اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی و رفع اشکال و تنظیم آمپلی ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درخواست راهنمایی و رفع اشکال و تنظیم آمپلی ماسفت

باسلام بر همگی

من این آمپلی رو ساختم اما برای وصل کردن اون دو تا ماسفت و تنظیم اون مولتی ترن ها مشکل دارم .

مدارم همون مدار معروف هست

http://www.pic.iran-forum.ir/images/4fqvfntzeez9coepsqyn.pdf

البته من خودم شک کردم که شاید پایه های ماسفتی که خریدم با مدار یکی نباشه ؟ چجوری بفهمم؟ (شایدم اشتباه میکنم)
    . خودم جای پایه ها رو عوض کردم(سورس و درین رو با هم عوض کردم ) تو این حالات بلندگو هوم نمیکنه ولی توش 30 ولت برق میاد . اما حالات اصلی (3 به 3 پایه ها رو سر جای خودشون قراردادم) مقاومت های 5 وات خروجی حتی بدون وصل بودن بلندگو بشدت داغ میشن و جریان هم زیاد میشه.

مدار رو دقیقآ از رو نقشهPCB ساختم (مطمئنم مشکلی نداره ) اگه مشکلی باشه برای طراحی مدار باید باشه
    شماتیکش رو هم ببینید وتحلیلش کنید

دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

پاسخ : درخواست راهنمایی و رفع اشکال و تنظیم آمپلی ماسفت

خسته نباشی،معلومه که اصلا تاپیکی رو که گفتم نخوندی...
    خوندن چند صفحه مطلب که کاری نداره،مطالعش کن هم اشکال کارت رو میفهمی هم راه حلشو
    رازی در کار نبود

دیدگاه

شما هم خسته نباشید

تاپیک رو خونده بودم وباز هم خوندم اما چیز جدیدی نفهمیدم که کمکم کنه!!!!!!

دیدگاه

ببین ترانزیستور ها همون طور که تو فایل نشون داده شده باید رو فیبر لحیم کنی،پتانس 100 اهم رو روی حالت وسط(ینی مقاومت پایه وسط از هر پایه کناری 50 اهم باشه) و بعد لحیمش کن،پتانس 2.5 کیلو رو هم طوری تنظیم کن که مقاومت پایه وسط با یکی از کناریا صفر باشه و بعد طوری رو فیبر لحیمش کن که مقاومت بین دو نقطه ای که پتانس قرار میگیره صفر بشه(این پست رو تو همون تاپیک بخون تا بهتر متوجه بشی این پتانس رو چجور تنظیم و لحیم کنیhttp://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=55569.msg298688#msg298688)
        بعد به مدارت ورودی بده خروجیش رو هم به یه بلندگو دم دستی وصل کن و با کمترین تغذیه ای که مدارت رو بتونه راه بندازه آمپ رو روشن کن،اگه مشکلی نباشه باید صدا داشته باشی تو خروجی اگه نه ممکنه مشکل مربوط به این باشه که ماسفتا سوختن یا مربوط به اون ترانزیستورهای BC 556 باشه (که گفتم جاشون از ترانزیستور فلزی استفاده کنی،این کارو کردی؟) که در دو حالت صدای هوم تو بلندگو میاد
        خلاصه اگه امتحان کردی و مربوط به اینها نبود باید عکس پشت و روی مدار رو بزاری تا اونوقت نظر داد...
        شما تا اینجای کار رو انجام بده و نتیجه رو بگو تا بریم سراغ مراحل بعد...
        رازی در کار نبود

دیدگاه

پاسخ : درخواست راهنمایی و رفع اشکال و تنظیم آ

اگه ماسفت ها رو رو فیبر لحیم کنم . اونوقت نمیدونم چرا حالت اتصال کوتاه پیش میاد و مقاومت های 0.33 اهم 5 واتی جوش میارن

اما وقتی جای سورس ودرین رو جا بجا میکنم تاوقتی مدار تو برقه به بلندگو جریان دیسی وارد میشه اما وقتی دو تا گیت ها رو جدا میکنم جریان دیسی قطع میشه و با دست زدن به گیت صدایی از بلندگو میاد که شبیه همون صدایی است که با دست زدن به ورودی صوت یک آمپلیفایر میاد (نویز)

نکنه اون 4 تا MJE ها خرابن . چجوری تست کنم؟

دیدگاه

شاید ماسفتا رو 180 درجه برعکس زدی،توجه کردی که قسمت فلزی ماسفتا باید رو به بیرون باشه؟
            رازی در کار نبود

دیدگاه

اگه 180 درجه برعکس میشد جای سورس و گیت عوض میشد نه جای سورس و درین

دیدگاه

اگه زمانی که به گیت دست میزنید (این کارو ما این کاره ها میگیم فون گرفتن :-&gt صدا میاد تو خروجی پس احتمال زیاد مشکل مال طبقات قبله،ترانزیستورا رو تست کنید (سرچ کنید نحوه تست ترانزیستورا رو با اهم متر تو همین انجمن باید پیدا کنید،راحته)ببینید مشکل از کجاست،اگه یه عکس از پشت و روی مدار بزارین راحت تر میشه نظر داد حتما این کارو بکنید،و نتیجه رو بگین
                رازی در کار نبود

دیدگاه

سلام دوباره به همگی

من امروز تمام ترانزیستورای درایور این آمپلی رو عوض کردم و بدون وصل کردن ماسفت ها به G و هرکدام از خروجی های درایور (گیت ماسفت ) یه هدفون وصل کردم ودیدم که درایور به خوبی کار میکنه . ولی با وصل کرن ماسفت ها دوباره با اتصال کوتاه با وصل کردن 3 به 3 مواجه شدم
                  و وقتی جای درین و سورس رو عوض کردم جریان DC به بلندگو وارد میشد.

برای همین تصمیم گرفتم ماسفت ها رو کنار گذاشتم و بجاش از دارلینگتون استفاده کردم و دیدم آمپلی فایر به خوبی کار میکنه .

حالا از کجا بفهمم پایه های ماسفتهایی که خریدم چجوریه و اینکه سوختن یا نه ؟

در ضمن من با دو جفت ماسفت امتحان کردم و با هر دو همینجوری شد.

دیدگاه

مطمئنی که دارلینگتون جای ماسفت گزاشتی و کار کرد؟نحوه کار ماسفت با BJT فرق میکنه ها...
                    این کارو باید از روی دیتاشیت انجام بد،تشخیص پایه های ماسفت با اهم متر اگر هم ممکن باشه،تا حالا جایی ندیدم و نشنیدم :-?
                    میتونی از ماسفتها عکس بزاری؟نوشته های روش واضح باشه...
                    رازی در کار نبود

دیدگاه

بله همون TIP142/147 گذاشتم . الانم عکس اون ماسفتارو میذاریم از سعید خریدم جفتی 3 تومن

دیدگاه

بابا تو دیگه کی هستی دارلیگتون به جای ماسفت قالب میکنی به مدار
                        این وسط یا ماسفتا ماسفت نیست... یا دارلینگتونها ماسفته
                        طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
                        امروز رو کامل زندگی کن...
                        (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

نوشته های ماسفتا که خیلی واضح بود ،یه گزینه میمونه که خیلی ابتدایی هست اونم این که ماسفتا رو جابجا لحیم کرده باشی!!!!
                          اگه این طور نیست عکس واضحی از پست و روی فیبرت بزار لطفا
                          ضمن این که میدونی که لحیم کاری ماسفتا بهتره سریع انجام بشه و زیاد گرما نبینن برای این کار پایه بعضی ماسفتا رو قلع اندود میکنن...
                          رازی در کار نبود

دیدگاه

اگه لطف کنید و برای اطمینان بیشتر جای صحیح ماسفت ها رو به من بگید ممنون میشم
                            در ضمن اینبار فیبرم خوب نشد. 6x6 هستش اما قطر سوراخاش زیاده و بد لحیم میشه و چون چند بار ترانزیستورای درایور رو عوض کردم زشت شده

دیدگاه

فیبر رو که واقعا خوب در نیاوردی
                              ببین اگه فیبر رو طوری بگیری که فیوزها و خازن بزرگ ورودی نزدیک خودت باشن 9240 سمت چپ و 240 سمت راست باید لحیم شن طوری که قسمت فلزیشون رو به بیرون فیبر باشه
                              رازی در کار نبود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X