جناب اشک
آیسی 41256 رم 32 کیلو بایت داینامیکه (DRAM) . تو مدار 2395 از رم 62256 هم استفاده شده تا حالا ؟ این رم استاتیک هست (SRAM) و یکم بزرگتر و گرونتره .
پس من 41256 بگیرم ؟
بیس کارو به یه جاهایی رسوندم ، مدار موقت میبندم و نمونه رو میزارم. البته با پروتئوس یه فایل صوتی رو پردازش کردم و ضبط شدشو دارم اکو داشت :mrgreen: ( اور کلاک CPU هم کم آورد :twisted: )
برنامه رو میفروشم :mrgreen:
هنوز خیلی کار داره ولی قسمت اکو رو توضیح میدم : (فقط مازیار بخونه :rolleyes: حس بی حس :mrgreen
فرض کن 1000 خونه رم داریم و میخوایم باهاش 1 ثانیه تاخیر ایجاد کنیم ؛ پس نمونه گیری ما میشه 1000 سمپل در ثانیه.
اطلاعات خوانده شده ADC رو در خانه 1 حافظه مینویسیم و بعدی رو در 2 و 3 و .... تا 1000 که بعدش دوباره در 1 مینویسیم.
اما برای خوندن با بیشترین تاخیر ؛ بین هر عمل نوشتن باید 1 خانه بعدش رو بخونیم ؛ مثلا اگه نوشتن از خانه 1 شروع شد ، باید خانه 2 رو بخونیم ( هنوز چیزی توش نوشته نشده ولی بعد از یک ثانیه اطلاعات 1 ثانیه قبل اونجاست :agree: )
برای تنظیم تاخیر میشه فاصله بین خوندن و نوشتن رو کم کرد. مثال:
وقتی خانه 500 برای خواندن و خانه 501 برای نوشتن انتخاب بشه کمترین تاخیر رو داریم (1 میلی ثانیه).
برنامه رو میفروشم :mrgreen:
هنوز خیلی کار داره ولی قسمت اکو رو توضیح میدم : (فقط مازیار بخونه :rolleyes: حس بی حس :mrgreen
فرض کن 1000 خونه رم داریم و میخوایم باهاش 1 ثانیه تاخیر ایجاد کنیم ؛ پس نمونه گیری ما میشه 1000 سمپل در ثانیه.
اطلاعات خوانده شده ADC رو در خانه 1 حافظه مینویسیم و بعدی رو در 2 و 3 و .... تا 1000 که بعدش دوباره در 1 مینویسیم.
اما برای خوندن با بیشترین تاخیر ؛ بین هر عمل نوشتن باید 1 خانه بعدش رو بخونیم ؛ مثلا اگه نوشتن از خانه 1 شروع شد ، باید خانه 2 رو بخونیم ( هنوز چیزی توش نوشته نشده ولی بعد از یک ثانیه اطلاعات 1 ثانیه قبل اونجاست :agree: )
برای تنظیم تاخیر میشه فاصله بین خوندن و نوشتن رو کم کرد. مثال:
وقتی خانه 500 برای خواندن و خانه 501 برای نوشتن انتخاب بشه کمترین تاخیر رو داریم (1 میلی ثانیه).
قیمت بده تا بخریم :icon_razz:
ینی تا خونه 1000 که نوشتیم میشه 1 ثانیه درسته ؟؟ پس تو هر خونه که نوشتیم بیایم خونه قبلی رو بخونیم اگه منظورت از خونه همون eeprom باید بگم نوشتن توش محدودیت داره ها مثلا تو مگا128 فقط 100 هزار بار قابلیت خوندن نوشتن داره اینجوری اگه دو سه بار اهنگ پخش کنی که از 100 هزار بار میگذره ولی اگه منظورت Sram خوب این شد یه چیزی
در ضمن بچه ها دوتا کاربر مخفی داریما هواستون باشه :mrgreen:
AV Maziton 100
Render By Artlantis Studio
[img width=346 height=100]http://maziyar123.persiangig.com/View.jpg[/img]
آقا من هم موضوع رو خوندم، حلال کنید تو رو خدا! شیطون گولم زد!!! :mrgreen:
جناب New-Ray ، من از توضیحات شما همچین چیزی برداشت کردم، درسته اخوی؟
حالا فقط یه سوال دارم! هر لوپ شما چقدر زمان میبره، اون وسطا چقدر زمان برای پروسس کردن سیگنال وجود داره و میکروتون چند مگ داره کار میکنه، عملی بستینش یا فقط توی پروتئوس تست کردید و نهایتا اینکه از کدوم یکی از مموری ها استفاده کردید؟
در ضمن برادر مازیار، قربون اون هیکلت، من که ازت حساب میبرم به خدا، قسم میخورم اون مخفی ها من نبودم!!!
مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....
نیو جان به این مسئله هم دقت کردی که باید نوشتن و خوندنت همزمان انجام بشه؟؟ وگرنه نصف صدا رو نداری ها.
نیازی نیست همزمان باشه ، چون باید خونه های زمان قبل رو بخونیم !!
اما اگه منظورتون اینه که تاخیر نداشته باشه : چون زمانش خیلی کوتاه هست اصلا سیگنال تغییری نمیکنه.
مدارو عملی بستم البته با مگا8 ، و از ram داخلیش استفاده کردم ولی چون کم بود تاخیر خیلی کوتاه شد حدود 20 - 30 میلی ثانیه ولی کاملا مشخص بود و با رم حل میشه.
مشکل بعدی بالابردن دقت ADC هست چون وقتی صدا کم میشه کیفیت نداره. میخوام از یه کلک رشتی استفاده کنم برای گول زدن آیسی ADC ... :mrgreen:
اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد
فایلو گوش دادم،البته باید تو شرایط مناسب تست شه،ولی بنظر کیفیت صوتیش کم بود (البته باید کیفیت ضبط و کیفیت میکروفن خازنی و اینکه پخش از طریق اسپیکر کامپیوتر انجام میشه،همین طور کم کردن حجم فایل برای قرار دادن در نت رو هم در نظر گرفت و اینکه خب اصلا این یه پروژه آموزشی هست)اما یه سوال،میزان تاخیرش چقدره؟ممکن هست فایل های مربوطه رو در اختیارمون قرار بدین تا روش کار کنیم؟
خوب اگر همزمان نباشه وقتی داری خونه های زمان قبل رو میخونی صدای ورودیت ضبط نمیشه. میشه؟؟؟
مثلاً من توی میکروفن میگم 1 و بعد از 1 ثانیه قراره این یک رو بشنوم. حلا اگر درست زمانی که میکرو میره رم رو بخنه تا یک رو تکرار کنم من اگر توی میکروفن بگم 2 که دیگه چیزی رو رم ضبط نمیشه. چون روی مد خوندن قرار داره. پس دویی که من گفتم تکرار نمیشه.
همینه یا من سر در نیاوردم؟؟؟
خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت
با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا
خوب اگر همزمان نباشه وقتی داری خونه های زمان قبل رو میخونی صدای ورودیت ضبط نمیشه. میشه؟؟؟
مثلاً من توی میکروفن میگم 1 و بعد از 1 ثانیه قراره این یک رو بشنوم. حلا اگر درست زمانی که میکرو میره رم رو بخنه تا یک رو تکرار کنم من اگر توی میکروفن بگم 2 که دیگه چیزی رو رم ضبط نمیشه. چون روی مد خوندن قرار داره. پس دویی که من گفتم تکرار نمیشه.
با سلام،
جناب اشک، زمان خوندن و نوشتن روی مموری خیلی کمه، در حد حداکثر 60 میکرو ثانیه ....
مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....
وقتی شما میگین یک ، روی حافظه یک ضبط نمیشه ، بلکه نمونه گیری انجام میشه . منظور از نمونه گیری تعداد دفعات خواندن ولتاژ در یک ثانیه هست. عددی که در Wave مثلا 48000 یا 32000 مشاهده میشه. به شکل موجی که قبلا گذاشتم نگاه کنید تعداد مربعهای افقی در یک سیکل کامل رو در فرکانس سیگنال ضرب کنیم نمونه گیری بدست میاد (حدود 58 مربع در یک سیکل 1KHz که میشه 58000 سمپل در ثانیه ).
یکبار نمونه گیری و ذخیره در حافظه انجام میشه و بعدش خواندن از حافظه و فرستادن به خروجی انجام میشه. این حلقه دهها هزار بار در ثانیه انجام میشه و ما صدای کامل رو داریم.
تعداد مربعهای افقی دقت ADC رو نشون میده که در 8 بیتی تا 256 مربع میرسه. ( یعنی اگه ولوم رو 10 برابر کم کنیم دقت میشه 25 مربع که خیلی کمه ، باید adc رو ارتقا بدم )
فایلو گوش دادم،البته باید تو شرایط مناسب تست شه،ولی بنظر کیفیت صوتیش کم بود (البته باید کیفیت ضبط و کیفیت میکروفن خازنی و اینکه پخش از طریق اسپیکر کامپیوتر انجام میشه،همین طور کم کردن حجم فایل برای قرار دادن در نت رو هم در نظر گرفت و اینکه خب اصلا این یه پروژه آموزشی هست)اما یه سوال،میزان تاخیرش چقدره؟ممکن هست فایل های مربوطه رو در اختیارمون قرار بدین تا روش کار کنیم؟
من قبلا هم آمادگی خود را برای کمک در انجام این پروژه، اعلام کرده بودم:
به هر حال از آنجایی که XMEGA مورد استفاده دارای 4 کیلوبایت SRAM است و همین میزان حافظه در شماره هایی مانند mega64 هم وجود دارد، در گام اول بهتر است سخت افزاری مبتنی بر این نوع میکروکنترلر و یک DAC در نظر بگیرید تا امکان راهنمایی برای چگونگی پیاده سازی اکو فراهم شود.
اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد
به هر حال از آنجایی که XMEGA مورد استفاده دارای 4 کیلوبایت SRAM است و همین میزان حافظه در شماره هایی مانند mega64 هم وجود دارد، در گام اول بهتر است سخت افزاری مبتنی بر این نوع میکروکنترلر و یک DAC در نظر بگیرید تا امکان راهنمایی برای چگونگی پیاده سازی اکو فراهم شود.
با تشکر ویژه از جناب طراح ،
در زمینه برنامه نویسیش تا اینجا مشکلی نبود ؛ با مگا8 و 800 بایت از رم داخلی مدار اولیه رو راه انداختم و درست بود. البته از mega64 یا mega128 استفاده میشه.
فعلا طرح کلی آمادست و دارم وارد جزییات میشم که مهمترین مشکل کمبود قطعاتی مثل حافظه و op-amp سریع و ADC هست.
فعلا دارم مداری طراحی میکنم که ADC 8bit رو به 16bit تبدیل میکنه و از دوستان میخوام اگه op-amp سریع میشناسن معرفی کنن ؛ Slew Rate بالا.
البته بجز اون دوتایی که قبلا Hs67 گذاشته بود . از CA3130 بهتر ولی از اون یکی ضعیفتر باشه (یعنی ارزونتر :biggrin
دیدگاه