سلام بر دوستان ببخشید من قصد دارم میزان مات بودن یک شیشه را در قسمت های مختلف توسط دیود مادون قرمز اندازه گیری کنم. فرض کنید شیشه ای داریم که در بعضی قسمت ها بسیار مات و در بعضی دیگر قسمت ها خیلی شفاف است. میخواهم میزان مات بودن را با قرار دادن دو سنسور فرستنده گیرنده مادون قرمز در بسیاری از نقاط شیشه اندازه گیری کنم. آیا این کار شدنی است؟؟ اگر امکان دارد راهنمایی بفرماید
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
تشخیص میزان مات بودن شیشه با کمک مادون قرمز
Collapse
X
-
پاسخ : تشخیص میزان مات بودن شیشه با کمک مادون قرمز
نوشته اصلی توسط mehrannohtanipour نمایش پست هاسلام بر دوستان ببخشید من قصد دارم میزان مات بودن یک شیشه را در قسمت های مختلف توسط دیود مادون قرمز اندازه گیری کنم. فرض کنید شیشه ای داریم که در بعضی قسمت ها بسیار مات و در بعضی دیگر قسمت ها خیلی شفاف است. میخواهم میزان مات بودن را با قرار دادن دو سنسور فرستنده گیرنده مادون قرمز در بسیاری از نقاط شیشه اندازه گیری کنم. آیا این کار شدنی است؟؟ اگر امکان دارد راهنمایی بفرماید
اول باید مات بودن شیشه تعریف بشه ... منظور از مات بودن کدر بودن شیشه است ؟ یعنی درصدی که نور را کاهش میده ؟ .... بعد این کار را باید در طیف مرئی انجام بدهید چون هر شیشه ای نسبت به طول موج مشخص پاسخ مخصوص به خودش را داره و فکر نمیکنم اصلا مادون قرمز به درد شما بخوره ... اگر رنگ خاصی مورد نظر نباشه احتمالا نور سفید ( که ترکیب تقریبا تمام طول موجهای مرئی میباشد ) بهترین گزینه است ...
از نظر تئوری میتوانید یک LED سفید را با منبع جریان راه اندازی کنید ( برای اطمینان از ثابت بودن مقدار نور آن ) و در طرف دیگر فتو دیود با طیف گسترده را برای اندازه گیری شدت نور مورد استفاده قرار دهید ....برای خروحی میتوان از یک تقویت کننده آنالوگ و عقریه و یا میکرو و LCD استفاده نمایید ...مبحث نور سنج را جستجو کنید
این روش ساده ترین روش اندازه گیری مقدار نور میباشد و البته استاندارد نبوده و قاعدتا قابلیت کالیبره کردن و .... آآن بسیار محدود میباشد
-
نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست هادوست گرامی
اول باید مات بودن شیشه تعریف بشه ... منظور از مات بودن کدر بودن شیشه است ؟ یعنی درصدی که نور را کاهش میده ؟ .... بعد این کار را باید در طیف مرئی انجام بدهید چون هر شیشه ای نسبت به طول موج مشخص پاسخ مخصوص به خودش را داره و فکر نمیکنم اصلا مادون قرمز به درد شما بخوره ... اگر رنگ خاصی مورد نظر نباشه احتمالا نور سفید ( که ترکیب تقریبا تمام طول موجهای مرئی میباشد ) بهترین گزینه است ...
از نظر تئوری میتوانید یک LED سفید را با منبع جریان راه اندازی کنید ( برای اطمینان از ثابت بودن مقدار نور آن ) و در طرف دیگر فتو دیود با طیف گسترده را برای اندازه گیری شدت نور مورد استفاده قرار دهید ....برای خروحی میتوان از یک تقویت کننده آنالوگ و عقریه و یا میکرو و LCD استفاده نمایید ...مبحث نور سنج را جستجو کنید
این روش ساده ترین روش اندازه گیری مقدار نور میباشد و البته استاندارد نبوده و قاعدتا قابلیت کالیبره کردن و .... آآن بسیار محدود میباشد
سلام. بله. اگر دقیق بخوام توضیح بدم من روی یک شیشه باریک مثل خطکش به طول 30 سانتی متر میخواهم میزان کدر بودن را تعیین کنم. البته شیشه مورد نظر در بعضی نقاط کم کم کم کدر و به رنگ سیاه متمایل میشود. اگر از فتوسل استفاده کنم تحت تاثیر نور محیط است و نمیشه درست استفاده کرد. برای همین پیشنهاد دیود فرستنده و گیرنده مادون قرمز دارم. نظر شما چیست؟؟؟
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط mehrannohtanipour نمایش پست هاسلام. بله. اگر دقیق بخوام توضیح بدم من روی یک شیشه باریک مثل خطکش به طول 30 سانتی متر میخواهم میزان کدر بودن را تعیین کنم. البته شیشه مورد نظر در بعضی نقاط کم کم کم کدر و به رنگ سیاه متمایل میشود. اگر از فتوسل استفاده کنم تحت تاثیر نور محیط است و نمیشه درست استفاده کرد. برای همین پیشنهاد دیود فرستنده و گیرنده مادون قرمز دارم. نظر شما چیست؟؟؟
صزفنظر از اینکه در محیط تشعشع مادون قرمز هم وجود داره ( دستگاههای مشابه از فیلترهای با پهنای باند باریک که سیاه به نظر میرسند استفاده میکنند ) در اصل آزمایش باید در تاریکی یا جعبه در بسته صورت بگیره ... دقت کنید که پیدا کردن عنصر حساس نسبت به شدت نور که پاسخ خطی داشته باشه کار راحتی نیست و اگر ممکن نباشه باید حتما از میکرو استفاده بشود که کد نویسی برای تابع نرمالیز کننده چندان ساده نمیباشد ...
روی هم رفته دستگاههای اندازه گیری و آزمایشگاهی از قطعات با کیفیت خاص و تکنولوژی مخصوص به خود استفاده میکنند که دسترسی به آنها آن هم در بازار ایران اگر ناممکن نباشد بسیار دشوار است ... میتوانید از یک دستگاه آماده نورسنج که جزء لوازم استاندارد عکاسی حرفه ای میباشد استفاده فرماییدجدیدترین ویرایش توسط emitor; ۱۷:۳۰ ۱۴۰۲/۰۱/۱۰.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط mehrannohtanipour نمایش پست هاسلام بر دوستان ببخشید من قصد دارم میزان مات بودن یک شیشه را در قسمت های مختلف توسط دیود مادون قرمز اندازه گیری کنم. فرض کنید شیشه ای داریم که در بعضی قسمت ها بسیار مات و در بعضی دیگر قسمت ها خیلی شفاف است. میخواهم میزان مات بودن را با قرار دادن دو سنسور فرستنده گیرنده مادون قرمز در بسیاری از نقاط شیشه اندازه گیری کنم. آیا این کار شدنی است؟؟ اگر امکان دارد راهنمایی بفرماید
ابزارهای آماده و کالیبره شده با مجموع مدارات پیش نیاز برای کاربرد در حوزه های دیگه موجودن ( که اجراش به صورت قطعات گسسته اگر نگیم غیر ممکن ، حداقل بسیار مشکل و هزینه بر هست )
در صورتیکه شناخت عمومی و پیش نیازهای حوزه های مد نظر رو داشته باشید میتونید از تجهیزات اپتیکی پزشکی مثل پالس اوکسی متر با انجام کالیبراسیون برای انطباق نتایج با کاربرد مد نظرتون استفاده کنید ( سوای شناخت کلی حداقل پیش نیاز یک ابزار مرجع اپتیکی در اسپکترومهای مد نظره ) .
در هر صورت سنسورهای فوق در دو طیف near infrared طیف ۸۷۰ نانومتر و طیف مرئی قرمز ۶۶۰ نانومتر بعنوان منبع انتشار و آشکارساز یکپارچه با complete front end adc و قابلیت حذف بک گرند محیطی و lna و غیره اونقدر دقت دارن که بشه بازتاب سمپل با رزولوشن موثر ۱۲ تا ۱۴ بیت ازشون گرفت .
از نظر مشخصات و قیمت چیزی که در بازار ایران برای شروع راحت پیدا بشه و حداقل مشکل تامین آتی نداره سنسور rm30100 محصول ماکسیم هست که به شکل ماژول با قیمت معقول در بازار موجوده .
لینک :
اگر تونستید با این سنسور ابزار مد نظرتون رو اجرایی کنید برای دقتهای بهتر سنسورهای رده بالاتر باز موجوده که میشه بعدا که کلیات سیستم دستتون اومد با اون سنسورها ادامه بدین .جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۲۲:۵۸ ۱۴۰۲/۰۱/۱۱.
دیدگاه
دیدگاه