اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

روش عملی تست ماسفت بوسیله مولتی متر دیجیتال (اصلاح شده )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

روش عملی تست ماسفت بوسیله مولتی متر دیجیتال (اصلاح شده )

با سلام به دوستان عزیز
    خیلی از دوستان در تست ماسفت مشکل دارند منجمله خودم که یک زمانی این مشکل رو داشتم لذا تصمیم گرفتم روشی رو که خودم برای تست ماسفت بکار می برم خدمت شما دوستان عزیز توضیح بدم
    نکات:
    1) این روش بوسیله مولتی متر دیجیتال انجام میشه
    2) در این روش کلیه مراحل با استفاده از تست دیود انجام میشه لذا سلکتور اهم متر رو بر روی مد تست دیود ( بیزر صوتی ) قرار بدید

3) دقت کنید تمامی مراحل باید به ترتیب انجام شود
    4) هنگام تست نباید ماسفت با دست تماس پیدا کند
    5) قبل از شروع تست بوسیله دیتا شیت پایه های ماسفت مورد تست رو مشخص کنید و آن را بر روی یک کاغذ ترسیم کنید
    6) ابتدا برای اینکه بار ذخیره شده در ماسفت که بر اثر دست زدن به پایه هایش ایجاد شده تخلیه شود باید سه پایه ماسفت توسط قسمت فلزی پیچ گشتی دسته دار اتصال کوتاه شود دقت کنید میله فلزی پیچ گوشتی به دست یا فرش یا .... اصابت نکند
    بهتره این کار روی یک میز چوبی انجام شود

انجام کامل مراحل فوق نشان از سلامت کارکرد ماسفت شما دارد
    تهیه و تنظیم : MOHAMMAD1365

پاسخ : روش عملی تست ماسفت بوسیله مولتی متر دیجیتال

دستت درد نکنه اقا محمد ولی میگم اگه ماسفت مثبت یا منفی باشه مراحلی که گفتی منظورم جای پروپها باید برعکس بشه درسته؟

دیدگاه

مرحله چهارم )
      سورس ماسفت به سیم مشکی و گیت ماسفت به سیم قرمز وصل شود .در این حالت مولتی متر باید بوق بزند
      در این مرحله احتمالا اشتباه تایپی ایجاد شده و اتصال گیت به سورس در هیچ یک از مراحل هدایت نمی کند.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa65
        دستت درد نکنه اقا محمد ولی میگم اگه ماسفت مثبت یا منفی باشه مراحلی که گفتی منظورم جای پروپها باید برعکس بشه درسته؟
        سلام مصطفی جان راستش این روش تست برای ماسفت هایی هست که درون خود دیود دارند . این روش رو من از یکی از دوستام یاد گرفتم من چند مورد از ماسفت های پاور کامپیوتر رو توسط این روش تست کردم . البته اونهایی که من تست کردم n کانال بودند .
        از دوستان تقاضا دارم اگر ماسفت سالم از هر دو نوع p و n دم دست دارند با این روش تست کنند تا اگر روش فوق مشکل دار هست تصحیحش کنم
        با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
          در این مرحله احتمالا اشتباه تایپی ایجاد شده و اتصال گیت به سورس در هیچ یک از مراحل هدایت نمی کند.
          با سلام
          جناب طراح حق با شماست .
          مطلب فوق تصحیح شد
          با تشکر

دیدگاه

قبل از این پست من که ماسفت هام رو چک کردم تقریبا به این روش رسیدم ولی ماسفت مثبت و منفی جای پروپها با هم برعکس میشه

دیدگاه

پاسخ : روش عملی تست ماسفت بوسیله مولتی متر دیجیتال (اصلاح شده )

روش تست ماسفت اصلاح شد

دیدگاه

درسته قدیمیه ولی عکسش باز نمیشه

دیدگاه

سلام دوستان

از اون جایی که خودتون میدونید ماسفت ها بتازگی که نه ولی در ایام اخیر مورد توجه قشر زیادی از تولید کنندگان چه وسایل تصویری و چه صوتی و ..... قرار گرفته وباز هم میدانید که ماسفت های قدرت حساس بوده و برخلاف تصوری که{تا چند آمپر را تحمل میکنند} حتی در صورت احتیاط نکردن بر اثر تماس با یک شانه ی موی معمولی میتوانید آسیب ببیند و در ضمن از لحاظ قیمتی هم یک سر و گردن از ترانزیستورهای متداول گران قیمتتر میباشند.

لذا اینبار بر ان شدم و تصمیم به بیان و ارائه روشی آسان و عملی برای آزمایش سالم بودن این قطعه مذکور کردم.این روش رو از یک متن انگلیسی بریتانیایی ترجمه کردم و البته ترجمه دست وپا شکسته اونو از دیگر سایتای ایرانی هم بصورت پی دی اف دیدم که چنگی به دل نمیزد.

بطور خلاصه در صنعت تولید انبوه از مدارهایی پیش ساخته جهت انجام تست گروه خاصی از ماسفت ها بهر گرفته میشود(همانند تصویر)

ولی به گمان خیلی از افراد تست این قطعه با مولتی متر غیرممکن است!!!

لذا در این روش اتفاقا از مولتی متر استفاده شده.

این تست شامل ۵ مرحله اصلی و فرعی است.اول باید این رو بگم که نه تنها این روش بلکه هر روش دیگری تنها شرط لازم برای کارکرد ماسفت را تائید میکند و شرط کافی و وافی همان عملکرد در مدار مربوطه است.

ابتدا یک نکته جالب رو بگم سپس به ادامه مطلب برید و با دقت روش ارائه شده را مطالعه نمایید.

اون اینکه:

ماسفت ها قطعه ای هستند که با وجود اینکه زمان نسبتا زیادی از ساخت آنها میگذرد ولی از فناوری بسیار پیشرفته جهت ساخت آن استفاده شده و طرز کار آن هم به سادگی یک یا3 گاف و گیت موجود در ترانزیستورها نیست!

این قطعه علاوه بر استفاده از ولتاژ از بار هم حساب میبرد!بله بار

اگر تا حال با اهم متر مقاومت پایه های ماسفت را اندازه گرفته باشین شاید تعجب کنین چون از گستره چند کیلو و گاه تا مقاومت های زیر 1 اهم(اتصال کوتاه) را تجربه کرده باشید.

تمام عامل این پراکندگی نتیجه همان بار پخش شده بوسیله ابزار و دست شما به پایه های آن است.

لذا در این روش اولین نکته استفاده از دستکش و میز چوبی است.خوب حالا با این تفاسیر به ادامه مطلب رجوع و مطالعه را ادامه دهید.

خوب ابتدا مهمترین نکته در این روش را عرض کنم که اون هم استفاده از رنج تست دیود (که با علامت شماتیک دیود رو مولتی متر موجود است) استفاده شده نه اهم متر یا چیز دیگر

این رو متذکر میشم که ماسف از چندین بخش که مجزا ولی در ارتباط با هم کار میکنند تشکیل شده است.

لذا این مراحل هر کدام به یک بخش مربوط است و اگر یک بخش تست جواب منفی بدهد دیگر تقریبا ماسفت مردود است.

نکته:این مراحل را حتما پشت سر هم و با رعایت ترتیب انجام دهید

مرحله 1:خاموش کردن ماسفت برای شروع آزمایش که من به اون تخلیه بار میگم:ابتدا باید اطمینان حاصل کرد که باری به ماسفت انتقال پیدا نکرده پس با یک سیم تک تک پایه های آنرا به هم اتصال دهید و پس از چند ثانیه شروع به ادامه کار کنید

خوب دو سیم مولتی متر را که قرمز+ و سیاه_ است را اماده کرده

آنگاه:گیت ماسفت را به _ و سورس آن را به + وصل کرده در این حالت مولتی متر نباید تغیر کند و همان مقداری را نشان دهد که مداری بین سیم های آن برقرار نشده

اگر نتیجه غیر از این بود ماسفت در همان مرحله ابتدا مردود است و به دلیل پیوند کوتاه سورس-گیت غیر قابل استفاده میباشد

2:حال نوبت به آزمایش هدایت کنندگی پیوندگاه سورس-درین شده

پس سیم قرمز را به درین و منفی را به سورس وصل کنید و دراین حالت هم باید مولتی متر همان مقدار مدار باز را نمایش دهد

در غیر اینصورت ماسفت قادر به تقویت و گذردهی جریان نیست و همچنین غیر قابل استفاده!

3:خوب چون که ماسفت های قدرت خود دیود زینر داخلی دارند پس باید دیود محافظ را که بصورت معکوس هم قرار گرفته را هم چک کرد:درین را به منفی و سورس را به + متصل سپس مقدار را نگاه کنید که یا باید مقدار ممدار باز باشد یا گستر های بین 250 تا 500 میلی آمپر که همان رنج دیودهاست

اگر غیر این موارد بود ماسفت یا مردود است یا بدرستی کار نخواهد کرد و بقول خودم صلاحیت نداره

4:روشن کردن ماسفت با بار:حالا بیایید و گیت و سورس را که در مرحله اول آزمایش کردید اینبار برعکس وصل کنید یعنی سورس را به منفی و گیت را به مثبت وصل کرده تا ماسفت فعال شود و مقدار مولتی متر باز هم باید مدار باز را نشان دهد

اگر اینطور نبود(که کم پیش میاد ماسفت روشن نشه چون در مرحله ابتدا گیت-سورس تست شدند،بخاطر دارید که؟) در هر حال ماسفت ناقص و خراب است

5:کنترل صحیح جهت جریان در گلوگاه درین سورس:چون حالا ماسفت فعال است اجازه عبور جریان را تا چند ده آمپر میدهد(یه وقت این مقدار جریان ندید به ماسفا!اون مبحثش جداست) و در این حالت مقاومت بین سورس و درین باید زیر چند اهم یا نزدیک صفر و بقولا اتصال کوتاه باشد

پس ابتدا درین را به + و سورس را به منفی و همچنین بالعکس متصل نمایید که در هر دو حالت باید اتصال کوتاه نشان دهد.

خوب عزیزان ماسفتی که از این 5 خان رستم سربلند بیرون بیاد شرط لازم برای کارکرد را دارد.

موفق و پیروز و سبز و موید باشید.

درضمن همین مطالب رو بصورت آفیس هم پل.د کردم ولی دیگه وقتم رو صرف نوشتن کردم
                  اگر A یک معادله از زندگی موفق باشد،آنگاه فرمولش به این صورت است: X^2 + Y - Z/2=A که در آن
                  X : کار وتفکر Y: تفریح Z : حرف بیهوده،خواب و پرخوری تعریف شده است.
                  http://s1.picofile.com/sasanscience/Pictures/SIGlogo.gif

دیدگاه

درود فیلم آموزشی کوتاه هم قرار بدهید تا عملی ببینیم .
                    دیدگاه

نوشته اصلی توسط sasan2048 نمایش پست ها
                      سلام دوستان

از اون جایی که خودتون میدونید ماسفت ها بتازگی که نه ولی در ایام اخیر مورد توجه قشر زیادی از تولید کنندگان چه وسایل تصویری و چه صوتی و ..... قرار گرفته وباز هم میدانید که ماسفت های قدرت حساس بوده و برخلاف تصوری که{تا چند آمپر را تحمل میکنند} حتی در صورت احتیاط نکردن بر اثر تماس با یک شانه ی موی معمولی میتوانید آسیب ببیند و در ضمن از لحاظ قیمتی هم یک سر و گردن از ترانزیستورهای متداول گران قیمتتر میباشند.

لذا اینبار بر ان شدم و تصمیم به بیان و ارائه روشی آسان و عملی برای آزمایش سالم بودن این قطعه مذکور کردم.این روش رو از یک متن انگلیسی بریتانیایی ترجمه کردم و البته ترجمه دست وپا شکسته اونو از دیگر سایتای ایرانی هم بصورت پی دی اف دیدم که چنگی به دل نمیزد.

بطور خلاصه در صنعت تولید انبوه از مدارهایی پیش ساخته جهت انجام تست گروه خاصی از ماسفت ها بهر گرفته میشود(همانند تصویر)

ولی به گمان خیلی از افراد تست این قطعه با مولتی متر غیرممکن است!!!

لذا در این روش اتفاقا از مولتی متر استفاده شده.

این تست شامل ۵ مرحله اصلی و فرعی است.اول باید این رو بگم که نه تنها این روش بلکه هر روش دیگری تنها شرط لازم برای کارکرد ماسفت را تائید میکند و شرط کافی و وافی همان عملکرد در مدار مربوطه است.

ابتدا یک نکته جالب رو بگم سپس به ادامه مطلب برید و با دقت روش ارائه شده را مطالعه نمایید.

اون اینکه:

ماسفت ها قطعه ای هستند که با وجود اینکه زمان نسبتا زیادی از ساخت آنها میگذرد ولی از فناوری بسیار پیشرفته جهت ساخت آن استفاده شده و طرز کار آن هم به سادگی یک یا3 گاف و گیت موجود در ترانزیستورها نیست!

این قطعه علاوه بر استفاده از ولتاژ از بار هم حساب میبرد!بله بار

اگر تا حال با اهم متر مقاومت پایه های ماسفت را اندازه گرفته باشین شاید تعجب کنین چون از گستره چند کیلو و گاه تا مقاومت های زیر 1 اهم(اتصال کوتاه) را تجربه کرده باشید.

تمام عامل این پراکندگی نتیجه همان بار پخش شده بوسیله ابزار و دست شما به پایه های آن است.

لذا در این روش اولین نکته استفاده از دستکش و میز چوبی است.خوب حالا با این تفاسیر به ادامه مطلب رجوع و مطالعه را ادامه دهید.

خوب ابتدا مهمترین نکته در این روش را عرض کنم که اون هم استفاده از رنج تست دیود (که با علامت شماتیک دیود رو مولتی متر موجود است) استفاده شده نه اهم متر یا چیز دیگر

این رو متذکر میشم که ماسف از چندین بخش که مجزا ولی در ارتباط با هم کار میکنند تشکیل شده است.

لذا این مراحل هر کدام به یک بخش مربوط است و اگر یک بخش تست جواب منفی بدهد دیگر تقریبا ماسفت مردود است.

نکته:این مراحل را حتما پشت سر هم و با رعایت ترتیب انجام دهید

مرحله 1:خاموش کردن ماسفت برای شروع آزمایش که من به اون تخلیه بار میگم:ابتدا باید اطمینان حاصل کرد که باری به ماسفت انتقال پیدا نکرده پس با یک سیم تک تک پایه های آنرا به هم اتصال دهید و پس از چند ثانیه شروع به ادامه کار کنید

خوب دو سیم مولتی متر را که قرمز+ و سیاه_ است را اماده کرده

آنگاه:گیت ماسفت را به _ و سورس آن را به + وصل کرده در این حالت مولتی متر نباید تغیر کند و همان مقداری را نشان دهد که مداری بین سیم های آن برقرار نشده

اگر نتیجه غیر از این بود ماسفت در همان مرحله ابتدا مردود است و به دلیل پیوند کوتاه سورس-گیت غیر قابل استفاده میباشد

2:حال نوبت به آزمایش هدایت کنندگی پیوندگاه سورس-درین شده

پس سیم قرمز را به درین و منفی را به سورس وصل کنید و دراین حالت هم باید مولتی متر همان مقدار مدار باز را نمایش دهد

در غیر اینصورت ماسفت قادر به تقویت و گذردهی جریان نیست و همچنین غیر قابل استفاده!

3:خوب چون که ماسفت های قدرت خود دیود زینر داخلی دارند پس باید دیود محافظ را که بصورت معکوس هم قرار گرفته را هم چک کرد:درین را به منفی و سورس را به + متصل سپس مقدار را نگاه کنید که یا باید مقدار ممدار باز باشد یا گستر های بین 250 تا 500 میلی آمپر که همان رنج دیودهاست

اگر غیر این موارد بود ماسفت یا مردود است یا بدرستی کار نخواهد کرد و بقول خودم صلاحیت نداره

4:روشن کردن ماسفت با بار:حالا بیایید و گیت و سورس را که در مرحله اول آزمایش کردید اینبار برعکس وصل کنید یعنی سورس را به منفی و گیت را به مثبت وصل کرده تا ماسفت فعال شود و مقدار مولتی متر باز هم باید مدار باز را نشان دهد

اگر اینطور نبود(که کم پیش میاد ماسفت روشن نشه چون در مرحله ابتدا گیت-سورس تست شدند،بخاطر دارید که؟) در هر حال ماسفت ناقص و خراب است

5:کنترل صحیح جهت جریان در گلوگاه درین سورس:چون حالا ماسفت فعال است اجازه عبور جریان را تا چند ده آمپر میدهد(یه وقت این مقدار جریان ندید به ماسفا!اون مبحثش جداست) و در این حالت مقاومت بین سورس و درین باید زیر چند اهم یا نزدیک صفر و بقولا اتصال کوتاه باشد

پس ابتدا درین را به + و سورس را به منفی و همچنین بالعکس متصل نمایید که در هر دو حالت باید اتصال کوتاه نشان دهد.

خوب عزیزان ماسفتی که از این 5 خان رستم سربلند بیرون بیاد شرط لازم برای کارکرد را دارد.

موفق و پیروز و سبز و موید باشید.

درضمن همین مطالب رو بصورت آفیس هم پل.د کردم ولی دیگه وقتم رو صرف نوشتن کردم
                      درود بر شما اما ماسفت های من در مرحله اول سالم و در مرحله دوم که روشن کردن ماسفت است معیومب نشان میدهد و درین و سورس به هم دیگه ارتباط ندارن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X