اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در مدار کنترل لامپ با صدا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل در مدار کنترل لامپ با صدا

نیازی نیست حتماً 1 کیلو باشه. بین 1 کیلو تا 10 کیلو هر چی گیرت اومد بزار. باید جواب بده. هرچی به 1 کیلو نزدیکتر باشه بهتره.
    خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

R2 نزدیک به یک مگا اهم و R1 نزدیک به صفر = ضریب تقویت Q1 فوق العاده بالا میره

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

امروز قطعات بدستم رسید ... به زودی کاملش می کنم ..

فقط یه چیزی ... روش تست میکروفن خازنی چجوریه ؟ ... یه جایی خوندم که نوشته بود باید مقاومت یه سمتش با سمت دیگر فرق کنه ... ولی چه زمانی که مولتی متر روی تست دیود می زارم چه زمانی که روی تست مقاومت ... هر دو طرف عدد 20 رو نشون می ده !!!

تازه تو تست دیود بوق میزنه ... به نظرتون خراب شده ؟

دیدگاه

من اون مدار TL071 که دوستمون گذاشت رو ساختم ...

http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Audio/tl071_mic.png

میکروفن خازنی جدید هم خریدم ... ولی فایده ای نداشت ...

بعد یادم اومد یه اسباب بازی قدیمی که ایده این مدار رو به ذهنم انداخت باید یه میکروفنی داشته باشه ... میکروفنش رو به مدار نصب کردم ... با صدای کف زدن نزدیک میکروفن مدار کار می کنه ... البته باید خیلی نزدیک باشه و از دور نمیشه ... حالا مساله اینه :

1. این میکروفنی که من از اون اسباب بازی در اوردم و باهاش مدارم کار کرد اینه :

چه نوع میکروفنیه این ؟ ...

2. چرا میکروفن خازنی که بصورت استوانه کوچیکه کار نمیکنه ؟ ...

3. همونطور که دوستمون گفت اگه تقویت درست و حسابی انجام نشه و با توجه به اینکه مدار TL071 رو ساختم .. ایا میتونم از این پیش تقویت (pre -amp) که تو مدار دوستمون گیج هست استفاده کنم ؟ ... یعنی ترانزیستورش رو برای میکروفن استفاده کنم و بجای LM386 از همون TL071 استفاده کنم ؟

4. اگه ممکنه تقویت کننده ای با اون مدار که ساختم پیشنهاد بدید تا کارم راه بیافته .. وگرنه یه مدار که تست شده باشه

ممنون

دیدگاه

:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

:NO:
            کسی اینجا نیست ؟ ... مدار LM386 رو هم بستم ... کار میکنه اکا ضعیفه ... باید خیلی نزدیکش بترکونی تا روشن بشه ... تازه همونطور که دوستمون گفت مقاومت ها رو عوض کردم تا Gain بیشتر بشه ... بازم فایده ای نداشت ... ضعیفه ...

دیدگاه

مشکل حل شد ... با همون مدار LM386 ... اشکال هم از بستم مقاومت از بیس به امیتر بجای کلکتور بود ... !!!!!!!

کارش هم عالیه .. با پتانسیومتر میتونی کلا مدار رو کنترل کنی ...

ممنون

دیدگاه

با سلام : یعنی اون 100 کیلو را از بیس به امیتر زدین ؟ و از کالکتور جدا کردین !؟

دیدگاه

اره تقریبا ... من بجای صد کیلو از 1 مگا اهم استفاده کردم و 1 کیلو اهمی امیتر رو هم حذف کردم ... بعد تو برد بورد که اومدم کلکتور رو به بیس با 1 مگا اهم متصل کنم ... اشتباهی امیتر رو به بیس متصل کردم ... اخه میدونی همه ترانزیستورهایی که تاحالا دیده بودم اگه صفحه صاف بدنه اش رو به سمت خودت میگرفتی کلکتور سمت چپی میشد ... تو 2N3904 برعکس بود !!!! ... هرچند دیتاشیتش رو دیدم و اول متوجه شدم و لی تو موقع نصب یادم رفت ! ...

مثلا BC548 رو نگاه کن ... همونطور که گفتم کلکتورش اینوره :

ولی 2N3904 رو نگاه کن ... کلکتورش برعکسه !

تف به روح سازنده اش ... یه هفته مخ ما رو کار گرفت ... بیچاره دوستان میگفتن بابا این گینش خیلی بالاست ... باید درست باشه ... حالا که درست شد از بیرون اتاقم هم کف بزنم ... لامپ روشن میشه :applause:

دیدگاه

خیلی حال کردم مدار به سرانجام رسید. :applause:
                    حتی می توانید ترانزیستور را حذف کنید و یک خازن الکترولبتی به پایه های 1 و 8 lm386 وصل کنید.پایه منفی خازن به پایه 8 وصل می شه.اگه با ترانزیستور هم باشه فکر کنم از سر کوچه هم کار کنه.

دیدگاه

امروز مدارم رو لحیم کاری کردم ... قسمت تقویت کننده اش از این مداره :

که بجای میکروفن خروجی رو مثل این دادم به پایه 13 فلیپ فلاب 4027 ... عین این مدار :

حالا مدار تقویتم دقیقا درست کار میکنه ... ولی 4027 عکس العملی نشون نمیده ... مدار تقویت رو از 4027 جدا کردم و به 4027 عین مدار ولتاژ دادم .. ولی الی ای دی یا رله روشن می مونه ... حتی وقتی بصورت دستی پایه 13 رو با ولتاژ مثبت یا منفی تحریک می کنم !!!!

مدار فلیپ فلاب درست بسته شده ؟ ... چطوری مطمئن بشم ای سی 4027 سالمه ؟ ...

دیدگاه

ورودی آی سی را توسط دو مقاومت به مثبت و منفی اتصال بده ببین نتیجه چی میشه مقدار مقاومت 1 کیلو بزار ولی باید تغییرش بدی تا شاید یه جا مدار درست بشه

شایدم با سری کردن یه خازن در ورودی درست بشه در هر حال باید عملی یه کاری در مدار بکنی تا راه بیافته

دیدگاه

نه فایده ای نداشت ... این حرفم درسته ؟:

چون این مدار تقویت برای بلندگو درست شده ، خروجی تقویت شده اش بصورت درست و شبیه پالس نیست ؟ ... یه جور موج پیوسته ؟

اخه وقتی پتانسیومتر رو روی دقت بالا میزارم ... رله شروع میکنه به روشن خاموش شدن ... انگار همین قدر نویزی که دریافت میشه هم مدار رو بصورت سریع تحریک می کنه ... اخه مدار تقویتش واقعا قویه ... حتی وقتی حرف می زنم هم چراغش روشن میشه ... درحال که باید خروجی تقویت فقط یه پالس باشه ...

اگه LM324 این خروجی پالسی رو داشت نباید اونطرفش بلندگو بوده باشه ... چون صدا رو پخش می کرده ... البته اینا حدس های منه ... فکر میکنم تجربه خیلی خیلی خوبی بود .. شای باید از اول یه مدار ترانزیستوری رو امتحان می کردم .. :job:

دیدگاه

دوستان یه سوال :

وقتی پالس های تقویت شده صدا رو بدیم به فلیپ فلاپ ، چه اتفاقی می افته ؟ ... نگاه کنید ...

یه بار پالس بالا رونده داشته باشیم تغییر وضعیت میده و یه بار که پایین رونده باشه بازم باید تغییر وضعیت بده مگه ؟؟؟!!!. ... من مدار تقویت کننده ام رو به فلیپ فلاپ رو برد بورد نصب کردم .... صدا هم خوب تقویت میشه ... فلیپ فلاپ هم کار میکنه ... ولی اینجوری کار میکنه : وقتی صدایی تولید میشه و تقویت بشه ... خروجی فلیپ فلاپ که به چراغ وصله روشن میشه ... بعد که صدا رو قطع کردم ، چراغ هم قطع میشه !!!! ... مثلا فرض ممتد داد بزنم ... تا زمانی که دارم داد می زنم چراغ روشنه ... همینکه داد زدنم تموم بشه چراغ هم خاموش میشه ...

درحالی که طبق جدول فلیپ فلاپ وقتی پالس پائین رونده داشته باشه و R,S روی ولتاژ LOW باشه باید تغییری نکنه ... اینجا انگار پالس پایین رونده هم باعث تغییر میشه ... یا اینکه فلیپ فلاپم خراب شده ... درست می گم ؟

دیدگاه

بالاخره تونستم راه حلی پیدا کنم ... چون خروجی تقویت شده میکروفن مثل موج سینوسی بالا و پائین میره ... با یه ای سی 555 در حالت منواستابل تونستم تبدیل به یک موجش بکنم ... در نتیجه جواب داد

فقط می خواستم بدونم ... مدار خاص یا قطعه خاص دیگه ای هست که اینکار رو بکنه ؟... یعنی مثلا موج سینوسی بدین ورودیش ... از اونور یه تک موج بگیریم ؟

همونطور که میدونید این تو منواستابل با ای سی 555 خیلی راحت میشه ... با قطعه ی دیگه هم میشه ؟ که مدارم رو کوچیکتر کنه ؟

دیدگاه

با سلام از دیر جواب دادن معضرت - شلوغی سرم

به نظرم یه کاری میشه کرد که البته باید تست بشه خروجی اپ امپ را به اولیه یه چوک بلندگو که اهم بالایی هم داره وصل میکنیم و ثانویه اونا که اهم کمی داره را به امیتر و بیس یه ترانزیستور مثبت متصل میکنیم و همینطور یه رله را از منفی به کالکتور ترانزیستور وصل میکنیم و امیتر را هم به مثبت تغذیه

در اوایل از این مدار برای کنترل رادیویی استفاده کردم که بسیار هم خوب جواب داد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X