اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{پروژه} تن کنترل 3 باند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

{پروژه} تن کنترل 3 باند

درود...
    چند وقت پیش بنده اقدام به ساخت یک آمپلی فایر کردم و ساخته شد و تمام شد.اما صدای آن بسیار معمولی و کم کیفیت بود و مدار یک چیزی کم داشت ...
    بنابراین اقدام به ساخت تن کنترل کردم از چندین مدار استفاده کردم اما صدای آن دلنشین نبود و به دلیل استفاده از آپ آمپ تغذیه دوبل نیاز داشت و نویز پذیری
    بسیار بالا و.... درنتیجه تصمیم گرفتم چندین مدار را باهم تلفیق کنم تا مشکل نویز پذیری و تغذیه دوبل و .... راحل کنم چون درجایی مانند خودرو مانمیتوانیم به آسانی
    برق دوبل تولید کنیم و.... بنابراین مدار های مختلف را تلفیق کردم و با آزمون و خطا به بهترین کیفیت رسیدم!
    اولین مشکل بنده کم کردن صدا توسط مدار های تن کنترل بود که نیاز به یک پیش تقویت کننده داشتیم!! از آپ آمپ ها به دلیل نیاز داشتن به تغذیه دوبل و ....
    و دسترسی سخت به آی سی ها و نبود آی سی های اصل و نویز پذیری بالا و هزار و یک دلیل! استفاده نکردم . بنابراین از ترانزیستور NPN BC547 استفاده کردم!
    برای پیش تقویت کننده از مدار زیر کمک گرفتم!

مداری که قرار دادم رو ساختم اما بیس آن راضی کننده نبود و از همه مهم تر کنترلی در بخش میانی آن نداشتیم!!
    اما پیش تقویت کننده و تریبل خوبی داشت و نویزی نداشت و خوب بود!!
    آمدم اقدام به ساخت مدار زیر کردم:

این مدار را با 4558 ساختم و نیاز به تغذیه دوبل داشت!! و از همه مهم تر بیس آن ضعیف بود !! و از آنجایی که معیار و چالش بنده استفاده از منبع تغذیه تک بود
    این مدار نتوانست بنده را راضی کند!!
    آمدم مدار را با حذف آپ آمپ 4558 و استفاده از پیش تقویت کننده ترانزیستوری تست کردم باز هم نتیجه آن فرقی نکرد!!
    اما تریبل و کنترل میانی آن خوب بود و از این هم برای تریبل و میانی کمک گرفتم...
    میماند بیس که هیچکدام از مدار های بالا بیس راضی کننده ای نداشت!!!
    چندین مدار را از گوگل پیدا کردم و تست کردم زیاد نتیجه ی دلنشینی نداشت...
    اما در انجمن خودمان بررسی کردم و با تاپیک زیر برخوردم!
    https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%D9%88-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%B9/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C/74838-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%BE%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D9%86-%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D 9%88%D8%B1%DB%8C
    بخش بیس را از مدار زیر بهره گرفتم :

این 3 مدار را باهم ترکیب کردم و نتیجه ی بسیار خوب و راضی کننده ای به دست آوردم!!!
    در نتیجه مدار زیر رو طراحی کردم و تست کردم کاملا به نتیجه ی مطلوبی رسیدم!!

مدار بسیار باکیفیت و راضی کننده ای بود و صدای بسیار نرم و زیبایی داشت!!
    مدار با تغذیه تک 12 ولت کار میکند و نویزی ندارد و برای هر آمپلی فایری قابل استفاده است!
    قطعات مدار ارزان و معروف است و از هر فروشگاه الکترونیکی میتوانید تهیه کنید!
    اگر bc547 در دسترس نبود میتوانید از c945 و 2n2222 و bc547 و c1815 و... استفاده کنید!!!
    این مدار را میتوانید روی برد سوراخدار مونتاژ کنید!!
    در کل مدار دست بازی هست و میتوانید هرنوع تغیراتی در آن ایجاد کنید!!
    این مدار مونو است برای استفاده به صورت استریو باید بجای 1 عدد از این مدار 2 عدد باید بسازید و باید بجای استفاده از ولوم تک از ولوم دوبل استفاده کنید!!
    سوالی داشتید بنده در خدمتتان هستم...
    جدیدترین ویرایش توسط parsa bahrami; ۱۱:۵۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۸.
    اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

درود
    ای کاش نقشه مدار آمپلی فایر اصلی را هم ارائه میکردید تا بتوان یک سیستم کامل ساخت. ضمنا نقشه مدار منبع تغذیه را ارائه دهید.
    با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      درود
      ای کاش نقشه مدار آمپلی فایر اصلی را هم ارائه میکردید تا بتوان یک سیستم کامل ساخت. ضمنا نقشه مدار منبع تغذیه را ارائه دهید.
      با تشکر
      درود...
      برای آمپلی فایر از آی سی 7388 و ترانس 12 ولت تک 10 آمپر هسته آهنی استفاده کردم و پل دیود هم شانه ای 15 آمپر استفاده کردم...
      مدار آمپلی فایر را طبق نقشه ی زیر با اندکی تغیر ساختم:

فقط خازن های ورودی c1 وc2 و c3 و c4 را از خازن 470 میکروفاراد الکترولیت استفاده کردم! و بجای خازن c7 از خازن 4700 میکرو 35 ولت و بجای خازن c8 از خازن 100 نانوفاراد پلی استر استفاده کردم...
      به این مدار بلندگوی خوبی وصل بکنید با تن کنترل صدای بسیار خوب و کاملی دارد!!!
      بنده معتقد هستم که منبع تغذیه ترانس هسته آهنی در مدارات آمپلی فایر و تقویت کننده بهتر از سوییچینگ و هسته فریت هستند! (در ترانس های هسته آهنی با فرکانس 50Hz کار میکنند و به راحتی میتوان نویز آن را برطرف نمود و برای آمپلی فایر ها بهتر هستند اما در سوییچینگ نویز فرکانس بالا و .... کار راسخت میکند و چندان مناسب آمپلی فایر نمیباشد..)
      به صورت پروتئوس مدار آمپلی فایر به همراه تغذیه آن را خواهم گذاشت...
      اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

دیدگاه

درود...
        مدار کامل تغذیه + مدار آمپلی فایر+ مدار تن کنترل به صورت استریو به صورت فایل زیر است...

فقط دقت بکنید که بایستی بجای ولوم تک از ولوم دوبل استفاده بکنید...
        برای آی سی TDA7388 و پل دیود شانه ای از هیت سینک مناسب استفاده کنید ...
        در این مدار نیازی به استفاده از هیت سینک برای رگولاتور 7809 نمیباشد...

دیدگاه

درود
          ضمن تبریک سال نو.
          مدار تن کنترل ترانزیستوری که لینکشو قرار دادید رو من برای اولین بار در انجمن قرار دادم. با توجه به اینکه از قطعات کمی استفاده کرده صدای بسیار نرم و با کیفیتی بهتون ارائه میده.
          در نظر داشته باشید اگر بخواهید با اپ امپ ها کار کنید جهت گرفتن بهترین نتیجه نیاز به تغذیه دوبل خواهید داشت و با تغذیه تک نتیجه مطلوبی نخواهید داشت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365 نمایش پست ها
            درود
            ضمن تبریک سال نو.
            مدار تن کنترل ترانزیستوری که لینکشو قرار دادید رو من برای اولین بار در انجمن قرار دادم. با توجه به اینکه از قطعات کمی استفاده کرده صدای بسیار نرم و با کیفیتی بهتون ارائه میده.
            در نظر داشته باشید اگر بخواهید با اپ امپ ها کار کنید جهت گرفتن بهترین نتیجه نیاز به تغذیه دوبل خواهید داشت و با تغذیه تک نتیجه مطلوبی نخواهید داشت.
            درود..
            بنده هم سال نو رو به نوبه ی خودم تبریک می‌گویم...
            بله بنده قسمت bass رو از مدار شما برداشتم و نتوانستم مدار شمارا با ترانزیستور bc547 راه بیندازم... c930 هم نایاب بود.‌‌..
            اما از طراحی مدارتان مشخص است که صدای خوبی دارد...
            بنده هم چند مدار را باهم ترکیب کردم...مثلا پیش تقویت کننده اش را از یک مدار دیگر و تریبل و میدکنترلش را از یک مدار دیگر و کنترل بیس را هم از مدار شما... و به بهترین نتیجه رسیدم و باتوجه به قطعاتی که دارد درحد خودش صدای مطلوبی دارد...
            پیشنهاد میکنم یکبار امتحانش کنید..

دیدگاه

درود....
              از آنجایی که خود بنده عاشق بیس هستم و دوستدار عاشقان بیس! با خودم فکر کردم که در این راستا میتوان کاری کرد و عاشقان بیس را خوشحال کرد تفکراتی انجام دادم...
              چند وقت پیش با خودم فکر میکردم که آیا میتوان این مدار را تقویت کرد و صدایی بهتر از آن گرفت یا قابلیت BASS BOOST به آن اضافه کرد یا خیر کمی فکر کردم و آزمایشاتی انجام دادم.
              در این مداری که تقریبا پارسال قرارش دادم! بیس آن راضی کننده بود ولی آنجور که معجزه کند و بیسی محکم و وحشتناک بزند! نبود...
              با خودم فکر کردم که میتوان با این مدار که اپ آمپ ندارد و با ولتاژ تک کار میکند و بسیار ساده است و فقط یک ترانزیستور در آن بکار رفته میتوان بیسی لرزاننده گرفت یا خیر؟
              بنابر این آمدم تغییراتی در این مدار ایجاد کردم تا بتوانم آن بیسی را بگیرم که بلندگو را حسابی تکان دهد!!
              مدار اولیه ما مدار زیر بود که پارسال قرارش دادم:

اما امسال آمدم تغییراتی ریز و جزئی ( اما بزرگ!! ) در مدار انجام دادم!!

اولین تغییر قابل توجه مدار حذف رگولاتور 7809 و استفاده از ترکیب سلف و خازن و دیود بجای آن است که با ولتاژ بالاتر مدار عملکردش بهبود یافت و کمی کیفیت آن بهتر شد..
              دومین تغییری که انجام دادم برای بهبود کیفیت تریبل آن مقاومت های مربوط به طبقه تریبل را از 1K به 1.2K اهم تغییر دادم تا کیفیت کمی بهبود پیدا کند... ( تاثیرش محسوس بود.)
              سومین تغییر کوچک برای کاهش نویز های احتمالی پتانسیومتر ولوم را از 100K به 50K کاهش دادم..
              میتوانید برای کاهش دادن بیشتر نویز از ولوم 10K یا 20K استفاده کند اما کمی حجم صدای خروجی مدار کم خواهد شد...
              و چندین تغییر کوچک دیگر....
              چهارمین تغییر مهم مدار تغییر خازن بیس از 10nF به 100nF بود که بیس خروجی را بسیار بیشتر و بهتر میکرد ....
              بنابراین آمدم و یک رله و یک کلید راکر قرار دادم تا بتوانم هم حالت bass boost را داشته باشم هم حالت عادی که حالت عادی از مداری که پارسال قرار دادم بیسش بیشتر و قوی تر است..
              مدار ساده ما به اینصورت عمل میکند که طبق قانون سری خازن ها که ظرفیت آن کاهش پیدا میکند با کاهش ظرفیت خازن بیس ترانزیستور بیس مدار کم میشود.
              CT=1/C1+1/C2+1/C3 و ..... است
              که زمانی که رله خاموش است ظرفیت خازن بیس ترازیستور 50nf است و زمانی که رله روشن میشود خازن c4 از مدار خارج میشود و خازن بیس ترانزیستور 100nf میشود..
              و با افزایش ظرفیت خازن بیس ترانزیستور بیس مدار بیشتر میشود و باکاهش ظرفیت خازن بیس مدار کمتر میشود و به حالت عادی بر میگردد.
              همچنین میتوانید یک پتانسیومتر کوچک 50k روی خط بیس ترانزیستور قرار بدهید تا بتوانید حجم صدای خروجی مدار را تا مرز دیستورشن تنظیم کنید ( اینکار اجباری نیست..)
              همچنین میتوانید برای استفاده از میکرو سوییچ جهت زیبایی کار از یک مدار فلیپ فلاپ ( قطع و و صل رله ) برای کنترل رله استفاده کنید...(خودم از کلید راکر جهت سهولت استفاده کردم....)
              حتی میتوانید از کلید دوحالته هم استفاده کنید و به طور کلی رله را از مدار حذف کنید!! ( بنده در وسایلم کلید دوحالته نداشتم و از رله استفاده کردم...)
              مدار بسیار دست باز و ساده است و میتوان هر تغییراتی را در آن ایجاد کرد..
              مدار بدون و نویز و.... است و صدای آن بسیار صاف و پر قدرت است و عملکرد آن حرف ندارد...
              همچنین تغذیه مدار میتواند با تغذیه آمپلی فایر یکی باشد..
              مدار را تست کردم و از نتیجه ی آن با آی سی tda7388 راضی هستم...
              سوالی داشتید در خدمتتان هستم...

دیدگاه

خازن سیلمیک النا و لذت موسیقی ناب !

خازن سیلمیک النا ” SILMIC “ بی شک یکی از مرغوبترین و محبوب ترین خازنها ، در دنیای خازنهای الکترولیتی​
                جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۸:۵۸ ۱۴۰۳/۱۱/۲۲.

دیدگاه

و لازم به توضیح نیست که قیمت بالای این نوع خازنها در نتیجه تکنولوژی و ساختار فوق العاده ی آنها و نتیجه شگفت انگیزیست که بروی صدا میگدارند .

دیدگاه

دیدگاه

خازنهایی با کیفیت صوتی عالی از خوشنام ترین سازنده خازنهای صوتی ELNA ژاپن .این خازنها در دهه 80 و 90 میلادی بشدت مورد استقبال قرار گرفتند و قابلیت اطمینان بالا و صدایی عالی داشتند .برخی از این خازنها در اختیار تیم سیلمیک قرار گرفته است .
                      لازم به توضیح است که در کنار استفاده از خازنهای مرغوب
                      از کارخانه (شرکت) النا از نوع سیلمیک با پایه هایی از روکش طلا .،،،،
                      استفاده از مقاومت‌هایی با خطای یک درصد و کمتر از آن از
                      نوع ،،متال فیلم،،، و،، اکسید فیلم،،
                      می تواند باعث کیفیت هر چه بیشتر صدا شود .....
                      جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۰۷:۳۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها
                        خازنهایی با کیفیت صوتی عالی از خوشنام ترین سازنده خازنهای صوتی ELNA ژاپن .این خازنها در دهه 80 و 90 میلادی بشدت مورد استقبال قرار گرفتند و قابلیت اطمینان بالا و صدایی عالی داشتند .برخی از این خازنها در اختیار تیم سیلمیک قرار گرفته است .
                        لازم به توضیح است که در کنار استفاده از خازنهای مرغوب
                        از کارخانه (شرکت) النا از نوع سیلمیک با پایه هایی از روکش طلا .،،،،
                        استفاده از مقاومت‌هایی با خطای یک درصد و کمتر از آن از
                        نوع ،،متال فیلم،،، و،، اکسید فیلم،،
                        می خواند باعث کیفیت هر چه بیشتر صدا شود .....
                        درود...
                        جالب است بدانید بنده این مدار را با خازنهای چینی متفرقه ساختم و نتیجه ی مطلوب گرفتم اگر خازن های گران قیمت و خوب استفاده شود به مراتب کیفیت آن بالاتر میرود....

دیدگاه

خازن های فای و لذت موسیقی !
                          خازن cerafine النا با دی الکتریکی خاص از جنس سرامیک و میکا با ثبات بی نظیر و تنالیته ای گرم نوید بخش یکی از بی نظیرترین صداهای شنیده شده خواهد بود .

جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۶:۰۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳.

دیدگاه

خازن های High-grade سیلمیک SILMIC یکی از مرغوبترین و محبوب ترین خازنها در مدارات صوتی، آمپلی فایر و پری آمپلی فایر می باشند. خازن های سیلمیک از پایه های مسی قلع اندود شده ” اکسیژن فری ” جهت به حداقل رساندن اعوجاج های صدا ساخته شده اند.

https://eshop.eca.ir​

دیدگاه

این ویژگی های قدرتمند باعث گردیده تا سری RJJ شرکت ELNA گزینه مناسبی برای طراحی های حرفه ای صوتی ، کارهای دقیق آزمایشگاهی ، رباتیک ، صنعت و مداراتی با دقت بالا و… باشد .

استفاده از سری RJJ در مدارت های فای ( HI-FI ) و مدارات های اند ( HI- END ) و در قسمت کوپلاژ و بای پس
                              (BY PASS)
                              مدارات صوتی گزینه مناسبی است .

همچنین استفاده در پری آمپلی فایرها(pre amp) قطعا سبب هر چه بیشتر کیفیت خروجی (صرفا بحث فیلترازاسیون ) صدا و عدم نویز و هیس پس زمینه است .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X