . منم ترانزیستور هام با جریان خیلی پایین بودن در حد 50 ، 100 میلی
سلام اگر اشتباه نکنم منظور شما ترانزیستور های TIP41 و TIP42 می باشد . این دو ترانزیستور پرکاربرد و جریان خوب هستند که برای پل اچ ازشون استفاده می شود . چون پل اچ باستی یک طرفش NPN و طرف دیگرش PNP باشد . به هر حال شما دوتا PNP می توانید استفاده کنید . طرف روبرو تون NPN هست . سرچ کنید میاره براتون
سلام
من مدار رو ساختم. با استفاده از میکرو یه موج تولید میکنم به بیس دو عدد bc547 ویک عدد گیت نات 74hc14 تزریق میکنم.خروجی گیت نات هم به دو عدد bc547 دیگه وصله. ولتاژ کلکتور - امیتر در حالت قطع 23 ولت هست.
بنا براین ازچهار عدد bc547 در هنگام یک شدن موج میکرو دو تا روشن و دو تا خاموش است.
ماسفتN-chanel زمانی که ولتاژ مثبت(مثلا 10ولت) در گیت باشد جریان را عبور می دهد و اگر صفر باشد جریان عبور نمی دهد. ماسفت P-chanel زمانی که صفر ولت درگیت داشته باشد جریان را عبور می دهد و زمانی که ولتاژ مثبت(مثلا 10ولت )در گیت باشد جریان عبور نمی دهد.
از ولتاژ کلکتور چهار bc547 برای روشن و خاموش کرد ماسفت ها استفاده می شود.البته با استفاده از مقاومت .
پل H من از دو عدد ماسفت P-chanel به شماره irf4905 که سورس این دو به +12 ولت وصل شده و درین هر کدام به تنهایی به دو عدد ماسفت N-chanel به شماره irf3205 متصل شده.سورس هر دو ماسفت 3205 به زمین اصال دارد.
حد فاصل این دو نوع ماسفت مقاومت بار قرار میگیره.
الان هم داره کار میکنه. چون طراحی مدار سخت بود فقط توضیح دادم.
دیدگاه