اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار ساب ساده با اختلاف فاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار ساب ساده با اختلاف فاز

به خواست دوست خوبمون mahdi.7 یه مدار ساب با اختلاف فاز 180 درجه که تو تاپیک تصاویر امپلی فایر صحبتشو کردم میذارم .
    این مدار نمونه ی ساده شده ای از مدار امپلی خودم هست و بسیار بازده بالایی داره .
    البته در مورد اختلاف فاز فکر میکردم این فکر مختص خودم بوده و خیلی بکر هست ؛ که ظاهرا غلطه :biggrin:

چیزی که لازم داریم
    1- یک امپلی فایر استریو (به غیر از TDA2004 )
    2- مدار ساب تک ترانزیستوری با 180 درجه اختلاف فاز روی سیگنال صدا
    3-مدار چاپی PCB و بعد انفجار :agree:

در مورد امپلی مشخصا عکس گذاشتم / فقط با این نوع امپلی میشه و نه با آمپلی دوبل ولتاژ و نه با خروجی های دوبل +و- دار . یعنی خروجی ها باید با منفی مشترک به 2 تا اسپیکر وصل بشه / و ما منفی رو کار نداریم و ساب رو مستقیم و بدون خازن به 2 خروجی L و R وصل میکنیم

این امپلی مد نظر ماست /تقریبا از هر واتی میشه استفاده کنید و بهتره که از یه امپلی وات بالا و ترجیحا از STK استفاده کنید

این هم کلیت مدار تک ترانزیستوری ساب که جدا از امپلی است

برای دیدن مدار کامل و واضح با جزئیات مشخص رو این عکس کلیک کنید
    http://hivoltage.persiangig.com/image/HI%20SUB%20DRIVER.PNG

به عمل کرد این مدار شک نکنید / کاملا تضمین شدست و شما دومین نفری هستید که اینو میسازید
    نوع ساب : باید از ساب های باکس شده با تک سوراخ استفاده کنید / عملکرد این مدار با فشار هوا بر باکس بهبود پیدا میکنه
    برای ساختن باکس هم بعدا عکس و .... میذارم

با تشکر

پاسخ : مدار ساب با اختلاف فاز

فایل SUB DRIVER.rar حاوی PCB و شماتیک با شماره قطعات و ... :nerd:

SUB DRIVER.rar

یا از اینجا
    http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://hivoltage.persiangig.com/image/SUB%20DRIVER.rar

واس خروجی یه فیش 3 سیم گذاشتم و همچنین نقاطی مشخص برای مثبت و منفی گذاشتم ... :biggrin:

البته بهتره که جای سیم کشیدن مدار با کوتاه ترین سیم ها و تراک ها با امپلی روی یه PCB ساخته بشه / همون طور که میدونید مدار های ساب به نویز حساسه و این نویز نه به صورت معمول که یه هوم بم و آزاردهنده است . برای برطرف شدنشون باید تراک های مجزا از خازن اصلی مدار به قسمت های مختلف مدار کشیده بشه و تراک - و+ باید کلف تر باشه و ....
    اینم نمونه ای تکمیل شده با 2 امپلی استریو ...

ورودی های L , R امپلی فایر ها معولا با یک خازن کوچیک به زمین وصله / بهتره این خازن رو به 100n تغییر بدیم و در صورت نیاز یه مقاومت 100 کیلو هم باهاش موازی کنید .

دیدگاه

برای باکس ساب این مدار از این الگو استفاده کنید (فقط الگوی تک سوراخ ).

این هم الگوی ساب خودم که تونستم بهترین جوابو بگیرم . و البته مشخصات و اندازه ها رو با سعی و خطا بدست آوردم .
      اطلاعات بهترو دقیق تری در این ضمینه ندارم تا بذارم .ولی با همین الگو صد در صد جواب میگیرید .

باکس باید حتما با چوب و ترجیحا از M D F ساخته بشه . بدنه باکس باید کاملا محکم کاری بشه و هیچ درزی هم نداشته باشه و یک واشر لاستیکی زیر ساب قرار بدید و بعد با پیچ محکم ببندید . برای واشر میشه از فوم به اندازه ساب برش زد . این بهترین حالتی بود که من جواب گرفتم و همه اینا حاصل سعی و خطا برای بدست آوردن بهترین حالت بوده و نه اطلاعاتی دقیق .
      و چون اطلاعات بنده در این ضمینه کم است ، درنتیجه میتونه بهتر از این هم محاسبه بشه .
      این سایت یه برنامه برای دانلود داره که ظاطرا بعد از دادن مشخصات فرکانسی و .... در گزینه Box Calculator اندازه دقیق باکس رو میده .
      البته زیاد بررسی نکردم .

http://www.ajdesigner.com/speaker/bcb.php

برای ساختن باکس هم از ایده های خوب این سایت مثل ستون ها و پنبه و چسب کاری میتونیم بهره بگیریم

http://www.subwoofer-building.com/

برای ساختن ساب بهتره از یک ساب کوچیک ولی جنس خوب استفاده کنید . تا امپلی قدرت کافی برای بالا پایین کردن دیافراگم ساب رو تا 2 سانت داشته باشه و دیافراگم ساب هم باید قابلت حداقل 2 سانت ارتجاع رو داشته باشه در ضمن بهتره ساب رو عوض گذاشتن در معرض دید ؛ در گوشه های دیوار و یا پشت میز تلویزیون وکمد بسته قرار بدید . تا میتونید بچپونید تو سوراخ سنبه ها
      و برای تست موقت ساب از یک دبه اب بزرگ که دهانه ان با قطر ساب برابر باشه میشه استفاده کرد .که از باکس هم بهتر جواب میده .
      :biggrin:

امید وارم مدارو بسازید و بدردتون بخوره . در ضمن اگر سوالی هم پیش اومد بنده در خدمتم .

[move]HI VOLTAGE[/move]
      ممنون / موفق باشید

دیدگاه

درود بر شما
        عجب مداریه :applause: :applause:
        این مدار دقیقا فرقش با یک امپ معمولی چیه ؟؟
        قدرتش بیشتره ؟؟ اون مدار ترانزیستور ی که گذاشتی فیلتر هم همراهش هست؟؟
        این مدار امپ رو به حالت بریج میبره ؟؟؟؟ oo: oo:
        با تشکر
        Fail Never
        گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
        دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

در شکل زیر نحوه بریج کردن دو کانال امپلیفایر و تبدیل ان به یک امپلی فایر با قدرت بیشتر را نشون دادم .
          در روش بریج کردن با یک امپلی استریو به عنوان یک امپلی منو و تک کانال استفاده میشه و یک مدار هم بین ورودی ها قرار میگیره تا سیگنال یک ورودی نسبت به دیگری 180 درجه اختلاف فاز داشته باشه . در غیر اینصورت در خروجی دو سیگنال همفازند که هیچ اختلاف پتانسیلی ندارن و صدا در نمیاد .

در اکثر IC های امپلی امکان بریج کردن کانال ها بدون اضافه کردن مدار اختلاف فاز نیز میسر است . ولی در صورت لزوم : در زیر مدار ایجاد اختلاف فاز با OP AMP نشان داده شده .
          http://up98.org/upload/server1/02/j/svia3ouympkqwopzbj2k.jpg

[glow=orange,10]هونطور که میدونید در یک ترانزیستور بایاس شده به عنوان تقویت کننده ، پایه های امیتر و بیس همفاز و پایه کلکتور نسبت به اونا 180 درجه اختلاف فاز داره . و بنده از همین اختلاف فاز بین پایه امیتر و کلکتور در این مدار برای بریج کردن امپلی استفاده کردم .
          البته این مدار نه فقط به عنوان اختلاف دهنده ، بلکه یک مدار ساب کامل و حرفه ای است .[/glow]

دیدگاه

سلام
            های ولتاژ عزیز با این مدار شما نحوه بریج کردن دو آمپلی رو توضیح دادی فدات شم.
            بکر نیست ، سالهاست که استفاده میشه.
            نمونه ش رو تو تاپیک آمپلی های تغذیه تک انجام دادم.

دیدگاه

به به داداش high voltage کارت بیســـــــــــــته :applause: :applause:
              اقا قضیه از این قراره که من به صورت 1+2 پیچ گیر :mrgreen: دادم به این عملکرد 180 درجه اختلاف فاز که چیکار میکنه و های ولتاژ رو کچلش کردم که این که در مورد اختلاف فاز که توی توضیح امپت داده بودی من نفهمیدم بگو... گفت باشه یه تایپیک میزنیم براش :applause: بعد گفت که فکر کنم خودم نواوری کردم و استفاده کردم ما گفتیم که نه دادا این نقشه هاش تو نقاشی غار ها هم پیدا شده :biggrin:
              مدارش که خیلی جالبه فقط هیچ راهی نداره که بشه از امپ های تغذیه دوبل استفاده کرد؟؟ اخه من فقط یه امپ ماسفت و یه stk ولتاژ دوبل دارم :angry: البته یدونه گازوئیلی TDA2005 هم دارم که تغذیه تکه که انگار نمیشه استفادش کرد :angry:
              در کل منم میخوام بسازمش ولی امپ تغذیه تک ندارم که... :cry:

دیدگاه

مدارش که خیلی جالبه فقط هیچ راهی نداره که بشه از امپ های تغذیه دوبل استفاده کرد؟؟ اخه من فقط یه امپ ماسفت و یه stk ولتاژ دوبل دارم :angry: البته یدونه گازوئیلی TDA2005 هم دارم که تغذیه تکه که انگار نمیشه استفادش کرد :angry:
                در کل منم میخوام بسازمش ولی امپ تغذیه تک ندارم که... :cry:
                در مورد 180 درجه اختلاف که اقای علم فرذا میگن قبلا توضیح داده بود ! ؟ بگذریم دیگه با ساخت این همه چیز واضح میشه
                در مورد امپلی دوبل هم چون میدونستم میپرسی قبلا جواب دادم

شما که ب....له باید بسازی .! پس من اسم شما رو واس چی آوردم ....! :biggrin:

در مورد امپلی میتونی از یه 10 وات موقت استف کنی

دیدگاه

پاسخ : مدار ساب ساده با اختلاف فاز

داداش میسازیم چرا میزنی؟!! :mrgreen:
                  امپم یه کاریش میکنیم دیگه!!

دیدگاه

های ولتاژ عزیز با این مدار شما نحوه بریج کردن دو آمپلی رو توضیح دادی فدات شم.
                    بکر نیست ، سالهاست که استفاده میشه.
                    منظورت اینه که این فقط مدار بریج کردنه و نه چیز دیگه ؟
                    / والا من یه نگاهی به انجمن کردم . هیچ کی درست و حسابی و با مدار توضیح نمیده . فقط یه جا یه توضیح خوب بود ولی بدون مدار . توضیحی که قابل درک نباشه بدرد نمیخوره .
                    شاید بهتر باشه اگر کسی میخواد توضیح بده یه عکس کوچیک هم بذاره / در مورد بریج کردن دیدم جایی نوشتن یعنی موازی کردن ورودی و خروجی / اینه که به هیچ توضیحی نمیشه پایبند بود . نمونه اش همین آقا مهدی معلومه خیلی وقته تو بخش مدارای صوتی صوتی پرسه میزنه ، ولی جوابشو نگرفته . پس توضیحات ناقص بوده .

دیدگاه

سلام های ولتاژ عزیز اقا این فایل rar تو سایت فورشیرد فقط واسه اعضاش قابل دانلود هست منم عضوش نیستم چه کنم :cry2:
                      تو نقشه که به صورت عکس هست نوشته in omp r1 و in omp r2 منظور چه طوریه؟ امپ باید مونو باشه؟تو خروجی مدارکه عکس بلنگو هستش((تو عکس)) امپو باید به جای اون بذاریم؟
                      زگهواره تاگور دانش بجوی وانگهی دریاشود

دیدگاه

به شما حق میدم / توضیح و عکس هایی دقیق تر از اینا برای درک نیست .
                        فقط تو اپ سنتری که گذاشتم و نوشته بود بدون محدودیت زمانی و رایگان . حالا پولی شده و تمام عکس هایی که کلی هم زحمت واسشون کشیدم و تو تاپیک هام گذاشتم حالا قطع شده :cry2:
                        چشم حتما دوباره اپ میکنم :icon_razz:
                        مطمئنا جواب همه سوالاتتان رو میگیرید
                        فایل rar رو هم دوباره یه جا دیگه اپ کردم گذاشتم تو پست . زیر قبلی

دیدگاه

سلام
                          من این مدارو یکی دو هفته پیش ساخته بودم اصلا یادم رفته بود بگم و عکسشو بزارم :angry: :mrgreen:

مدار باحالیه هم سادس هم عملکردش خوبه!!
                          در ضمن های ولتاژ عزیز دستت درد نکنه یه دنیا ممنون داداش
                          توضیح خاصی هم نمیخواد ماشالله خود های ولتاژ از سیر تا پیازش رو گفته :biggrin:

دیدگاه

:applause: :applause: :applause:
                            ایول داری اقا مهدی :biggrin:
                            چجوری بود ؟ نویز یا ... نداشتی ؟
                            فیلتر کردن بقیه صداها خوب بود یا صدای خواننده و اهنگ های تریبل هم پخش میشد ؟
                            سابت چقدر بازی داره ؟ یعنی چقدر عقب و جلو میشه

اگر به نکته ی خاصی برخورد کردی لطفا بگو

دیدگاه

اینم دو نمونه از ساب هایی که واس این سیستم ساب ساختم . یه نکته تو این مدار ساب وجود داره (یا به عبارتی یک فرمول) که نمیدونم چجور بیان کنم . صدا جهت دار و بُعد دار پخش میشه و در صورتی که بهترین حالت خود ساب رو انتخاب کنیم واقعا صدای معرکه ای خواهیم داشت (حتی با یه امپلی معمولی ) بنده توسط این مدار سابو پشت میز تلویزیون در گوشه پذیرایی قرار میدادم و حتی شیشه های همسایه به لرزش در میومد . یک بار ظرف های اشپز خانه از ابچکون ریخت زمین :biggrin:

ولی در منزل یکی از دوستام همچین جوابی نگرفتم . حالا چراشو نمیدونم !

و این هم عکس کل سیستم صوتی بنده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X