اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کاربرد دیود در مدار فوق و رفع نویز مدار ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کاربرد دیود در مدار فوق و رفع نویز مدار ؟

سلام وقت بخیر
    در مدار زیر اگر به شکل مدار دقت کنید کاربرد مدار مشخص است اما یک مشکل و یک سوال در مدار وجود داره اول اینکه کاربرد این دیود در خروجی آپ امپ چی هست ؟ چون در بعضی مراجع گفته شده سرعت سوئیچ را بالا می برد چگونه ؟ آیا درست است ؟
    دوم اینکه من مدار زیر را عملی بستم وقتی دستم را نزدیک بیس ترانزیستور نقطعه A می برم ترانزیستور سوئیچ می شود و عمل می کند علت آ ن نویز است درسته چطور آن را رفع کنم ؟
    لازم به ذکر است تغذیه رله و حتی تغذیه آ پامپ کاملا رگوله شده و صاف هستند و از خازن های 100 نانو هم در تغذیه آنها استفاده کردم ، البته در آپ امپ فوق چون به عنوان مقایسه کننده استفاده می کنم از فیدبک مثبت استفاده کردم که البته در شکل نکشیدم .
    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

پاسخ : کاربرد دیود در مدار فوق و رفع نویز مدار ؟

این دیود هیچ کاربردی در خروجی این مدار نداره بغیر از اینکه باعث میشه بیس ترانزیستور در ولتاژهای بالاتر از خروجی اپ امپ ایزوله یا های امپدانس بشه که یکی از اثراتش همون موردیه که تجربه کردید .
    ولتاژ القایی بدن ( نویز نیست نول برق شهره که بسته به امپدانس تا نزدیک ۱۰۰ ولت هم میرسه ) بیس ترانزیستور رو بایاس میکنه و ترانزیستور ناخواسته سوییچ میکنه ( قدیمها بهش میگفتن فینگر تاچ )

یا باید دیود رو حذف کنید که ولتاژ بیس پیرو خروجی اپ امپ باشه ( مقاومت سری با بیس جریان رو محدود میکنه که فکر میکنم علامت کیلو رو جا انداختید )
    یا مقاومت پول دان چند کیلو اهمی بین بیس و امیتر قرار بدید که بیس با جریانهای پایین و گذرا تحریک نشه .

پ.ن
    توی شماتیک اتون دیود هرزگرد روی رله وجود نداره اگر در مدار اصلی هرزگرد یا اسنابر ندارید در آینده حتما به ترانزیستور آسیب میزنه
    جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۰۲:۰۰ ۱۴۰۱/۰۵/۲۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها
      این دیود هیچ کاربردی در خروجی این مدار نداره بغیر از اینکه باعث میشه بیس ترانزیستور در ولتاژهای بالاتر از خروجی اپ امپ ایزوله یا های امپدانس بشه که یکی از اثراتش همون موردیه که تجربه کردید .
      ولتاژ القایی بدن ( نویز نیست نول برق شهره که بسته به امپدانس تا نزدیک ۱۰۰ ولت هم میرسه ) بیس ترانزیستور رو بایاس میکنه و ترانزیستور ناخواسته سوییچ میکنه ( قدیمها بهش میگفتن فینگر تاچ )

یا باید دیود رو حذف کنید که ولتاژ بیس پیرو خروجی اپ امپ باشه ( مقاومت سری با بیس جریان رو محدود میکنه که فکر میکنم علامت کیلو رو جا انداختید )
      یا مقاومت پول دان چند کیلو اهمی بین بیس و امیتر قرار بدید که بیس با جریانهای پایین و گذرا تحریک نشه .

پ.ن
      توی شماتیک اتون دیود هرزگرد روی رله وجود نداره اگر در مدار اصلی هرزگرد یا اسنابر ندارید در آینده حتما به ترانزیستور آسیب میزنه
      مهندس جان توضیح مورد اول را متوجه نشدم ! ایزوله یا های امپدانس شدن بیس میشه توضیح بدهید ممنون
      خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

توضیحاتم فکر میکنم واضح بود ...

وقتی خروجی اپ امپ مثلا ۰.۳ ولته اگر به بیس ترانزیستور ( یا کاتد دیود قبل از مقاومت سری با بیس ترانزیستور ولتاژ مثلا ۵ ولتی اعمال کنید چه اتفاقی میفته ؟ )

بیس ترانزیستور نسبت به خروجی اپ امپ ایزوله یا های امپدانسه ، یعنی دیود اجازه نمیده ولتاژ بالای کاتد با خروجی اپ امپ مرتبط باشه .
        در مدارات مختلف وقتی میخوایم چند خروجی رو نسبت بهم ایزوله کنیم یکی از روشهاش استفاده از دیوده .
        در بایاس مستقیم مدار مد نظرت از طریق هدایت دیود تغذیه میشه .
        در بایاس معکوس ( وقتی یکی یا چند تا از خروجی ها صفره یدونه اش یکه ) خروجی ۱ یکدونه از پورتها روی بقیه بدلیل وجود همون دیود هیچ اثری نمیگذاره .
        از نظر ریاضی این پورتها or میشن .

ولتاژ القایی بدن شما نقش یکی از اون پورتهای خروجی رو برای بیس ترانزیستور داره .
        چه خروجی اپ امپ ۱ بشه ( بالای ۱.۵ ولت باشه ) چه ولتاژ القایی بیس بالای ۰.۷ ولت باشه در هر دو صورت ترانزیستور بایاس میشه و رله رو میبنده

دیگه ساده تر از این نمیشه توضیح داد

دیدگاه

ممنون از پاسخگویی شما اما قرار نیست به پایه بیس ولتاژی اعمال شود ! که دیود سبب ایزوله شدن بیس از خروجی آپ امپ شود ،حتی اگر نویز یا ولتاژ القایی باشه ولتاژی خیلی بالاتر از ۵۰ ولت داره .بازهم ممنون مهندس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
            ممنون از پاسخگویی شما اما قرار نیست به پایه بیس ولتاژی اعمال شود ! که دیود سبب ایزوله شدن بیس از خروجی آپ امپ شود ،حتی اگر نویز یا ولتاژ القایی باشه ولتاژی خیلی بالاتر از ۵۰ ولت داره .بازهم ممنون مهندس
            عجب !
            شما سوال میکنی چرا وقتی دستم رو نزدیک ترانزیسور میبرم سوییچ وصل میشه ...
            در عین حال پرسیدی نقش دیود در این مدار چیه ...
            بعد پرسیدی چطور نویز احتمالی رو رفع کنم ...
            بعد میگی قرار نیست به بیس ولتاژی اعمال بشه ؟!
            خوب طبق توضیحات خودتون به بیس ولتاژ اعمال شده ، مدار هم ناخواسته وصل شده .
            احتمالا میتونید یه برچسب هشدار کنار مدار بچسونید روش بنویسید بدلیل اینکه قرار نبوده ولتاژی به بیس اعمال بشه از نزدیک کردن بدن یا هر جسم خارجی به مدار جدا خودداری کنید .

یا میتونید همینطور که توضیح داده شد این دیود رو حذف کنید ، همه مشکلات خودبخود درست میشن .
            موفق باشید
            جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۰۱:۳۵ ۱۴۰۱/۰۵/۲۳.

دیدگاه

خیر مهندس جان ، با توجه به توضیحاتی که دادید من فکر کردم وقتی میگید ولتاژی به بیس اعمال میشه چیزی غیر از نویز و ولتاژ القایی است ، بعد تعجب کردم ! ، منظورم هم این بود که دیود نمی تواند ولتاژهای خیلی بالا را ایزوله یا های امپدانس کند مثل الان که دیود وجود داره و دست به بیس مس زنیم و رله عمل میکنه .

دیدگاه

اوکی اشتباه برداشت از من بود .عذر میخوام
                ( هر چند کماکان بیس ترانزیستور رو این شکلی های امپدانس گذاشتن اشتباهه با منابع خارجی الکترومغناطیسی ممکنه مدار ناخواسته سوییچ کنه . اون دیود رو حذف کنید یا امپدانس ورودی ترانزیستور رو با یک مقاومت مشخص پول دان کنید )

فقط اشتباه نشه صرفنظر از ولتاژ القایی که چند ده تا بعضا نزدیک ۱۰۰ ولت هم میره وقتی شما دستت رو به بیس نیمه هادی مثل ترانزیستور در مدار فوق نزدیک میکنی ولتاژ بیس ترانزیستور به حدود ۰.۷ ولت که رسید ولتاژ در همین حدود محدود میشه ( نیمه هادی به حالت بایاس شده در میاد ولتاژ از آستانه هدایت بالاتر نمیره )
                ترانزیستورها در شرایط فوق قضیه محدود به هدایت الکتریکی بدن میشه( که امپدانس رنج چند صد کیلو تا چند مگا اهم داریم ) .
                این جریان کوچک میکرو آمپری بسته به بتای ترانزیستور باعث ایجاد چند صد برابرش جریان در کلکتور میشه که رله شما رو وصل میکنه .

همین ولتاژ القایی بدن و فرکانس ۵۰ هرتز رو در مدارات تقویت کننده صوتی به اسم هوم متعارف میشناسن .

اینجا چون نیمه هادی ها ترانزیستور و دیود هستن ( دیود هم جریان نشتی در بایاس معکوس داره ) اتفاق خاصی براشون نمیفته .
                اگر قطعه FET و زیر مجموعه هاش ( مثل آی سی های cmos ) باشه و روی گیت پروتکشن نداشته باشه در اثر همین ولتاژ القایی صرفنظر از اینکه روی مدار نصب باشه یا نباشه میسوزه .
                در آی سی های سیموس قدیمی و ترانزیستور و اپ امپهای fet امروزی این مشکل رو داشتیم و داریم .

آی سی های جدیدتر روی پایه ها دیودهای پروتکشن دارن ، ولی در هر صورت در جریان باشید که بعضی قطعات هنوزم هستن که با همین ولتاژ القایی بدن بجای ایجاد نویز یا وصل شدن سوییچ اگر لمس بشن اگر امپدانس ورودی بالا باشه ممکنه به سادگی بسوزن .
                ( این موضوع مجزای از esd و تخلیه الکترواستاتیکه )
                جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۱۲:۲۳ ۱۴۰۱/۰۵/۲۳.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X