اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل پارازیت رادیویی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل پارازیت رادیویی

با سلام.من قبلا یک برد آمپلی 30 وات از بازار خریدم.بعدا یک پری هم برای میکروفن هم به آن متصل کردم.حالا مشکلی که دارم اینه که صدای واضح امواج رادیویی در خروجی اون میاد و صدای میکروفن به صورت ضعیف شنیده میشه.
    قبلا یک مدار رادیو ساختم که هر چی کردم صدای رادیو از اون نیومد ولی حالا که آمپلی میخوام مثل رادیو کار میکنه.
    آی سی آمپلی TDA1557 و آی سی پری هم LM358
    البته بدون پری کیفیتش بد نیست.

پاسخ : مشکل پارازیت رادیویی

نوشته اصلی توسط morteza369
    با سلام.من قبلا یک برد آمپلی 30 وات از بازار خریدم.بعدا یک پری هم برای میکروفن هم به آن متصل کردم.حالا مشکلی که دارم اینه که صدای واضح امواج رادیویی در خروجی اون میاد و صدای میکروفن به صورت ضعیف شنیده میشه.
    قبلا یک مدار رادیو ساختم که هر چی کردم صدای رادیو از اون نیومد ولی حالا که آمپلی میخوام مثل رادیو کار میکنه.
    سلام : این مشکل به دلیل آزاد بودن ورودی برای تمامی فرکانس ها هست یعنی باید یه فیلتر پایین گذر قرار بدی که فرکانس های پایین تر از فرکانس های رادیویی را اجازه عبور بده و فرکانس های بالاتر که در محدوده رادیویی هست را عبور نده

ساده ترین راهش قرار دادن یه دونه خازن 1nf در ورودی هست یعنی یک سر خازن به منفی و سر دیگر به ورودی آمپلی فایر

با این حساب تمامی فرکانس های مافوت صوت که البته فرکانس های رادیویی هم جزء اون هستن توسط خازن خفه میشن .

اگر هم در طول مدار از چند طبقه استفاده شده مثل پری باید در تمامی ورودی طبقات این خازن را قرار بدید تا تمامی طبقات از نظر پارازیت رادیویی ایزوله شوند.
    --------------------------- --------------------------

دیدگاه

سلام آقای asw اگه نکته دیگه ای برای رفع پارازیت ها و صاف شدن صدا میدونید لطفا بفرمایین،قبلا گفته بودین یه خازن 10 نانو با هرکدوم از دیودهای تغذیه موازی کنم و این نکته رو هم که امروز فرمودین،اگه مطلب دیگه ای هم هست لطفا بفرمایین تا استفاده کنیم،یه سوال دیگه مقدار این خازن رو با داشتن فرکانس قطع مشخص از چه طریقی میشه حساب کرد؟فرمولی داره یابصورت تجربی؟
      رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hs67
        سلام آقای asw اگه نکته دیگه ای برای رفع پارازیت ها و صاف شدن صدا میدونید لطفا بفرمایین،قبلا گفته بودین یه خازن 10 نانو با هرکدوم از دیودهای تغذیه موازی کنم و این نکته رو هم که امروز فرمودین،اگه مطلب دیگه ای هم هست لطفا بفرمایین تا استفاده کنیم،یه سوال دیگه مقدار این خازن رو با داشتن فرکانس قطع مشخص از چه طریقی میشه حساب کرد؟فرمولی داره یابصورت تجربی؟
        سلام hs67 جان :

راستش حضور ذهن ندارم که تمامی نکات رو بگم ولی باید با این تفکر به مدارمون نگاه کنیم که هر بخش را جداگانه مد نظر داشته باشیم

مثلا تغذیه را به طور جداگانه نگاه کنیم یعنی از پشت ترانس که با برق 220 درگیر هست و خروجی که باید با دیود پل متصل بشه و خازن تغذیه و البته خازن هایی که با دیودها هستن قرار دادن سلف در خط تغذیه یا بازدهی کم در ازای تغذیه صافتر و چیزای دیگه البته خود تغذیه هم طرح های مختلفی داره مثل ترانزیستوری - ای سی رگولاتور و ...

ولی اکثر مدارهایی که بدون نویز تغذیه کار میکنن در مقابل تغذیه های پر نویز مقاومت نشون میدن یعنی نویز تغذیه هر چه هم زیاد باشه در خروجی اون مدارها خودشا نشون نمیده اینجا هست که اهمیت طراحی خود مدار در مقابل نویز مشخص میشه و نمیشه ما همه چیز را در تغذیه ببینیم نویز تغذیه هر چه هم کم باشه (مثلا خازن تغذیه بالا بکار ببریم) بازم مقداری نویز داره و این کیفیت طراحی خود مدار هست که باعث میشه عملا مشکل نویز در خروجی حل بشه

ما اماتور ها همیشه میخوایم که با حداقل قطعات به نتیجه برسیم که این نمیشه

مقدار این خازن را با تجربه باید بدست آورد ولی تجربه جمعی اکثر تعمیر کاران حدود 10nf هستش

در مورد فرمول چون رشته ام الکترونیک نیست نمیتونم زیاد دربارش حرف بزنم :cry:

دیدگاه

فیلتر پایین گذر :

فرمول :

توجه داشته باشین که مقاومت R نیازه ولی چون امپدانس خروجی طبقات اولیه فرق چندانی با هم ندارن، بصورت تجربی خازن 1nF خوب عمل میکنه. برای دقت بیشتر باید از فرمول استفاده کرد.
          وقتی تو نیستی
          نه هست های ما چونانکه بایدند
          نه باید ها...
          هر روز بی تو http://www.up98.org/upload/server1/0...158wwayrz3.jpg
          روز مباداســـت !

دیدگاه

دمت نیو جان جدا اگه نباشی کارا لنگ میمونه
            فقط حیف که یکم خسیسی :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
            شوخی کردم
            آتش بس
            رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray
              فیلتر پایین گذر :

فرمول :

توجه داشته باشین که مقاومت R نیازه ولی چون امپدانس خروجی طبقات اولیه فرق چندانی با هم ندارن، بصورت تجربی خازن 1nF خوب عمل میکنه. برای دقت بیشتر باید از فرمول استفاده کرد.
              سلام بر دوستان :

مداری که قرار دادید عیبی نداره و یه فیلتر پایین گذر هست ولی برای چنین کاری به نظرم درصد نویز به سیگنال عمومی آمپلی فایر را بالا می بره و باید مقاومت را کوچک و یا کلا حذف کرد چون نیازی هم نیست . 1nf فرکانسهای خیلی بالا را حذف میکنه و عملا روی فرکانس های صوتی جریان زیادی عبور نمیده و عملا توانی روی خازن مصرف نمیشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط morteza369
                سلام : میشه درباره رادیویی که ساختی بگی آخه منم یه رادیو دارم میسازم شاید بشه با هم هم فکری کنیم

من مشکلم فعلا تقویت 455KHZ هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                  سلام : میشه درباره رادیویی که ساختی بگی آخه منم یه رادیو دارم میسازم شاید بشه با هم هم فکری کنیم

من مشکلم فعلا تقویت 455KHZ هست
                  نقشه تقویت ترانزیستوری با IF هست، منظورتون بدون IF هست ؟ نقشه های گسسته رادیو بهمراه توضیح توی کتاب مخابرات هنرستان (رشته الکترونیک) هست. میتونید تهیه کنید.
                  وقتی تو نیستی
                  نه هست های ما چونانکه بایدند
                  نه باید ها...
                  هر روز بی تو http://www.up98.org/upload/server1/0...158wwayrz3.jpg
                  روز مباداســـت !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray
                    نقشه تقویت ترانزیستوری با IF هست، منظورتون بدون IF هست ؟ نقشه های گسسته رادیو بهمراه توضیح توی کتاب مخابرات هنرستان (رشته الکترونیک) هست. میتونید تهیه کنید.
                    نقشه تقویت ترانزیستوری با IF هست و میشه گفت به یه جاهایی هم رسوندمش عکس زیر

چندین طرح برای تقویت هم از خودم هم از اینترنت ازمایش کردم فعلا این جز خوباشه

العان گیرندگیش جوری هست که قابل مقایسه با نوع تجاری باشه اگه مدار بهتر داری قرار بده کتاب هنرستان و ... هم دارم و اونا هم رو تست کردم

این سایت ها هم رفتم و ازشون استفاده کردم

از همین لینک این مدارشو بستم

بد نیست ولی ضریب تقویتش زیاد نیست

اون تقویت اولیه (سمت راست) را خودم یه چیزایی سر هم کردم ضریب تقویتش خیلی خوب شده

ولی چیزی که میخوام یه مدار ترانزیستوری خوب برای تقویت کادر آنتن هست

این مدار را در اینجا دنبال میکنم خوشحال میشم اگه کمکی برسونی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X