با سلام و وقت بخیر، امروز درحال بررسی بتا یک ترانزیستور با نام tip42 بودم که یک نوع ترانزیستور مثبت هست اما مشکل اینجاس که دیتاشیت گفته مینیمم حالت 30 و ماکزیمم حالت بتا 75 است، من با ارسال یک میلی امپر در کلکتور 180 میلی امپر دریافت کردم که این یعنی hfe این ترانزیستور 180 بوده و حال برای بار دوم با اعمال 5 میلی امپر به پایه بیس در کلکتور 800 میلی امپر دریافت کردم که یعنی hfe این ترانزیستور 160 میباشد و این تلورانس قابل قبول است اما با ارسال 50 میلی امپر به پایه بیس در کلکتور 3 امپر دریافت کردم که این یعنی بتای 60 برابری که این اعداد بسیار عجیب هستند، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
این موضوع از این نظر اهمیت داره که برای مثال چطوری میشه از دیتاشیت تشخیص داد که بتا ترانزیستور دقیقا چه میزان هست چرا که برای طراحی یک تقگیت کننده کلاس a نیاز داریم تا درحالت اکتیو ترانزیستور را بایاس کنیم و این موضوع وابسته با دانستن بتا ترانزیستور هست تا تشخیص دهیم با چه میزان جریان در پایه بیس میتوان ترانزیستور را بین حالت خاموش و اشباع گیر انداخت و سپس با قانون اهم مقاومت های مربوطه را تنظسم کنیم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
این موضوع از این نظر اهمیت داره که برای مثال چطوری میشه از دیتاشیت تشخیص داد که بتا ترانزیستور دقیقا چه میزان هست چرا که برای طراحی یک تقگیت کننده کلاس a نیاز داریم تا درحالت اکتیو ترانزیستور را بایاس کنیم و این موضوع وابسته با دانستن بتا ترانزیستور هست تا تشخیص دهیم با چه میزان جریان در پایه بیس میتوان ترانزیستور را بین حالت خاموش و اشباع گیر انداخت و سپس با قانون اهم مقاومت های مربوطه را تنظسم کنیم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
دیدگاه