اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نظر در مورد ساخت آمپلی فایر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نظر در مورد ساخت آمپلی فایر

همونطور که گفتم توی این مدار خیلی مهم نیست. پتانسیومتر روی وسط قرار بده و صدا بگیر اگه صدا صاف صاف بود که هیچ و گرنه کم کم مقدارش رو زیاد کن تا به صدای کاملاً شفاف برسی.
    خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

با سلام به اشک عزیز
      من این مدار محافظ بلندگو رو ساختم اما به محض اعمال ولتاژ رله عمل میکنه . در واقع می خواهم رله رو با تاخیر فعال کنم به نظرتون چه تغییراتی با به نقشه بدهم؟

دیدگاه

منم دنبال یه مدار محافظم ، برای بلندگو فکر نکنم طراحیش خیلی سخت باشه .
        اما برای خوده منبع ، مخصوصا وقتی یکی از خطها به هر دلیلی قطع میشه ممکنه با بهم ریختن بایاس ، ترانزیستورها و بلندگو رو بسوزونه.

یه نوع از محافظای بلندگو ، رله ای هست که با بلندگو موازی میشه و هنگام خطر ، خروجی رو به زمین اتصال کوتاه میکنه تا فیوز منبع بسوزه (!) و از سوختن بلندگو جلوگیری کنه.

برای تاخیر میتونی یه تایمر با 555 بسازی ، یا اینکه مدار کوچکی با استفاده از تاخیر خازن طراحی کنی.

اما در مورد مداری که ساختی ، ترانس 3 آمپر بازاری بیشتر از یک آمپر نمیده . یعنی عملا خروجی کاهش پیدا میکنه و قدرت کم میشه.

در نصب ترانزیستورها هم دقت کن پیچش به هیتسینک وصل نباشه و شاید بخاطر همین قبلی ها سوختن.
        وقتی تو نیستی
        نه هست های ما چونانکه بایدند
        نه باید ها...
        هر روز بی تو http://www.up98.org/upload/server1/0...158wwayrz3.jpg
        روز مباداســـت !

دیدگاه

شاید مدار خودش یه تایمی میگیره و بعد رله رو رها میکنه
          شایدم اکتیو باشه. یعنی زمان اتصال رله رو رها میکنه.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط claud
            منم دنبال یه مدار محافظم ، برای بلندگو فکر نکنم طراحیش خیلی سخت باشه .
            اما برای خوده منبع ، مخصوصا وقتی یکی از خطها به هر دلیلی قطع میشه ممکنه با بهم ریختن بایاس ، ترانزیستورها و بلندگو رو بسوزونه.

یه نوع از محافظای بلندگو ، رله ای هست که با بلندگو موازی میشه و هنگام خطر ، خروجی رو به زمین اتصال کوتاه میکنه تا فیوز منبع بسوزه (!) و از سوختن بلندگو جلوگیری کنه.
            مطمئنی؟؟ این با عقل جور در نمیاد. وقتی اتصال رخ میده که خروجی به گراند وصل میشه پس چه لزومی داره ما خروجی را به گراند متصل کنیم. همه هدف ما اینه که از اینکار جلوگیری کنیم اون وقت شما میگید...
            من تو مداراتم ورودی رو زمین میکنم. با اینکار آمپلی حالت استندبای پیدا میکنه و دیگه جریانی ازش نمیگذره و از سوختن اون جلوگیری میکنه.
            موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
              شاید مدار خودش یه تایمی میگیره و بعد رله رو رها میکنه
              شایدم اکتیو باشه. یعنی زمان اتصال رله رو رها میکنه.
              سلام اشک جان
              راستش من نمی دونم این مداری که ساختم آنتی پلاپ داره یا نه ؟
              واسه همین من می خواستم تا تغییراتی ایجاد کنم که وقتی آمپ رو روشن میکنیم رله با تاخیر بلندگو رو به آمپ وصل کنه به نظرتون میشه؟

دیدگاه

مطمئنی؟؟ این با عقل جور در نمیاد. وقتی اتصال رخ میده که خروجی به گراند وصل میشه پس چه لزومی داره ما خروجی را به گراند متصل کنیم. همه هدف ما اینه که از اینکار جلوگیری کنیم اون وقت شما میگید...
                من تو مداراتم ورودی رو زمین میکنم...
                آره مطمئن نیستم ! :mrgreen:
                این حالت زمانی پیش میاد که مثلا یکی از ترانزیستورا بسوزه ، بعد تغذیه میکشه بالا و بلندگو میسوزه و بعد شاید فیوز هم بسوزه ! :mrgreen:
                مثلا چند سال پیش مدار 300W بخت آور رو ساختم (تغذیه مجموع 90 ولت) که بعد فهمیدم VCB در 2N3055 حدود 60 ولته ! بلندگوی ژاپنی سوزوندما ! :mrgreen:

بخاطر همین در این مدارم ترانزیستورها رو خودم انتخاب کردم و بالای 180 ولت هستن.
                وقتی تو نیستی
                نه باید ها...
                روز مباداســـت !

دیدگاه

خوب خوب ،
                  من اینو توی پروتئوس شبیه سازی کردم و عملکردشو سنجیدم ؛
                  مدار خوبیه ، ابتدا تایمری داره که توسط خازن 330uF بعد از حدود یکی دو ثانیه تاخیر ، بلندگو رو وصل میکنه
                  زمان تاخیر هم به مقاومت 47k و خازن ربط داره که بهتره تغییرش ندین. ترانزیستور رله هم بهتره یه ترانزیستور با بهره و قدرت متوسط استفاده کنین. (من برای ترانزیستور سوئیچ همیشه از S8050 استفاده میکنم)

مدار دو کاناله هم هست و اگه ولتاژ بلندگو به یک سمت متمایل بشه (حالت سوختن بلندگو ) یکی از دو ترانزیستور تفاضلی فعال میشه و ترانزیستور رله رو قطع میکنه.

قسمت محافظش دوتا خازن 47uF هستن که بهتره مشابه باشن و حداقل 63 ولت. ( به مثبت و منفی دقت بشه )

اگه توی فرکانس خیلی پایین مثلا 15Hz رله نوسان کرد ، میتونید ظرفیت خازنهای 47uF رو کمی افزایش بدین. ولی نیاز نیست ، ضمنا زمان قطع بلندگو از مدار هم کمی افزایش پیدا میکنه !

در عمل شاید کمی فرق کنه ولی حدودا 100mS تا قطع کامل بلندگو طول میکشه . فکر کنم با رله سریعتر از این نشه.

من احتمالا همینو بسازم واسه بلندگو. و برم دنبال محافظ تغذیه :read:
                  فعلا بای :nerd:
                  وقتی تو نیستی
                  نه باید ها...
                  روز مباداســـت !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط claud
                    خوب خوب ،
                    من اینو توی پروتئوس شبیه سازی کردم و عملکردشو سنجیدم ؛
                    مدار خوبیه ، ابتدا تایمری داره که توسط خازن 330uF بعد از حدود یکی دو ثانیه تاخیر ، بلندگو رو وصل میکنه
                    زمان تاخیر هم به مقاومت 47k و خازن ربط داره که بهتره تغییرش ندین.
                    سلام
                    claud جان من تحلیل مدارو از این جور چیز ها بلد نیستم . شما هم بساز ببین چه جوریه . من به محض اینکه به مدار ولتاژ می دهم رله عمل کرده و بلندگو رو به خروجی آمپ وصل میکنه. در صورتی که من می خواهم با تاخیر 5 ثانیهای رله بلندگو ها رو وصل کنه من به جای 47 کیلو از 120 کیلو و به جای 330 میکرو از 1000 میکرو هم استفاده کردم اما تاخیر نداشت . رله ای هم که استفاده کردم 12 ولت دوکنتاکه هست
                    این هم تصویرش :
                    دیگه نمیدونم چه کار کنم :cry:

دیدگاه

سلام
                      توی مدار محافظی که گذاشتم GND آمپ باید به GND مدار محافظ وصل شود؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365
                        سلام
                        claud جان من تحلیل مدارو از این جور چیز ها بلد نیستم . شما هم بساز ببین چه جوریه . من به محض اینکه به مدار ولتاژ می دهم رله عمل کرده و بلندگو رو به خروجی آمپ وصل میکنه. در صورتی که من می خواهم با تاخیر 5 ثانیهای رله بلندگو ها رو وصل کنه من به جای 47 کیلو از 120 کیلو و به جای 330 میکرو از 1000 میکرو هم استفاده کردم اما تاخیر نداشت . رله ای هم که استفاده کردم 12 ولت دوکنتاکه هست
                        این هم تصویرش :
                        دیگه نمیدونم چه کار کنم :cry:
                        محمد جان این رله تو 24 ولت حداکثر 2 آمپر را سویچ میکنه بدرد توان بالای 8 وات نمیخوره از رله های بزرگتر و قویتر باید استفاده کنین

دیدگاه

محسن جان آخه مدارم با ولتاژ 12 ولت کار میکنه به همین دلیل از این رله استفاده کردم

دیدگاه

من به محض اینکه به مدار ولتاژ می دهم رله عمل کرده و بلندگو رو به خروجی آمپ وصل میکنه. در صورتی که من می خواهم با تاخیر 5 ثانیهای رله بلندگو ها رو وصل کنه
                            این رله برای جریان بالا ضعیفه هااااااا.
                            کنتاکتاشو با اهمتر ببین چجوریه ، شاید از کنتاکت بستش استفاده میکنی و چون رله اصلا روشن نمیشه خروجی دائما به بلندگو وصله.

تغذیه مدار رله ، 12 ولته ، یه وقت به منبع اصلی نزنی !! GND مدار به GND آمپ وصل میشه و خروجی دیگر بلندگو به یکی از ورودی ها.

اول مدارو تنها تست کن ؛ بدون اتصال به خروجی آمپ و بلندگو . در این حالت باید بعد از تاخیری کوتاه وصل بشه ( اصلا صدای رله رو میشنوی ؟)

ترانزیستور رله خیلی مهمه ، پایه هاشو اشتباه نزدی ؟

حالا شما دوتا چرا اینقد جان جان جان میکنین ؟؟!! اه اه :mrgreen: :mrgreen:
                            وقتی تو نیستی
                            نه باید ها...
                            روز مباداســـت !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط claud
                              این رله برای جریان بالا ضعیفه هااااااا.
                              کنتاکتاشو با اهمتر ببین چجوریه ، شاید از کنتاکت بستش استفاده میکنی و چون رله اصلا روشن نمیشه خروجی دائما به بلندگو وصله.

تغذیه مدار رله ، 12 ولته ، یه وقت به منبع اصلی نزنی !! GND مدار به GND آمپ وصل میشه و خروجی دیگر بلندگو به یکی از ورودی ها.

اول مدارو تنها تست کن ؛ بدون اتصال به خروجی آمپ و بلندگو . در این حالت باید بعد از تاخیری کوتاه وصل بشه ( اصلا صدای رله رو میشنوی ؟)

ترانزیستور رله خیلی مهمه ، پایه هاشو اشتباه نزدی ؟

حالا شما دوتا چرا اینقد جان جان جان میکنین ؟؟!! اه اه :mrgreen: :mrgreen:
                              سلام claud جان
                              من برای اون مدار محافظ تغذیه جداگانه در نظر گرفتم . راستش من GND آمپ رو به مدار وصل نکرده بودم.حالا متوجه شدم.
                              مدار رو جدا هم تست کردم و با بلندگو هم تست کردم به محض اعمال ولتاژ رله عمل می کنه و بلندگو رو وصل می کنه بدون هیچ تاخیری .صدای رله هم شنیده میشه.
                              ترانزیستور رله هم از همون tip121 استفاده کردم پایه هاش رو هم اشتباه نزدم .
                              شما هم اگر ساختی ما رو بی خبر نزار .
                              این هم عکس مدار ما : http://www.ecapic.ir/image3/ECA-110116223150.jpg

دیدگاه

رادیاتورت مالی نیست این آلمینیوم درو پنجره هست . برو یه رادیاتور خارجی براش جور کن ببین حتمن خارجی باشه از کجا بفهمی خارجی هست؟ آهان اولان نسبت به هیکلش سبکه و بزنی روش صداش دینگ تره یعنی زیره. اون پوت رو هم اینجوری تنظیم کن . ورودی رو به زمین شورت کن یه مقاومت صد تا سی صد اهمی جا بلندگو بزار. برقشو وصل کن. یه ولت متر بزن به خروجی حالا پوت رو تنظم کن تا جایی که خروجی صفر ولت بشه اونجا تنظیمه. اون 2 تا دیود اگه به رادیاتور بچسبه بهتره . بد اینکه کار کردی باهاش گرم شد یه بار دیگه تو گرما تنظیمش کن بدش رو پوت لاک بریز. سیمهاش هم نازکه و بلند اونارو هم کوتاه تر و پر مغز تر انتخاب کن یه فیوز هم واسه خروجی بزار

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X