اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث در مورد تقویت کننده کلاس D با آی سی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بحث در مورد تقویت کننده کلاس D با آی سی

سلام و عرض وقت بخیر خدمت دوستان محترم

حتما با کلاس D تو تقویت کننده ها آشنا هستین و خیلی ها مثل من دوست دارین که نمونه هایی از اونرو بسازین.

آی سی هایی با پارت LM4651 , LM4652 در مجموع یک آمپلی فایر 170 وات کلاس D رو تشکیل میدن و از اونجا که حجم زیادی ندارن و اعوجاج خروجی هم قابل قبول هست ، از مدتی پیش ذهن منو درگیر خودشون کردن. اما متاسفانه این آی سی رو به هیچ عنوان پیدا نکردم.
    دیتاشیت این دو قطعه :

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...AO2HT6ruorEd1Q

همونطور ملاحظه میکنید یک آی سی به عنوان درایور و قطعه دوم طبقه قدرت ( ماسفت ها ) مدارو تشکیل میده.

از دوستانی که در مورد این آی سی اطلاعاتی دارن یا ازش استفاده کردن، خواهش میکنم تو این تاپیک اعلام نظر کنن. بحث در مورد کلاس D از آمپلی فایرها هستش و همچنین این مدل آی سی ها.

از همه تشکر میکنم. :redface:

پاسخ : بحث در مورد تقویت کننده کلاس D با آی سی

سلام
    منم تاحالا کلاس D رو نه دیدم و نه صداشو شنیدم ولی تا اونجایی که شنیدم میگن سیگنال رو به دیجیتال تبدیل میکنه که باعث میشه نویز روی پیک های سیگنال صوتی نیاد که این خودش خیلی عالیه

راستی دقت کردین اکثر مداراتی که کلاس D هستن تو خروجیشون قبل از بلندگو سلف گذاشتن ؟ هنوز دلیلش رو نفهمیدم
    کسی میدونه ؟؟

در ضمن یه آیسی به اسم TDA7482 هست ( نمیدونم تو ایران هست یا نه ) تو دیتاشیت زده کلاس D مونو 25 وات اگه همینم گیر بیاد خوبه حداقل صداشو بشنویم ببینیم چیه
    AV Maziton 100
    Render By Artlantis Studio
    [img width=346 height=100]http://maziyar123.persiangig.com/View.jpg[/img]

دیدگاه

تقویت کننده های کلاس D سیگنال ورودی رو به pwm تبدیل می کنند. (پس سیگنال مدوله pwm است و دیجیتال نیست) و به همین خاطر ترانزیستورها در مد سویچینگ کار می کنند و راندمان بسیار بالایی دارند. ولی از لحاظ تاثیرات میدان مغناطیسی هزارتا دردسر دارن.
      اون سلف توی خروجی هم مدار انتگرال گیره که سیگنال pwm رو دیکد میکنه

دیدگاه

فکر کنم با کلاس T اشتباه گرفتمش نگید نه که شاکی میشما :angry: :angry:

http://en.wikipedia.org/wiki/Class_T_amplifier

http://diyparadise.com/tripath.html

شوخی کردم اگه بازم اشتباه گفتم بگید تا از این انجمن برم بیرون جدیدا زیاد سوتی میدم

AV Maziton 100
        Render By Artlantis Studio
        [img width=346 height=100]http://maziyar123.persiangig.com/View.jpg[/img]

دیدگاه

با سلام :
          کلاس D دو تا عیب داره

1 - میدان مغناطیسی در اثر سویچ قدرت در توان های بالا ( دیدید موقعی که یه مصرف کنند با وات بالا مثل اتو و ... میزنیم به برق یه شوک مغناطیسی در بینایمون ایجاد میشه مثله یه نور سفید حالا در کلاس D به صورت مداوم این وجود داره البته در توان های بالا) که ضرر داره و اگر وات بالا بخوایم استفاده کنیم باید یه جعبه ضخیم یا حالا هر چیزی که این میدان مغناطیسی را جلو شا بگیره استفاده کنیم . چه میدونم شاید بدنه ضخیمه سربی !

2- ایدآل بودن فیلتر خروجی در توان های بالا : هر چه توان بالا بره در اثر عبور جریان ار سلف مقاومت هم بالا میره و باعث میشه بازده بیاد پایین مثلا در توان های بالا باید از سیم نقره و در توانهای خیلی بالاتر از سیم طلا استفاده کرد چون مقاومت کمتری نسبت به مس دارن که این کار هم به افزایش قیمت مدار می انجامه

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

منم هیچ آی سیی پیدا نکردم. دوست داشتم یکیش رو بسازم. حالا هر قدرتی که بود. راستش حجم کم و قدرت بالاش نظر من رو جلب کرد وگرنه کیفیت AB رو که نداره.
            راستی این مشکلاتی که فرمودید در چه توانی پیش میاد. 200 وات که ماله این حرفها نیست.! هست؟
            خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

این یکی هم کلاس T هست و توان بالایی براش زده،برا آیسیش پیگیری نکردم الحمدا... ما که مشکل بازده نداریم،البته برقم کم کم داره گرون میشه ها... فکر کنم باید بریم سراغ این جور کلاسا... :read:
              http://up4.iranblog.com/images/wf8eyr96k6j2tq6etggv.rar
              رازی در کار نبود

دیدگاه

این کلاس تقویت کنندگی در اکثر موارد برای وسایل قابل حمل استفاده می شوند. مثلا اگر خواین با دو تا باتری 1.5 ولتی کار کنین گزینه مناسب تقویت کننده کلاس D هست. ولی مثلا برای سیستم صوتی حرفه ای ماشینتون اصلا مناسب نیست و به نظر من کلا امکان پذیر نیست. علاوه بر همه مشکلات گفته شده, منبع تغذیه ای هم که استفاده می کنید برای توان های بالا باید خیلی خیلی خیلی به ایده آل نزدیک باشند تا کل مدار راندمان بالایی داشته باشد و اگر ایده آل نباشد مقاوت معادل منبع در زمان های وصل سوییچینگ قسمت اعظم توان منبع را هدر می دهند! و در عمل می بینیم راندمان از کلاس AB هم پایین تر می تواند باشد. به همین خاطر هم هست که آی سی مناسبی برای توان های بالا گیر نمی آورید. کلا به نظر من از خیرش بگذرید
                با کمال احترام به دوستانی که آی سیذها رو معرفی کرده اند, به قول دوستمان تا به حال نه صدایی (منظورم توان های بالا است) از کلاس d شنیده ایم و نه نمونه قابل قبولی برای توان بالا دیده ایم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sinaxyz
                  این کلاس تقویت کنندگی در اکثر موارد برای وسایل قابل حمل استفاده می شوند. مثلا اگر خواین با دو تا باتری 1.5 ولتی کار کنین گزینه مناسب تقویت کننده کلاس D هست. ولی مثلا برای سیستم صوتی حرفه ای ماشینتون اصلا مناسب نیست و به نظر من کلا امکان پذیر نیست. علاوه بر همه مشکلات گفته شده, منبع تغذیه ای هم که استفاده می کنید برای توان های بالا باید خیلی خیلی خیلی به ایده آل نزدیک باشند تا کل مدار راندمان بالایی داشته باشد و اگر ایده آل نباشد مقاوت معادل منبع در زمان های وصل سوییچینگ قسمت اعظم توان منبع را هدر می دهند! و در عمل می بینیم راندمان از کلاس AB هم پایین تر می تواند باشد. به همین خاطر هم هست که آی سی مناسبی برای توان های بالا گیر نمی آورید. کلا به نظر من از خیرش بگذرید
                  با کمال احترام به دوستانی که آی سیذها رو معرفی کرده اند, به قول دوستمان تا به حال نه صدایی (منظورم توان های بالا است) از کلاس d شنیده ایم و نه نمونه قابل قبولی برای توان بالا دیده ایم
                  وجود داره

http://ae.kenwood.com/Car_Entertainment/Power_Amplifiers/KAC-8105D

http://www.kenwoodusa.com/UserFiles/File/UnitedStates/Consumer/Manuals/kac8105d.pdf

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
                    منم هیچ آی سیی پیدا نکردم. دوست داشتم یکیش رو بسازم. حالا هر قدرتی که بود. راستش حجم کم و قدرت بالاش نظر من رو جلب کرد وگرنه کیفیت AB رو که نداره.
                    راستی این مشکلاتی که فرمودید در چه توانی پیش میاد. 200 وات که ماله این حرفها نیست.! هست؟
                    البته دوستان آشنایی دارن و این تصویر برای یاداوری هست

اون مسفت که یک موج مربعی را تقویت می کنن چون فرکانسش ثابته و هم یه موج مربعی هست (البته طول پالس ها متغیر هست) به راحتی میشه برای توان های بالا طراحی مدار کنیم و میشه توانهای خیلی بالا ازش بگیریم
                    البته این یک مثاله : برق شهر را DC کنیم و با 20 تا مسفت قدرت تقویت کنیم :mrgreen: ولی خوب در این کلاس هر چه قدرت را بالا ببریم مشکلاتی مثله همون سلف و میدان مغناطیسی و خود تغذیه که دوستمون اشاره کرد و چیزای دیگه که به نظر نمیرسه که اون بازدهی را حفظ کنه ایجاد میشه ولی اگر مد نظرمون باشه که بازدهی بالاتر از AB داشته باشه حالا مثلا 10 درصد بالاتر از AB در این صورت قابل برسی هست

البته باید دنبال یه زنجیر طلا با عیار بالا هم باشیم ؟ :biggrin: زنجیر طلا چنده ؟ 600 -700 - یه ملیون - کی خسته است ..... دشمن !! =)) بانک مرکزی قیمت سکه را شکسته ها

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

سلام به همه دوستان
                      کلاس D از تقویت کننده ها در حال حاضر کاربرد بالایی داره و هیچ محدودیتی برای قدرت اون نیست و بیشتر مصارف اون تو توانهای بالاست ( بالای 300 وات ) ، چون هم تغذیه و هم خود آمپلی بصورت سوییچینگ عمل میکنند ( البته تغذیه میتونه خطی هم باشه ).
                      در حال حاضر یکی از پرفروشترین پاور میکسرهای ( Powered Mixer به معنای میکسری مجهز به آمپلی های قدرت ) شرکت مونتاربوی ایتالیا با نام AD69 از یک پک آمپلی کلاس D با قدرت 2 * 750 وات روی 4 اهم ، بهره میگیره. ( مدل XD69 این شرکت فقط میکسر هستش )
                      AD69 تا سال 2009 از آمپلی های کلاس AB با هر کانال 300 وات ماکزیمم ( هر کانال چهار ماسفت ؛ 2*IRFP240 و 2*IRFP9240 ) استفاده میکرد که به دلیل نارضایتی مشتری از توان پایینش از پک جدید 1500 واتی ( 2*750 وات روی 4 اهم ) کمک گرفته.
                      این کاتاوگ سری جدید AD69 با آمپلی 1500 واتی ( به قدرت خروجی و نوع آمپلی تو صفحه دوم دقت کنید ) :

http://www.montarbo.it/catalogue/bro...5-XD75_ING.pdf

این پک آلومینیومی ( آمپلی مورد استفاده در AD69 ) تقریبا هم سایز CD ROM هستش ( متاسفانه تو نت اصلا عکسی ازش نیست و من هم 2 سال پیش دیدم ) که تغذیه و آمپلی رو در خودش داره. کیفیتش واقعا عالی هستش. من بدون سیگنال ( با ولوم ماکزیمم ) روشنش کردم، صدای خیلی خیلی کمی از باند میومد. درحالیکه اگه سیگنال داشته باشه ، نمیشه 30 ثانیه صداشو تحمل کرد. ( از فرط قدرت )

عملکرد کلاس D به این نحوه که اول سیگنال آنالوگ صوت به پالس هایی با عرض متغیر تبدیل میشه ( PWM ) و بعد از تقویت ، دوباره توسط یه سلف بزرگ به حالت آنالوگ بر میگرده تا قابل پخش باشه. بزرگترین حسن این کلاس ، کاهش چشمگیر تلفات و حجم آمپلی هستش و همچنین تاثیر کمتر نویز روی سیگنال. مثل منابع تغذیه سوییچینگ که دارای بازدهی بالایی هستن ولی از وزن و حجم زیاد خبری نیست. دلیل کاهش تلفات هم استفاده از ماسفت های در حالت غیرخطی ( یا سوییچینگ ) هستش. به همین دلیل استفاده از منابع تغذیه سوییچینگ برای آمپلی های کلاس D ، مشکل نویز نخواهد داشت.
                      اینم یه آمپلی کامل کلاس D که توان 200 وات رو روی 4 اهم ایجاد میکنه و کیفیتشم خوبه :

http://www.nxp.com/documents/user_manual/UM10155.pdf

اینم یه آمپلی پرقدرت کلاس T برای اون دسته از دوستان که علاقه مند بودن ( توان خروجی در حالت بریج : حدود 1100 وات با اعوجاج کمتر از %1 ):

http://www.connexelectronic.com/docu...Module_v3c.pdf

دیدگاه

اگه قطعات اون آمپلی کلاس D باشه، حتما میسازمش. :agree:

دیدگاه

از یکی از لینکایی که مازیار گذاشته بود لینک تو لینک رفتم 2 تا عکس پیدا کردم مربوط به امر خطیر نویزیلاسیون

البته مربوط به میکرو هست ولی به قول خارجی گفتنی ازش ایده گرفتیم
                          رازی در کار نبود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X