اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

روش های تطبیق امپدانس مدارات صوتی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : روش های تطبیق امپدانس مدارات صوتی

با سلام مثبت یه خازن مثلا 220uf را به امیتر های ترانزیستور mpsa56 بزن و منفی را ببین کجا بهتر جواب میده یا به منفی یا GND بزن شاید بهتر بشه اگه هم تفاوتی نکرد بهتر که باشه

ولی به نظرم مدار پری هم خالی از مشکل نیست

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آقای گـــــــــــــیــــــج (aswhu600 سابق)
      با سلام مثبت یه خازن مثلا 220uf را به امیتر های ترانزیستور mpsa56 بزن و منفی را ببین کجا بهتر جواب میده یا به منفی یا GND بزن شاید بهتر بشه اگه هم تفاوتی نکرد بهتر که باشه
      سلام aswhu جان
      عزیز اتفاقا" تو فکرش بودم که این کار رو انجام بدم ولی چون یک خورده ترسو هستم ترسیدم نکنه به مدار آسیب بزنه :-" . ولی این کار رو انجام میدم و نتیجه رو اعلام می کنم .
      اما یک سری سوال برام پیش اومده اگر ممکنه راهنمایی بفرمایید این همه نقشه مدار:
      http://redhue.ir/viewer.php?file=72606180820563707825.jpg

1) نقش اون خازنی که با ورودی سری شده چی هست ؟؟؟؟ مثلا" من تو بعضی از مدارات دیدم که از نوع الکترولیتی استفاده شده و در بعضی مدارات به صورت پلی استر .قضیه چی هست کدوم نوعش بهتره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟و اینکه در مورد مقدارش هم توضیح بده مثلا" اگر زیاد بشه بهتره و یا اگر کم و هر کدوم چه تاثیری رو صدا داره منظورم اینه که اگر زیاد بشه باعث میشه صدا بم بشه یا زیر و...... ؟؟؟

2) نقش خازنی که به صورت موازی در ورودی قرار داره چی هست ؟؟؟؟ آیا مقدارش کم باشه بهتره یا زیاد ؟؟؟در مورد این هم یک توضیح بده ؟؟

راستی اون خازنی که تو ورودی سری هست رو برداشتم ( بدون اینکه مقاومت تو ورودی بزارم ) اون هوم کاملا" از بین رفت آیا وجود اون خازن الزامی هست ؟؟؟

دیدگاه

محمد جان اون خازن رو که برداشتی مشکل نیز برطرف شده حالا با پری جواب میده یا هنوز هم با پری مشکل دراه
        اون خازن ها هم یه نوع فیلتر هست و مقاومت هم برای تطبیق امپدانسه البته اگه درست گفته باشم مقدار خازن کم که بشه باید صدا بم بشه و زیاد که بشه صدا تیز میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365
          سلام aswhu جان
          عزیز اتفاقا" تو فکرش بودم که این کار رو انجام بدم ولی چون یک خورده ترسو هستم ترسیدم نکنه به مدار آسیب بزنه :-" . ولی این کار رو انجام میدم و نتیجه رو اعلام می کنم .
          اما یک سری سوال برام پیش اومده اگر ممکنه راهنمایی بفرمایید این همه نقشه مدار:
          با سلام خدمت دوستان : من در گذشته نامی برای خودم انتخاب نکرده بودم ولی العان دارای اسم هستم و از دوستان میخوام مرا با نام جدید صدا کنن

1) نقش اون خازنی که با ورودی سری شده چی هست ؟؟؟؟ مثلا" من تو بعضی از مدارات دیدم که از نوع الکترولیتی استفاده شده و در بعضی مدارات به صورت پلی استر .قضیه چی هست کدوم نوعش بهتره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟و اینکه در مورد مقدارش هم توضیح بده مثلا" اگر زیاد بشه بهتره و یا اگر کم و هر کدوم چه تاثیری رو صدا داره منظورم اینه که اگر زیاد بشه باعث میشه صدا بم بشه یا زیر و...... ؟؟؟
          اون خازن که سری شده دو تا کار میکنه

اول جلوگیری میکنه از ورود جریان DC به بیس ترانزیستور و فقط جریان های AC را اجازه ورود میده

دوم همانطور که میدونید بحثی در خازن هست به نام "راکتانس خازنی" که مربوط به مقاومت خازن در مقابل عبور فرکانس هست به این صورت که هر چه فرکانس عبور بالا باشه خازن در مقابل اون فرکانس مقاومت کمتری نشون میده و برعکس که با این خاصیت انواع فیلتر ها را میشه بست حالا چه صوتی و چه رادیویی

در نمونه ابتدایی خازن ورودی ظرفیتش بالا بود و خازن این اجازه را میداد تا فرکانس های پایین که البته نویزی بیش نبود به مدار راه پیدا کنه و مدار نویز های فرکانس پایین که به راحتی میتونن پرده بلند گو را تکان بدن را تقویت کنه برای همین بهتر با کاهش ظرفیت خازن در همچین جایی جلوی نویز را گرفت

و البته میشه همچین نتیجه ای گرفت که صدای باس هم افت میکنه . بله درسته ولی میشه با تقویت باس در مدار پری به باس دلنشین تر دست یافت

مثلا اگر این مدار شما مخصوص ساب بود دیگه نمیشد این خازن را کم کرد .

اگر ظرفیت بالاتر قرار بدی پهنای باند از طرف فرکانس های پایین بیشتر میشه و اگر مثلا 50nf قرار بدی تقویت از مثلا 800HZ به بعد صورت میگیره به این معنی که صدای باس ضعیفی داری

2) نقش خازنی که به صورت موازی در ورودی قرار داره چی هست ؟؟؟؟ آیا مقدارش کم باشه بهتره یا زیاد ؟؟؟در مورد این هم یک توضیح بده ؟؟
          همانطور که میدونید و من هم اشاره کردم خازن در مقابل عبور فرکانس بالا مقاومتی از خودش نشون نمیده در ورودی مدار ما انواع فرکانس ها را داریم ولی ما با قسمت صوتی کار داریم

و مثلا نمیخواهیم از آمپلی فایرمون صدای رادیو استانمون بیاد برای همین توسط خازنی که معمولا 1nf هست فرکانس های بالا را حذف میکنیم و در واقع مدار از نظر فرکانس های مافوق صوت و .... ایزوله میشه

هر چه ظرفیت این خازن بره بالا پهنای باند از طرف فرکانس های بالا محدود میشه مثلا اگر 100nf قرار بدی صدای فرکانس بالا خیلی کمی داری و مدار برای تقویت ساب مناسب میشه یا اگر 1uf قرار بدی فقط صدای کوبش باس را میتونی بشنوی

و برعکس اگر 100pf قرار بدی در صورت طراحی خوب میشه فرکانس های بالا تر از صوت مثلا 40KHZ را تقویت کنی

.

راستی اون خازنی که تو ورودی سری هست رو برداشتم ( بدون اینکه مقاومت تو ورودی بزارم ) اون هوم کاملا" از بین رفت آیا وجود اون خازن الزامی هست ؟؟؟
          اون خازن خازن کوپلاژ هست و معمولا هم باید باشه یهنی اگه یه طراح مدارتونا ببینه اولین اشکال را از مدارتون میگیره

اگر صدای هوم کاملا از بین رفت نشونش اینه که 220nf بازم زیاده و باید کمترش کنید

به نظر مقاومت 1 کیلو اهمی را به 10 اهم کاهش بدید و خروجی منبع صوتی را به مدارتون بزنید در صورت صدای صاف و عالی میشه این نتیجه را گرف که مدارتون کاملا سالمه

پیشنها د میکنه از خروجی مادربرد سیستم به ورودی اتصال بدید البته منفی به منفی و خروجی صوتی مادر برد به خازن 220uf

من با اشتباهی در این زمینه باعث شدم که قسمت صوتی مادر بوردم بسوزه پس در این باره احتیاط کنید

دیدگاه

هر چه ظرفیت این خازن ( خازن موازی با ورودی ) بره بالا پهنای باند از طرف فرکانس های بالا محدود میشه مثلا اگر 100nf قرار بدی صدای فرکانس بالا خیلی کمی داری و مدار برای تقویت ساب مناسب میشه یا اگر 1uf قرار بدی فقط صدای کوبش باس را میتونی بشنوی
            سلام مجدد
            ابتدا ازت تشکر میکنم که این قدر وضح و شیوا توضیح دادی . :applause:
            من امروز اومدم به جای اون خازن 1NF خازن پلی استر 105 گذاشتم و بدون مقاومت ورودی صدای هوم کامل از بین رفت نظر شما چیه؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365
              سلام مجدد
              من امروز اومدم به جای اون خازن 1NF خازن پلی استر 105 گذاشتم و بدون مقاومت ورودی صدای هوم کامل از بین رفت نظر شما چیه؟؟؟
              با سلام

این کار باعث میشه مدار فقط فرکانس های بسیار پایین را تقویت کنه و در واقع مدارتون شبهه ساب شده

اون صدای هوم هم توسط خازن 1uf زمین شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آقای گـــــــــــــیــــــج (aswhu600 سابق)
                با سلام

این کار باعث میشه مدار فقط فرکانس های بسیار پایین را تقویت کنه و در واقع مدارتون شبهه ساب شده

پس با این حساب به جای او 1 نانو یک خازنی که یک رنج بهینه باشه که هم فرکانس بالا رو عبور بده و هم فرکانس پایین چه مقداری بزارم؟؟؟

دیدگاه

با سلام

کار یک نانو اینه که فرکانس های بالا تر از مثلا 20KHZ را حذف کنه و کار خازن 220 نانو هم اینه که مثلا فرکانس های پایین تر از 20 هرتز را محدود کنه

هر دو خازن را میشه در محدود خودشون بهینه کرد مثلا موسیقی در بهترین کیفیت میگن از 16KHZ تجاوز نمیکنه خوب میشه با زیاد کردن یک نانو فرکانس حذف را تا 16KHZ کاهش داد

و میشه مثلا با کاهش 220 نانو محدود فرکانس پایین را کاهش داد مثلا فرکانس 20 هرتر میشه 50 هرتز (با کاهش ظرفیت خازن)

در این مدار جایی برای به مصالحه رسوند نیست هر کدوم گوشه ای از پهنای باند را تنظیم میکنه

دیدگاه

سلام استاد
                    منم تو صفحه ی اول اینو به ایشون گفتم و نکته ای مهم تر که نادیده گرفته شد .
                    ممنون

دیدگاه

با سلام و ضمن تشکر از همه دوستانی که راهنمایی کردند. من تا به حال چند نوع مدار آمپلی بستم اما هیچ وقت به این مسئله دقت نداشتم و تونستم از شما اساتید بیشتر یاد بگیرم.
                      من به جای اون خازن 220NF از 1 میکرو فاراد الکترولیتی استفاده کردم.
                      و به جای 1NF از خازن 0.1 میکرو فاراد (104) پلی استر استفاده کردم .

اگر نظری دارید بفرمایید.

جناب آقای گـــــــــــــیــــــج (aswhu600 سابق) و دوستان عزیز
                      یک دستگاه اکو چنگ هست که صداش یک کمی بمه ( وقتی صداش رو نسبت به دیگر دستگاهای اکو بشنویم کاملا" محسوس هست ) من ابتدا فکر میکردم باند هایی هست که بهش وصله که کلا" صدا رو بم پخش میکنه اما وقتی با دستگاه دیگه ( اکو نوا ) تست کردم دیدم مشکل مربوط به باند ها نیست . البته میشه با ولوم های تریبل مقداری صدا رو به حال زیر رسوند اما باز کافی نیست . به نظر تون اگر مثل همین آمپلی خودم یک سری تغییرات تو ورودیش بدم میشه صدای زیرتر وارد دستگاه کرد ؟؟
                      با تشکر

دیدگاه

با سلام به دلیل خرابی کامپیوترم تا چند وقتی کمتر مزاحم دوستان میشم (برای درج همین چند خط 1 ساعت با این سیستم جنگ و دعوا دارم)

در باره اون دستگاه که گفتید مشکل داره به نظرم بشه یه کارایی کرد

لطفا به آقای سیم هم بگید که تا چند وقت نمیتونم بیام . باتشکر گیج

دیدگاه

سلام بر کلیه دوستان عزیز
                          من جواب ها را نخوندم.شاید دوستان راه حل ارایه داده باشن.ولی بطور کلی امپدانس ورودی باید بالا و امپدانس خروجی باید کم باشه.فلسفه استفاده از بافر در خروجی پیش تقویت کننده ها همینه.شما توی این نقشه آخر که من دیدم یک مقاومت 1کیلو را موازی کردی با ورودی مدار.یعنی امپدانس ورودی را کمتر از یک کیلو کردی.چرا؟
                          مدار پیش تقویت کننده را بگذارش تا ببینیم.ضمن اینکه این تقویت کننده قدرت شما خودش یک پیش تقویت کننده داره.
                          این شبکه که شما توی ورودی گذاشتی به عنوان یک فیلتر عمل می کنه.

دیدگاه

دقیقا /
                            شما الان چند روزه داری در مورد پری صحبت میکنی و فقط عکس امپ قدرت رو گذاشتی و الان هم انقدر امپدانس ورودیشو کم میکنی و انقدر فیلتر (خازن) اضافه میکنی که وقتی کل مدارو سر هم میکنی میبینی ای دل غافل صدا به درد نمیخوره . به نظر من شما هوم و نویز رو هنوز رفع نکردی (بعدا خواهی فهمید)
                            الان اگه راهشو بگم سودی نداره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliagha1382
                              سلام بر کلیه دوستان عزیز
                              من جواب ها را نخوندم.شاید دوستان راه حل ارایه داده باشن.ولی بطور کلی امپدانس ورودی باید بالا و امپدانس خروجی باید کم باشه.فلسفه استفاده از بافر در خروجی پیش تقویت کننده ها همینه.شما توی این نقشه آخر که من دیدم یک مقاومت 1کیلو را موازی کردی با ورودی مدار.یعنی امپدانس ورودی را کمتر از یک کیلو کردی.چرا؟
                              مدار پیش تقویت کننده را بگذارش تا ببینیم.ضمن اینکه این تقویت کننده قدرت شما خودش یک پیش تقویت کننده داره.
                              این شبکه که شما توی ورودی گذاشتی به عنوان یک فیلتر عمل می کنه.
                              با سلام
                              دوست عزیز aliagha1382 راستش اگر امپدانس ورودی بالا باشه نویز های محیطی تقویت شده و تو خروجی ظاهر میشن . بالا بردن امپدانس ورودی فقط این مزیت رو داره که بهتر با مدارات واسط مچ میشه.البته این نظر من هست .
                              راستش اضافه کردن اون مقاومت 1k به این دلیل بوده که وقتی امپلی رو روشن می کردم بدون دادن ورودی تو خروجی یک مقداری صدای وزززز وجود داشت که قابل شنیدن بود. لذا به پیشنهاد دوست عزیز آقای گـــــــــــــیــــــج (aswhu600 سابق) یک سری تغییرات تو ورودی مدار دادم .
                              این شماتیک مدار اول بوده :
                              http://redhue.ir/viewer.php?file=46187621920574724155.jpg
                              و این هم شماتیک مدار که تو ورودیش یک سری تغییرات ایجاد شد(تغییرات با رنگ قرمز مشخص شده )
                              اما در نهایت من این تغییرات رو با توجه به راهنمایی های دوستان اعمال کردم یعنی :
                              به جای اون خازن 220NF از 1 میکرو فاراد الکترولیتی استفاده کردم.
                              و به جای 1NF از خازن 0.1 میکرو فاراد (104) پلی استر استفاده کردم . و به جای اون مقاومت 22 کیلو از 10 کیلو استفاده کردم و مقاومت 1 کیلوی ورودی رو حذف کردم.
                              در مورد پری هم عرض کنم مداری که من ساخته بودم این بود :
                              http://redhue.ir/viewer.php?file=76162949544963780850.jpg
                              مشکلش این بود که تو صدا یک حالت صوت مانند به گوش میخورد البته چند نوع پری دیگر هم استفاده کردم که با ترانزیستور بود و اون ها هم جالب نبودند.
                              لطفا" نظرتون رو بفرمایید. با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                                دقیقا /
                                شما الان چند روزه داری در مورد پری صحبت میکنی و فقط عکس امپ قدرت رو گذاشتی و الان هم انقدر امپدانس ورودیشو کم میکنی و انقدر فیلتر (خازن) اضافه میکنی که وقتی کل مدارو سر هم میکنی میبینی ای دل غافل صدا به درد نمیخوره . به نظر من شما هوم و نویز رو هنوز رفع نکردی (بعدا خواهی فهمید)
                                الان اگه راهشو بگم سودی نداره
                                دوست عزیز جناب HI VOLTAGE منتظر راهنمایی های شما هم هستیم
                                با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X