اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تایمر تاخیر در قطع حساس به لبه بالا رونده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تایمر تاخیر در قطع حساس به لبه بالا رونده

درود بر مهندسین گرامی
    من در خروجی مدار یک موتور 12 ولت دی سی دارم که با رله کنترل میشه از اونجایی که خرابی احتمالی رله و چسبیدن تیغه ها ممکنه پیش بیاد (قبلا پیش اومده) و باعث خسارت زیاد بشه میخواستم یه تایمر بزارم سر راهش که وقتی ولتاز برای روشن شدن موتور اومد همزمان یک تایمر هم شروع به شمارش کنه و بعد از مثلا 3 ثانیه مسیر رو قطع کنه و ترجیحا با میکرو هم نباشه چند مدل تاخیر در قطع تست کردم ولی شروع شمارششون با لبه پایین روندس یعنی بعد از قطع جریان تازه تایمر یه زمانی میشماره بعد قطع میکنه حالا اگه مشکلی پیش بیاد و جریان ادامه دار بشه عملا تایمر تو مدار نمیاد
    یه تایمر مثل S-PEXT در زیمنس
    با مردم همون جوری رفتار کن که دوست داری باهات رفتار کنن

پاسخ : تایمر تاخیر در قطع حساس به لبه بالا رونده

نوشته اصلی توسط galaxyking نمایش پست ها
    درود بر مهندسین گرامی
    من در خروجی مدار یک موتور 12 ولت دی سی دارم که با رله کنترل میشه از اونجایی که خرابی احتمالی رله و چسبیدن تیغه ها ممکنه پیش بیاد (قبلا پیش اومده) و باعث خسارت زیاد بشه میخواستم یه تایمر بزارم سر راهش که وقتی ولتاز برای روشن شدن موتور اومد همزمان یک تایمر هم شروع به شمارش کنه و بعد از مثلا 3 ثانیه مسیر رو قطع کنه و ترجیحا با میکرو هم نباشه چند مدل تاخیر در قطع تست کردم ولی شروع شمارششون با لبه پایین روندس یعنی بعد از قطع جریان تازه تایمر یه زمانی میشماره بعد قطع میکنه حالا اگه مشکلی پیش بیاد و جریان ادامه دار بشه عملا تایمر تو مدار نمیاد
    یه تایمر مثل S-PEXT در زیمنس
    با سلام و احترام
    دوست عزیز سوالتان کمی نامفهوم است. اینکه "وقتی ولتاژ برای روشن شدن موتور اومد همزمان یک تایمر هم شروع به شمارش کنه و بعد از مثلا 3 ثانیه مسیر را قطع کنه" چه مفهومی دارد و کاربرد آن چه خواهد بود؟
    تعریف تایمر تاخیر در قطع به اینصورت است که وقتی ورودی تایمر، یک دیجیتال میشود خروجی آن هم یک میشود. حال اگر ورودی صفر شد و برای مدت تعریف شده به عنوان زمان تایمر صفر باقی ماند در آن صورت خروجی نیز صفر خواهد شد. بنابراین کاملا طبیعی است که شروع شمارش تایمر با لبه پایین رونده باشد.
    شما در صورتیکه دلیل استفاده از تایمر را بهتر توضیح دهید راحتتر میتوان راه حلی برای مشکل پیدا کرد.
    موفق باشید.

دیدگاه

ممنونم از پاسختون بله سعی میکنم واضح تر توضیح بدم
      ببینید من میخوام وقتی پالس کنترل اومد با لبه بالا رونده پالس تایمر هم شروع به شمارش کنه و بعد از مدت زمان تنظیم شده تایمر مثلا یک رله روشن کنه
      حالا اگه مدت زمان یک بودن پالس کنترل بیشتر یا کمتر از زمان تایمر بود مهم نیست مهم اینه که تایمر با لبه بالا رونده پالس شروع به شمارش کنه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

من این نوع تایمر رو در برنامه نویسی پیال سی های زیمنس با عنوان s-PEXT استفاده میکردم ولی برای ساخت اون با یه آی سی مثلا 555 نتونستم راه اندازی کنم چون تایمرهایی که تو اینترنت دیدم همه با لبه پایین رونده فعال میشدن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط galaxyking نمایش پست ها
        ممنونم از پاسختون بله سعی میکنم واضح تر توضیح بدم
        ببینید من میخوام وقتی پالس کنترل اومد با لبه بالا رونده پالس تایمر هم شروع به شمارش کنه و بعد از مدت زمان تنظیم شده تایمر مثلا یک رله روشن کنه
        حالا اگه مدت زمان یک بودن پالس کنترل بیشتر یا کمتر از زمان تایمر بود مهم نیست مهم اینه که تایمر با لبه بالا رونده پالس شروع به شمارش کنه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

من این نوع تایمر رو در برنامه نویسی پیال سی های زیمنس با عنوان s-PEXT استفاده میکردم ولی برای ساخت اون با یه آی سی مثلا 555 نتونستم راه اندازی کنم چون تایمرهایی که تو اینترنت دیدم همه با لبه پایین رونده فعال میشدن
        با سلام مجدد
        دوست عزیز این مفهوم مورد نظر شما اسمش On-Delay Timer هست به معنی تاخیر در وصل, فقط موردی که با تعریف شما نمیخونه اینه که در تایمر تاخیر در وصل, تایمر با لبه شروع میکنه ولی برای اینکه خروجی یک بشه لازمه که حتما تا مدتی که به عنوان زمان تایمر تنظیم شده, ورودی تایمر یک باقی بماند. اگر قبل از سپری شدن زمان لازم ورودی صفر شود تایمر ریست خواهد شد و منتظر پالس بالارونده بعدی باقی می ماند. پس از یک شدن خروجی نیز هر گاه ورودی صفر شود, خروجی صفر خواهد شد.
        برای اجرا میتوانید از ثابت زمانی یک مقاومت و خازن سری استفاده کنید و ولتاژ خازن را با مقداری ثابت مقایسه کنید و وقتی بالاتر رفت خروجی را فعال کنید. با تغییر مقدار مقاومت و / یا خازن هم میتوانید زمان مورد نظرتان را تنظیم کنید.
        موفق باشید.

دیدگاه

ممنونم از راهنماییتون بله من اشتباه گفتم چون قرار بود همون مسیر تغذیه مدار تایمر رو قطع کنم این اشتباهو کردم البته با توضیحی که دادید حل شد و همون مدار تاخیر در وصل کارمو راه انداخت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X