اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آمپلی فایر 100 وات ترانزیستوری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

آمپلی فایر 100 وات ترانزیستوری

خوب با سلام

دوستان کهنه کار و با تجربه با نگاهی به نقشه فورا تشخیص خواهند داد که این طرح از نقشه های کتاب (مجموعه مدار برای جوانان-جلد-4) جناب محمود بخت آور است که البته دوستانی که اونو ساختن با مشکل بزرگی دست به گریبان بودن که علاجش خیلی ساده بود و جناب بخت آور فراموش کرده اند که یک قطعه رادر مدار قرار دهند که نبود اون موجب صدای هوم خیلی زیاد و کارکرد نامناسب آمپلی فایر میسشد که آن قطعه یک خازن است که با دایره قرمز مشخص کردم دوستی که اونو ساخته بود و پیش من آورد هم خیلی کلافه و عصبی بود که چرا مدارش خوب کار نمیکند که البته با توجه به صدای هوم شدید کاملا پیدا بود که جایی از مدار از تغذیه ناصاف رنج میبرد که با اضافه کردن خازن مدار کاملا از اینرور به اونرو شد به قول معروف که البته با سابقه درخشان آقای بخت آور کاملا مطمئنم که از روی فراموشی این قطعه را در طرح مدار جا انداخته اند وگرنه گفتم که سابقه درخشان و تجربه والای این استاد بر کسی پوشیده نیست.
    خوب البته هدفه از گذاشتن این مدار آشنایی دوستان با آن و ذکر چند مطلب آموزشی بود که مطمئنم دوستان دیگه تقریبا هر کدام نیمچه استادی برای خودشون شدن و کاملا وقتشه خیلی عمیق تر با مسئله الکترونیک و بخصوص آمپلی فایر آشنا شوند.
    خوب اول بریم سر وقت مدار...این مدار آمپلی فایر 100 وات است که عرض کردم

حالا کدام یک از دوستان میتونن بگن که اگه ما بخواهیم از ترانزیستورهای قرینه یا مکمل استفاده کنیم (در مدار از ترانزیستورهای منفی کلا استفاده شده) حالا می خواهیم از ترانزیستورهای مثبت و منفی باهم استفاده کنیم دوستان برای اینکه مدار راحتر بشه اون زوج ترانزیستور رو یکی در نظر بگیرن و یکی از هر کدوم ترانزیستور رو حذف کنن
    برای راهنمایی بگم باید بایاس ترانزیستورهای قدرت منفی قسمت پایین مدار رو عوض کرد کمی روش فکر کنید و ببینید چطور میشه اینکار رو کرد

البته منظورم فقط طبقه خروجی یا قدرت اونه و با بقیش کاری نداریم
    یا به عبارتی q3-q4 باید بشن مثبت
    تا توانی رفع غم از چهره ای غمناک کن***در جهان گریاندن آسان است اشکی پاک کن

پاسخ : آمپلی فایر 100 وات ترانزیستوری

اول نیاز به یه ولتاژدوبل هست .بعدش خازن خروجی را اگه دوست داشتیم حذف کنیم..............
    به جای q3,4 از ترانزیستور tip2955 استفاده میکنیم.در این صورت کلکتور ترانزیستورها به قطب منفی وصل میشند...وامیترهاش به امیتر tip3055 وصل شند که درکل میشه یه سر بلندگو...............
    کلکتور bd140 به قطب منفی وصل بشه واز امیترش برا بیس ترانزیستور قدرتtip2955بره و.................
    :biggrin:خودم نفهمیدم چی شد
    ....................HELP ME GOD ...........................

WORLD ELECTRONIC................................

nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...

دیدگاه

با سلام :

ترانزیستور های Q3 و Q4 را از نوع مثبت قرار میدیم با این حساب کالکتور این ترانزیستورها به منفی متصل میشن و امیترشون هم به مقاومت 0.47 اهم متصل میشن

اگر بخوایم فقط با جابجایی قطعات حرف بزنیم و فکر طراحی نداشته باشیم باید مقاومتی که به امیتر BD140 هست را به کالکتور انتقال بدیم به این معنی که کالکتور BD140 توسط مقاومت 33 اهم به منفی مدار متصل بشه

و همچنین مقاومت 220 اهم را از بیس Q3 و Q4 به مداری که (+) خازن بلندگو هست متصل کنیم

و امیتر BD140 فقط به بیس Q3 و Q4 اتصال بدیم

با این حساب احتمالا مدار باید کار کنه
      --------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
        با سلام :

ترانزیستور های Q3 و Q4 را از نوع مثبت قرار میدیم با این حساب کالکتور این ترانزیستورها به منفی متصل میشن و امیترشون هم به مقاومت 0.47 اهم متصل میشن

اگر بخوایم فقط با جابجایی قطعات حرف بزنیم و فکر طراحی نداشته باشیم باید مقاومتی که به امیتر BD140 هست را به کالکتور انتقال بدیم به این معنی که کالکتور BD140 توسط مقاومت 33 اهم به منفی مدار متصل بشه

و همچنین مقاومت 220 اهم را از بیس Q3 و Q4 به مداری که (+) خازن بلندگو هست متصل کنیم

و امیتر BD140 فقط به بیس Q3 و Q4 اتصال بدیم

با این حساب احتمالا مدار باید کار کنه

با سلام خدمت دوست عزیز
        من مدتی بخاطر بیماری مادرم نبودم و افتخار آشنایی با شما رو نداشتم
        من شهریار هستم درست عین خودت از اون نسل هستم نسلی که با فنر اکو می ساختیم یاد لامپهای pl500 pl504 بخیر سر پیک نیک گرمشون می کردیم کمی بیشتر کار کنند با pl95 آمپلی می ساختیم... یادش بخیر
        خیلی عالی بود کاملا درسته البته برای شما که نباید کاری میداشت تجربه زیادتون در این راستا فوری بکمکتون میاد
        در الکترونیک تئوری خیلی مهمه ولی تجربه یه چیز دیگه است
        در هر حال از آشنایی باهاتون خوشحال شدم انشا... با کمک هم و بقیسه بچه ها قسمت نمونه ای داشته باشیبم

دیدگاه

برای آشنایی بهتر دوستان نقشه اصلاح شده رو میذارم
          من خودم اینو این مدل ساختم و عالی کار میکنه
          البته برای خلوتی مدار یکی از ترانزیستورهای هر کدام رو کم کردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electronicmohsenjudo
            اول نیاز به یه ولتاژدوبل هست .بعدش خازن خروجی را اگه دوست داشتیم حذف کنیم..............
            به جای q3,4 از ترانزیستور tip2955 استفاده میکنیم.در این صورت کلکتور ترانزیستورها به قطب منفی وصل میشند...وامیترهاش به امیتر tip3055 وصل شند که درکل میشه یه سر بلندگو...............
            کلکتور bd140 به قطب منفی وصل بشه واز امیترش برا بیس ترانزیستور قدرتtip2955بره و.................
            :biggrin:خودم نفهمیدم چی شد
            با سلام
            داشتی درست جلو میرفتی
            ولی تغییر تغذیه احتیاجی نیست چرا تغذیه رو تغییر بدیم
            یه چیز یادتون باشه آمپلی فایرهایی که تو خروجیشون خازن ندارن و با تغذیه مکمل کار میکنند قاتل بلندگو هستند و خیلی سریع باعث سوختن بلندگو میشوند من در کل آمپلی های خازن دار رو ترجیح میدم تفاوت کیفیتشون اینقدری نیست برای گوش ما قابل تشخیص باشه البته درسته رنج فرکانس جوابگویی اون مدل بهتره ولی مدلهای خازن داره هم بدک نیستن
            من برای دو دوستم که مجالس عروسی میرن دو آمپلی جداگانه ساختم یکی بدون خازن و یکی خازن دار اون یکی تو این یک سال بالای 4 بار بلندگو سوزونده ولی این یکی دوستم حالا هم هنوز با همون بلندگوهای اولش کار میکنه

دیدگاه

سلام
              شهریار جان تو نقشه اون خازن هایی رو که دورش خط قرمز کشیدم رو یک پایشون رو فراموش کردی وصل کنی که احتمالا" باید به گراند مدار وصل شوند درسته؟
              شهریار جان قدرت خروجی این مدار چقر هست؟
              با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SHAHRYAR52

با سلام خدمت دوست عزیز
                من مدتی بخاطر بیماری مادرم نبودم و افتخار آشنایی با شما رو نداشتم
                من شهریار هستم درست عین خودت از اون نسل هستم نسلی که با فنر اکو می ساختیم یاد لامپهای pl500 pl504 بخیر سر پیک نیک گرمشون می کردیم کمی بیشتر کار کنند با pl95 آمپلی می ساختیم... یادش بخیر
                خیلی عالی بود کاملا درسته البته برای شما که نباید کاری میداشت تجربه زیادتون در این راستا فوری بکمکتون میاد
                در الکترونیک تئوری خیلی مهمه ولی تجربه یه چیز دیگه است
                در هر حال از آشنایی باهاتون خوشحال شدم انشا... با کمک هم و بقیسه بچه ها قسمت نمونه ای داشته باشیبم

سلام آقای شهریار ممنونم که منا مورد لطف قرار دادی منم حمید م و از اینکه با شما آشنا شدم خوشحالم

انشاالله خدا همه بیماران را خوب کنه و به همه ما چیزی که خیر ما در اون هست را بده

تجربه نسبی هست کسی که 10 ساله و کسی که 40 ساله داره کار میکنه به همشون میگیم با تجربه

و دوستانی که در انجمن هستند هم تجربه دارن و هم تئوری و حتما توانشون از من بالاتر هست

من همیشه از نظرات دوستان استفاده کردم و اطلاعاتم را افزایش دادم از شما و دیگر دوستان هم تشکر میکنم و امید وارم در این انجمن از اطلاعات شما و دیگر دوستان نهایت استفاده را ببرم

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SHAHRYAR52
                  خوب با سلام

دوستان کهنه کار و با تجربه با نگاهی به نقشه فورا تشخیص خواهند داد که این طرح از نقشه های کتاب (مجموعه مدار برای جوانان-جلد-4) جناب محمود بخت آور است که البته دوستانی که اونو ساختن با مشکل بزرگی دست به گریبان بودن که علاجش خیلی ساده بود و جناب بخت آور فراموش کرده اند که یک قطعه رادر مدار قرار دهند که نبود اون موجب صدای هوم خیلی زیاد و کارکرد نامناسب آمپلی فایر میسشد که آن قطعه یک خازن است که با دایره قرمز مشخص کردم دوستی که اونو ساخته بود و پیش من آورد هم خیلی کلافه و عصبی بود که چرا مدارش خوب کار نمیکند که البته با توجه به صدای هوم شدید کاملا پیدا بود که جایی از مدار از تغذیه ناصاف رنج میبرد که با اضافه کردن خازن مدار کاملا از اینرور به اونرو شد به قول معروف که البته با سابقه درخشان آقای بخت آور کاملا مطمئنم که از روی فراموشی این قطعه را در طرح مدار جا انداخته اند وگرنه گفتم که سابقه درخشان و تجربه والای این استاد بر کسی پوشیده نیست.
                  خوب البته هدفه از گذاشتن این مدار آشنایی دوستان با آن و ذکر چند مطلب آموزشی بود که مطمئنم دوستان دیگه تقریبا هر کدام نیمچه استادی برای خودشون شدن و کاملا وقتشه خیلی عمیق تر با مسئله الکترونیک و بخصوص آمپلی فایر آشنا شوند.
                  خوب اول بریم سر وقت مدار...این مدار آمپلی فایر 100 وات است که عرض کردم

حالا کدام یک از دوستان میتونن بگن که اگه ما بخواهیم از ترانزیستورهای قرینه یا مکمل استفاده کنیم (در مدار از ترانزیستورهای منفی کلا استفاده شده) حالا می خواهیم از ترانزیستورهای مثبت و منفی باهم استفاده کنیم دوستان برای اینکه مدار راحتر بشه اون زوج ترانزیستور رو یکی در نظر بگیرن و یکی از هر کدوم ترانزیستور رو حذف کنن
                  برای راهنمایی بگم باید بایاس ترانزیستورهای قدرت منفی قسمت پایین مدار رو عوض کرد کمی روش فکر کنید و ببینید چطور میشه اینکار رو کرد

البته منظورم فقط طبقه خروجی یا قدرت اونه و با بقیش کاری نداریم
                  یا به عبارتی q3-q4 باید بشن مثبت
                  سلام داداش میشه دقیقا بگید خازن کجاش کمه؟منم این مشکلو دارم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X