اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چطور در یک آمپلی فایر صدا کم و زیاد میشه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چطور در یک آمپلی فایر صدا کم و زیاد میشه؟

سلام دوستان و مهندسان گرامی میخواستم سوال کنم در آمپلی فایر های جدید چطور بدون قرار گرفتن پتانسیومتر صدا کم و زیاد میشه؟
    بنده یک اسپیکر دارم یا همون موبایل با فشار دادن دکمه کم و زیاد صدا تغییر می‌کنه.
    کسی می دونه چطور این اتفاق می افته؟
    دوستان عزیز همه ما بدون هیچ توقعی توی این انجمن دانسته هامون رو با هم به اشتراک میگذاریم. کمترین توقع یک لایک می باشد.

نوشته اصلی توسط P.maddah39 نمایش پست ها
    سلام دوستان و مهندسان گرامی میخواستم سوال کنم در آمپلی فایر های جدید چطور بدون قرار گرفتن پتانسیومتر صدا کم و زیاد میشه؟
    بنده یک اسپیکر دارم یا همون موبایل با فشار دادن دکمه کم و زیاد صدا تغییر می‌کنه.
    درود...
    در نمونه های ساده تر برخی اسپیکر ها ( اسپیکر های کامپیوتر) بجای پتانسیومتر از آی سی ولوم دیجیتال استفاده می کنند..( نمونه ی ساده و معروف آن آی سی PT2253)
    در اسپیکر های پیشرفته و قدیمی تر (بدون قابلیت بلوتوث ) با استفاده از میکرو پروسسور ها میتوان هم حجم صدا را کنترل کرد هم بیس و تریبل و ... و افکت های مختلف و از پیش تعیین شده یا حالت های مختلف بر روی صدا اعمال کرد... ( معمولا با کنترل از راه دور یا دکمه های پنل اسپیکر اینکار ها انجام میشود)
    البته مبحث میکرو پروسسور ها به همین سادگی نمیباشد و هر شرکتی با توجه به طراحی و سیاست های خود میتواند امکانات دستگاه را کم یا زیاد کند یا ظاهر پنل دستگاه را تغییر دهد یا حتی طراحی خود را ارائه دهد چون مبحث میکرو پروسسور ها خیلی دست باز و پیچیده است!
    استفاده از میکرو پروسسور های صدا مستلزم داشتن علم برنامه نویسی و الکترونیک دیجیتال و تجربه ی کاری با انواع میکرو کنترلرها میباشد و ساخت و بهره مندی از آنها به همین سادگی هم نمیباشد...
    اما در اسپیکر های جدیدتر که به بلوتوث مجهز هستند میتوان حجم ولوم را از طریق موبایل کنترل نمود یا حتی میتوان از طریق موبایل افکت های خاص و اکولایزر های خاص را تنظیم کرد!! (البته دستگاه های مجهز به بلوتوث اکثرا به میکرو پروسسور ها مجهز هستند و امکانات های مربوط به میکرو پروسسور هارا هم دارند!!)
    در اسپیکر های ساده تر و ارزان تر هم با استفاده از یک پتانسیومتر حجم صدارا کنترل میکنند یا نهایتا با استفاده از آپ آمپ و یا ترانزیستور یا ... یک مدار تن کنترل ( کنترل بیس و تریبل و .... ) هم قرار میدهند که خالی از لطف نباشد...
    فکر میکنم که شیوه ی کاری اسپیکر هارا در حد توانم توضیح داده باشم دیگر چیز خاصی باقی نمانده باشد...
    اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط P.maddah39 نمایش پست ها
      با سلام و خسته نباشید ،
      همانطور که دوستمون گفتن ، این کار با استفاده از پتانسیومتر های دیجیتال انجام میشه.
      یک نمونه دیگر که پر کاربرد هست ، آیسی PT2313 هست.
      البته در برد های ارزان چینی ، آیسی مجزایی برای این کار وجود نداره و این کار توسط خود آیسی سیستم انجام میشه، برای نمونه ماژول های بلوتوث و فلشخور از این دسته هستن.
      در قدیم ( حدود دهه ۹۰ میلادی ) در سیستم های صوتی کنترل از راه دور ، این کار به شکل مکانیکی انجام میشد ، به این شکل که یک موتور کوچک به واسطه تسمه یا چرخ دنده ، دسته ولوم رو متناسب با مقدار تنظیمی به چپ و راست میچرخوند.
      خودتون هم میتونید با استفاده از آیسی های مالتی پلکسر آنالوگ مثل 4051 ، یا سویچ آنالوگ ، مثل 4066 ولوم دیجیتال نیمه گسسته بسازید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X