اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بلندگو 16 اهم و 8 اهم و 4 اهم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بلندگو 16 اهم و 8 اهم و 4 اهم

میدونم این موضوع خیلی وقته تعطیله خواستم یکم تجربه بریزم :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz:
    اون خازن که قبل باند هست خازن الکترولیته خوب شاید بگید ایشون چه دانشمندیده کلی بخندی و....
    ولی به این خازن ها میگن الکتروریت بی پلاریته که فقط در بلنگو ها استفاده میشه و با خازن های معمولی فرق داره دیگه توشون پایه + و - معنی نداره عکسم خواستید دارم
    دل سرد نشو

دیدگاه

با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان،دوستان من یک ست پنج طبقه lbt_950avسونی دارم با چهار خروجی آمپ که شش اهم و باند های فابریوش رو دارم،اما تو تا جای فیش هست برای خروجی سوراندکه نوشته هشت الی شانزده اهم.دو تا سوال مهم داشتم 1من دو جفت باند چوبی پنجاه سانتی دارم که در هر جعبه سه تا بلندگو هست راست و چپ یک اندازه و وسط توییتر،و اسم باند ها سنتر،و هشت اهم،آیا من میتواند از یک جفت سنتر به جای سوراند استفاده کنم،؟البته سوراند دارم اما مالزی و دوست دارم این سنتر ها وصل ش اما از این که سنتر به جای سوراند کار کنه اطلاع ندارم؟ و سوال 2من یک حفت باند خربزه ای پاییونر اصل سیصد وات با 4اهم داشتم،چند روز میش برای آزمایش حدود یک یا دو دقیقه این باند ها رو تک به تک به خروجی 950که شش اهم بود زدم و صداشو زیاد کردم بعد در آوردم بعد اون یکی،آیا این دو اهم کم بودنش به سیستمم در این دو دقیقه یا کمتر آسیب زده؟البته الان میخونه و مشکلی نداره،انا ممکن اسیب زده باش،؟اگه اره از کجا بفهمم و چگونه اسیب حبران کنم؟و در آخر کنترل 950خود به خود از کار افتاده آیا کنترل قابل تعمییر میباشد؟با عرض پوزش اط طولانی شدن مطلب اما دنبال جواب یه متخصص هستم ممنون میشم

دیدگاه

یه استاندارد کلی هست که توی سابووفر ها معمولا رنج 2 الی 4 اهم رو بکار میبرن که به صورت رایج 2 اهم استفاده میکنن برای بزرگنمایی صدای بیس
        دسته دوم ما ووفر هامون هستن امپدانسشون بین 4 تا 8 اهم هستن اکثر این ووفر ها بصورت فول رنج یا بصورت کراس عرضه میشن
        دسته سوم ما میدرنج ها و میدبیس ها و توییتر ها هستن که معمولا تو توی فرکانس های بالا کار میکنن مثلا ما توییتر کمتر از 5 اهم نداریم
        یا اکثر میرنج ها و میدبیس ها امپدانس بالای 6 اهم کار میکنن

و مهمترین علت تفاوت امپدانس توی ووفر ها آمپلی هامون هستش
        مثل اون قضیه دانشمندا کشف کردن علت اصلی طلاق ازدواج کردنه

به عنوان مثال اکثر آمپلی های که بصورت بریج استفاده میشن باید ووفر با امپدانس بالای 6 اهم استفاده کنی چون تلفات گرمایی بالا میره و آمپلی بوممممم
        در کل از امپدانس پایین در جاهایی که به حجم وسیعی از صدا لازم داریم استفاده میشه مثل بلندگوهای شیپوری ولی در عوض به آمپلی درست و حسابی لازم داری

اون خازن ها یسری خازن های مخصوص هستن به اسم اکسیال معروفن که اونم استاندارد خاص خودشو داره که استانداردش متفاوته و بستگی به امپدانس آمپلی وات و اندازه میدرنج یا توییتر
        کارش هم اینه یه نوع کراس اور پسیو هستش که صداهای لو پس یا پایین رو حذف میکنه تا دیستورت رو پایین بیاره و صدای واضح بده بما و هم از میدرنج یا توییتر ما مقاوت کنه در برابر خراب شدنشون

همین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ElecPress نمایش پست ها
          سلام
          جواب سوال 1 مثل اینه که بپرسی چرا باتریها در ولتاژها و جریانهای مختلف تولید میشن که جوابش مصارف گوناگون اوناست! پس امپدانس بلندگوهای تولیدی هم بسته به شرایط نیاز تغییر میکنه.

2- بیشترین فشار تو کمترین اهم بوجود میاد. از اونجا که کمیت مورد تقویت تو آمپلی های صوتی جریانه ( تو طبقه خروجی یا قدرت ) ، پس هر قدر اهم پایین باشه جریان بیشتری عبور میکنه و توان بیشتری هم ظاهر میشه. تو اکثر آمپلی ها دو تا مقدار برای توان خروجی اعلام میکنن ( بعضی هاشون چندتا توان رو مشخص میکنن ) که بیشترین مقدار رو کمترین اهم بوجود میاد. مثلا برای مدار دارلینگتون، 100 وات روی 8 و 150 وات روی 4 اهم ایجاد میشه.

3- امپدانس بلندگو هیچ ربطی به کیفیت صدا نداره و فقط اگه خوب با آمپلی مچ نشه شاید کمی تاثیر بگذاره.

4- با موازی کردن 4 تا 16 اهم میشه. ولی سری کردن بلندگو اصلا توصیه نمیشه و بهتره از ترانس مبدل استفاده بشه که اونم رو کیفیت تاثیر میگذاره.

اگه منظورت خازنه که نقش همون کراس اوور پسیو رو بازی میکنه. میدرنج ها معمولا میتونن فرکانس های زیر ( توییتر ) رو هم اجرا کنن، پس یه فیلتر خازنی میتون کافی باشه و نیازی به سلف نیست ( البته اون خازن بیشتر به خاطر اینه که کسی میدرنجو مستقیم به خروجی آمپلی نزنه که یه وقت دود بشه بره هوا )
          سلام
          من یه ضبط دارم که ایسی tda7377 داره و 4*4اهم ؛ 30 وات خروجی ؛ الان من اینو به ماشین وصل کنم که 4 تا بلندگو 8 اهم داره چی میشه؟! ایسی میسوزه؟
          البته نمیدونم بلندگو های شرکتی پژو چند اهم هستن خودم حدس زدم که 8 اهم باشه چون معمولا روی ضبط ها نوشته 4تا8 اهم 50 وات
          این خیلی برای سوال شده ایسی عوض کردم اما میترسم بزنم رو ماشین بسوزه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600 نمایش پست ها
            با سلام :
            حدس من اینه که اون قطعه یه سلف هست و اگر اینا قبول کنیم که اون قطعه یه سلفه این دلیل را میشه برای وجودش گفت :
            چون سیم پیچ بلندگو خودش یه بار سلفی هست در نتیجه وقتی فرکاس های بالا از سوی آمپلی فایر به بلندگو اعمال میشه اهم سیم پیچ بلندگو پایین میاد و جریان زیادی از مدارمون کشیده میشه برای همین یک سلف با خط بلندگو سری میکنن تا اهم در فرکانس های بالا را کمتر کاهش پیدا کنه که البته در ظاهر کمی از صدای تیوتری (فرکانس های بالا) کم میکنه

همین سلف میتونه در مدار آمپلی فایر باشه که در بعضی نقشه ها هم هست ولی خوب اون کارخونه ای که این بلندگو را درست میکنه به نوعی با این سلف خواسته بلندگوش در شرایط بهتری کار کنه و فشار بهش نیاد و این کار هم برای بلندگو و هم برای مدار آمپلی فایر مفید هست

از جهت دیگه اگر دو فرکانس که یکی پایین باشه و دیگری بالا و بایک توان مساوی تولید بشن فرکانس بالا با شدت بیشتری در محیط پخش میشه که این مربوط به خاصیت بالا بودن فرکانس هست پس اگر یک آمپلی فایر میخواد فرکانس های مختلفی را بایک دسیبل ثابت پخش کنه هر چه فرکانس میره بالاتره باید قدرتش کمتر بشه و برعکس
            مطمئنید که وقتی فرکانس میره بالا مقاومت یا بقول شما اهم پایین میاد؟ بر طبق فرمول Xl=2*π*f*l وقتی فرکانس زیاد میشه رآکتانس سیم پیچ هم زیاد میشه و این خودش امپدانس کل رو بالا میبره

دیدگاه

این مطلب رو بخونید: تطبیق امپدانس بلندگو و نحوه بستن اسپکر سیستم صوتی

دیدگاه

سلام وقت بخیر
                ایا توان یک بلندگو که پشت ان روی اهنربا زده منظور از شدت صدا یا بلندی صدا هست؟ مثلا صدای بلندگو 50وات بیشتر از بلندگو 15 وات است؟
                اینو میدونم که توان نرمال و حداکثری هم داریم مثلا یک بلندگو ممکنه توان حداثری 50وات داشته باشه اما نرمال 20 وات بیشتر نباشه
                اما اطلاعات دیگه ای ندارم . ممنون میشم راهنمایی کنید

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سوال دیگه که دارم اگر بخوام شدت صدای بیشتری داشته باشم برای محیط بیرون چه حالتی بهتره
                مثلا دوتا بلندگو 50 وات استفاده کنم
                یا 4 تا بلندگو 25 وات
                یا اصلا نباید به وات بلندگو توجه کنم ( شاید کلا اشتباه میکنم . مثلا اهم و سایز بلندگو مهمه مثلا اینچ بزرگتری داشته باشه)
                کلا خیلی مبتدی هستم میدونم
                ممنون میشم راهنمایی کنید

و یک سوال دیگه

اگر یک امپلی فایر دارم که دوتا بلندگو 50 وات زده . ایا میشه دوتا بلندگو با توان نرمال 50 وات ببندم؟ یا حتما باید یک بلندگو انتخاب کنم که توان حداکثر اون از 50 وات بیشتر نباشه؟
                ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eaglebooy نمایش پست ها
                  سلام وقت بخیر
                  ایا توان یک بلندگو که پشت ان روی اهنربا زده منظور از شدت صدا یا بلندی صدا هست؟ مثلا صدای بلندگو 50وات بیشتر از بلندگو 15 وات است؟
                  اینو میدونم که توان نرمال و حداکثری هم داریم مثلا یک بلندگو ممکنه توان حداثری 50وات داشته باشه اما نرمال 20 وات بیشتر نباشه
                  اما اطلاعات دیگه ای ندارم . ممنون میشم راهنمایی کنید

سوال دیگه که دارم اگر بخوام شدت صدای بیشتری داشته باشم برای محیط بیرون چه حالتی بهتره
                  یا 4 تا بلندگو 25 وات
                  یا اصلا نباید به وات بلندگو توجه کنم ( شاید کلا اشتباه میکنم . مثلا اهم و سایز بلندگو مهمه مثلا اینچ بزرگتری داشته باشه)
                  کلا خیلی مبتدی هستم میدونم
                  ممنون میشم راهنمایی کنید

و یک سوال دیگه

اگر یک امپلی فایر دارم که دوتا بلندگو 50 وات زده . ایا میشه دوتا بلندگو با توان نرمال 50 وات ببندم؟ یا حتما باید یک بلندگو انتخاب کنم که توان حداکثر اون از 50 وات بیشتر نباشه؟
                  ممنون
                  با سلام و احترام
                  همانطور که حتما میدانید سیمهای بلندگو به یک سیم پیچ که در میدان مغناطیسی آهنربای بلندگو قرار دارد متصل هستند. این سیم پیچ از یک طرف آزاد و از طرف دیگر به دیافراگم بلندگو چسبیده است. وقتی شما سیمهای بلندگو را به آمپلی فایر وصل میکنید جریان الکتریکی به سیم پیچ برقرار میگردد و طبق قانون فیزیک در اطراف سیم حامل جریان الکتریکی میدان مغناطیسی ایجاد میشود. با توجه به اینکه جریان الکتریکی ورودی به بلندگو ثابت نیست و جهت آن نیز تغییر میکند میدان مغناطیسی متغیری اطراف سیم پیچ بلندگو ایجاد میشود که در میدان مغناطیسی ثابت آهنربای بلندگو قرار دارد. چون آهنربا و میدان آن ثابت میباشد نیروی حاصل از دو میدان مغناطیسی باعث حرکت سیم پیچ و در نهایت دیافراگم بلندگو خواهد شد. اهمی که بر روی بلندگو میخوانید مقاومت الکتریکی این سیم پیچ میباشد و توانی که نوشته است ماکزیمم توان الکتریکی است که این سیم پیچ میتواند بدون آسیب دیدن تحمل کند. شما همیشه باید بلندگویی با توان بالاتر از خروجی تقویت کننده خود انتخاب نمایید. امپدانس بلندگو نیز باید متناسب با امپدانس آمپلی فایر باشد تا مطمئن شوید که ماکزیمم قدرت قابل پخش را داشته باشید. برای سری و یا موازی کردن بلندگوها میتوانید بلندگو را مشابه مقاومت فرض کنید فقط در حالت سری سر مثبت یک بلندگو را به سر منفی بلندگوی بعدی وصل کنید و دو سر آزاد را مطابق مثبت و منفی بودنشان به آمپلی فایر وصل کنید.
                  موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                    همانطور که حتما میدانید سیمهای بلندگو به یک سیم پیچ که در میدان مغناطیسی آهنربای بلندگو قرار دارد متصل هستند. این سیم پیچ از یک طرف آزاد و از طرف دیگر به دیافراگم بلندگو چسبیده است. وقتی شما سیمهای بلندگو را به آمپلی فایر وصل میکنید جریان الکتریکی به سیم پیچ برقرار میگردد و طبق قانون فیزیک در اطراف سیم حامل جریان الکتریکی میدان مغناطیسی ایجاد میشود. با توجه به اینکه جریان الکتریکی ورودی به بلندگو ثابت نیست و جهت آن نیز تغییر میکند میدان مغناطیسی متغیری اطراف سیم پیچ بلندگو ایجاد میشود که در میدان مغناطیسی ثابت آهنربای بلندگو قرار دارد. چون آهنربا و میدان آن ثابت میباشد نیروی حاصل از دو میدان مغناطیسی باعث حرکت سیم پیچ و در نهایت دیافراگم بلندگو خواهد شد. اهمی که بر روی بلندگو میخوانید مقاومت الکتریکی این سیم پیچ میباشد و توانی که نوشته است ماکزیمم توان الکتریکی است که این سیم پیچ میتواند بدون آسیب دیدن تحمل کند. شما همیشه باید بلندگویی با توان بالاتر از خروجی تقویت کننده خود انتخاب نمایید. امپدانس بلندگو نیز باید متناسب با امپدانس آمپلی فایر باشد تا مطمئن شوید که ماکزیمم قدرت قابل پخش را داشته باشید. برای سری و یا موازی کردن بلندگوها میتوانید بلندگو را مشابه مقاومت فرض کنید فقط در حالت سری سر مثبت یک بلندگو را به سر منفی بلندگوی بعدی وصل کنید و دو سر آزاد را مطابق مثبت و منفی بودنشان به آمپلی فایر وصل کنید.
                    موفق باشید.
                    خیلی عالی و خوب بود . واقعا ممنون
                    اما سوال هایی که باقی مونده توی ذهنم
                    1-صدای بلندگو 50وات بیشتر از بلندگو 15 وات است؟
                    2-
                    یا 4 تا بلندگو 25 وات
                    3-اینکه روی بعضی بلندگو ها زده توان نرمال و توان حداکثری که بعضا تفاوت زیادی با هم دارن مثلا بلندگو 50وات رو زده توان حداکثری تا 200 وات
                    4-که از اونجا که میدونم در چنین حالتی وقتی توان بالا میره اهم پایین میاد
                    یعنی همین بلندگو 4 اهم 50 وات وقتی میشه 200 وات احتمالا اهم برابر با یک میشه اما نمیفهمم چرا ممکنه امپلی فایر بسوزه
                    5-سوال من اینه که وقتی روی امپلی فایر زده 50وات اما توان حداکثری هم زده 200 وات با توجه به گفته شما اگر بخوام م
                    اکزیمم قدرت قابل پخش رو داشته باشم کدوم توان رو باید در نظر بگیرم ؟50وات یا 200 وات؟ امپلی فایر مناسب کدام است؟
                    جدیدترین ویرایش توسط eaglebooy; ۰۰:۰۳ ۱۴۰۱/۰۱/۱۷.

دیدگاه

خیلی عالی و خوب بود . واقعا ممنون
                      اما سوال هایی که باقی مونده توی ذهنم
                      1-صدای بلندگو 50وات بیشتر از بلندگو 15 وات است؟
                      2-
                      یا 4 تا بلندگو 25 وات
                      3-اینکه روی بعضی بلندگو ها زده توان نرمال و توان حداکثری که بعضا تفاوت زیادی با هم دارن مثلا بلندگو 50وات رو زده توان حداکثری تا 200 وات
                      4-که از اونجا که میدونم در چنین حالتی وقتی توان بالا میره اهم پایین میاد
                      یعنی همین بلندگو 4 اهم 50 وات وقتی میشه 200 وات احتمالا اهم برابر با یک میشه اما نمیفهمم چرا ممکنه امپلی فایر بسوزه
                      5-سوال من اینه که وقتی روی امپلی فایر زده 50وات اما توان حداکثری هم زده 200 وات با توجه به گفته شما اگر بخوام م
                      اکزیمم قدرت قابل پخش رو داشته باشم کدوم توان رو باید در نظر بگیرم ؟50وات یا 200 وات؟ امپلی فایر مناسب کدام است؟
                      یا درود
                      دو تا مقاومت 100 اهم داریم یکیش 50 وات و یکیش 15 وات .. کدوم یک از این مقاومت ها اهم بیشتری داره ؟
                      تفاوتی در میزان مقاومت اهمی ندارن ولی 50 وات تحمل توان بیشتری رو داره و میشه گفت مقاوم تر هست در مقابل تحمل توان وارده
                      این دو تا بلندگو هم شبیه هم عمل میگنن فقط 50 وات تحمل توان وارده بیشتری رو داره .. وقتی توان ورودی در هر دو یکی باشه و قابل تحمل هر دو باشه هر دو یک جور عمل میکنن .. البته کمی فرق شاید در صدای تولیدی باشه

سوال دوم باز فرقی ندارن ولی 4 تا گزینه بهتریه برای اینکه میتونی در جهات مختلف نصب بشن
                      البته دل به خواهی نیست هر مقدار توان به کار برد و باید طبق خروجی که ذکر شده عمل کنی مثلا گفته 4 اهم 20 وات میتونی از دو تا 10 وات و 2 اهم سری کنی
                      یا همون 20 وات 4 اهم استفاده کنی

توان نرمال که اسمش زو خودشه و توان حدااکثری هم اسمش رو خودشه .. تون حدااکثری یعنی ماکزیموم که میتونی به صورت زمان کم و لحظه ای تحمل کنه
                      وگرنه میسوزه یا بلندگو پارهه میشه

سوال اخر هم باید توان نرمال در نظر بگیری حتی توانی بیشتر از اون به کار ببری نه کمتر
                      امپلی مناسب توان نرمال هست توان حدااکثری یک پارامتر برای بلندگوست نه امپلی
                      به طوز مثال توان امپلی تو 50 وات .. باید یک بلندگو 50 وات یا کمی بیشتر تهیه کنی حالا دو تا بلندگو داری 50 وات یکیش توان حدااکثری 200 وات و یکیش 100 وات
                      خب 200 وات تحمل لحظه ای مقاوم تره
                      ولی چیزی که مهم اهم بلندگو و توان نرمال که باید طبق خواسته امپلی عمل کنی
                      بلندگو رو یک مقاومت معمولی داخل برد فرض کن مثلا یک وات 4 اهم ؟ میتونی چیزی دیگه جاش بذاری ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                        یا درود
                        دو تا مقاومت 100 اهم داریم یکیش 50 وات و یکیش 15 وات .. کدوم یک از این مقاومت ها اهم بیشتری داره ؟
                        تفاوتی در میزان مقاومت اهمی ندارن ولی 50 وات تحمل توان بیشتری رو داره و میشه گفت مقاوم تر هست در مقابل تحمل توان وارده
                        این دو تا بلندگو هم شبیه هم عمل میگنن فقط 50 وات تحمل توان وارده بیشتری رو داره .. وقتی توان ورودی در هر دو یکی باشه و قابل تحمل هر دو باشه هر دو یک جور عمل میکنن .. البته کمی فرق شاید در صدای تولیدی باشه

سوال دوم باز فرقی ندارن ولی 4 تا گزینه بهتریه برای اینکه میتونی در جهات مختلف نصب بشن
                        البته دل به خواهی نیست هر مقدار توان به کار برد و باید طبق خروجی که ذکر شده عمل کنی مثلا گفته 4 اهم 20 وات میتونی از دو تا 10 وات و 2 اهم سری کنی
                        یا همون 20 وات 4 اهم استفاده کنی

توان نرمال که اسمش زو خودشه و توان حدااکثری هم اسمش رو خودشه .. تون حدااکثری یعنی ماکزیموم که میتونی به صورت زمان کم و لحظه ای تحمل کنه

سوال اخر هم باید توان نرمال در نظر بگیری حتی توانی بیشتر از اون به کار ببری نه کمتر
                        امپلی مناسب توان نرمال هست توان حدااکثری یک پارامتر برای بلندگوست نه امپلی
                        به طوز مثال توان امپلی تو 50 وات .. باید یک بلندگو 50 وات یا کمی بیشتر تهیه کنی حالا دو تا بلندگو داری 50 وات یکیش توان حدااکثری 200 وات و یکیش 100 وات
                        خب 200 وات تحمل لحظه ای مقاوم تره
                        ولی چیزی که مهم اهم بلندگو و توان نرمال که باید طبق خواسته امپلی عمل کنی
                        بلندگو رو یک مقاومت معمولی داخل برد فرض کن مثلا یک وات 4 اهم ؟ میتونی چیزی دیگه جاش بذاری ؟
                        خیلی ممنون . و تشکر بابت جواب دادن به سوالات مبتدی من
                        سوال دیگه که دارم اینه که
                        یک بلندگو 4 اهم 4 اینچ 50 وات قویتره از لحاظ صدا یا 16 اهم 8 اینچ 50وات .
                        میخوام این سوال از سه منظور بررسی بشه
                        1- یکی اندازه بلندگو چقدر در بلندی و کیفیت صدا الثیر داره. البته بیشتر برام بلندی صدا مهمه . میخوام یک اسپیکر بلوتوثی واسه خودم درست کنم میخوام جمع و جور باشه
                        2- اهم چه تاثیری در صدا داره
                        3-با توجه به اینکه اهم اونیکی بیشتره قاعدتا باید مصرف باتری بیشتری داشته باشه
                        ممنون

اینطور که متوجه شدم اگر توان آمپلی بیشتر از بلندگو باشه باعث میشه بلندگو بسوزه یا پاره بشه.
                        یک سوال : اگر درسته پس چطور ممکنه که آمپلی بسوزه . منظورم اینه که در جهت عکس چطور میشه که آمپلی فایر بسوزه . آیا اصن ممکنه؟

دیدگاه

1- یکی اندازه بلندگو چقدر در بلندی و کیفیت صدا الثیر داره. البته بیشتر برام بلندی صدا مهمه . میخوام یک اسپیکر بلوتوثی واسه خودم درست کنم میخوام جمع و جور باشه
                          ممنون
                          گویا با همه توضیحات قبل باز نتونستم مفهوم لازمه رو برسونم
                          دل به خواهی نیست .. ما 16 اهم بذاریم یا 4 اهم .. باید طبق دیتاشیت امپلی عمل کنی
                          میتونی بلندگو ها رو با هم سری موازی کنی ولی در نهایت باید اهم و توان طبق خواسته امپلی باشه
                          مثلا ما توی برد یه مقاومت سوخته داریم که 1 اهم و 1 وات هست ... خب شاید بشه مقاومت 1 اهم 2 وات گذاشت ولی در کل نمیتونیم 5 اهم بذاریم
                          دقیقا بلندگو شبیه همین عمل میکنه و در عمل یک قطعه روی برد محسوب میشه که با سیم از برد خارج شده هر چند ساختارش شبیه مقاومت نیست
                          و بهتره بگیم امپدانس تا ماومت

اینکه اینج و اندازه چه تاثیری داره نمیدونم این مسائل رو عشق امپلی ها میدونن ولی تاثیر زیادی نداره
                          چیزی که خیلی مهم اهم بلند گو هست و توان هم باید در همون محدوده باشه تا کیفیت بهتری داشته باشیم هر چند میشه توان بیشتری به کار برد ولی کمی از کیفیت کاسته میشه
                          اینجا بلندی صدا به توان بلندگو ربط داره ولی باید طبق خواسته امپلی عمل کنیم
                          مثلا امپلی گفته 10 وات میتونیم 15 وات بذاریم و توان تولیدی صدا این امپلی در حد همون 10 وات
                          این بلندگو نیست که میزان صدا رو تععین میکنه بلکه این امپلی که تعیین میکنه چه میزان صدای تولید کنه در بلندگو .. البته توان بلندگو هم باید در همون حد باشه
                          اگر توان بلندگو ما کمتر باشه احتمالا بلندگو و امپلی میسوزه
                          اگر اهم بلندگو ما هم کمتر از چیزی باشه که از ما خواسته شده باز مشکل ایجاد میشه

اهم بلندگو ؟ طراحی امپلی تعیین میکنه و خود امپلی رو بر حسب بلندگو های رایج طراحی میکنن
                          چون مثلا بلندگو های توی بازار 4 اهم هستن خب طراح میاد بر اساس همین خروجی امپلی طراحی میکنه و البته ولتاز در نظر بگیری باز امپدانس بلندگو خود به خود باید در رنج خاصی قرار بگیره برای همین کارخونه هم میاد تو همین رنج ها کار میکنه

توان بامپلی میزان برق تعیین میکنه با ولتاز ورودی
                          مثلا امپلی تو 5 وات در همین حد توان مصرف میکنه
                          پس اگر دنبال امپبی 200 وات هستی باید 200 وات خرج مصرف برقش کنی

اگر اهم بلندگو کمتر از چیزی باشه که ازت خواسته احتمالا هم بلندگوت بسوزه هم امپلی
                          راستی من عشق امپلی نیستم این ها رو خودم فهمیدم
                          جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۶:۲۰ ۱۴۰۱/۰۱/۱۷.

دیدگاه

ممنون

اینطور که متوجه شدم اگر توان آمپلی بیشتر از بلندگو باشه باعث میشه بلندگو بسوزه یا پاره بشه.
                            یک سوال : اگر درسته پس چطور ممکنه که آمپلی بسوزه . منظورم اینه که در جهت عکس چطور میشه که آمپلی فایر بسوزه . آیا اصن ممکنه؟
                            با سلام مجدد
                            قدرت صدا اول بستگی به توان خروجی آمپلی فایر دارد. مسلما هر چه این عدد بالاتر باشد شما با استفاده از بلندگوی مناسب میتوانید صدای بلندتری داشته باشید. مرحله بعد این است که با توجه به توان و امپدانس خروجی آمپلی فایر نسبت به انتخاب بلندگو اقدام نمایید. اگر از کسانی هستید که کیفیت صدا خیلی برایتان مهم است به این مسئله توجه داشته باشید که با یک بلندگو امکان اینکه هم صدای قوی داشته باشید و هم بتوانید کل پهنای باند صوتی را پوشش دهید ممکن نمیباشد. هر بلندگو مشخصه خود را دارد و برای بخشی از پهنای باند مناسب میباشد به همین دلیل نیز در سیستمهای صوتی میبینید که همزمان از چند بلندگو با مشخصات مختلف استفاده میشود.
                            با توجه به اینکه خودتان فرمودید مبتدی هستید، اگر اسپیکر بلوتوثی را فقط به منظور تجربه میخواهید بسازید مشکلی نیست و خوب است ولی اگر کیفیت خیلی بالا مد نظرتان میباشد، ساخت آن برای فرد مبتدی با دشواریهای خاصی در زمینه حذف نویز همراه میباشد و ممکن است در نهایت نتواند شما را راضی نماید.
                            موفق باشید.
                            جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۰۰:۳۴ ۱۴۰۱/۰۱/۱۸.

دیدگاه

گویا با همه توضیحات قبل باز نتونستم مفهوم لازمه رو برسونم
                              دل به خواهی نیست .. ما 16 اهم بذاریم یا 4 اهم .. باید طبق دیتاشیت امپلی عمل کنی
                              میتونی بلندگو ها رو با هم سری موازی کنی ولی در نهایت باید اهم و توان طبق خواسته امپلی باشه
                              مثلا ما توی برد یه مقاومت سوخته داریم که 1 اهم و 1 وات هست ... خب شاید بشه مقاومت 1 اهم 2 وات گذاشت ولی در کل نمیتونیم 5 اهم بذاریم
                              دقیقا بلندگو شبیه همین عمل میکنه و در عمل یک قطعه روی برد محسوب میشه که با سیم از برد خارج شده هر چند ساختارش شبیه مقاومت نیست
                              و بهتره بگیم امپدانس تا ماومت

اینکه اینج و اندازه چه تاثیری داره نمیدونم این مسائل رو عشق امپلی ها میدونن ولی تاثیر زیادی نداره
                              چیزی که خیلی مهم اهم بلند گو هست و توان هم باید در همون محدوده باشه تا کیفیت بهتری داشته باشیم هر چند میشه توان بیشتری به کار برد ولی کمی از کیفیت کاسته میشه
                              اینجا بلندی صدا به توان بلندگو ربط داره ولی باید طبق خواسته امپلی عمل کنیم
                              مثلا امپلی گفته 10 وات میتونیم 15 وات بذاریم و توان تولیدی صدا این امپلی در حد همون 10 وات
                              این بلندگو نیست که میزان صدا رو تععین میکنه بلکه این امپلی که تعیین میکنه چه میزان صدای تولید کنه در بلندگو .. البته توان بلندگو هم باید در همون حد باشه
                              اگر توان بلندگو ما کمتر باشه احتمالا بلندگو و امپلی میسوزه
                              اگر اهم بلندگو ما هم کمتر از چیزی باشه که از ما خواسته شده باز مشکل ایجاد میشه

اهم بلندگو ؟ طراحی امپلی تعیین میکنه و خود امپلی رو بر حسب بلندگو های رایج طراحی میکنن
                              چون مثلا بلندگو های توی بازار 4 اهم هستن خب طراح میاد بر اساس همین خروجی امپلی طراحی میکنه و البته ولتاز در نظر بگیری باز امپدانس بلندگو خود به خود باید در رنج خاصی قرار بگیره برای همین کارخونه هم میاد تو همین رنج ها کار میکنه

توان بامپلی میزان برق تعیین میکنه با ولتاز ورودی
                              مثلا امپلی تو 5 وات در همین حد توان مصرف میکنه
                              پس اگر دنبال امپبی 200 وات هستی باید 200 وات خرج مصرف برقش کنی

اگر اهم بلندگو کمتر از چیزی باشه که ازت خواسته احتمالا هم بلندگوت بسوزه هم امپلی
                              راستی من عشق امپلی نیستم این ها رو خودم فهمیدم

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                              با سلام مجدد
                              قدرت صدا اول بستگی به توان خروجی آمپلی فایر دارد. مسلما هر چه این عدد بالاتر باشد شما با استفاده از بلندگوی مناسب میتوانید صدای بلندتری داشته باشید. مرحله بعد این است که با توجه به توان و امپدانس خروجی آمپلی فایر نسبت به انتخاب بلندگو اقدام نمایید. اگر از کسانی هستید که کیفیت صدا خیلی برایتان مهم است به این مسئله توجه داشته باشید که با یک بلندگو امکان اینکه ها هم صدای قوی داشته باشید و هم بتوانید کل پهنای باند صوتی را پوشش دهید ممکن نمیباشد. هر بلندگو مشخصه خود را دارد و برای بخشی از پهنای باند مناسب میباشد به همین دلیل نیز در سیستمهای صوتی میبینید که همزمان از چند بلندگو با مشخصات مختلف استفاده میشود.
                              با توجه به اینکه خودتان فرمودید مبتدی هستید، اگر اسپیکر بلوتوثی را فقط به منظور تجربه میخواهید بسازید مشکلی نیست و خوب است ولی اگر کیفیت خیلی بالا مد نظرتان میباشد، ساخت آن برای فرد مبتدی با دشواریهای خاصی در زمینه حذف نویز همراه میباشد و ممکن است در نهایت نتواند شما را راضی نماید.
                              موفق باشید.
                              سلام مجدد خدمت هردو بزرگوار
                              راهنمایی های شما عالی و کامل بود
                              تشکر فراوان

دیدگاه

سلام مجدد وقت بخیر
                                گفتید اگر امپلی من مثلا 100 وات است باید بلندگو رو با توان بالاتر انتخاب کنم اما چقدر بالاتر
                                مثلا
                                دو حالت برام پیش اومده
                                1-دوعدد میدرنج 40 وات و دوعدد تیوتر 15 وات
                                2-دوعدد میدرنج 50 وات و دوعدد تیوتر 20 وات
                                کدام پکیج برای آمپلی فایر 100 وات مناسب تر است برای فضای باز

البته میدونم که باید به اهم امپلی هم توجه کنم . و در حالت سری و موازی میتونم تغییراتی در اهم مورد انتظار برقرار کنم اما مساله فعلا فقط همین انتخاب پکیج بلندگو مورد نظر است
                                اگر پیشنهادی هم دارید بگید مثلا بعضا دیدم که به صورت زیر سرهم کرده اند
                                3- دوعدد میدرنج25وات و دوعدد تیوتر 25 وات ( یا ساب ووفر 25 ) قرار داده اند

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X