اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه تکمیل شده پرقدرت آمپلی فایر 100W rms

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پروژه تکمیل شده پرقدرت آمپلی فایر 100W rms

نوشته اصلی توسط mohsen++
    فقط یه سوال
    BPF ورودی انتن رو چکار کردین حذفش کردین ؟
    اینم مدار PBF که برای این گیرند استفاده کردم

اینم نمونه دیگه که سال 86 ساختمش

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

من گفتم این آمپ شما چقد آشناست ...
      50 واته بخت آوره که !

بعدشم خودمونیم ها این مدار در حالت ایده آل حد اکثر 55 وات rms میده (4ohm) بدون افت تغذیه و ترانزیستورای قویتر !!
      در عمل و با 8ohm حداکثر 25W (با ارفاق :mrgreen.
      مبخواین مطمئن بشین مثل من یه مقاومت 10 اهم گچی رو یه لحظه به خروجی بزنین اگه روشن شد یعنی هست.
      وقتی تو نیستی
      نه هست های ما چونانکه بایدند
      نه باید ها...
      هر روز بی تو http://www.up98.org/upload/server1/0...158wwayrz3.jpg
      روز مباداســـت !

دیدگاه

دوست عزیز یه کم مهربانتر

دیدگاه

......
          من دارم دوتا از این آمپ میسازم بعد بریج کنم البته با TIP3055 و نتیجه رو همینجا میزارم

دوست عزیز یه کم مهربانتر
          ؟؟؟
          اگه این خشنه : :mrgreen:

پس اینا چی ؟ :angry: ؟

اصلا الان میگم باباشم بیاد :
          و :mrgreen:
          ما مخلص شما و aswhu600 و همه هستیم :redface:
          راستی من مقدار rms رو گفتم که اشتباه نشه (خودمم قبلا بین همین آمپها و آیسیهای کوچیک مونده بودم کدوم و بسازم ! )
          وقتی تو نیستی
          نه باید ها...
          روز مباداســـت !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray
            من گفتم این آمپ شما چقد آشناست ...
            50 واته بخت آوره که !

بعدشم خودمونیم ها این مدار در حالت ایده آل حد اکثر 55 وات rms میده (4ohm) بدون افت تغذیه و ترانزیستورای قویتر !!
            در عمل و با 8ohm حداکثر 25W (با ارفاق :mrgreen.
            مبخواین مطمئن بشین مثل من یه مقاومت 10 اهم گچی رو یه لحظه به خروجی بزنین اگه روشن شد یعنی هست.

سلام به دوستان و آقای New-Ray : بله این مدار در کتاب آقای بخت آور اومده و با این تفاوت که به جای 2N3055 از TIP41-42 استفاده شده که این ترانزیستور نسبت به 2N3055 بر روی گرما گیر راحت تر نسب میشه و در گفتگو های قبلی هم به این مطلب اشاره شده که این مدار جزء مدارات عمومی هست که معمولا با یک سرچ ساده میشه پیدا کرد

هدفم از مطرح کردن این مدار برای کسانی است که مبتدی هستند و بسیار دو دل که ایا مدار مورد نظرشون جواب میدهد یا نه که محصول این دو دلی در سوالات تکراری که در انجمن ها قرار میدهند قابل مشاهده هست

مطمعنن یک مبتدی وقتی ببیند که مدار توسط یک آماتور به صورت کاملا عملی مورد استفاده قرار گرفته است بهتر در مورد ساخت تصمیم می گیرد

رشته من مکانیک هست ولی علاقه اصلی من الکترونیک البته سعی میکنم با مطالعه کتاب تا حدودی به تئوری هم نزدیک بشوم و بیش از 10 سال در الکترونیک مشغولم (مدارات RF ) .
            در مدار آقای بخت اور از دو 2N3055 استفاده شده بود که توان 2N3055 حدودا 60 وات هستش ولی در اینجا چون از چهار ترانزیستور استفاده شده که مجموع توان بیش از 100 وات هست پس با یک نتیجه گیری ساده میتوان به دید 100 وات به مدار نگاه کرد (البته در تئوری چون ترانزیستور ها به صورت مقاومتی عمل میکنند توان زیادی به صورت گرما تلف می شود و بازدهی کم است) ولی به نظرم برای تجربه اول یک مبتدی این مدار با این توان مناسب است @};-

دیدگاه

سلام

قرار بود مدار بالا و بسازم واسه بریج کردن خروجیها ، اما دوتا مشکل :
              1- مقاومت 6.8 کیلو از خروجی فیدبک میگیره برای نیم سیکل منفی. و این یعنی خازن خروجی حتما نیازه. و در بار کم (4 اهم) افت زیادی مخصوصا در نیم سیکل منفی ایجاد میشه. البته بجاش یه منبع جریان میزارم.

2- چرا مقاومت 0.47 اهم به کلکتور ترانزیستورای پایین وصل شده ؟ مگه نباید به امیتر ترانزیستورا وصل بشه ؟؟ (معمولا برای تقسیم جریان و پایداری ترانزیستورای خروجی میزارن ) تو مدار دیگه ای هم اینطوری دیدم و بنظرم طراحشون خیلی حرفه ای عمل نکرد ، یا اشتباه از منه ؟

نوشته اصلی توسط aswhu600
              سلام به دوستان و آقای New-Ray : بله این مدار در کتاب آقای بخت آور اومده و با این تفاوت که به جای 2N3055 از TIP41-42 استفاده شده که این ترانزیستور نسبت به 2N3055 بر روی گرما گیر راحت تر نسب میشه و در گفتگو های قبلی هم به این مطلب اشاره شده که این مدار جزء مدارات عمومی هست که معمولا با یک سرچ ساده میشه پیدا کرد

هدفم از مطرح کردن این مدار برای کسانی است که مبتدی هستند و بسیار دو دل که ایا مدار مورد نظرشون جواب میدهد یا نه که محصول این دو دلی در سوالات تکراری که در انجمن ها قرار میدهند قابل مشاهده هست

مطمعنن یک مبتدی وقتی ببیند که مدار توسط یک آماتور به صورت کاملا عملی مورد استفاده قرار گرفته است بهتر در مورد ساخت تصمیم می گیرد

رشته من مکانیک هست ولی علاقه اصلی من الکترونیک البته سعی میکنم با مطالعه کتاب تا حدودی به تئوری هم نزدیک بشوم و بیش از 10 سال در الکترونیک مشغولم (مدارات RF ) .
              در مدار آقای بخت اور از دو 2N3055 استفاده شده بود که توان 2N3055 حدودا 60 وات هستش ولی در اینجا چون از چهار ترانزیستور استفاده شده که مجموع توان بیش از 100 وات هست پس با یک نتیجه گیری ساده میتوان به دید 100 وات به مدار نگاه کرد (البته در تئوری چون ترانزیستور ها به صورت مقاومتی عمل میکنند توان زیادی به صورت گرما تلف می شود و بازدهی کم است) ولی به نظرم برای تجربه اول یک مبتدی این مدار با این توان مناسب است @};-
              درسته ، این مدار ساده ترین و کم هزینه ترین مداره و توان خوبی هم داره.
              البته منظور خروجی به بلندگو هست و من از روی تجربه + تئوری حساب کردم ( عملی هم حساب کردم )
              با این معیار ، منم آمپ 2000 وات rms دارم چون 8 تا 250 وات داره ! :biggrin:
              البته آقای بخت آور قربونش برم توان پیک رو میگن. بجز 400 وات که اغراق شده :agree:
              قربون شماهم برم
              وقتی تو نیستی
              نه باید ها...
              روز مباداســـت !

دیدگاه

آقای نیو ری لطفا اگه این مدار اشکالی داره اصلاحش کنید و به ما هم بگین چون منم ساختمش ولی TIP 42 ها در جا ترکید،ممکنه راجع به اون 8 تا 250 وات که فرمودین هم توضیح بدین؟اگه ممکنه شماتیکی عکسی چیزی هم ازشون بزارین،ممنونم
                رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray
                  سلام

قرار بود مدار بالا و بسازم واسه بریج کردن خروجیها ، اما دوتا مشکل :
                  1- مقاومت 6.8 کیلو از خروجی فیدبک میگیره برای نیم سیکل منفی. و این یعنی خازن خروجی حتما نیازه. و در بار کم (4 اهم) افت زیادی مخصوصا در نیم سیکل منفی ایجاد میشه. البته بجاش یه منبع جریان میزارم.

2- چرا مقاومت 0.47 اهم به کلکتور ترانزیستورای پایین وصل شده ؟ مگه نباید به امیتر ترانزیستورا وصل بشه ؟؟ (معمولا برای تقسیم جریان و پایداری ترانزیستورای خروجی میزارن ) تو مدار دیگه ای هم اینطوری دیدم و بنظرم طراحشون خیلی حرفه ای عمل نکرد ، یا اشتباه از منه ؟

درسته ، این مدار ساده ترین و کم هزینه ترین مداره و توان خوبی هم داره.
                  البته منظور خروجی به بلندگو هست و من از روی تجربه + تئوری حساب کردم ( عملی هم حساب کردم )
                  با این معیار ، منم آمپ 2000 وات rms دارم چون 8 تا 250 وات داره ! :biggrin:
                  البته آقای بخت آور قربونش برم توان پیک رو میگن. بجز 400 وات که اغراق شده :agree:
                  قربون شماهم برم
                  سلام : برای بریج کردن میشه از مدارای دیگه استفاده کرد یا اینکه دستی در همین مدار برد در زیر دو تا مدار قرار دادم بنطرم برای بریج کردن مناسب باشه

و

این یکی در سایتش بیشتر توضیح داده و به غیر از این مدارات جالب دیگه ای هم داره

در مورد مقاومت 0.47 اهم وقتی نقشه های آماتوریا میبینی متوجه میشی برای طراح فرقی نمی کرده که مقاومت روی امیتر باشه یا روی کالکتور و فقط همین که مقاومت در خط جریان باشه کفایت میکنه ولی وقتی که نقشه های مجلات و کتاب های معتبر را میبینی تقریبا همشون این مقاومتا روی امیتر انداختن البته شاید در عمل چیزی نشون نده ولی اگه بخوایم طراحی نسبتا دقیقی داشته باشیم این انتخاب قابل برسی هست .

به هر حال ترانزیستور ها هر کدام یه توانی داره و مجموع توان ها در مدار شما به 2000 وات هم میرسه این یعنی حجم تراکنش توان در مدار به صورت بالقوه 2000 وات هست البته محدودیت هم داره که باید طبق جدول موئلفه های توان را نسبت به مشخصات مدارمون تعیین کنیم که این توان ضربدر چیزایی مثل بازدهی - دمای ترانزیستورها - افت ولتاژ در هنگام کشیدن جریان و چیز های دیگه که از توان نهایی مدار کم میکنه و همین باعث میشه که برای گرفتن 300 وات باید مدار را برای توانهای بالاتر قطعه گذاری کنیم و مثلا به هیچ وقت نمیشه با ترانزیستور های مثلا 100 وات همین مقدار توان را در خروجی بگیریم

و اینکه ما توان خروجی مدار را به صورت واقعی بگیم ضرورتی نداره مدار آمپلی فایر مثل یک دیمر یا لامپ رشته ای نیست که ما اصرار داشته باشیم توان واقعی رو بگیم ضمن اینکه گوش ما روی توان خروجی حساسیت زیادی نداره مثلا ما برای دستگاهایی مثل لامپ رشته ای - اتو - موتور برق - جارو برقی و از این چیزا لازمه وات واقعی گفته بشه ولی دستگاه هایی که توان خروجی زیاد قابل فهم نیست لازومی نداره گفته بشه بلکه باید موئلفه دیگه ای که بهتر میتونیم درکش کنیم مشخص کننده قدرت خروجی باشه مثله دسی بل ! اگر با این نگاه مدار مورد نظر را بهربرداری کنیم اونقط برای اینکه بگیم مدار ما پر قدرته موئلفه هایی مثل سطح مقطع بلندگو - جعبه بلندگو عایق کاری هایی مثل پشمو شیشه - چینش بلندگو در محیط مورد نظر اگه بخوایم با وسواس زیاد نگاه کنیم حتی دمای محیط و البته توان خروجی مدار و چیز های دیگه مد نظرمون خواهد بود

و اگر دید ما نسبت به قدرت خروجی اصلاح بشه با مصرف توان کمتر و البته با کیفیت بالا تر می توانیم نیاز مونا تامین کنیم .

دیدگاه

ضمن تشکر باید بگم جنس محیط اطراف هم خیلی مهمه. ارتفاع سقف و جنس دیوارها. مثلاً سرامیک قدرت رو بالا میبره ولی فیدبک هم بیشتر میشه ولی گچ صدا رو میخوره و ولوم دهی بیشتری میخواد.
                    راستش HS جان اون TIP ها رو درست جا زدی؟؟؟ اونها فقط در صورت اتصال غلط میسوزند. ترتیب پایه هاشون با BD140 و... متفاوته ها.
                    خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

بله استاد اشک هم با اهم متر امتحان کردم هم دیتا شیت رو نگاه کردم اما ...
                      رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
                        ضمن تشکر باید بگم جنس محیط اطراف هم خیلی مهمه. ارتفاع سقف و جنس دیوارها. مثلاً سرامیک قدرت رو بالا میبره ولی فیدبک هم بیشتر میشه ولی گچ صدا رو میخوره و ولوم دهی بیشتری میخواد.
                        راستش HS جان اون TIP ها رو درست جا زدی؟؟؟ اونها فقط در صورت اتصال غلط میسوزند. ترتیب پایه هاشون با BD140 و... متفاوته ها.
                        نوشته اصلی توسط hs67
                        بله استاد اشک هم با اهم متر امتحان کردم هم دیتا شیت رو نگاه کردم اما ...
                        سلام به دوستان و اقایان ashk و hs67

آقای hs67 وقتی که به تازگی مدار را در اینترنت قرار داده بودم مدار را تست کردند و متاسفانه جواب نگرفته بودند و این موضوع را به من گفتند و من هم نقشه قدرت را چک کردم و متوجه شدم نقشه اشکال دارد و نقشه را اصلاح کردم و عذر خواهی هم کردم چون اشکال از من بود و چندین بار مدار را تست کردم تا به صحیح بودن مدار اطمینان داشته باشم تا شرمنده آقای hs67 نشوم :cry2:

دیدگاه

خواهش می کنم دوست عزیز منم برای این مدار یه pcb دراوردم(البته هنوز مونتاژش نکردم) که انشالاه بزودی تو همین تاپیک قرار میدم
                          رازی در کار نبود

دیدگاه

با تشکر از نیمای عزیز :mrgreen:

این مدار 50 واته رو یکم دستکاری کردم ولی مقادیرش هنوز کامل نیست ( بعضی چیزا توعمل مشخص میشه )
                            این نقشه ؛ ولی فعلا نسازیدش تا خودم تست کنم :

یه نکته در رابطه با توضیح دوستان :
                            من فقط در قسمت مدار آمپ توضیح دادم و حتی یک بلندگو هم ندیدین درسته ؟
                            برای درک تست صدا دیگه نتونستم عکس بزارم :mrgreen:

اول قدرت مدار و بررسی میکنیم ، ولی مشخصه که صدای خروجی فقط به قدرت مدار بستگی نداره ...
                            توضیحات جالبی بود مخصوصا گچ و سرامیک :nice:
                            سطوح براق و غیر قابل ارتعاش مثل سرامیک صدا رو بر میگردونن ولی سطوح زبر یا مرتعش صدا رو برنمیگردونن (میخورن)

سلام : برای بریج کردن میشه از مدارای دیگه استفاده کرد یا اینکه دستی در همین مدار برد در زیر دو تا مدار قرار دادم بنطرم برای بریج کردن مناسب باشه
                            دیگه وسایلو گرفتم و pcb زدم ، ضمنا آمپهای ساده رو یکم دستکاری میکنم تا توان بیشتر و مدار هم مطمئنتر بشه. مثلا الان Saturation از حدود 3 ولت به 1.5 ولت رسیده. البته در این مدار برام قدرت مهمه نه کیفیت.
                            وقتی تو نیستی
                            نه باید ها...
                            روز مباداســـت !

دیدگاه

سلام : این تیپ مدارا برای بریج کردن مناسب نیست چون ولتاژ DC زیادی (معمولا نصف ولتاژ تغذیه) روی باندگو ها میافته اگر هم بخواهیم برای جلوگیری از سوختن بلندگوها خازن قرار بدیم اونوقت قدرت خروجی محدود به راکتانس خازنی میشه

باید روی مدار کار کنید که از تغذیه دوبل استفاده شده باشه

دیدگاه

سلام : این تیپ مدارا برای بریج کردن مناسب نیست چون ولتاژ DC زیادی (معمولا نصف ولتاژ تغذیه) روی باندگو ها میافته اگر هم بخواهیم برای جلوگیری از سوختن بلندگوها خازن قرار بدیم اونوقت قدرت خروجی محدود به راکتانس خازنی میشه

باید روی مدار کار کنید که از تغذیه دوبل استفاده شده باشه
                                شایدم بریج نکردم :mrgreen:
                                مدار اصلی که نمیشه بریج کرد ولی الان یه مدار دیگه شده.
                                تغذیه دوبل :
                                من توی طرح خازن خروجی رو گذاشتم ولی باید بردارم و بلندگو رو به نصف تغذیه یا سر وسط یا مدار دوم وصل کنم :applause:

بعد از تست مدار و میزارم.
                                وقتی تو نیستی
                                نه باید ها...
                                روز مباداســـت !

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X