سلام دوستان .من برای اینکه یک سری فیلتر رو تست کنم نیاز دارم که یک مدار شبیه ساز کلاس d درست کنم (مولد موج مربعی با فرکانس 500 کیلو هرتز و جریان بالا) در این مدار یک موج pwm توسط میکرو تولید میشه(با فرکانس 500 کیلو هرتز) و توسط ترانزیستور به گیت ماسفت ها اعمال میشن و در این زمینه نیز چند نوع ماسفت کانال n و p رو به صورت کامپلیمنتاری تست کردم اما متاصفانه در فرکانس 500 کیلو هرتز شکل خروجی ماسفت ها از حالت مربعی خارج میشن و شبیه به مثلثی میشن.میخواستم ببینم من از چه نوع ماسفت و ترانزیستور هایی (برای درایو کردن گیت ها) استفاده کنم که در فرکانس 500 کیلو شکل خروجیشون تغییر نکنه و در ضمن توی ایران هم گیر بیاد :mrgreen:.با تشکر
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
شبیه سازی کلاس d
Collapse
X
-
پاسخ : شبیه سازی کلاس d
ممنون از پاسختون.در حقیقت برای تست فیلتر های خروجی لازم دارم(منظورم همون سلف و خازن اخری هست) .
چون سلف رو خودم به صورت دستی میپیچیم میخوام قبل از اینکه توی مدار بذارم کاملا فیلتر رو به صورت جدا تست کنم.چون ایسی مورد استفادم توی مدار نسبتا گرون هست و همچنین به تعداد خریدم.نباید بلایی سرش بیاد :mrgreen:
در ضمن یک مساله مهم سرعت خود ماسفت ها هست که کمه.من اینجا چند تا ماسفت تهیه کردم که اگر فرکانس رو بیشتر از 200کیلو هرتز کنم شکل موج خروجیش به هم میریزه و از حالت مربعی خارج میشه.من در حقیقت به ماسفتی نیاز دارم که بتونم یک موج مربعی بدون اعوجاج رو با فرکانس 500 کیلو هرتز از خروجیش بگیرم.قبلا هم چندین ماسفت با فرکانسی که میخوام دیتا شیتشون رو دیدم اما گیر نمیان!
دیدگاه
-
خب برای ساخت فیلتراین روش درستی یا حداقل بهینه ای نیست بهترین کار استفاده اسیلسکوپ هست.
برای ساخت هم میتونی از دوستانی مثل nn کمک بگیری چون هم کلاس d رو کار کردن و در مورد فیلتر خروجی اطلاعات مفیدی دارن.طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
امروز رو کامل زندگی کن...
(یه روز یعنی هیچوقت!)
دیدگاه
-
با سلام .قبلا مدار کاملا طراحی و تست شده اما تنها موضوع اینه که حنما باید سلف ها اندازه دقیقی داشته باشن(طبق محاسبات 7 میکرو هانری) و هستشون نیز در فرکانس 500 کیلو هرتز به اشباع نره در غیر اینصورت به درایور اصلی صدمه وارد میشه.اصلا مشکل من هم طراحی نیست.من فقط دنبال چندتا فت میگیردم که سرعت سوئیچینگشون بالا باشه همین (بیشتر از 500 کیلو هرتز باشه و توی ایران گیر بیاد) سراغ دارید؟
دیدگاه
-
سلام
ببین رمزی بخواهی صحبت کنی ، جواب نمیگیریا
اگر جواب سوالام رو با دقت بدی ، منم دقیق راهنماییت می کنم !
1- گفتی یه سری فیلتر رو باید تست کنم ، کاربرد این فیلترها برای کجاست و از چه نوعی هست (مثلا LPF) ؟
2- فرض می کنیم 500 کیلوهرتز PWM رو گرفتید ، خوب این 500 کیلوهرتز رو می خواهید به چه ساختاری اعمال کنید ؟ Half-Bridge یا Full-Bridge ؟ در هر حال نیاز به 2 تا PWM دارید که NOT همدیگه هستند. این دو رو تهیه کردید ؟
3- این 500 کیلوهرتز رو با چه روشی به ماسفت ها اعمال کردید ؟ نیاز به نقشه هست اینجا تقریبا ! مقاومت گیت ها چقدر هست ؟ دیود معکوس قرار دادید ؟ گیت درایور چی هست ؟
4- در کاربردی که استفاده می کنید ، ولتاژ اعمالی به توپولوژی چقدر هست ؟ جریان چطور ؟
در هر صورت ماسفت فقط یه طرف قضیه هست و سوئیچینگ تو فرکانسی که میگید نیاز به شناخت خوب روی ماسفتها و مدارات درایو اونها داره ، در غیر این صورت جواب خوبی نمی گیرید. اما اگر فقط مشکلتون ماسفت هست ، باید بگم که میتونید یه مقدار روی IRF640N حساب باز کنید که البته خیلی هم Fast نیست ولی از بعضی از ماسفتها های تو بازار که جریان خوبی دارن بهتره. مشکل اینجاست که علاوه بر خیلی Fast نبودنش ، جریانی که می تونید روش حساب باز کنید 10 آمپر یا یه خورده بیشتر هست.
اما در مورد فیلتر : در مورد ولتاژ و جریان کار (ماکزیمم جریان عبوری از سلف) اگر توضیح بدید ، می تونم راهنمایی کنم.
اگر کارتون رو راه نمیندازه باید ماسفتی که می خواهید رو سفارش بدید براتون بیارن. گفتی یه سری ماسفت رو دیدی ، اگر خواستی پارت نامبرشون رو بگو تا بگم به کارت میان یا نه و اگر خواستی برای خریدش اقدام کن.
دیدگاه
دیدگاه