اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد چگونگی رفع نویز مدار پری تون کنترل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راهنمایی در مورد چگونگی رفع نویز مدار پری تون کنترل

نوشته اصلی توسط aswhu600
    چند تا سوال
    اول : دقیقا "کراس اور اکتیو" چی کار میکنه ؟
    میکسری که تو خط ساب هست دقیقا چی کار میکنه ؟
    و پاور های ساب - مید - تیوتر هر کدوم یه تقویت کننده مستقل هستند درسته ؟
    اول:کراس اور اکتیو سیگنال ورودی رو با استفاده از فیلترهای اکتیو به سه دسته 1-سیگنالهای با فرکانس پایین 2-سیگنالهای با فرکانس متوسط 3-سیگنالهای با فرکانس بالا تقسیم میکنه و هر کدام از این سیگنالها رو تو یه خروجی تحویل میده
    دوم:اون میکسر برای این هست که اگه احساس کردم بیس بیشتری نیاز هست بتونم از طریق پری ساب سیگنال قوی تری رو به ورودی پاور ساب بدم(یه جور روش برای افزایش صدای بم هست)
    سوم:بله همون طور که تونقشه مشخصه وقتی از کراس اور اکتیو استفاده بشه به تعداد خروجی های کراس اور باید پاور مستقل داشته باشیم.
    رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hs67
      اول:کراس اور اکتیو سیگنال ورودی رو با استفاده از فیلترهای اکتیو به سه دسته 1-سیگنالهای با فرکانس پایین 2-سیگنالهای با فرکانس متوسط 3-سیگنالهای با فرکانس بالا تقسیم میکنه و هر کدام از این سیگنالها رو تو یه خروجی تحویل میده
      دوم:اون میکسر برای این هست که اگه احساس کردم بیس بیشتری نیاز هست بتونم از طریق پری ساب سیگنال قوی تری رو به ورودی پاور ساب بدم(یه جور روش برای افزایش صدای بم هست)
      سوم:بله همون طور که تونقشه مشخصه وقتی از کراس اور اکتیو استفاده بشه به تعداد خروجی های کراس اور باید پاور مستقل داشته باشیم.
      شماتیکی که قرار دادی از جهاتی زیر سواله :-?

اولا بگم حرف اخر را سعی و خطا میگه ولی برای پیش فرض اینطوری قرار بده

ورودی تمام پاور ها را با مقاومت 1 کیلو اهم موازی کن

خازن ورودی تیوتر را 1 نانو بگیر

مید 10 نانو یا شایدم بیشتر

و ساب هم اگه واقعا سابت سابه 1 میکرو !

این از این

ورودی پری ساب هم 1 میکرو - مقاومت هم بین 1 تا 10 کیلو

و ورودی پری بالایه 1 نانو و مقاومت 1 تا 10 کیلو

---------------------

اکولایزر و تن کنترل چون سیگنال را ضعیف میکنن مثل پری قرار بده

و ورودی کراس اور اکتیوم مثل پری

-------------------------------------------------

یه چیزی تو گلوم مونده بزار بگم راحت کنم خودما : درباره خازن بلندگو هست اگه ما یه ولتاژ DC به بلندگو بدیم پرده یا میاد بالا یا پایین میره حالا فرض کن آمپلی ما خازن بلندگو نداره

با این حساب هم سیگنال AC و هم DC روی بلندگو میافته حالا ببین چقدر بد میشه اولا خود همون سیگنال دی سی با عث میشه دیافراگم یا بالا یا پایین قرار بگیره و اون کورسی که باید بالا پایین بره محدود میشه و در همین حال باعث صدمه دیدن خود بوبین بلندگو هم میشه

چیز جالب دیگه ای هست : در تغذیه های دوبل بازدهی 50 درصد هست ولی در تغذیه های معمولی بازدهی بیشتر هست چون فقط ترانزیستور های بالایی از منبع جریان میکشن و ترانزیستورهای پایینی فقط خازن بلندگو رو دشارژ میکنن و از نظر تئوری با فرض بار صفر اهم در خروجی بازدهی به 78.5 درصد میرسه

در این مدل هم بازدهی بیشتره هم تغذیه ارزونتره در این مدل ها از خروجی توسط یک مقاومت به مدار فیدبک منفی صورت گرفته که یکی از مزایای اون کاهش نویز 50 هرتز تغذیه در خروجی هست

و ..........................

از نظر تئوری در تغذیه دوبل بلندگو روی سیم صفر بسته میشه و سیگنال DC وجود نداره ولی ایا در عمل هم همینطوره

راستش من خازن بلندگو را جز ضروریات میدونم و طرفدار حذفش نیستم [-(

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

و البته به مشکل این خازن اشاره نکردین : حذف برخی از فرکانسها،البته پاور هایی که من استفاده کردم (اگه تغییرشون ندم) بصورت بریج هستن و تا حالا ندیدم تو خروجی آمپلی های بریج خازن استفاده بشه،اما تغذیه پاور ها بصورت تکی هست...
        رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hs67
          و البته به مشکل این خازن اشاره نکردین : حذف برخی از فرکانسها،البته پاور هایی که من استفاده کردم (اگه تغییرشون ندم) بصورت بریج هستن و تا حالا ندیدم تو خروجی آمپلی های بریج خازن استفاده بشه،اما تغذیه پاور ها بصورت تکی هست...
          شماتیکت زیر سوال بود حالا پاورتم زیر سوال رفت و انقریب کل سیستمت زیر سوال میره :mrgreen:

حذف برخی از فرکانس ها که مشکل ساختاری نیست خوب میشه خازن بلندگو را افزایش داد

تو که قراره این همه خرج کنی پیش خودت بگو پنج هزار تومن برای خازن بلندگو خرج میکنم حالا ظرفیتش هر چی شد

دیدگاه

یدفه خودمم زیر سوال ببرین دیگه :-w :-w
            خب جهات زیر سوال چین؟بگین تا رفعشون کنیم؟ :-B
            رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hs67
              یدفه خودمم زیر سوال ببرین دیگه :-w :-w
              خب جهات زیر سوال چین؟بگین تا رفعشون کنیم؟ :-B
              اولا همیشه رازی در کار هست

دوما من حالا (:| بم میاد

مشکل اینه که ائن شماتیکی که قرار دادین میتونه ساده تر باشه ویه جورایی لقمه را دور گردن مبارک چرخوندین

یکی از دعوا های فکری بین من و نیو این بود که از مدار بریچ که از تغذیه معمولی استفاده میکنه نمیشه پوش پول دریافت کرد و یه جورایی با این طرح داریم خودمونا فریب میدیم

سوما ............ (:| یادم رفت

فردا بیشتر بحث میکنیم

دیدگاه

ممنون ولی گفتنی ها رو زودتر بگین که انشالاه هر چه زودتر پرژه رو تموم کنم :-)]
                رازی در کار نبود

دیدگاه

سلام:

برای مدارت به نظرم همچین کاری کن

آی سی TEA2025B را به صورت برچ برای هر یک از کانالای تیوتر (با فرض استریو بودن مدارت) قرار بدن که با این حساب هر کانال یک ای سی

برای فرکانس ای میانی یا همون "مید" از آی سی STK0100 استفاده کن حالا میشه مثله تیوتر به صورت برچ استفاده کنی البته اگه قدرت زیادی میخایی بگیری که در این صورت هم برای هر کانال یک آی سی باید بکار ببری

و اما برای ساب : که باید یه مدار ترانزیستوری ولتاژ بالا به کار ببری ترجیحا به نظرم باید چون تحرک و قدرت اعمال شده بالاست بهتر از خازن بلندگو با ظرفیت بالای 10000 میکرو بکار ببری

کل مدار ساب را از بقیه جدا کن یعنی پری تا قدرت - نگاه کن برای پیدا کردن یا به نوعی تن کنترل اینکار را میشه انجام داد که بعد از هر طبقه تقویت در خروجیش یه خازن ظرفیت بالا موازی کن این کار باعث میشه تمامی طبقات از فرکانس های بالا ایزوله بشن و انقدر تقویت کن تا باس صدار آماده تحویل به قدرت بشه

همون اول هم اون مدار باس و تریبل که دوتا ولوم و چند تا مقاومت و خازن هستن (البته قسمت باس را جداگونه به این مدار متصل کن که یه کنترلی روی باس داشته باشی

بعد از اکولایزر تن کنترل قرار دادی خوب اکولایزر خودش یه نوع تن کنترل پیشرفه هست دیگه تن کنترل برای چیه ؟

باید پری به کراس اور متصل بشه و خروجی های کراس اور را اگه خواستی روشون عمل فیلتری انجام بدی

به نظرم نظر استاد اشک و نیو را هم جویا شو

من اگه به جای تو بودم چون می خوام فرکانس سه گانه برای خروجی هام ایجاد کنم اینکا را انجام میدادم :

همون مدار تن کنترل را سه تا ولومه طراحی میکردم یعنی یه ولو م دیگه براش قرار میدادم و یعنی فرکانس های پایین متوسط و بالا بعدش بدون اینکه خروجی شونا به هم وسل کنم به طور مستقل تقویت میکردم و به پاور ا میدادم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                    یه چیزی تو گلوم مونده بزار بگم راحت کنم خودما : درباره خازن بلندگو هست اگه ما یه ولتاژ DC به بلندگو بدیم پرده یا میاد بالا یا پایین میره حالا فرض کن آمپلی ما خازن بلندگو نداره

با این حساب هم سیگنال AC و هم DC روی بلندگو میافته حالا ببین چقدر بد میشه اولا خود همون سیگنال دی سی با عث میشه دیافراگم یا بالا یا پایین قرار بگیره و اون کورسی که باید بالا پایین بره محدود میشه و در همین حال باعث صدمه دیدن خود بوبین بلندگو هم میشه

چیز جالب دیگه ای هست : در تغذیه های دوبل بازدهی 50 درصد هست ولی در تغذیه های معمولی بازدهی بیشتر هست چون فقط ترانزیستور های بالایی از منبع جریان میکشن و ترانزیستورهای پایینی فقط خازن بلندگو رو دشارژ میکنن و از نظر تئوری با فرض بار صفر اهم در خروجی بازدهی به 78.5 درصد میرسه

در این مدل هم بازدهی بیشتره هم تغذیه ارزونتره در این مدل ها از خروجی توسط یک مقاومت به مدار فیدبک منفی صورت گرفته که یکی از مزایای اون کاهش نویز 50 هرتز تغذیه در خروجی هست

و ..........................

از نظر تئوری در تغذیه دوبل بلندگو روی سیم صفر بسته میشه و سیگنال DC وجود نداره ولی ایا در عمل هم همینطوره

راستش من خازن بلندگو را جز ضروریات میدونم و طرفدار حذفش نیستم [-(
                    سلام سلام جناب aswhu600 با اجازتون اگه من ثابت کنم راندمان هردو مدار یکسانه چی ؟ :mrgreen:

احتمالا شما تغذیه دو مدار رو خوب مقایسه نکردین:
                    در تغذیه دوبل ؛ مسیر جریان بلندگو به نصف تغذیه وصله. یعنی اگه فرض کنیم با دوبل 50 ولت ، 3 آمپر از بلندگو بگذره ، این 3 آمپر در ولتاژ نصف ضرب میشه (یعنی 3 در 50 ولت = 150 وات) ، نه در ولتاژ کل تغذیه !! در این مدت ولتاژ خط دیگر تغذیه هیچ جریانی نمیکشه ولی شما براش توان تلف شده حساب کردین.

در تغذیه تکی ؛ به فرض هنگام نیم سیکل مثبت 3 آمپر از تغذیه عبور میکنه و در نیم سیکل منفی از ولتاژ ذخیره شده در خازن که در نیم سیکل قبل مصرف شده استفاده میشه. یعنی در نیم سیکل مثبت دو برابر توان تلف شده داریم ولی در نیم سیکل منفی هیچ. که بازم میشه همون راندمان ! (جریان متوسط 1.5 آمپر در 100 ولت = 150 وات)

با محاسبات من مصرف این دو مدار یکی شد درسته ؟ :read:
                    خرفاتون در مورد خازن کاملا درسته ولی بستگی به مدار داره . من که بریج رو تست کردم و نتیجه رو همینجا گذاشتم. ولتاژ dc هم تقریبا نداشت. ( زیر 100 میلی ولت که بخاطر تلرانس مقاومتها و ... بود )
                    البته گفتین ولتاژ dc میوفته ولی چرا ؟ وقتی بلندگو به سر وسط ترانس وصل بشه خروجی مدار هم که نصف تغذیه کل هست ، س اختلافشون میشه همون صفر ولت دیگه ! برای امتحان میتونید یک مقاومت کوچک کم اهم بزارید خروجی (بدون اعمال سیگنال) اگه سالم موند یعنی ولتاژی در خروجی نیست !

در مورد رادیو خیلی کارنکردم بیشتر تو کار فرستنده و گیرنده FM بودم تا MW .

ولی MW3 عجب چیزیه مازیار !! :mrgreen:
                    وقتی تو نیستی
                    نه هست های ما چونانکه بایدند
                    نه باید ها...
                    هر روز بی تو http://www.up98.org/upload/server1/0...158wwayrz3.jpg
                    روز مباداســـت !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray
                      بیچاره داش محمد چند بار آمپ بسازه ؟!
                      حالا اگه زحمتی نبود مقاومتهای 0,47 اهم خروجی رو از خط کلکتور بردار و سر راه امیتر وصل کن. برای ترانزیستور درایور هم یه مقاومت 33 اهم بزار ( همونجایی که الان 0.47 وصل شده ). فقط کلکتور ترانزیستورای قدرت رو جدا کن و مستقیم به خروجی وصل کن.
                      ببینم اون 0.47 اهم رو اگه سر راه امیتر بزارم تاثیری تو قدرتش داره؟
                      نیو جان اگر برات زحمتی نیست همین مواردی رو که ذکر کردی تو نقشه برام پیاده کن . راستش من اون مدار رو ساختم و گذاشتم تو جعبه اما یک سری مشکل داره هنوز که فعلا" درگیر درسام هستم :read:و یه خورده که سرم خلوت شد مزاحم میشم تا با کمک شما رفعش کنیم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray

AV Maziton 100
                        Render By Artlantis Studio
                        [img width=346 height=100]http://maziyar123.persiangig.com/View.jpg[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray
                          سلام سلام جناب aswhu600 با اجازتون اگه من ثابت کنم راندمان هردو مدار یکسانه چی ؟ :mrgreen:

احتمالا شما تغذیه دو مدار رو خوب مقایسه نکردین:
                          در تغذیه دوبل ؛ مسیر جریان بلندگو به نصف تغذیه وصله. یعنی اگه فرض کنیم با دوبل 50 ولت ، 3 آمپر از بلندگو بگذره ، این 3 آمپر در ولتاژ نصف ضرب میشه (یعنی 3 در 50 ولت = 150 وات) ، نه در ولتاژ کل تغذیه !! در این مدت ولتاژ خط دیگر تغذیه هیچ جریانی نمیکشه ولی شما براش توان تلف شده حساب کردین.

در تغذیه تکی ؛ به فرض هنگام نیم سیکل مثبت 3 آمپر از تغذیه عبور میکنه و در نیم سیکل منفی از ولتاژ ذخیره شده در خازن که در نیم سیکل قبل مصرف شده استفاده میشه. یعنی در نیم سیکل مثبت دو برابر توان تلف شده داریم ولی در نیم سیکل منفی هیچ. که بازم میشه همون راندمان ! (جریان متوسط 1.5 آمپر در 100 ولت = 150 وات)

با محاسبات من مصرف این دو مدار یکی شد درسته ؟ :read:
                          خرفاتون در مورد خازن کاملا درسته ولی بستگی به مدار داره . من که بریج رو تست کردم و نتیجه رو همینجا گذاشتم. ولتاژ dc هم تقریبا نداشت. ( زیر 100 میلی ولت که بخاطر تلرانس مقاومتها و ... بود )
                          البته گفتین ولتاژ dc میوفته ولی چرا ؟ وقتی بلندگو به سر وسط ترانس وصل بشه خروجی مدار هم که نصف تغذیه کل هست ، س اختلافشون میشه همون صفر ولت دیگه ! برای امتحان میتونید یک مقاومت کوچک کم اهم بزارید خروجی (بدون اعمال سیگنال) اگه سالم موند یعنی ولتاژی در خروجی نیست !

در مورد رادیو خیلی کارنکردم بیشتر تو کار فرستنده و گیرنده FM بودم تا MW .

سلام نیو خان : برا خودت میبری میدوزی نتیجه گیری هم میکنی بچه ها رو هم اغفال میکنی :mrgreen:

با فرض اینکه تحلیلت درباره تغذیه دوبل درست باشه خوب اگه منم ثابت کنم که تحلیلت درباره تغذیه معمولی اشتباه هست نتیجه گیری عوض میشه :wow:

در تغذیه معمولی وقتی ترانزیستور های بالایی روشنه جریان از بار و خازن و مقاومت 0.47 کشیده میشه و بیشتر این توان در بار به شرط کوچک بودن بار ( اهم خیلی پایین ) مصرف میشه و مقدار کمی هم در خازن ذخیره میشه یعنی بر خلاف تغذیه دوبل از یه پیک ترانزیستورها توان برای بلندگو تامین میکنن و ترانزیستور های پایینی فقط توانی که در خازن ذخیره شده را به عنوان پیک منفی بر روی بار سویچ میکنن یا بهتر بگم خازن را دشارژ میکنن تا هم حدود کمی پیک منفی ایجاد بشه هم خازن برای ترانزیستورهای بالایی اماده بشه (دشارژ) توان دو برابری کشیده نمیشه همون توانی که ترانزیستورهای بالایی در تغذیه دوبل کشیده میشه اینجا هم کشیده میشه

نکته مهم اینه که در این نوع پوش پولی که در دوبل داریم در اینجا نداریم و در واقع برگشت پرده بلندگو به وسیله خاصیت فنری خود بلندگو هست و توانی برای برگشت پرده بلنگو مصرف نمیشه ( یا نسبت به سیگنال اصلی خیلی کمه)
                          چون مقداری توان در خازن ذخیره میشه بازدهی 100 درصد نمیشه و همون 78.5 درصد هست

در مورد خازن بلندگو درسته از نظر تئوری ولتاژی DC روش نیست ولی برای من و تو که قرار هزینه زیادی بکنیم درسته که همینجوری ببندیم؟ من دلیل تئوری نیاوردم که خازن حتما باید باشه ولی در عمل اگه زیر بار یه هو یکی از ترانزیستورها نشتی پیدا کنه خوب همه که متخصص نیستن تا بیان خاموشش کن در این مدت زمان باید بلندگو نازنین و گران قیمت تحمل ولتاژ DC مثلا 50 ولت با اونم چه امپری 2 یا 3 امپر بکنه خوب می سوزه اونقط اگه خسارت یه ترانزیستور باشه باید بهش یه بلندگوی گرون قیمتم اضافه کنیم یکی از هنر های طراح و کسی که یه محصول تولید میکنه باید طوری باشه که کمترین خسارت را در مواردی که مدار خراب میشه بیاره

برای همین من همیشه از اون تیپ مدارا که خازن هم دارن استفاده میکنم ولی اگر روی مدار دوبل بشه یه مدار محافظ بلندگوی ترانزیستوری خوب و قابل اطمینان قرار داد دیگه با خیال راحت و بدون استرس میشه از باس امپلی و آهنگ در حال پخش لذت برد

این MW3 حکایتش چیه !؟ :-?

مدارای فرکانس پایین که راحترن تا فرکانس بالاها !

دیدگاه

سلام. من که سواد مواد ندارم ولی با نیو موافقم. البته در مورد خازن هم موافقم. ولی معایبی هم داره. بزرگترین عیب اون محدود بودن جریانه. شما چند تا مدار 300 وات با خازن دیدید؟؟ اصلاً نمیشه یه همچین توانی رو از خازن عبور داد.
                            راندمان هر دو هم یکی است و فقط بستگی به کلاس اونها داره. کلاً تا کلاس D همه زیر 50% راندمان دارند.
                            در ضمن اون خازن در زمان سوختن ترانزیستور تا حدی دوام میاره و بعد از مدت کمی هم خازن و هم باند به دیار باقی خواهند رفت. من با مدارات خازن دار خیلی کار کردم. بعد کم کم سراغ دوبل ها رفتم. کیفیت و قدرت و توان اونها به هیچ وجه قابل مقایسه با تک ولتها نیست.
                            نکته: پروتکتور برای همین وقتها طراحی شده.
                            خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
                              سلام. من که سواد مواد ندارم ولی با نیو موافقم. البته در مورد خازن هم موافقم. ولی معایبی هم داره. بزرگترین عیب اون محدود بودن جریانه. شما چند تا مدار 300 وات با خازن دیدید؟؟ اصلاً نمیشه یه همچین توانی رو از خازن عبور داد.
                              راندمان هر دو هم یکی است و فقط بستگی به کلاس اونها داره. کلاً تا کلاس D همه زیر 50% راندمان دارند.
                              در ضمن اون خازن در زمان سوختن ترانزیستور تا حدی دوام میاره و بعد از مدت کمی هم خازن و هم باند به دیار باقی خواهند رفت. من با مدارات خازن دار خیلی کار کردم. بعد کم کم سراغ دوبل ها رفتم. کیفیت و قدرت و توان اونها به هیچ وجه قابل مقایسه با تک ولتها نیست.
                              سلام استاد اشک : ما همچین جسارتایی نکردیم :redface: و فقط نظرمونا گفتیم

بحث من بازدهی بود اینکه نمیشه از یک آمپلی خازن دار قدرت بالایی گرفت یه بحثه و اینکه بازدهیش چطوریه خوب یه بحث دیگه هست

من در تایید حرفای شما هم قبول دارم آمپلی فایر های وات بالا معمولا از خازن استفاده نمیکنن خوب بلاخره وقتی قراره در خط خروجی وات های بالا عبور کنه باید چیزای اضافی و مقاومتی را برداریم

واینکه گفتید همه زیر 50 درصد بازدهی دارن از نظر عملی میشه گفت درسته ولی من در همین تاپیک هم گفتم در این نوع به شرط بار خروجی صفر اهم بازدهی به 78.5 درصد میرسه و این از نظر تئوری قابل اثبات هست و در منابع علمی هم اومده و همین مدار هم چون نمیتونیم بار صفر اهم بهش بزنیم حتما بازدهیش پایین تر میاد

میشه بیشتر دربارش توضیح بدین که کارش چیه و .... ؟

دیدگاه

حفاظت سیستم و بلندگو در برابر
                                اضافه بار
                                اتصال کوتاه در خروجی
                                حذف صدای پلوپ در زمان خاموش روشن شدن مدار
                                جلوگیری از ورودی ولتاژ dc در مواقع خطر به داخل بلندگو.
                                وحتی در نوع پیشرفته تر حفاظت ترانس و خازنها در زمان روشن شدن سیستم در برابر جریان حجومی .
                                خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X